دانیال محمدی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: در سال ۱۳۹۰، شروع به تولید قابلمه و همچنین راهاندازی خط ریختهگری گرده آلومینیومی کردهایم و تا کنون در این مسیر فعال بودهایم. برای تامین مواد اولیه، از شرکتهایی مانند ایرالکو، سالکو، المهدی و… خرید انجام میدهیم
وی افزود: در خصوص تامین مواد اولیه با چالش خاصی مواجه نبودیم و صرفا نوسانات قیمت مواد اولیه است که بیشتر تولیدکنندگان را به لحاظ تامین نقدینگی کافی برای خرید، کمی دچار دردسر میکند. مواد اولیه آلومینیومی به وفور در بازار یافت میشود که تامینکنندگان آن از شرکتهای معتبر هستند. میزان تولید محصول در این شرکت نیز متغیر است و در بازههای زمانی مختلف به عنوان مثال، روزانه ۲۰ تن تولید داشتهایم اما گاهی این میزان تا ۳ تن نیز کاهش یافته است.
مدیر بازرگانی شرکت سیما ظروف نگین در خصوص کیفیت محصولات تولید شده در این شرکت، عنوان کرد: محصولات شرکت سیما ظروف نگین دارای کیفیت بسیار بالایی بوده زیرا ۸۰ تا ۹۰ درصد محصولات ما صادراتی است و به همین جهت، باید کیفیت محصول خود را در حد استانداردهای جهانی نگه داریم. در بازارهای صادراتی کشورهایی مانند افغانستان، عراق، پاکستان و…، محصولات این شرکت عرضه و به فروش میرسد. تا سال گذشته با کشور روسیه نیز مراودات تجاری داشتیم اما از آغاز سال ۱۴۰۰ تاکنون هنوز موفق به از سرگیری رابطه تجاری با این کشور نشدهایم.
محمدی در ارتباط با تاثیرگذاری تحریمها بر روند فعالیت تولیدی شرکت، عنوان کرد: متاسفانه تاثیر منفی تحریم روی تولید شرکت، مستقیم بوده است؛ چراکه به واسطه آن، نرخ دلار و قیمت مواد اولیه مورد نیاز افزایش پیدا کرد. با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه، قیمت تمام شده محصولات نیز بالا رفته و همین امر سبب شده است تا صادرات محصولات نسبت به دو سه سال گذشته، به میزان ۳۰ تا ۴۰ درصد محدودتر شود.
وی ادامه داد: از اصلیترین عوامل به وجود آمدن این شرایط نابسامان برای اکثر تولیدکنندگان محصولات آلومینیومی، تصمیمگیریهای بیپشتوانه دولت است که به صورت مستقیم بر فعالیت ما اثر میگذارد. دولت موظف است برای حل معضلات، راهکارهای منطقی ارائه دهد؛ نه اینکه بدون فکر، تصمیمهایی اتخاذ کند که بیش از پیش سد راه تولید شود. به عنوان مثال، در زمینه بازگشت ارز حاصل از صادرات، معضل مهمی که وجود دارد، این است که باید ارز در سامانههای ارزی قرار بگیرد که این اتفاق اصلا به نفع تولیدکننده نیست و صرفه اقتصادی صادرات را از بین میبرد زیرا نرخ ارز نیمایی با نرخ ارز آزاد دارای اختلاف قیمت است. از سوی دیگر، معضل قیمت بالای مواد اولیه وارداتی است که علت آن به جهش نرخ ارز و هزینههای گمرکی برمیگردد و فعالیت شرکت را تحتالشعاع خود قرار داده است.
مدیر بازرگانی شرکت سیما ظروف نگین در ارزیابی وضعیت بازار فروش محصولات خود، عنوان کرد: به علت افت میزان صادرات محصولات در بازارهای جهانی، به تبع آن، میزان تولید نیز نزدیک به ۴۰ درصد کاهش پیدا کرد. منتظر هستیم تا ببینم آیا قرار است قوانین جدیدی در این حوزه وضع شود و به اجرا دربیاید یا خیر. چراکه رفع همه این معضلات به طور مشخص، نیازمند بازنگری در قوانین است تا هم موانع مختلف تولید به تدریج حذف شود و هم تولیدکننده توانایی افزایش مجدد میزان تولید خود را بتواند به دست بیاورد.
محمدی در پاسخ به سوال خبرنگار «فلزات آنلاین» مبنی بر اینکه آیا طرح توسعهای برای شرکت سیما ظروف نگین در نظر گرفته شده است یا خیر، مطرح کرد: قصد داریم خط تولید جدیدی در زمینه تولید ظروف آلومینیومی به روش ترزیق آلومینیوم راهاندازی کنیم که البته این برنامه برای سالهای آینده و بعد از رفع برخی چالشهای اساسی و جدی به صورت کامل به بهرهبرداری خواهد رسید.