رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی زنجان گفت: استفاده موثر و با بهرهوری بالا از هوش مصنوعی، مستلزم مقدماتی از جمله فراهم شدن زیرساختهاست که زیرساختها خود نیازمند سرمایهگذاری و تعامل با دنیای پیشرفته است.
مهدی ثقفی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» در ارتباط با تاثیر هوش مصنوعی در تحقق برنامههای پیشروی کشور در بخش معدن و صنایع معدنی، اظهار داشت: میتوان گفت که اهداف تعیین شده برای معادن و صنایع فلزات اساسی همچون فولاد و مس، قابلیت تحقق را دارد. البته حضور هوش مصنوعی در فناوریهای مربوط به اکتشاف، ماشینآلات معدنی و فرایندهای تولید فلزات بیشک موجب دستیابی سریعتر، آسانتر و کمهزینهتر به اهداف برنامه توسعه کشور خواهد بود؛ مشروط بر آنکه مقدم بر کاربرد هوش مصنوعی، بسترهای لازم و زیرساختهای مرتبط با فناوریهای این بخش فراهم شود.
وی با بیان اینکه اگر ارکان اقتصاد فناورانه را ابزار و کاربر ابزار بدانیم، در هر دو زمینه نیازمند سرمایهگذاری و کسب و بومیسازی دانش فناوری هستیم، خاطرنشان کرد: برای مثال، امروزه برای استخراجهای زیرزمینی از ماشینآلاتی استفاده میشود که اپراتورهای آنها، رباتها و سیستمهای کنترل از راه دور هستند. حال اگر بخواهیم به این نقطه برسیم، ابتدا باید تحریم از صنعت نفت که موتور اقتصاد و توسعه کشور است، برداشته شود و صندوق توسعه ملی تمکن لازم برای حمایت از اقتصادهای جایگزین مانند صنایع معدنی و خدمات فنی را به دست آورد. استحصال فلزات الکترولیزی مانند آلومینیوم، نیازمند کاربری ماهواره در پایش سطح جریان رکتیفایر است که خود موکول به برقراری تعامل مجدد با مراکز تکنولوژیک دنیا در این صنعت است.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی زنجان در پایان یادآور شد: استفاده موثر و با بهرهوری بالا از هوش مصنوعی، مستلزم مقدماتی از جمله فراهم شدن زیرساختهاست که زیرساختها خود نیازمند سرمایهگذاری و تعامل با دنیای پیشرفته است. باید توجه داشت که این دو عامل اخیر، به شدت وابسته به موفقیت راهکارهای سیاسی فرامرزی خواهد بود.
انتهای پیام//