بانک سرمایهگذاری مورگان استنلی پیشبینی میکند که قیمت مس به دلیل احتمال اعمال تعرفههای آمریکا روند صعودی بیشتری را تجربه کند؛ این در حالی است که عرضه جهانی با محدودیت مواجه شده و معاملهگران در تلاش هستند تا قبل از هرگونه تصمیمگیری رسمی، محمولههای خود را به آمریکا ارسال کنند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، مس برای تحویل در ماه می ۲۰۲۵، روز دوشنبه ۱۰ مارس با ۰.۸ درصد کاهش، به ۴.۶۷ دلار به ازای هر پوند (۱۰ هزار و ۲۷۴ دلار در هر تن) در بازار کومکس نیویورک رسید. با این حال، قیمت این فلز در سال ۲۰۲۵ تاکنون ۱۶ درصد افزایش یافته است.
براساس این گزارش در ماه جاری میلادی، قیمت فلز سرخ در آمریکا تا یک هزار و ۳۰۰ دلار در هر تن بالاتر از سایر بازارهای جهانی معامله شده که نشاندهنده تقاضای بالا و عرضه محدود در این کشور است.
تحقیقات دولت آمریکا و تاثیرات آن بر بازار مس
در ماه فوریه ۲۰۲۵، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا دستور اجرایی بررسی بخش ۲۳۲ در مورد واردات مس را امضا کرد. این تحقیقات با هدف ارزیابی تاثیر واردات بر امنیت ملی آمریکا انجام میشوند و میتوانند به اعمال تعرفههای سنگین بر واردات مس منجر شوند.
قبل از اعلام هرگونه تعرفه رسمی، شرکتهای بزرگ تجاری مانند گلنکور (GLEN) و ترافیگورا به سرعت در حال ارسال مس به آمریکا هستند تا از تفاوت قیمتی و فرصتهای سوددهی استفاده کنند.
مورگان استنلی در یادداشتی که توسط وبسایت «Investing» منتشر شد، اعلام کرد: با توجه به اینکه هنوز تعرفهای اعمال نشده، انگیزه قوی برای ارسال مس به آمریکا وجود دارد. این امر بازارهای سایر نقاط جهان را نیز تحت تاثیر قرار داده و عرضه را محدودتر میکند.
این بانک همچنین اشاره کرد که شرایط بازار از وضعیتی کانتنگو (که در آن قیمت آتی پایینتر از قیمت نقدی است)، به وضعیت بکواردیشن (که در آن قیمت آتی بالاتر از قیمت نقدی است) تغییر پیدا کرده است. این تغییر میتواند جریان سرمایهگذاری را افزایش داده و موجب رشد بیشتر قیمت شود.
کاهش عرضه جهانی؛ فشار بر قیمتها
در کنار سیاستهای تجاری آمریکا، محدودیت عرضه نیز از عوامل کلیدی در رشد قیمت مس محسوب میشود. شیلی، بزرگترین تولیدکننده مس جهان، در ماه ژانویه ۲۰۲۵ با کاهش ۲۴ درصدی تولید نسبت به ماه قبل از آن مواجه شد که پایینترین سطح تولید در ۹ ماه اخیر است.
تولید مس آمریکا طی سالهای اخیر روندی نزولی داشته است. براساس دادههای سازمان زمینشناسی ایالات متحده آمریکا (USGS)، تولید مس این کشور در سال ۲۰۲۴ به میزان ۳ درصد کاهش یافت که پس از افت ۱۱ درصدی در سال ۲۰۲۳، ادامه روند نزولی را نشان میدهد.
سیستم سختگیرانه صدور مجوزهای معدنی در آمریکا نیز مانعی برای پروژههای جدید محسوب میشود و عرضه داخلی را محدودتر کرده است.
با توجه به محدودیتهای عرضه جهانی، افزایش تقاضا در آمریکا و احتمال اعمال تعرفههای جدید، مورگان استنلی همچنان نسبت به آینده قیمت مس خوشبین است و آن را فلز پایه برتر برای سرمایهگذاری میداند.
اگر تعرفهها به طور رسمی اعلام شوند، بازار فیزیکی مس در آمریکا با تقاضای شدیدتر و کمبود بیشتر مواجه خواهد شد که میتواند به رشد قیمتی قابلتوجهی منجر شود.
انتهای پیام//