سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۰:۰۹ /پنج شنبه/۲۲ خرداد ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۵:۰۲ /شنبه/۱۷ خرداد ۱۴۰۴

امیرعباس نیکمرد طهرانی، مدیر و موسس برند جواهری نیکمرد در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

به دنبال ارتقای بازار طلا و جواهر ایران هستیم/ رونق بازار داخلی جواهرات تا پایان سال ۱۴۰۴

در شرايطی که بازارهای مختلف جهانی طي ماه‌های اخير، تحت تاثير تحولات سياسی و وضع تعرفه‌های مختلف اقتصادی از سوی غول‌های اقتصادی جهان مانند ايالات متحده آمريکا و چين قرار گرفته‌اند، کماکان شاهد آن هستيم که بازار فلز گران‌بهای طلا جذابيت خود را حفظ کرده و بر ارزش آن نيز افروده شده است. در حالي که برخلاف طلا، از ارزش بازار جواهرات کاسته شده و قيمت گوهرسنگ‌ها مانند الماس با افت شديد مواجه شده است، پيش‌بينی می‌شود اين بازار، به ويژه در ايران طی 6 تا هفت ماه آينده به مدار صعود برگردد.

در شرایطی که بازارهای مختلف جهانی طی ماه‌های اخیر، تحت تاثیر تحولات سیاسی و وضع تعرفه‌های مختلف اقتصادی از سوی غول‌های اقتصادی جهان مانند ایالات متحده آمریکا و چین قرار گرفته‌اند، کماکان شاهد آن هستیم که بازار فلز گران‌بهای طلا جذابیت خود را حفظ کرده و بر ارزش آن نیز افروده شده است. در حالی که برخلاف طلا، از ارزش بازار جواهرات کاسته شده و قیمت گوهرسنگ‌ها مانند الماس با افت شدید مواجه شده است، پیش‌بینی می‌شود این بازار، به ویژه در ایران طی ۶ تا هفت ماه آینده به مدار صعود برگردد. خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» با هدف بررسی بازار طلا و جواهر ایران و جهان، گفت‌وگویی با امیرعباس نیکمرد طهرانی، مدیر و موسس برند جواهری نیکمرد تدارک دیده است که متن کامل آن را در ادامه خواهید خواند. نیکمرد طهرانی در این گفت‌وگوی مفصل و خواندنی، پیشنهاداتی را جهت سرمایه‌گذاری در بازار طلا و جواهر کشور ارائه داده است که دانستن آن‌ برای افرادی که به دنبال ورود به این حوزه هستند، خالی از لطف نیست.

در خصوص تاریخچه و زمینه فعالیت برند جواهری نیکمرد توضیحاتی ارائه بفرمایید.

تقریبا نزدیک به یک قرن از آغاز فعالیت برند ما در حوزه طلا و جواهر کشور می‌گذرد و این‌جانب ضمن بهره‌گیری از تجربیات اجداد و گذشتگان خود، نزدیک به ۲۵ سال است که در این حوزه حضوری فعال دارم. در حال حاضر فرایند طراحی و ساخت طلا و جواهرات (به صورت تک و عمده) در کارگاه مجموعه واقع در محله تجریش تهران صورت می‌پذیرد . همچنین، یک شعبه جواهری نیکمرد در مجتمع تجاری ارگ تجریش و شعبه دیگر نیز در پاساژ قائم در بازار بزرگ تجریش واقع شده است.

به طور مشخص چه تفاوت‌هایی میان فروش طلا و فروش جواهرات در سطح بازار وجود دارد؟

به طور کلی در حوزه مرتبط با مجوزهایی که از سوی اتحادیه طلا و جواهر کشور صادر می‌شود تا افراد بتوانند در قالب یک شغل در آن فعالیت داشته باشند، هزاران رسته شغلی تعریف شده اما این مهم از لحاظ فروش حضوری، به دو بخش فروش طلا (طلافروشی) و فروش جواهر (جواهرفروشی) طبقه‌بندی شده است. در حوزه فروش طلا، تمرکز افراد بر روی فلز گران‌بهای طلاست که در ایران با عیار و استاندارد ۱۸ شناخته می‌شود. در این حوزه، طرح‌های متنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرد که از جمله می‌توان به سنگ‌های بسیار ارزان‌قیمت اشاره کرد. در حوزه فروش جواهر، نخست باید به این مسئله اشاره کرد که جواهر، شامل فلز طلا و گوهرسنگ‌ها است؛ به عبارتی، در صورتی که از یک‌سری سنگ‌های ارزشمند بر روی این فلز گران‌بها استفاده شود، دیگر نمی‌توان به آن طلا گفت و باید آن را جواهر نامید. از طرفی، گوهرسنگ‌ها خود به دو گروه سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی دسته‌بندی می‌شوند که امتیازدهی و دسته‌بندی جواهرات براساس آن‌ها صورت می‌گیرد و انواع جواهرات لوکس، اقتصادی، سفارشی و … را شامل می‌شود.

ارزیابی جنابعالی از وضعیت بازار طلا و جواهر ایران در مقایسه با سایر نقاط جهان، به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس چیست؟

در پاسخ به این سوال می‌توان گفت که اگرچه ممکن است بازار اقتصادی فلز گران‌بهای طلا و جواهر در کشورهای حاشیه خلیج فارس نسبت به ایران مرسوم‌تر باشد اما در عین حال، کشور ما یک مزیت برای منطقه خاورمیانه در این مارکت محسوب می‌شود؛ چراکه ایران، تنها کشوری در سطح دنیا به شمار می‌‌آید که به راحتی می‌توان در بازار آن، هم‌زمان خرید و فروش طلا را انجام داد. در واقع این امر، یک مزیت بزرگ برای افرادی است که نگرش اقتصادی به خرید و فروش طلا و جواهرات دارند. به عبارتی، اگر افراد به دنبال خرید طلا و جواهر از بازارهای کشورهای عربی مانند بازار طلای دبی «Dubai Gold Souk» باشند، خرید آن‌ها صرفا جهت تامین یک کالای زینتی خواهد بود اما خرید طلا و جواهر از بازار ایران، با پشتوانه سرمایه‌گذاری در این زمینه همراه می‌شود. ذکر این نکته حائز اهمیت است از زمانی که انس طلا در بازارهای جهانی افزایش پیدا کرده، شرایط بازار طلا و بازار جواهر با یکدیگر کاملا متفاوت شده است. همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شد، جواهر شامل فلز طلا و گوهرسنگ‌هاست و از زمانی که انس طلا در مارکت‌های جهانی روندی صعودی به خود گرفته است، باعث شده برای مثال در جواهری که از ۷۰ درصد سنگ و ۳۰ درصد طلا تشکیل شده است، ارزش ۷۰ درصدی سنگ نادیده گرفته شود. همین مسئله منجر به ضرر و زیان هنگفتی در بازار جواهر شد؛ به نحوی که برای مثال ارزش ۴۰ هزار دلاری در این بازار، می‌توانست به ۸۰ هزار دلار در بازار طلا تبدیل شود. در یک نگاه کلی، می‌توان گفت اگر قرار باشد سودی در بازار جواهر حاصل شود، برگرفته از ارزش طلای آن خواهد بود نه گوهرسنگ‌ها.

بازار طلا و جواهر طی سال‌های اخیر چه روندی را طی کرده است و چه آینده‌ای را پیش‌روی آن متصور هستید؟

همان‌طور که طلا در بازارهای جهانی با روندی صعودی طی هفت سال اخیر مواجه شده، بازار جهانی گوهرسنگ‌ها به ویژه سنگ گران‌بهایی مانند الماس روند نزولی به خود گرفته است. برای مثال اگر شما تخمه الماس یک قیراطی (با کیفیت بالا) در سال ۱۳۹۷ را با قیمت حدود ۱۴ هزار دلار خریداری می‌کردید، در حال حاضر می‌توانید همان سنگ را با قیمتی در حدود پنج هزار دلار خریداری کنید. در واقع این مسئله را می‌توان یک هشدار و زنگ خطر برای افرادی که به دنبال ورود و سرمایه‌گذاری در بازار جواهرهستند، تلقی کرد؛ چراکه به نظر می‌رسد گوهرسنگی مانند الماس در مارکت‌های جهانی به حد کف قیمت خود رسیده است و بر همین اساس می‌توان گفت بازار جواهر در ایران طی ۶ تا هفت ماه آینده با رونق مناسبی همراه خواهد شد. از سوی دیگر، پیش‌بینی ما بر این است که اگر بازارهای جهانی طی ماه‌های پیش‌رو دستخوش تحولات خاصی به ویژه در حوزه سیاسی و تنش‌های ژئوپلیتیکی و منطقه‌ای نشوند، قیمت فلزات گران‌بهای طلا و نقره با روند نزولی مواجه خواهد شد که این مسئله نیز باید در کانون توجه افرادی که به دنبال سرمایه‌گذاری در بازار طلا و نقره هستند، قرار بگیرد.

سرمایه‌گذاری در بازار طلا و جواهرات در شرایط فعلی کشور را تا چه حد اقتصادی و سودده می‌دانید؟

در حالی که تمامی بازارهای اقتصادی دنیا به ارزش نفت و طلا وابسته هستند، شاهد سرمایه‌گذاری بسیاری از افراد در حوزه کریپتو و ارزهای دیجیتال طی یک دهه اخیر بوده‌ایم. با این وجود، معتقدیم با توجه به ارزش بسیار بالای طلا و نفت به عنوان دو معیار اقتصادی بودن کشورها ، هیچ بازاری نمی‌تواند تا مدت‌ها جایگزین این دو مارکت در سطح جهان شود. همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شد، بازار طلای ایران از برتری خرید و فروش هم‌زمان به روش‌های مختلف اعم از خرید و فروش طلای آب شده، طلای کم‌اجرت، سکه‌های تاریخ پایین، سکه‌های تاریخ بالا و … برخوردار است که همین مسئله می‌تواند بستر سرمایه‌گذاری امن و حفظ ارزش مالی (ریالی) سرمایه‌گذاران را فراهم کند. لازم به ذکر است افرادی که هم‌زمان با نگهداری سرمایه، به دنبال ایجاد ارزش افزوده از این محل هستند، می‌توانند به حوزه دستگاه‌های تولید شمش ورود پیدا کرده و نسبت به عرضه شمش در بازارهای داخلی و صادراتی اقدام کنند که در این صورت ضمن حفظ سرمایه اولیه، ارزش افزوده مناسبی نیز برای آن‌ها ایجاد خواهد شد.

 برند جواهری نیکمرد چه اهداف و برنامه‌هایی را در ادامه فعالیت خود دنبال خواهد کرد؟

واقعیت امر این است که ما در جواهری نیکمرد، به جای آنکه به فکر ارتقای برند خود باشیم، پیشرفت بازار طلا و جواهر کشور را مد نظر قرار داده‌ایم. با توجه به اینکه تولید مصنوعات فلزی در ایران با یک عقب‌افتادگی جدی طی دو دهه اخیر همراه شده است، ذهنیت خود را بر روی تولید این مصنوعات با کیفیت بالا و سود مناسب متمرکز کرده‌ایم تا بتوانیم ضمن رونق تولید داخلی، زمینه کاهش واردات بی‌رویه مصنوعات فلزی را بیش از پیش فراهم سازیم. در پایان پیشنهاد ما به افرادی که در حوزه فروش طلا و جواهرات مشغول به کار هستند، این است که از کالاهای یونیک با نام برند خود استفاده کنند و این کالاها را به تولید عمده برسانند. افرادی که به دنبال سرمایه‌گذاری در این حوزه بوده نیز اقدام به تولید شمش‌های خاص مانند شمش‌های یادبود کنند. افرادی نیز که قرار است در قالب سرمایه‌گذاری در فضای مجازی به این حوزه ورود پیدا کنند، مشارکت با بانک‌ها و ارگان‌های دولتی را در برنامه خود قرار دهند و براساس طلای فیزیکی موجود در بازار اقدام به سرمایه‌گذاری کنند تا نتیجه مطلوب از این محل برای آن‌ها حاصل شود.

انتهای پیام//

در مجمع عمومی عادی سالیانه تاکید شد؛

۸:۲۲ /چهارشنبه/۲۱ خرداد ۱۴۰۴

در جلسه ارزیابی شرکت توسعه معادن طلای کردستان عنوان شد؛

۱۰:۱۸ /چهارشنبه/۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

در روز جهانی کار و کارگر صورت گرفت؛

۱۲:۱۲ /دوشنبه/۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

مدیرعامل شرکت توسعه معادن طلای کردستان عنوان کرد:

۵:۴۹ /دوشنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

با حضور معاون معدنی و توسعه معادن تاصیکو انجام شد؛

۱۳:۱۱ /یکشنبه/۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

فلز زرد در آسیای مرکزی می‌درخشد؛

۷:۰۷ /یکشنبه/۳۱ فروردین ۱۴۰۴

سید محمدامیر زرنشان، مدیر حقوقی و امور قراردادهای شرکت توسعه معادن طلای کردستان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۰۷ /یکشنبه/۳۰ دی ۱۴۰۳

مقداد مجدی، مدیرعامل شرکت توسعه معادن طلای کردستان در گفت‌وگو با «فلزات‌‎آنلاین»:

۵:۱۳ /شنبه/۱۳ مرداد ۱۴۰۳

امیرحسین نادری، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری صدر تامین در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۴۰ /شنبه/۱۶ تیر ۱۴۰۳

سید زانیار سید موسوی، مدیر امور معادن شرکت توسعه معادن طلای کردستان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۱:۳۴ /دوشنبه/۱۱ تیر ۱۴۰۳

فواد میثمی، مدیر برنامه‌ریزی و توسعه و عضو هیئت مدیره شرکت توسعه معادن طلای کردستان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۲:۳۴ /چهارشنبه/۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

داود رئیسی، مدیرعامل شرکت معادن و صنایع معدنی کارند صدر جهان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۶:۰۰ /یکشنبه/۳ دی ۱۴۰۲

وضعیت صنعت طلای ایران چگونه است؟

۱۸:۵۲ /شنبه/۲۳ اسفند ۱۳۹۹

بزرگ‌تربن تولیدکننده طلا، بیش از 6 میلیون انس طلا تولید کرد؛

۵:۴۵ /پنجشنبه/۱۸ خرداد ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

اینفوگرافیک شرکت توسعه معادن طلای کردستان؛

۶:۳۴ /شنبه/۱۹ خرداد ۱۴۰۳
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/03/21

224083

فلزات آنلاین

1404/03/21

858230

فلزات آنلاین

1404/03/21

1390370

فلزات آنلاین

1404/03/21

1344994

فلزات آنلاین

1404/03/21

29819

فلزات آنلاین

1404/03/21

16025

فلزات آنلاین

1404/03/21

43661

فلزات آنلاین

1404/03/21

65608

فلزات آنلاین

1404/03/21

47680

فلزات آنلاین

1404/03/21

42655

فلزات آنلاین

1404/03/21

41135

فلزات آنلاین

1404/03/21

37372

فلزات آنلاین

1404/03/21

36252

فلزات آنلاین

1404/03/21

43017

فلزات آنلاین

1404/03/21

38679

فلزات آنلاین

1404/03/21

58708

فلزات آنلاین

1404/03/21

34463

فلزات آنلاین

1404/03/21

42014

فلزات آنلاین

1404/03/21

57327

فلزات آنلاین

1404/03/21

6461000