سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۵:۰۷ /سه شنبه/۲۷ آبان ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۵:۴۶ /دوشنبه/۲۶ تیر ۱۴۰۲

معاون توسعه معادن و صنایع معدنی هلدینگ «ومعادن»:

ادغام شرکت‌ها، راهکاری مناسب جهت بهینه‌سازی در زنجیره تولید است

معاون توسعه معادن و صنایع معدنی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات گفت: دولت اختیار سهام شرکت‌های بزرگ معدنی در مجامع که بین چند وزارتخانه غیرتخصصی تقسیم شده را در اختیار بخش‌های تخصصی قرار دهد تا اجرای طرح‌های توسعه‌ای در بخش معدن با چالش مواجه نشود.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، امین صفری با اعلام این مطلب گفت: در صورت واگذاری اختیار سهام مجامع شرکت‌های معدنی وابسته به دولت به بخش‌های تخصصی، ضمن برخورداری از توجیه اقتصادی و فنی، از حالت بهم ریختگی خارج و بسیار چابک‌تر از گذشته خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه تا یکی دو سال پیش، کار هلدینگ «ومعادن» سهام‌داری بود و فقط کنترل مجامع را در دست می‌گرفت اما طی دو سال اخیر با اجرای طرح‌های‌ مختلف شیوه فعالیت‌ها را تغییر داد، افزود: یکی از معضلات شرکت‌های بزرگ آن است که عموما غیرقابل کنترل هستند و در دوره‌های مختلف نیز همگام با تغییر سیاست‌ها، به سمت‌وسوهای مختلفی کشیده می‌شوند، به ھمین دلیل پیشنهاد این است که اختیار مجامع شرکت‌های بزرگ معدنی که سهام آن‌ها بین چند وزارتخانه تقسیم شده و در واقع دولتی هستند، بر عهده بخش‌های تخصصی قرار گیرد تا مانع از نشر آرا در تصمیم‌گیری‌ها و کندی اجرای پروژه‌ها شود؛ به عبارت ساده‌تر، سهام‌داران عمومی و وابسته به دولت به عنوان پدر، صرفا نظاره‌گر باشند و اختیار مجامع را بر عهده سهام‌داران تخصصی قرار دهند.

معاون توسعه معادن و صنایع معدنی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با اعلام اینکه امروزه به جای ادغام شرکت‌ها، سعی در تفکیک آن‌ها می‌کنند، تصریح کرد: تفکیک شرکت‌ها علاوه بر افزایش هزینه‌هایی هم‌چون بالارفتن قیمت تمام‌شده تولید، عوارض و مالیات، زمینه کاهش کنترل بر روند تولید و کندی اجرای طرح‌های توسعه را فراھم می‌سازد. به عنوان مثال در اردکان یزد، چهار شرکت در منطقه چادرملو قرار دارند، این‌ها اگر می‌خواهند سنگ یا ماده اولیه به واحدهای زیرمجموعه خود بدهند، باید به طور مجزا مالیات و عوارض پرداخت کنند و هرگونه فروش به یکدیگر مستلزم رعایت بخشنامه‌های گوناگون است؛ در حالی‌ که در صورت ادغام، همه این موارد رفع شده و مهم‌تر از آن قیمت تمام‌شده تولید و هزینه‌های سربار به شدت کاهش می‌یابد.

صفری ادامه داد: در معدن گل‌گهر نیز کارخانه در معدن دیگری است و یا یک معدن میان چند شرکت تقسیم شده است؛ در حالی‌ که می‌تواند در قالب یک مجموعه اداره شود تا علاوه‌ بر تمرکز در تصمیم‌گیری‌ها و استراتژی‌های منطقه، کنترل‌ها آسان‌تر و ھم امور جاری شرکت روان‌تر شود.

وی با اشاره به اینکه نمی‌توان یک آنومالی را میان چند شرکت تقسیم کرد، زیرا به لحاظ فنی و تردد ماشین‌آلات، طراحی معدن و… امکان‌پذیر و اقتصادی نیست؛ مطرح کرد: دولت باید با یک حرکت سازنده، شرکت‌های معدنی مانند گل‌گهر و گهرزمین را با یکدیگر ادغام کند تا تخصص، توان، چابکی و پتانسیل مجموعه بیش از پیش افزایش یابد.

معاون توسعه معادن و صنایع معدنی هلدینگ «ومعادن» با ذکر مثالی از کشور چین، اظهار داشت: کشور چین از ۲۰ سال پیش ادغام شرکت‌های کوچک فولادی را با اتخاذ سیاست‌های تشویقی و حتی تنبیهی آغاز کرد؛ به ھمین دلیل امروز شاهد آن هستیم که شرکت «Masteel» حدود ۱۵ میلیون تن فولاد را با سه هزار نفر نیرو تولید می‌کند؛ در حالی‌ که مبارکه برای تقریبا نصف ھمین میزان تولید، ۱۵ هزار نفر نیرو دارد. طبیعی است که این وضعیت و این تورم نیرو، نتیجه همان عدم ادغام‌هایی است که باید انجام می‌شده اما تاکنون تلاشی برای تحقق آن صورت نگرفته است.

صفری اضافه کرد: برای مثال اگر چادرملو و مبارکه با یکدیگر ادغام شوند، توان تولید، پتانسیل و حتی قدرت چانه‌زنی آن‌ها در عرصه‌های بین‌المللی به میزان بسیار زیادی افزایش می‌یابد.

وی ضمن اشاره به وضعیت معادن مس در کشور، تاکید کرد: اگر تاکنون شرکت ملی صنایع مس ایران از وضعیت نسبتا خوبی بهره‌مند بوده است، دلیل آن تملک معادن مس و کنترل بر عملکرد معادن توسط یک مجموعه مدیریتی بوده است که امیدواریم این روند منحرف نشود.

معاون توسعه معادن و صنایع معدنی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در ادامه در اختیار بودن صدها محدوده اکتشافی نزد سازمان‌های دولتی را یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های معادن کشور دانست و خاطرنشان کرد: امروز پهنه‌های پتانسیل‌دار کشور در بلوکه سازمان انرژی اتمی و نیز صدها محدوده اکتشافی در اختیار ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران است، به دلیل قوانین و آیین‌نامه‌های دست‌وپاگیر، امکان بهره‌مندی از توان فنی و مالی بخش خصوصی از ایمیدرو سلب شده که حوزه معدن به شدت نیازمند ورود جدی و حل و فصل آن است.

صفری در پایان بزرگ‌ترین مشکل شرکت‌های بزرگ معدنی را تعدد سهام‌داران مختلف در شرکت‌های گوناگون و گاهی غیرتخصصی ارزیابی کرد.

انتهای پیام//

مدیر برنامه‌ریزی و سیستم‌های ایمپاسکو:

۷:۳۱ /دوشنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۴

در یازدهمین همایش جایزه بهره‌وری،

۱۱:۴۷ /یکشنبه/۲۵ آبان ۱۴۰۴

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس:

۶:۵۷ /شنبه/۲۴ آبان ۱۴۰۴

ره‌آورد سفر نمایندگان کمیسیون اصل نود؛

۶:۳۱ /شنبه/۲۴ آبان ۱۴۰۴

در بازدید معاون وزیر صمت از منطقه گل‌گهر صورت گرفت؛

۵:۳۳ /شنبه/۲۴ آبان ۱۴۰۴

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۰ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

علی خطیبی، مدیرعامل شرکت راهسازی و معدنی مبین در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۳:۲۲ /دوشنبه/۲ مهر ۱۴۰۳

محمدهادی صادق، مدیر امور بازرگانی هلدینگ میدکو در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۰۵ /شنبه/۲۱ مرداد ۱۴۰۲

محمدحسین بصیری، مدیرعامل شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۹:۵۶ /شنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۱

علیرضا ضیایی، مدیرعامل شرکت کاوند نهان زمین در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۶:۳۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

مدیر فرآوری شرکت سنگ‌آهن گهرزمین مطرح کرد:

۱۴:۳۱ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

فرشید سلطانزاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۱۳:۳۳ /شنبه/۲۸ تیر ۱۴۰۴

عليرضا مظفری، مديرعامل تعاونی معدنی کهران کوير طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۳ /شنبه/۲۳ فروردین ۱۴۰۴

فرشید سلطانزاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۱۰:۱۹ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

محمدحسين بصيری، کارشناس بخش معدن و صنايع معدنی طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۶ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

مهری عليدوستی، مديرعامل شرکت آتورپات مديا طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

جاویدان حاجی‌آقا محسنی، عضو هیئت مدیره شرکت فولاد شاهرود طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۹:۲۵ /دوشنبه/۱۶ مهر ۱۴۰۳

ضرورت هوشمندسازی معادن؛

۶:۳۷ /یکشنبه/۲۲ تیر ۱۴۰۴

به دنبال فروش زغال‌سنگ و رکوردشکنی در تولید مس،

۱۰:۳۹ /سه شنبه/۶ خرداد ۱۴۰۴

«اپال» در مسیر تحقق توسعه پایدار؛

۹:۳۲ /شنبه/۳ خرداد ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران؛

۵:۴۳ /شنبه/۱۱ مرداد ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس؛

۵:۴۲ /شنبه/۱۰ خرداد ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان؛

۱۱:۴۵ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

۶:۱۸ /شنبه/۴ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات؛

۵:۲۸ /شنبه/۲۲ دی ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت سنگ آهن مرکزی ایران؛

۶:۰۶ /شنبه/۱۵ دی ۱۴۰۳
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/08/26

320333

فلزات آنلاین

1404/08/26

1098000

فلزات آنلاین

1404/08/26

1410000

فلزات آنلاین

1404/08/26

1321040

فلزات آنلاین

1404/08/26

32779

فلزات آنلاین

1404/08/26

17422

فلزات آنلاین

1404/08/26

54539

فلزات آنلاین

1404/08/26

87019

فلزات آنلاین

1404/08/26

56823

فلزات آنلاین

1404/08/26

51144

فلزات آنلاین

1404/08/26

56364

فلزات آنلاین

1404/08/26

42603

فلزات آنلاین

1404/08/26

41830

فلزات آنلاین

1404/08/26

54710

فلزات آنلاین

1404/08/26

47704

فلزات آنلاین

1404/08/26

86384

فلزات آنلاین

1404/08/26

38106

فلزات آنلاین

1404/08/26

62497

فلزات آنلاین

1404/08/26

66083

فلزات آنلاین

1404/08/26

11107000