شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات برنامههای متنوعی را برای بهبود وضعیت خود در نظر گرفته است که از جمله آنها میتوان به افزایش سرمایه، تمرکز بر پروژههای با بازدهی بالا و تلاش برای رفع موانع صادراتی اشاره کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات اولین شرکت پروژهمحور بورسی در ایران است که با ابتکار شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات «ومعادن» شکل گرفت. «ومعادن»، سهامدار اصلی و عمده تجلی است و به عنوان هلدینگ مادر، سیاستگذاریهای کلان، حمایتهای مالی، مدیریتی و راهبردی این شرکت را بر عهده دارد. در واقع، تجلی به عنوان بازوی سرمایهگذاری پروژهمحور «ومعادن» طراحی شده است تا پروژههای معدنی و فلزی که نیاز به سرمایهگذاری مستقیم دارند را اجرا کند.
هدف از راهاندازی این ساختار، تجمیع منابع مالی از بازار سرمایه برای اجرای پروژههای کلان معدنی و فولادی بوده است. در واقع، «ومعادن» از طریق تجلی توانسته است از ظرفیتهای بازار بورس برای تامین مالی بهرهمند شود؛ بدون آنکه فشار مستقیم بر منابع خود وارد کند.
شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در حوزههای مختلفی اعم از اکتشاف، استخراج، کانهآرایی، فرآوری و بهرهبرداری از معادن فلزی و غیرفلزی، ارائه خدمات مشاورهای، مهندسی (طراحی، اجرا و نظارت)، پیمانکاری، بازرگانی، مدیریتی، نظارت فنی و اقتصادی در امور صنعت و معدن، توسعه، تکمیل، واگذاری و اجاره در داخل یا خارج کشور و سرمایهگذاری در خرید داراییها و سهام شرکتها، مشارکت و سرمایهگذاری در سایر شرکتها از طریق تاسیس، خرید یا تعهد سهام شرکتهای موجود و انجام فعالیتهای لجستیکی از جمله حملونقل دریایی، ریلی، هوایی و جادهای فعالیت میکند. شرکت در پروژههای مهمی سرمایهگذاری کرده است که برخی از آنها عبارتند از:
_معدن مس جانجا: این معدن با ذخیره قابل برداشت ۳۱۲ میلیون تن سنگ مس، یکی از بزرگترین معادن مس کشور به شمار میرود. عملیات معدنی در این پروژه از سال ۱۴۰۴ و تولید کنسانتره مس با عیار ۲۶ درصد از سال ۱۴۰۶ آغاز خواهد شد. ظرفیت کارخانه فلوتاسیون این پروژه ۱۳۰ هزار تن در سال و ظرفیت کارخانه لیچینگ آن سه هزار تن در سال خواهد بود.
_کارخانه آهن اسفنجی و ذوب و فولادسازی فولاد کردستان: این پروژهها در راستای توسعه زنجیره فولاد در استان کردستان اجرا میشوند.
_اسکله اختصاصی شرکت هیمکو در بندر شهید رجایی: این پروژه در راستای توسعه زیرساختهای حملونقل دریایی اجرا میشود.
_پروژههای شرکت فولاد سرمد ابرکوه: این پروژهها در راستای توسعه صنایع فولادی اجرا میشوند.
شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در طول سالهای فعالیت خود به دستاوردهای مهمی دست یافته است. راهاندازی کارخانه کوچکمقیاس تولید اکسید عناصر نادر خاکی که گام مهمی در زنجیره ارزش افزوده عناصر نادر خاکی و توسعه فناوریهای نوین محسوب میشود و دستیابی به فناوری فرآوری عناصر نادر خاکی که این دستاورد، ایران را در زمره کشورهای پیشرفته در این حوزه قرار داده است، تنها نمونهای از دستاوردهای شرکت محسوب میشوند.
فعالیتهای انجام شده این شرکت در حوزه عناصر نادر خاکی، منتج به تملک دو محدوده معدنی با ذخیره ۱۲۰ میلیون تن، اخذ اولین پروانه بهرهبرداری عناصر نادر خاکی در کشور به نام شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، ایجاد دانش فرآوری و تولید کنسانتره مونازیت برای اولین بار در کشور و تولید نیمهصنعتی محصول و ایجاد دانش فنی استحصال عناصر نادر خاکی از کنسانتره مونازیت و تولید اکسیدهای عناصر نادر خاکی در مقیاس آزمایشگاهی و نیمهصنعتی و همچنین ساخت کارخانه نیمهصنعتی تولید کنسانتره مونازیت و الکترومگنتیت شده است.
شرکت در سال ۱۴۰۳ در سهام شرکتهای قابل معامله در بازار سرمایه به میزان ۲۳۰.۱۷۴ میلیارد تومان و در سهام سایر شرکتها به مبلغ ۶۴۴۱.۹۳۵ میلیارد تومان سرمایهگذاری کرد. کل سرمایهگذاریهای شرکت به ۶۶۸۴.۵۴۹ میلیارد تومان رسید که نسبت به سرمایهگذاریهای سال ۱۴۰۲ (۵۸۳۲.۶۶۵ میلیارد تومان)، حدود ۱۴.۶ درصد رشد داشته است. همچنین، شرکت در سال ۱۴۰۳ از طریق سود سهام، ۱۳۷.۵۳۹ میلیارد تومان درآمد کسب کرد.
جمعبندی:
شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات با تمرکز بر پروژههای کلان در حوزه معدن و فلزات، توانسته است به یکی از شرکتهای پیشرو در این صنعت تبدیل شود. این شرکت میتواند با بهرهگیری از فناوریهای نوین و سرمایهگذاری در پروژههای استراتژیک، نقش مهمی در توسعه صنعتی کشور ایفا کرده و چشمانداز روشنی برای آینده داشته باشد.
قیمتگذاری دستوری و محدودیتهای صادراتی، قطعی برق و گاز، مشکلات نقدینگی و تامین مالی پروژهها، کاهش سودآوری زنجیره فولاد و تاخیر در بهرهبرداری از پروژهها مهمترین چالشهای شرکت در سال ۱۴۰۳ بوده است. با وجود چالشهای مذکور، شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات برنامههایی برای بهبود وضعیت دارد. از جمله این برنامهها میتوان به افزایش سرمایه، تمرکز بر پروژههای با بازدهی بالا و تلاش برای رفع موانع صادراتی اشاره کرد. با اجرای موفق این برنامهها، انتظار میرود که سودآوری شرکت در سالهای آینده بهبود یابد.
انتهای پیام//