سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۵:۱۱ /یکشنبه/۲۸ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۴:۱۳ /یکشنبه/۲۱ آبان ۱۴۰۲

افزایش سرعت ساخت نیروگاه‌های خودتامین توسط صنایع معدنی

اقدام دولت و پشتیبانی مجلس در حوزه تکلیف صنایع به ساخت نیروگاه‌های خودتامین، می‌تواند زمینه سرعت گرفتن رفع ناترازی برق را رقم بزند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از ایرنا، توسعه نیروگاه‌های خودتامین برای رفع ناترازی برق راهبردی، مهر ماه ۱۴۰۰ با توافق وزارت نیرو و وزارت صمت کلید خورد.

بر اساس جزئیات این تفاهم‌نامه، سرمایه‌گذاری ساخت ۱۴ نیروگاه توسط شرکت‌های فولاد مبارکه اصفهان، فولاد هرمزگان، فولاد کاوه جنوب کیش، آلومینیوم المهدی، ملی صنایع مس ایران، معدنی و صنعتی چادرملو، معدنی و صنعتی گل‌گهر، ایمیدرو (منطقه ویژه لامرد – سالکو)، ایرالکو، آلومینای ایران، توسعه آب آسیا، شرکت پویا انرژی، فولاد خوزستان و فولاد سترگ شرق انجام شده و ظرفیت مجموع این ۱۴ نیروگاه برابر ۱۲ هزار و ۴۶۹ مگاوات برآورد می‌شود.

البته حداقل ظرفیت این تفاهم‌نامه برابر ۱۰ هزار مگاوات عنوان شده است و مازاد بر ۱۰ هزار مگاوات با توافق و تایید دو وزارتخانه نیرو و صنعت، معدن و تجارت قابل‌ افزایش یا جایگزینی خواهد بود.

پس از تفاهم وزارت نیرو و وزارت صمت، مجلس شورای اسلامی نیز به مسئله ساخت نیروگاه‌های خود تامین ورود کرد و در قالب قانون مانع‌زدایی از صنعت برق، توسعه این حوزه را در دستور کار قرار داد.

بر اساس جزئیات ماده ۴ قانون مانع‌زدایی صنعت برق که در سال ۱۴۰۲ به تصویب رسید، صنایع انرژی‌بر با هماهنگی وزارتخانه‌های صمت و نیرو مکلف هستند حداقل ۹ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی با بازدهی حداقل ۵۵ درصد و یک‌ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و پاک تا پایان سال ۱۴۰۴ از محل منابع داخلی صنایع مذکور احداث کنند.

در صورت عدم ساخت، تامین برق این صنایع در شرایط کمبود برق در اولویت طرح‌های مدیریت مصرف برق وزارت نیرو قرار می‌گیرد. وزارت نیرو مکلف است از تامین برق این صنایع، پشتیبانی و برق تولیدی مازاد آن‌ها را منتقل کند؛ برق مازاد نیروگاه‌های فوق در بورس انرژی به‌ صورت قرارداد دوجانبه قابل‌ فروش است. همچنین وزارت نفت مکلف است با هماهنگی وزارت نیرو، سوخت مورد نیاز نیروگاه‌های مذکور را تامین کند. هم‌اکنون نیز آیین‌نامه ماده ۴ قانون مانع‌زدایی توسط وزارت نیرو، تهیه و در هیئت وزیران به تصویب رسیده است.

مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق کشور در این خصوص بیان کرد: آیین‌نامه اجرایی ماده ۴ قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق درباره احداث نیروگاه توسط صنایع انرژی‌بر کشور به تصویب هیئت دولت رسیده است. در تابستان سال جاری، ۶۷۵ مگاوات از ظرفیت این نیروگاه‌ها وارد مدار شد و امید است تا سال آینده این مقدار به یک‌ هزار و ۷۱۲ مگاوات افزایش یابد.

وی افزود: با تصویب این آیین‌نامه، فرایند صدور مجوزهای لازم برای ساخت این نیروگاه‌ها توسط صنایع انرژی‌بر کشور تسریع شده و صنایع کشور می‌توانند با سرعت بیشتری نسبت به تکمیل نیروگاه‌های خود اقدام کنند.

سخنگوی صنعت برق کشور عنوان کرد: وظایف مشخصی برای تسهیل صدور مجوزهای لازم اعم از مجوز محیط‌ زیست، تخصیص سوخت، تخصیص آب و اتصال به شبکه توسط نهادهای مربوطه مشخص شده که امید است با انجام به‌موقع این وظایف، نیروگاه‌های صنایع در اسرع‌ وقت به شبکه سراسری برق کشور متصل شوند و در نتیجه مصرف برق آن‌ها از روی شبکه سراسری برق برداشته خواهد شد.

با توجه‌ به هماهنگی دولت و مجلس و همچنین اقدامات وزارت نیرو، پیش‌بینی می‌شود روند ساخت نیروگاه‌های خودتامین با محوریت صنایع سرعت بیشتری بگیرد.

انتهای پیام//

طی سال‌های آتی،

۶:۵۶ /یکشنبه/۱۴ بهمن ۱۴۰۳

تا زمان پیدا شدن منبع جایگزین جدید،

۶:۵۳ /دوشنبه/۲۴ دی ۱۴۰۳

طی سال‌های آتی محقق خواهد شد؛

۹:۴۹ /دوشنبه/۱۰ دی ۱۴۰۳

در راستای گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر تحقق می‌یابد؛

۱۲:۱۴ /شنبه/۱ دی ۱۴۰۳
به زودی گفت‌وگوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

محمدرضا طارمی، کارشناس «فلزات‌آنلاین» طی یادداشتی در این پایگاه خبری و تحلیلی نوشت:

۵:۲۴ /شنبه/۲۹ دی ۱۴۰۳

محمود ابوالحسنی، مدیر پروژه‌های نیروگاه‌های تجدیدپذیر شرکت موننکو طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۵ /شنبه/۱۵ دی ۱۴۰۳

تداوم ناترازی برق ریسک‌‌های زیادی را متوجه صنعت می‌کند؛

۵:۴۴ /شنبه/۱۵ آبان ۱۴۰۰

تا سال 2050 به وقوع خواهد پیوست؛

۱۵:۱۰ /سه شنبه/۶ شهریور ۱۴۰۳

روندهای حاکم بر جهان، بازار فلزات حیاتی را توسعه می‌دهند

۸:۳۱ /شنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۱

تهدیدات دوجانبه ایران و آمریکا، عامل نوسان قیمت نفت

۱۰:۴۷ /شنبه/۱۳ مرداد ۱۳۹۷

تنش‌های ژئوپلیتیکی گذار انرژی را تقویت می‌کنند؛

۱۴:۳۳ /شنبه/۱۹ آذر ۱۴۰۱
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/27

268083

فلزات آنلاین

1403/11/27

844499

فلزات آنلاین

1403/11/27

1270723

فلزات آنلاین

1403/11/27

930178

فلزات آنلاین

1403/11/27

28148

فلزات آنلاین

1403/11/27

18000

فلزات آنلاین

1403/11/27

44715

فلزات آنلاین

1403/11/27

54684

فلزات آنلاین

1403/11/27

41670

فلزات آنلاین

1403/11/27

41971

فلزات آنلاین

1403/11/27

35919

فلزات آنلاین

1403/11/27

34243

فلزات آنلاین

1403/11/27

34722

فلزات آنلاین

1403/11/27

42068

فلزات آنلاین

1403/11/27

41668

فلزات آنلاین

1403/11/27

60382

فلزات آنلاین

1403/11/27

32613

فلزات آنلاین

1403/11/27

46277

فلزات آنلاین

1403/11/27

52439

فلزات آنلاین

1403/11/27

6550400