سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۹:۳۸ /جمعه/۸ فروردین ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۸:۰۴ /سه شنبه/۲۳ بهمن ۱۴۰۳

در بازه زمانی 23-2019 رخ داد؛

تغییر مسیر واردات مفتول مس چین از تایوان به اندونزی

طی پنج سال گذشته، روند تولید و مصرف مفتول مسی در چین صعودی بود و با نرخ متوسط ۲.۳ درصد افزایش یافت. همچنین صادرات محصول مذکور رشد دو برابری را تجربه کرد. در مقابل، واردات این محصول به چین در سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ روند تقریبا ثابتی داشت.

طی پنج سال گذشته، روند تولید و مصرف مفتول مسی در چین صعودی بود و با نرخ متوسط ۲.۳ درصد افزایش یافت. همچنین صادرات محصول مذکور رشد دو برابری را تجربه کرد. در مقابل، واردات این محصول به چین در سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ روند تقریبا ثابتی داشت. واردات مفتول مسی به چین از اندونزی طی پنج سال گذشته با نرخ متوسط ۱۰ درصد افزایش یافت و این کشور با سهم صادرات ۴۵ درصدی در سال ۲۰۲۳، در رتبه اول واردات چین قرار گرفت. مالزی و تایوان به ترتیب با سهم‌های ۲۲ و ۱۵ درصدی در سال ۲۰۲۳، در رتبه دوم و سوم قرار گرفتند. واردات از تایوان بر خلاف اندونزی، طی دو سال اخیر کاهش یافته و نرخ رشد سالیانه آن طی پنج سال اخیر، منفی ۱۶ درصد محاسبه شده است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، مفتول مسی، یکی از مهم‌ترین مواد اولیه در صنایع الکترونیک، مخابرات، خودروسازی و انتقال انرژی است که به دلیل رسانایی الکتریکی بالا، انعطاف‌پذیری مناسب و مقاومت در برابر خوردگی، کاربرد گسترده‌ای در تولید سیم و کابل‌های مورد استفاده در این صنایع دارد. این ماده به‌ عنوان یک عنصر کلیدی در تولید انواع مختلف سیم و کابل‌های برق و انتقال داده، نقش اساسی در توسعه فناوری‌های نوین ایفا می‌کند. با توجه به افزایش تقاضای تجهیزات برقی و گسترش زیرساخت‌های انرژی تجدیدپذیر، اهمیت مفتول مسی در زنجیره تامین جهانی بیش از پیش نمایان شده است.

چین به‌ عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده مس در جهان، بزرگ‌ترین تولیدکننده و مصرف‌کننده مفتول مسی در میان کشورهای مختلف است که روند عرضه و تقاضای محصول مذکور در این کشور، نقش مهمی در بازار و تجارت بین‌المللی آن ایفا می‌کند.

تداوم رشد صنعت مفتول مسی در چین

روند تولید و مصرف مفتول مسی در چین طی پنج سال اخیر صعودی بوده و مصرف همواره اندکی بیشتر از تولید بوده است. همان‌طور که در نمودار یک مشاهده می‌شود، این روند طی سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ صعودی بوده که دلیل آن سیاست‌های توسعه‌ای چین در خصوص رشد تولیدات صنعتی و توسعه بخش مسکن و زیرساخت‌ها است. طی پنج سال اخیر، تولید این محصول در چین با نرخ متوسط سالانه ۲.۴ درصد و مصرف آن با نرخ ۲.۳ درصد افزایش یافته‌ است. میزان تولید از ۸.۴ میلیون تن در سال ۲۰۱۹، به ۹.۴ میلیون تن در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است؛ همچنین حجم مصرف از ۸.۵ میلیون تن در سال ۲۰۱۹، به ۹.۵ میلیون تن در سال ۲۰۲۳ رسیده است.

کشورهای جنوب‌شرق آسیا، مهم‌ترین مقاصد صادراتی

همان‌طور که اشاره شد، مصرف مفتول مسی در چین بیشتر از تولید این محصول است اما سالانه مقادیر کمی مفتول مسی به کشورهای دیگر صادر می‌شود. نمودار ۲ نشان می‌دهد که حجم صادرات مفتول مسی از چین به کشورهای مختلف طی پنج سال اخیر افزایش قابل‌توجهی یافته و از ۳۵ هزار تن در سال ۲۰۱۹، به ۷۰ هزار تن در سال ۲۰۲۳ رسیده است.

این روند اگرچه افزایش دو برابری را نشان می‌دهد اما در مجموع حجم قابل‌توجهی با توجه به اندازه بازار مفتول مسی در چین نیست. یکی از دلایل مهم افزایش صادرات در سال ۲۰۲۳، افزایش تولید مس تصفیه‌ شده در چین به دلیل افزایش واردات کنسانتره مس به چین، رشد تولید ذوب اولیه و ثانویه و به دنبال آن افزایش تولید محصولات نیمه‌ساخته مسی از جمله مفتول مسی بوده است.

فیلیپین، یکی از مهم‌ترین مقاصد صادرات این محصول از چین است. این کشور در سال ۲۰۲۳، حدود ۳۳ درصد از صادرات مفتول مسی از چین را به خود اختصاص داد که رشد اقتصادی، توسعه پروژه‌های ساخت‌وساز و زیرساخت‌های برقی و نزدیکی این دو کشور از نظر فاصله مکانی و هزینه حمل‌ونقل، از دلایل اصلی آن بود.

تایلند نیز طی چند سال اخیر، به یکی از مقاصد مهم صادراتی این محصول از کشور چین تبدیل شده و در سال ۲۰۲۳ با سهم ۱۹ درصدی، در رتبه دوم صادرات این محصول از کشور چین ایستاده است. در حالی که در سال ۲۰۱۹، حدود ۲.۳ هزار تن از این محصول از کشور چین به تایلند صادر شده بود اما در سال بعد، این حجم از صادرات سه برابر افزایش یافت و به بیش از هفت هزار تن رسید. از دلایل اصلی این موضوع می‌توان به قیمت رقابتی مفتول مسی چین در مقایسه با سایر رقبا به ویژه ژاپن اشاره کرد. این مزیت قیمتی به چین امکان داده است تا سهم بیشتری از بازار تایلند را به خود اختصاص دهد.

ویتنام در سال ۲۰۲۳ با سهم ۱۶ درصدی، در رتبه سوم مقصد صادراتی مفتول مسی از چین قرار گرفته است. صادرات به ویتنام نیز مانند تایلند از سال ۲۰۱۹ حدود ۲.۵ برابر افزایش داشته و مقدار آن از ۴.۸ هزار تن، به بیش از ۱۲.۳ هزار تن رسیده است. علت این روند افزایشی را می‌توان به توسعه صنایع الکتریکی و الکترونیکی در ویتنام نسبت داد که نیاز به مواد اولیه‌ای مانند مفتول مسی را افزایش داده است. همچنین قیمت رقابتی این محصول در چین نسبت به سایر رقبا، یکی دیگر از دلایل مهم این رشد است.

تاثیر تنش‌های سیاسی بر تجارت چین و تایوان

بررسی نمودار ۳ نشان می‌دهد که طی پنج سال گذشته، واردات مفتول مسی به چین از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ روند پرنوسانی را طی کرده و تقریبا ثابت باقی‌ مانده است. بیشترین حجم واردات در سال ۲۰۲۰ و بیش از ۱۰۰ هزار تن و کمترین مقدار آن در سال ۲۰۲۲، حدود ۸۷ هزار تن بوده است. یکی از عوامل اصلی کاهش واردات بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲، افزایش تولید داخلی و ظرفیت تولید مفتول مسی بود. عامل دوم، سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تر دولت چین برای واردات قراضه مسی و توسعه هم‌زمان صنعت بازیافت مس داخلی بود که موجب کاهش تقاضا برای واردات مفتول مسی شد. از عوامل دیگر می‌توان به افزایش قیمت جهانی مس و روی‌ آوردن چین به تامین نیاز خود از طریق منابع داخلی، محدودیت‌های حمل‌ونقل و قرنطینه‌های ناشی از کرونا و اتخاذ سیاست‌های تجاری و تعرفه‌های وارداتی برای کاهش وابستگی به واردات اشاره کرد.

چین در سال‌های اخیر به دلایل متعددی از جمله تحریم‌های تجاری و تنش‌های سیاسی با تایوان، کاهش هزینه‌های تعرفه‌ای و بهره‌گیری از مزایای تجارت آزاد با کشورهای جنوب شرقی آسیا (ASEAN) و ظرفیت تولید بالاتر در مالزی و اندونزی، واردات مفتول مسی خود را از تایوان کاهش داده و به جای آن واردات بیشتری از مالزی و اندونزی داشته است.

واردات مفتول مسی به چین از اندونزی طی پنج سال گذشته با نرخ متوسط ۱۰ درصد افزایش یافته و این کشور با سهم صادرات ۴۵ درصدی در سال ۲۰۲۳، در رتبه اول صادرکنندگان این محصول به چین قرار گرفته است. مالزی با سهم ۲۲ درصدی در سال ۲۰۲۳، در رتبه دوم قرار گرفت. طی پنج سال گذشته، واردات مفتول مسی به چین از مالزی روند صعودی داشته و با نرخ متوسط سالیانه ۳۶ درصد افزایش یافت.  تایوان نیز در سال ۲۰۲۳ با سهم ۱۵ درصدی، در رتبه سوم صادرکنندگان مفتول مسی به چین قرار گرفت. واردات از تایوان بر خلاف اندونزی طی دو سال اخیر کاهش یافت و نرخ رشد سالیانه آن طی پنج سال اخیر، منفی ۱۶ درصد محاسبه شد.

انتهای پیام//

مدیر توسعه بازار شرکت تولیدی دنیای مس کاشان:

۱۲:۰۵ /سه شنبه/۱ خرداد ۱۴۰۳

طی سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲ صورت گرفت؛

۱۱:۵۹ /چهارشنبه/۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

در 10 سال اخیر صورت پذیرفت؛

۱۰:۲۹ /سه شنبه/۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

مدیر کارخانه صنایع زرین مس پاسارگاد مطرح کرد:

۱۶:۳۶ /چهارشنبه/۲۳ اسفند ۱۴۰۲

احمد باقری، مدیرعامل شرکت مس کابل آریا در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۶:۱۲ /شنبه/۲۱ مرداد ۱۴۰۲

احمد عروجی، مدیرعامل شرکت گیل‌راد شمال در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۶:۱۸ /شنبه/۲۰ اسفند ۱۴۰۱

احسان رحمانی، مدیرعامل شرکت مسبار کاوه در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۵۵ /شنبه/۱۲ شهریور ۱۴۰۱

مدیر بازرگانی شرکت سیمکات:

۱۶:۲۶ /شنبه/۳۱ خرداد ۱۳۹۹

مدیرعامل شرکت کابل‌سازی افق البرز:

۱۶:۱۸ /شنبه/۲۴ خرداد ۱۳۹۹
به زودی یادداشت‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

معامله 80 هزار تنی مس در 6 ماه

۱۵:۱۱ /شنبه/۵ آبان ۱۴۰۳

واردات 160 هزار تنی کاتد مس به عربستان

۲۰:۱۲ /پنجشنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷

تراز تجاری مفتول مسی عربستان

۱۱:۵۱ /سه شنبه/۲۹ اسفند ۱۳۹۶
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/12/28

278400

فلزات آنلاین

1403/12/28

973636

فلزات آنلاین

1403/12/28

1478906

فلزات آنلاین

1403/12/28

1093112

فلزات آنلاین

1403/12/28

29198

فلزات آنلاین

1403/12/28

17975

فلزات آنلاین

1403/12/28

46715

فلزات آنلاین

1403/12/28

55899

فلزات آنلاین

1403/12/28

41670

فلزات آنلاین

1403/12/28

43790

فلزات آنلاین

1403/12/28

38336

فلزات آنلاین

1403/12/28

36352

فلزات آنلاین

1403/12/28

36527

فلزات آنلاین

1403/12/28

43216

فلزات آنلاین

1403/12/28

42024

فلزات آنلاین

1403/12/28

61794

فلزات آنلاین

1403/12/28

33795

فلزات آنلاین

1403/12/28

46053

فلزات آنلاین

1403/12/28

54563

فلزات آنلاین

1403/12/28

7697800