سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۲:۵۴ /دوشنبه/۱۹ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۵:۵۲ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

تحولی شگرف در بافق با راه‌اندازی کارخانه آهن اسفنجی/ تامین پایدار سنگ‌آهن یک ضرورت است

زنجيره فولاد ايران طی چند دهه اخير رشد قابل‌توجهی را تجربه کرده است. در اين بين، شرکت سنگ آهن مرکزی ايران را بايد يکی از بازيگران مهم اين تحول و ترقی دانست که در حوزه بالادست زنجيره و تامين خوراک فولادسازان کشور فعاليت داشته است.

زنجیره فولاد ایران طی چند دهه اخیر رشد قابل‌توجهی را تجربه کرده است. در این بین، شرکت سنگ آهن مرکزی ایران را باید یکی از بازیگران مهم این تحول و ترقی دانست که در حوزه بالادست زنجیره و تامین خوراک فولادسازان کشور فعالیت داشته است. این شرکت همواره در تلاش بوده است که همگام با چشم‌اندازهای پیش‌‌بینی شده برای صنعت فولاد، برنامه‌ریزی‌های لازم را برای ارتقای کمی و کیفی تولیدات خود اعم از کنسانتره و گندله انجام دهد و اکنون با در دست داشتن پروژه‌های احداث کارخانه‌های آهن اسفنجی و فولاد آلیاژی، به دنبال تکمیل زنجیره ارزش در دل کویر است. در همین راستا، خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» گفت‌وگویی با مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران تدارک دیده است که متن کامل آن را در ادامه خواهید خواند:

در خصوص آخرین وضعیت پروژه احداث کارخانه آهن اسفنجی شرکت سنگ آهن مرکزی ایران توضیحاتی ارائه بفرمایید.

پروژه احداث کارخانه آهن اسفنجی به ظرفیت تولید سالیانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن که یکی از مهم‌ترین پروژه‌های شرکت سنگ آهن مرکزی ایران طی سالیان اخیر به شمار می‌آید، در شهریور ماه توانست رکورد قبلی خود در بتن‌ریزی را به میزان پنج هزار و ۷۰۰ مترمکعب ارتقا دهد و این موفقیت با وجود مشکلات گرمای آب‌وهوا و تامین آب حاصل شد. در واقع این حجم بالای بتن‌ریزی، عمدتا در نواحی کلاریفایر، پمپ خانه، اتاق کنترل، مخزن ذخیره آب و کوره بوده است و تا به امروز پیشرفت چشمگیری در تکمیل احداث فونداسیون کوره، نصب دودکش اصلی، شروع به احداث سازه بتنی مخازن محصول، احداث مخازن آب، تکمیل ساختمان‌های انبار و تعمیرگاه و آغاز عملیات اجرایی فونداسیون نوارنقاله‌ها حاصل شده است؛ به نحوی که سیر پیشرفت پروژه در بخش مهندسی به ۷۷ درصد، در بخش اجرا به ۲۵ درصد و در بخش تامین به ۱۸ درصد می‌رسد. همچنین ما تمهیدات لازم در رابطه با ساخت اسکلت فلزی کوره به وزن ۶ هزار تن، تجهیزات ناحیه کوره به وزن ۷۵۰ تن، داکت‌های گاز، بدنه فلزی مخازن محصول و تجهیزات کلوخه‌شکن و ادامه روند تولید تجهیزات خارجی از جمله سامانه بریکت‌سازی گرم و تجهیزات ناحیه بازیافت گرما و مشکلات آن را اندیشیده‌ایم و ضمن تاکید بر لزوم تسریع پروژه و تلاش در راستای کاهش ریسک‌های موجود، به دنبال آن هستیم که با راه‌اندازی این کارخانه تا پایان سال ۱۴۰۵، نقش موثر خود در تامین بخشی از آهن اسفنجی مورد نیاز فولادسازان کشور را ایفا کنیم.

اهمیت اجرای پروژه بار برگشتی برای شرکت سنگ آهن مرکزی ایران چیست و اکنون در چه وضعیتی قرار دارد؟

با توجه به کمبود ذخایر سنگ‌آهن، ما پروژه‌ای را با نام پروژه بار برگشتی طراحی کردیم تا بر اساس آن بتوانیم آهن باقی مانده از سنگ‌های برگشتی از کارخانه فرآوری را استخراج کنیم. این پروژه علاوه بر کمک به جدا کردن محصول از باطله، موجب کاهش استهلاک دستگاه‌های موجود و افزایش ظرفیت مجموعه پایین‌دستی و کاهش هزینه خط بالادستی در شرکت سنگ‌ آهن مرکزی ایران خواهد شد؛ ضمن اینکه با راه‌اندازی این پروژه، حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد میزان تولید کنسانتره شرکت افزایش خواهد یافت. در حال حاضر فاز نخست پروژه متشکل از زیرسازی فونداسیون‌ها و… به اتمام رسیده است و پیش‌بینی می‌کنیم که این پروژه در پایان سال جاری به بهره‌برداری برسد. لازم به ذکر است که پروژه بار برگشتی با رویکرد دانش‌بنیان و استفاده از توان داخلی در حال اجراست؛ به نحوی که دستگاه‌های «HPGR» مورد استفاده در پروژه کاملا ساخت داخل بوده و کلیه قطعات آن توسط شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی بومی‌سازی شده است. نکته حائز اهمیت دیگر اینکه پس از اجرای این پروژه، طرح توسعه کارخانه کنسانتره‌سازی در دستور کار ما قرار خواهد گرفت تا به دنبال آن، ظرفیت تولید این کارخانه از سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن به حدود پنج میلیون و ۲۰۰ هزار تن افزایش یابد و خوراک پایدار کارخانه گندله‌سازی تامین شود.

عملکرد شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در حوزه معدن را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

امروزه تامین پایدار خوراک به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های فولادسازان کشور تبدیل شده است و شرکت سنگ آهن مرکزی ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. معدن سه‌چاهون، یکی از مهم‌ترین معادن شهرستان بافق به شمار می‌آید که زیرمجموعه شرکت ماست و عملیات معدن‌کاری در آن از سال ۱۳۶۸ در قالب طرح توسعه چغارت آغاز شده و از سال ۱۳۸۴ تاکنون، به طور مداوم عملیات معدن‌کاری در آن در حال انجام بوده است. از این رو طی این سال‌ها، عیار سنگ سه‌چاهون کاهش پیدا کرده و معدن نیازمند باطله‌برداری‌های جدید برای رسیدن به ظرفیت‌های جدید بوده که متاسفانه مورد غفلت واقع شده است. همچنین پیش‌بینی می‌کنیم که ظرفیت اصلی یکی از پیت‌های سه‌چاهون تا سال آینده به اتمام برسد و بر همین اساس انجام اکتشافات جدید را به طور جدی در دستور کار قرار داده و آغاز کرده‌ایم؛ چراکه معتقدیم باید به سرعت عملیات آماده‌سازی، توسعه پیت و بهره‌برداری را داشته باشیم تا با مجموع این فعالیت‌ها به تامین پایدار خوراک برای شرکت دست پیدا کنیم. در محدوده ساغند، بهره‌برداری از حدود دو تا سه میلیون تن سنگ‌آهن در بخش روباز را آغاز کرده‌ایم و در صورت داشتن صرفه اقتصادی به چرخه تولید وارد خواهیم کرد. در بخش روباز محدوده آنومالی ۸ حدود سه میلیون تن سنگ‌آهن داریم که حدود یک میلیون تن آن را استخراج کرده‌ایم؛ البته سنگ استخراج شده از نوع هماتیت است و وارد چرخه تولید کنسانتره‌ نخواهد شد. در محدوده‌های مشارکتی نظیر ناریگان، ناتک و گیورد حدود ۹۰ درصد از فعالیت اکتشافی انجام شده و در بسیاری از بخش‌ها وارد فاز بهره‌برداری شده‌ایم. همچنین رایزنی‌هایی را انجام داده‌ایم تا سنگ‌آهن گزستان و سنگ‌آهن محدوده‌های مشارکتی مانند میشدوان و آنومالی شمالی که مناسب خطوط فرآوری است، به شرکت سنگ آهن مرکزی ایران منتقل شود که تحقق این مهم دربلندمدت، نیازمند حمایت مسئولان است و امیدواریم در کانون توجه آن‌ها قرار بگیرد. در یک نگاه کلی و طبق برآوردهای انجام شده، ما نیازمند تامین حداکثری ۱۰ میلیون تن سنگ‌آهن هستیم که تلاش می‌کنیم با اجرای طرح‌های توسعه‌ای، این میزان را تا ۲۰ میلیون تن نیز افزایش دهیم.

شرکت سنگ آهن مرکزی ایران چه رویکردهای دیگری را مرتبط با تولید در سالیان اخیر در پیش گرفته است؟

دستیابی به هدف‌گذاری‌های تعیین شده و کسب موفقیت‌های پی‌در‌پی، در گرو انجام صحیح و هماهنگ فعالیت واحدهای مختلف در بنگاه‌های اقتصادی است. به همین دلیل ما همواره نگاه ویژه‌ای به مقوله آموزش و ارتقای نیروی انسانی و به نوعی جانشین‌پروری در شرکت سنگ آهن مرکزی ایران داشته‌ایم و در تلاش هستیم کارکنان با توجه به سیاست‌گذاری‌های تعریف شده، در بهترین موقعیت سازمانی قرار بگیرند که نتیجه این امر، خودباوری و عرق سازمانی و بهره‌وری تولید طی دو سال گذشته بوده است. یکی دیگر از مهم‌ترین رویکردهای شرکت سنگ‌ آهن مرکزی ایران طی سالیان اخیر را می‌توان ایفای مسئولیت‌های اجتماعی دانست؛ به نحوی که ما با هدف مدیریت منابع آبی و اصلاح الگوی مصرف، نسبت به اجرای پروژه فاضلاب شهری یزد به منظور جمع‌آوری فاضلاب شهری و تصفیه آن جهت استفاده در معدن با ظرفیت سالیانه دو میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب در فاز نخست و سه میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعب در طرح توسعه اقدام کرده‌ایم. علاوه‌براین، اقداماتی نظیر احداث فضای سبز در اطراف کارخانه، تجهیز آزمایشگاه بهداری آهنشهر، راه‌اندازی مرکز توان‌بخشی، راه‌اندازی مرکز ثابت انتقال خون، ایجاد کلینیک دندان‌پزشکی، ایجاد مرکز پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر، ایجاد کلینیک اطفال و…را در راستای عمل به مسئولیت‌های اجتماعی انجام داده‌ایم و مرکز جامع تصویربرداری پزشکی در شهر بافق را ضمن تجهیز به دستگاه‌های تصویربرداری «OPG» و سونوگرافی راه‌اندازی کرده‌ایم. برقراری ارتباط دوسویه و موثر با دانشگاه، از دیگر رویکردهای مهم ما طی این سال‌ها بوده است. در همین راستا، در روزهای پایانی سال گذشته توافق‌نامه مهاورت‌ورزی را به منظور ایجاد الگویی برای ارتباط بیشتر صنعت، معدن و دانشگاه با دانشگاه تهران منعقد کردیم و امیدواریم با این رویدادها، آینده شرکت سنگ آهن مرکزی ایران درخشان باشد و با قدرت در عرصه تولید و صنعت بدرخشد.

انتهای پیام//

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران:

۱۵:۳۳ /یکشنبه/۱۸ آذر ۱۴۰۳

در راستای عمل به مسئولیت‌های اجتماعی،

۱۲:۳۵ /یکشنبه/۱۸ آذر ۱۴۰۳

به دنبال راه‌اندازی پروژه عظیم فولادسازی شادگان،

۱۲:۱۳ /یکشنبه/۱۸ آذر ۱۴۰۳

مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه:

۱۵:۰۰ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

دهقانی بیان کرد:

۱۱:۳۰ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

جواد حاتمی، مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۹ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۰۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

بهرام شکوری، عضو هیئت مدیره و کمیته راهبردی موسسه راهبردی معدن و فولاد سبز (سیگماس) در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۳۰ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۱ /یکشنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۳

محسن مصطفی‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۳۵ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۴۸ /شنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۲

در حاشیه بازدید از پروژه پیشران کنسانتره‌سازی گلالی عنوان شد؛

۱۴:۰۹ /دوشنبه/۵ آذر ۱۴۰۳

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس عنوان شد؛

۱۵:۲۸ /یکشنبه/۶ آبان ۱۴۰۳

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان مطرح شد؛

۱۵:۱۱ /شنبه/۵ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۵۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

۵:۴۲ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد جهان آرا اروند؛

۶:۳۵ /شنبه/۱۹ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک تحقیق و توسعه شرکت فولاد سنگان؛

۶:۲۵ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/19

224500

فلزات آنلاین

1403/09/19

569015

فلزات آنلاین

1403/09/19

769238

فلزات آنلاین

1403/09/19

2715234

فلزات آنلاین

1403/09/19

25592

فلزات آنلاین

1403/09/19

14595

فلزات آنلاین

1403/09/19

41653

فلزات آنلاین

1403/09/19

49911

فلزات آنلاین

1403/09/19

42663

فلزات آنلاین

1403/09/19

41493

فلزات آنلاین

1403/09/19

27567

فلزات آنلاین

1403/09/19

29757

فلزات آنلاین

1403/09/19

28162

فلزات آنلاین

1403/09/19

37045

فلزات آنلاین

1403/09/19

34801

فلزات آنلاین

1403/09/19

56150

فلزات آنلاین

1403/09/19

27276

فلزات آنلاین

1403/09/19

41418

فلزات آنلاین

1403/09/19

45383

فلزات آنلاین

1403/09/19

4657900