شرکت فولاد مبارکه علیرغم مواجهه با محدودیتهای بیسابقه انرژی طی دو ماهه ابتدایی امسال، موفق به کسب درآمد ۵۶ هزار و ۷۸۷ میلیارد تومانی شد که این میزان با افزایش ۱۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل (۴۸ هزار و ۱۹۲ میلیارد تومان) همراه بود و نشان از رویکرد موفق بزرگترین فولادساز کشور در حوزه فروش، چه در بازار داخلی و چه صادراتی دارد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، با وجود اینکه به نظر میرسید صنعت فولاد کشور در سال ۱۴۰۴ که به «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شده است، شرایط بهتری را نسبت به سال گذشته تجربه کند اما این اتفاق رخ نداد و محدودیت ۹۰ درصدی تامین برق صنایع فولادی طی هفتههای اخیر، فعالان این صنعت را به شوک عمیقی فرو برد. محدودیت مذکور در حالی برای تولیدکنندگان فولاد در نظر گرفته شد که تا سال گذشته، فولادسازان حداقل سه ماه ابتدایی سال را در اندیشه رکوردشکنی و افزایش تولید و فروش خود بودند و دغدغه چندانی در ارتباط با تامین برق نداشتند. با این وجود، شرایط دشواری در روزهای ابتدایی سال ۱۴۰۴ پیشروی شرکتهای فولادی قرار گرفت و بسیاری از کارخانجات ناچار به کاهش تولید خود به دلیل محدودیت شدید برق شدند.
وقتی کورههای «فولاد» خاموش شدند
این اتفاق به قدری غیرقابل پیشبینی بود که حتی عملکرد بزرگترین تولیدکننده فولاد کشور یعنی شرکت فولاد مبارکه را نیز تحت تاثیر قرار داد؛ به نحوی که طبق گفته غلامرضا سلیمی، معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه، در شرایط فعلی از هشت کوره قوس الکتریکی این شرکت، تنها چهار کوره آن فعال بوده و در شرکت فولاد و نورد سبا نیز از دو کوره قوس الکتریکی، تنها یکی فعال است. این مسئله، به معنای نصف شدن تولید و خسارت روزانه سه هزار میلیارد ریال به بزرگترین فولادساز کشور است. از سوی دیگر، شرایط و محدودیتهای برق طی سالهای اخیر به گونهای بوده است که شرکت فولاد مبارکه میتوانسته از بازار ورقهای فولادی حمایت کند اما در سال جاری به دلیل تشدید محدودیتها، آنطور که باید و شاید نخواهد توانست حمایتهای لازم را از بازار به عمل آورد و این امر، نتیجهای جز افزایش چشمگیر قیمتها و کمبود ورقهای فولادی را به دنبال نخواهد داشت.
با این وجود، شرکت فولاد مبارکه از هیچ تلاشی برای ادامه تولید و تامین نیاز بازار دریغ نکرده و در دو ماهه نخست سال ۱۴۰۴، موفق به تولید یک میلیون و ۲۲۱ هزار تن محصول شامل ۵۶۸ هزار تن محصولات گرم، ۳۳۲ هزار تن تختال، ۲۵۸ هزار تن محصولات سرد و ۶۳ هزار تن محصولات پوششدار شده است. شرکت فولاد مبارکه در این مدت توانسته است به درآمد ۳۸ هزار و ۶۹۳ میلیارد تومانی حاصل از فروش محصولات خود در بازار داخلی دست یابد که این میزان با رشد ۱٫۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۳۸ هزار و ۲۰۴ میلیارد تومان) همراه بوده است. از ابتدای فروردین ماه تا پایان اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، «فولاد» موفق به فروش بیش از ۲۳۰ هزار تن محصول در بازارهای صادراتی شده است که این مهم، درآمد ۶ هزار و ۷۹۸ میلیارد تومانی را برای این شرکت به همراه داشته و با افزایش چشمگیر یک هزار و ۴۳۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل (۴۴۴ میلیارد تومان) همراه بوده است. این رشد خارقالعاده درآمد حاصل از فروش صادراتی شرکت فولاد مبارکه، نشان از کیفیت بالای محصولات این شرکت و قدرت بالای رقابت در بازارهای بینالمللی در مقایسه با سایر رقبای خود دارد. نکته قابل ذکر اینکه شرکت فولاد مبارکه در دو ماهه نخست امسال، ۱۱ هزار و ۲۹۶ میلیارد تومان درآمد حاصل از ارائه خدمات شامل فروش ۳۱۱ هزار تن نورد گرم کسب کرده است. مجموع درآمد «فولاد» طی دو ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۴، به ۵۶ هزار و ۷۸۷ میلیارد تومان رسیده است که این میزان با افزایش ۱۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل (۴۸ هزار و ۱۹۲ میلیارد تومان) همراه بوده و نشان از رویکرد موفق بزرگترین فولادساز کشور در حوزه فروش، چه در بازار داخلی و چه صادراتی دارد.
نوآوری در شرکت فولاد مبارکه موج میزند
آنچه امروز شرکت فولاد مبارکه را به بنگاه تولیدی و صنعتی پیشرو در اقتصاد کشور تبدیل کرده، نوآوری در تولید محصولات فولادی بوده است. این شرکت با توجه به شرایط حاکم در بازارهای جهانی که روزبهروز شاهد تولید و عرضه محصولات جدید و خاص است، رویکرد فناورانه و نوآورانه را در پیش گرفته و موفق به تولید فولادهای جدید شده است. از جمله آخرین دستاوردهای «فولاد» در این عرصه میتوان به تولید محصول فناورانه کلاف ترش با گرید «API X60» با هدف استفاده در صنایع نفت و گاز اشاره کرد. شرکت فولاد مبارکه در سالهای اخیر، یکی از حوزههای تمرکز بازاریابی خود را بر تامین نیاز خطوط انتقال نفت و گاز کشور به ورقهای فولادی تعریف کرده و تولید گریدهای متعدد و متنوع کیفی، چه در حوزه تامین تختال و فولاد خام و چه در حوزه کلاف گرم و ورق فولادی را در دستور کار خود قرار داده است. نکته قابل توجه اینکه کلاف گرم مناسب محیط ترش با گرید «API 5L X60 NACE» بر پایه دانش بومی تولید شده و قرار است گریدهای ویژهتری نیز در آینده توسط «فولاد» تولید شود.
طبق گفته سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، بزرگترین فولادساز کشور طی سال ۱۴۰۴ به دنبال تولیدات کیفی و با ارزش افزوده بالاست و هدف این گروه، حرکت به سمت تولیدات با کیفیت و خاص است که سرمایهگذاریهای آن نیز با همین رویکرد در سال جاری انجام خواهد شد؛ نکته قابل توجه دیگر اینکه گروه فولاد مبارکه به دنبال راهاندازی یک شرکت جدید با عنوان «شرکت ورقهای آلیاژی فولاد مبارکه» با هدف تولید محصولات خاص بوده و در تلاش است از تولید فولادهای ساختمانی و تجاری فاصله گرفته و به سمت تولیدات خاص حرکت کند؛ مسئلهای که به وضوح در سخنان مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۴ دیده میشود.
لازم به ذکر است که در سال جاری، گروه فولاد مبارکه تولید ۲۰۰ هزار تن ورق زنگنزن مورد نیاز صنایع لوازم خانگی و ساختمانی را نیز در برنامه خود قرار داده و به همین منظور ۶۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری را پیشبینی کرده است. علاوهبراین، در شرکت فولاد و نورد سبا به عنوان یکی از شرکتهای زیرمجموعه «فولاد» که ماموریت اصلی آن تولید گریدهای خاص فولادی است، تولید ورقهای سیلیکونی جهتدار و غیر جهتدار دنبال میشود. بر این اساس امید است که سال ۱۴۰۴، نقطه عطف تولید محصولات خاص و باارزش افزوده بالای فولادی در بزرگترین فولادساز کشور باشد و فولاد مبارکه بیش از پیش در عرصه رقابت در بازارهای داخلی و بینالمللی بدرخشد.
انتهای پیام//