سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۳:۴۰ /جمعه/۸ فروردین ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۱۲:۳۴ /شنبه/۴ مرداد ۱۳۹۹

در مجمع عمومی عادی شرکت مس؛

افزایش ۹۵ درصدی سرمایه از محل سود انباشته به تصویب رسید

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت صنایع مس ملی ایران با حضور 72 درصد از سهامداران این شرکت برگزار شد و در نهایت 90 تا 95 درصد افزایش سرمایه از محل سود انباشته به تصویب رسید.

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت صنایع مس ملی ایران با حضور ۷۲ درصد از سهامداران این شرکت برگزار شد و در نهایت ۹۰ تا ۹۵ درصد افزایش سرمایه از محل سود انباشته به تصویب رسید.

بـــه گـــزارش پایگـــاه خبـــری و تحلیلـــی «فلزات آنلاین»، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت مس با حضور ۷۲ درصد از سهامداران و با موضوعات استماع گزارش هیئت مدیره و برنامه‌های آینده شرکت، گزارش حسابرس و بـــازرس قانـــونی شرکت دربـــاره حساب‌هـــا و عملکرد سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه سال ۱۳۹۸، بررسی و تصویب ترازنامه و صورت سود و زیان ســـال مالــی مذکـــور، تقسیـم سود، انتخاب حسابرس و بازرس قانونی برگزار شد.

در ابتدای این مجمع، عباس نعیمی قائم مقام ایمیدرو، به عنوان رئیس مجمع انتخاب شد و با حضور یافتن اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت ملی مس، موسوی نماینده صندوق بازنشستگی کارکنان شرکت مس به عنوان ناظر، محمــدرضا درخشنــده نماینده شرکت سرمایه‌گذاری صدرتامین به عنوان ناظر، برهانی به عنوان دبیر هیئت مدیره، مهرانی معاون مالی و اقتصادی و نمایندگان سازمان بورس و موسسه حسابرسی بهراد مشار در جایگاه خود، مجمع به طور رسمی آغاز شد.

در شرایط بحرانی، عملکرد مثبتی داشته‌ایم

اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران درخصوص عملکرد این شرکت در سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه سال ۱۳۹۸، اظهار داشت: میزان تولید مس در دنیا به دلیل شیوع کرونا به صورت چشمگیری کاهش یافته و این میزان کاهش در کشور پرو ۲۳۰ هزار تن و در کشور آمریکا ۱۰۰ هزار تن ارزیابی شده است و در این برهه حساس توانسته‌ایم این موضوع را در کشور مدیریت کنیم. در حال حاضر، صندوق بین‌المللی پول رشد اقتصادی جهان را منفی ۳ درصد برآورد کرده است و دنیا تا کنون حدود ۳٫۸ تریلیون دلار ضرر اقتصادی را بابت کرونا متحمل شده و این ضرر و زیان معادل ۴ درصد تولید ناخالص ملی کشورها است.

بیشترین میزان خسارت با ۳۱درصد مربوط به کشور آمریکا بوده که ۱٫۱تریلیون دلار برآورد می‌شود و کشور آلمان با ۷٫۷ درصد، ژاپن ۷٫۱ درصد و روسیه ۵٫۸ درصد در رتبه‌های بعدی ضررهای حاصل از کرونا قرار گرفته‌اند. در سال ۲۰۱۹، میزان ۲۳ میلیون و ۲۷۷هزار تن در دنیا در بخش تولیدات مس شکل گرفته است که سهم کشور چین از این مقدار ۹میلیون و ۲۲۷ هزار تن، شیلی دو میلیون و ۳۰۵هزار تن و ژاپن یک میلیون و ۵۸۵ هزار تن رتبه‌های اول تا سوم را به خود اختصاص داده‌اند.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود میزان تولیدات در سال ۲۰۲۴، به ۲۴ میلیون و ۳۲۶هزار تن خواهد برسد. در خصوص مس پالایش شده در آسیا باید گفت کشور چین با ۹ میلیون و ۲۲۷ هزار تن در جایگاه نخست، ژاپن با یک میلیون و ۵۸۵ هزار تن در رتبه دوم و کره جنوبی با ۶۶۱هزار تن در رتبه سوم قرار دارند و پیش‌بینی می‌شود کشور هند در سال ۲۰۲۴ جایگزین کره جنوبی شود. در رابطه با مس مصرف‌شده قابل ذکر است که کشور چین با ۱۱ میلیون و ۸۴۵هزار تن رتبه اول جهان را دارد و به این معنا است که این کشور سالانه ۲٫۵میلیون تن مس کاتدی را وارد می‌کند، در واقع، بزرگ‌ترین تولیدکننده و مصرف‌کننده مس در دنیا محسوب می‌شود. کشور آمریکا با یک میلیون ۶۲۶ هزار و آلمان با ۹۶۸ هزار تن بیشترین مصرف مس را در دنیا دارند. در حال حاضر، جمعیت جهان ۷٫۷ میلیارد نفر گزارش شده که در ۱۵ سال آینده این جمعیت به ۹ میلیارد نفر افزایش خواهد یافت. سرانه مصرف مس به ازای هر نفر ۳٫۳کیلوگرم است که این میزان مصرف با رشد جمعیت نیز افزون خواهد شد.

کاهش مصرف نفت، افزایش مصرف مس

مدیرعامل شرکت مس ادامه داد: مس به عنوان یک فلز استراتژیک در دنیا جهت رشد اقتصادی کشورها شناخته شده و با گذشت زمان استفاده از نوع انرژی‌ها در حال تغییر است و در سال ۲۰۵۰ میزان سهم نفت در انرژی از ۳۹ درصد به ۱۳درصد کاهش خواهد یافت و صنعت برق از ۱۹ درصد به ۴۹ درصد ارتقا خواهد یافت که عنصر اصلی این تغییر ذائقه تکنولوژی برای تامین انرژی، فلز مس است. سرانه مصرف مس به ازای هر نفر در کشور چین ۸٫۳ کیلوگرم، ایالت متحده آمریکا ۴٫۹کیلوگرم است. مصرف داخلی مس در ایران به ازای هر فرد ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار تن تعیین شده است. بنابراین همسو با دنیا سرمایه‌گذاری‌های لازم در بخش مس در حال انجام است و در تلاش هستیم بخش اعظم افزایش تقاضای جهانی را در آینده نزدیک را به کشور اختصاص دهیم. ایران حدود ۱٫۵ درصد از ذخایر معدنی دنیا را در خود جای داده و رتبه ۱۵ جهانی را به خود اختصاص داده است و در مس پالایش شده رتبه ۲۰ و در مصرف مس پالایش شده در مقام ۲۴ ام دنیا ایستاده‌ایم.

دورخیز برای رکوردشکنی‌های تازه

سعدمحمدی تصریح کرد: در سال ۱۳۹۸ با تولید ۲۵۰ هزار تن کاتد مس رکورد تاریخ تولید این محصول شکسته شد. میزان تولید کنسانتره یک میلیون و ۱۸۰ هزار تن و کنسانتره مولیبدن هشت هزار و ۲۱۰ تن بود که این نیز رکورد جدید در طول زمان فعالیت شرکت مس است. در سال گذشته برای اولین بار میزان فروش خارجی از فروش داخلی سبقت گرفت و میزان صادرات در سال ۱۳۹۸، ۲٫۵ برابر سال ۱۳۹۷ بود و میزان فروش در بخش داخلی نیز بالغ بر ۱۱ هزار و ۱۲۰ میلیارد تومان گزارش شده است و می‌توان گفت در بخش صادرات با فروش ۲۵۲ هزار و ۲۰۰ تن معادل ۱۱ هزار و ۲۷۰ میلیارد تومان نیز رکورد جدیدی را به ثبت رساندیم که نسبت به آخرین برنامه تعدیل شده شرکت مس ۱۳ درصد بیش از آن گام برداشتیم. قابل ذکر است که میزان فروش در سال ۱۳۹۷، ۱۰ هزار میلیارد تومان و در سال گذشتــه ۲۲ هـزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بود که مقایسه فروش سال ۱۳۹۸ با سال ۱۳۹۷ رشد ۱۲۲درصدی را مشاهده می‌کنیم. شرکت ملی مس در عملکرد تولید سنگ سولفوریک ۵ درصد، کنسانتـــره مــس ۷ درصــد، تولیــد مس آنــدی ۱۶درصد، مس پالایش شده ۱۴ درصد و تولید مس محتوی معدنی ۵ درصد فراتر از برنامه تعیین شده گام برداشتیم و با ۱۲۲ درصد رشد، در بین شرکت‌های هم‌گروه رتبه نخست را به لحاظ رشد فروش به خود اختصاص دادیم.

وی ابراز کرد: قابل ذکر است که در چهار ماه نخست سال جاری نیز در استخراج یک درصد، تولید کنسانتره مس ۲ درصد، سنگ سولفوریک یک درصد، مس محتوی یک درصد، آند مس ۱۳درصد، کاتد مس ۵ درصد و مس محتوی نیز یک درصد جلوتر از برنامه تدوین شده هستیم و امیدوار هستیم تا پایان تیر ماه به میزان تولید ۹۰هزار تن مس کاتد دست یابیم. میزان فروش شرکت با ۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان، در مدت چهار ماه ابتدایی سال جدید ۴۳ درصد جلوتر از برنامه تعدیل شده است. در مدت مشابه سال گذشته میزان فروش شرکت پنج هزار و ۹۰۰میلیارد تومان بود و این نشان از عملکرد درخشان شرکت مس تا این لحظه دارد. این در حالی است که میانگین قیمت جهانی مس در چهار ماه سال جاری نسبت به چهار ماه سال ۱۳۹۸، افت ۶۵۰دلاری داشته است و با این اوصاف شرکت مس تا اینجای سال جاری در میزان فروش حدود ۶۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است. متوسط قیمت مس برای سال ۱۳۹۹، پنج هزار و ۹۷۳ دلار پیش‌بینی شده و بر اساس گزارش‌های ۱۰ شرکت برتر دنیا قیمت مس در سال ۲۰۲۵ به هفت هزار و ۶۶ دلار خواهد رسید و آینده‌ای روبه‌ رشد برای این فلز استراتژیک متصور هستیم.

مدیرعامل شرکت مس تاکیــد کــرد: ســود خالص شرکت مس در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۷، ۱۵۲ درصد رشد داشته در صورتی که شرکت فولاد مبارکه در همین مدت زمان فقط یک درصـــد رشــد داشتـــه اســـت. در حـــوزه اکتشافات سال گذشته با ۷۰ هزار کیلومتر مربع کار اکتشافی، ۵۲۸ میلیون تن ماده معدنی جدید با عیار ۰٫۵ درصد به ذخایر مس اضافه شد و در سال جاری برای اکتشاف ۱۰۰ هزار کیلومتر مربع برنامه‌ریزی کرده‌ایم. سال ۱۳۹۸ ایران در ذخایر مس در رتبه هشتم قرار داشت و در سال جاری با ۳۶٫۵ میلیون تن مس خالص که ۴٫۲ درصد ذخایر دنیا است به رتبه هفتم صعود کردیم و در تلاش هستیم که مقام ۶‌ام را از کشور اندونزی بگیریم. بر اساس برنامه جامع شرکت مس و سند افق چشم‌انداز ۱۴۱۰ مسیر کاری و اکتشافی شرکت برای ۱۱ سال آینده تدوین شده است. میزان ذخیره قطحی و احتمالی ماده معدنی در کشور پنج میلیارد و ۳۰۰ میلیون تن برآورد شده که از این میزان مس سرچشمه ۲۹ میلیون تن معادل ۱۰۰ سال، میدوک با ذخیره ۹۰۰ تن بیش از ۱۲۰ سال و سونگون قریب به ۱۱۶ سال ذخیره ماده معدنی را به خود اختصاص داده‌اند و در این خصوص هیچ نگرانی نخواهیم داشت و در تلاش هستیم که این ذخایر را به گردش مالی مناسب تبدیل کنیم.

وی یادآور شد: در حال حاضر، ظرفیت تولید کنسانتره مس یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن است که بر اساس برنامه‌ریزی مکتوبی که برای پروژه‌های دره‌آلو، چاه‌ فیروزه، ایجو، دره زرشک، سونگون و دره‌زار در برنامه جامع قید شده است، ۵۹۰ هزار تن به میزان تولیدات کنسانتره اضافه خواهد شد. و با معادن جدید رمشک، نوچون، بندرازا پیش‌بینی می‌شود ۱۴۸ هزار تن به میزان تولید کنسانتره اضافه شود. میزان تولید آند کارخانه‌های ذوب خاتون‌آباد، سرچشمه و سونگون طبق برنامه ۱۴۱۰ به ۶۳۵هزار تن خواهد رسید و برای این میزان، به دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن کنسانتره نیاز بوده که ظرفیت فعلی شرکت مس یک‌میلیون و ۱۰۰هزار تن است. برای این منظور، احداث فاز ۳ تغلیظ سرچشمه با ظرفیت ۲۰۰هزار تن را در برنامه داریم که بزرگ‌تریــن کارخانه تولید کنسانتره در کشور و خاورمیانه خواهد شد. همچنین کارخانه ۱۳۰هزار تنی فاز ۳ میدوک و ۱۶۰ هزار تنی فاز ۴ سونگون را نیز در دستور کار داریــم کــه در مجمـــوع دومیلیــون و ۵۰۰هزارتن کنسانتره تولید می‌شود و ۳۰۰ هزار تن آن را به صادرات اختصاص دادیم و برای تولیــد ۵۵۰هزار تــن کاتـــد به دو میلیـــون و ۲۰۰هزارتن کنسانتره نیاز است که ما به این مقدار دست خواهیم یافت.

سعدمحمدی اذعان کرد: طبق برنامه قصد داریم در سال ۱۳۹۹، ۲۸۰ هزار تن کاتد تولید کنیم و بیشترین عملیات این برنامه ۱۴۱۰ تا سال ۱۴۰۳ عملی خواهد شد که بتوانیم تولید ۴۰۰هزار تن کاتد را به مرحله اجرا برسانیم. میزان سرمایه‌گذاری طرح‌های شرکت مس دومیلیارد و ۱۹۸ میلیون یورو به‌علاوه ۲۰ هزار میلیارد تومان است، در حالی که مجموع سرمایه‌گذاری برای ۲۹ پروژه تعریف شده تا سال ۱۴۱۰، بیش از ۲۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان و دو میلیارد و ۴۷۳میلیون یورو تعیین شده است که این نشان از حجم عظیم سرمایه‌گذاری شرکت مس در جهت توسعه است. بیش از ۴۰سال از سرباره‌های ذوب استفاده‌ای نمی‌شد که با احداث کارخانه فلوتاسیون سرچشمه این سرباره‌ها با عیار ۴ تا ۵ درصد مس به کنسانتره تبدیل می‌شوند. این طرح برای ۲۰ سال پیش‌بینی شده و تاکنون حدود ۳۰ درصد پیشرفت داشته است و حدود ۷۰ هزار تن کنسانتره از این طرح حاصل خواهد شد.

بهره‌برداری از یک ابرپروژه‌ در بندرعباس

مدیرعامل شرکت مس در پایان سخنان خود، خاطـــرنشــان کــرد: در رابطـــه بـــا مخـــازن اسیدسولفوریک بندرعباس جهت انتقال از سرچشمه به بندر توسط ایزوتانک‌ها باید گفت تاکنون در این زمینه حدود ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است. قصد داریم بخشی از اسید تولیدی را صادر و بخش دیگری را برای تولید کود فسفاته به کار گیریم؛ چراکه تولید کود هزینه کم و سود بالایی را دارد و کشور این نوع محصول نیاز مبرم دارد و آن را وارد می‌کنــد. در حـــال حاضـــر، طـــرح احـــداث مخــازن اسیــد سولفوریک در بندرعباس و کارخانه آهک اهر را در دست داریم و سعی داریم مرحله آب‌رسانی از بندرعباس به مجتمع مس سرچشمــه بــه عنوان یک ابر پروژه، در آذر ماه سال جاری به بهره‌برداری برسد.

در ادامه مجمع عمومی عادی سالیانه، حسابرس قانونی و نماینده سازمان بورس بندهای خود در زمینــه صورت‌هــای مالی و گــزارش فعالیت‌های هیئت مدیره را قرائت کردند و مدیر این شرکــت نیــز پاسخ داد. در پایـــان مجمع، صورت‌های مالی سال منتهی به ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ به تصویب سهامداران رسید و دو روزنامه دنیای اقتصاد و جهان صنعت به عنوان روزنامه‌های کثیرالانتشار معرفی شدند. موسسه حسابرسی ایران مشهــود به عنـوان حسابرس قانونی این شرکــت، انتخــاب و ۹۰ تا ۹۵ درصــد افزایــش سرمایه از محل سود انباشته تصویب شد. همچنین میزان ۲۵ تومان سود به ازای هر سهم تعییــن شــد. در پایـان مجمــع عمومی عادی سالیانه فملی، طرح جامع مس توسط قائم ‌مقام ایمیدرو رونمایی شد.

مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر مطرح کرد:

۹:۱۷ /سه شنبه/۲۱ اسفند ۱۴۰۳

همگام با فراگیر شدن هوش مصنوعی،

۱۴:۰۹ /دوشنبه/۲۰ اسفند ۱۴۰۳

آینده فلز سرخ در هاله‌ای از ابهام؛

۱۳:۳۶ /دوشنبه/۲۰ اسفند ۱۴۰۳

در سال 2024 رقم خورد؛

۱۳:۲۷ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

با دستور دونالد ترامپ،

۸:۳۲ /یکشنبه/۱۲ اسفند ۱۴۰۳

توسعه هم‌پای هوش مصنوعی؛

۱۵:۳۵ /سه شنبه/۷ اسفند ۱۴۰۳

احسان نمازی‌زاده، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۵۵ /دوشنبه/۱۷ دی ۱۴۰۳

احسان نمازی‌زاده، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۲۱ /دوشنبه/۱۹ شهریور ۱۴۰۳

غلامرضا ملاطاهری، معاون طرح و برنامه‌ریزی راهبردی شرکت ملی صنایع مس ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۴:۵۷ /شنبه/۱۴ بهمن ۱۴۰۲

مجید ضیایی، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۰۱ /یکشنبه/۳۰ بهمن ۱۴۰۱

معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران:

۷:۵۴ /پنجشنبه/۳۱ شهریور ۱۴۰۱

عزیزه شریفی، مدیر آموزش شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۰:۴۸ /دوشنبه/۲۴ مرداد ۱۴۰۱

يداله مرادی، مديرعامل شرکت آلياژسازان زنجان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

۵:۴۱ /شنبه/۶ آبان ۱۴۰۲

فرشید سلطانزاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۷ مرداد ۱۴۰۲

صادرات، دریچه‌ای برای قدرت‌نمایی

۱۵:۱۲ /شنبه/۳۱ خرداد ۱۳۹۹

در نشست مدیران عامل «تاصیکو» و «فباهنر» با فعالان بازار سرمایه مطرح شد؛

۱۶:۴۹ /دوشنبه/۲۱ آبان ۱۴۰۳

تا پایان هشت ماه امسال؛

۶:۲۶ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

گزارش اختصاصی «فلزات‌آنلاین»

۵:۰۹ /شنبه/۱۶ اسفند ۱۳۹۹

فروش 15 هزار میلیارد تومانی شرکت ملی مس در 9 ماه 98

۸:۱۷ /شنبه/۷ دی ۱۳۹۸

اینفوگرافیک شرکت صنایع مس شهید باهنر؛

۵:۳۸ /شنبه/۶ بهمن ۱۴۰۳

اینفوگرافیک: نگاهی به روند شکل‌گیری و توسعه شرکت گیل‌راد شمال

۱۱:۰۱ /پنجشنبه/۲۰ مرداد ۱۴۰۱
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/12/28

278400

فلزات آنلاین

1403/12/28

973636

فلزات آنلاین

1403/12/28

1478906

فلزات آنلاین

1403/12/28

1093112

فلزات آنلاین

1403/12/28

29198

فلزات آنلاین

1403/12/28

17975

فلزات آنلاین

1403/12/28

46715

فلزات آنلاین

1403/12/28

55899

فلزات آنلاین

1403/12/28

41670

فلزات آنلاین

1403/12/28

43790

فلزات آنلاین

1403/12/28

38336

فلزات آنلاین

1403/12/28

36352

فلزات آنلاین

1403/12/28

36527

فلزات آنلاین

1403/12/28

43216

فلزات آنلاین

1403/12/28

42024

فلزات آنلاین

1403/12/28

61794

فلزات آنلاین

1403/12/28

33795

فلزات آنلاین

1403/12/28

46053

فلزات آنلاین

1403/12/28

54563

فلزات آنلاین

1403/12/28

7697800