سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۸:۳۵ /چهارشنبه/۱۴ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۵:۰۱ /چهارشنبه/۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

با افزایش بارندگی‌ها در بخش‌های جنوبی چین،

تولید برق نیروگاه‌های آبی افزایش خواهد یافت

نیروگاه‌های برق‌آبی در چین در سه ماهه اول سال 2024 کمترین سهم را در کل تولید برق در حداقل هشت سال گذشته داشته‌اند اما به نظر می‌رسد پس از بارندگی‌های شدید در بخش‌های کلیدی جنوب و جنوب‌غربی این کشور، میزان تولید برق در نیروگاه‌های برق‌آبی مجددا بازیابی شود.

نیروگاه‌های برق‌آبی در چین در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ کمترین سهم را در کل تولید برق در حداقل هشت سال گذشته داشته‌اند اما به نظر می‌رسد پس از بارندگی‌های شدید در بخش‌های کلیدی جنوب و جنوب‌غربی این کشور، میزان تولید برق در نیروگاه‌های برق‌آبی مجددا بازیابی شود.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به‌ نقل از خبرگزاری رویترز، داده‌های اندیشکده «Ember» نشان می‌دهد که سهم نیروگاه‌های برق‌آبی از حجم کل تولید برق در چین در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴، تنها ۹ درصد را به خود اختصاص داده است که نسبت به مدت مشابه میانگین پنج ساله در حدود ۱۱ درصد کاهش را به ثبت رساند.

سهم کل تولید برق در چین از نیروگاه‌های برق‌آبی در سه ماهه اول سال جاری میلادی، ۲۱۲ تراوات ساعت (TWh) بود که نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۳ حدود ۲ درصد افزایش داشت اما به نسبت خشک‌سالی طولانی‌مدت در این کشور که از اواسط سال ۲۰۲۲ آغاز شد، بسیار کمتر بود.

تولید برق از نیروگاه‌های برق‌آبی در چین در اواسط سال ۲۰۲۴ به اوج خود می‌رسد

تولید کمتر از حد انتظار برق از نیروگاه‌های برق‌آبی که یکی از منابع کلیدی مبتنی بر انرژی پاک به منظور تامین انرژی ژنراتورهای برق چین است، این‌گونه تفسیر خواهد شد که شرکت‌های برق مجبور شده‌اند برای جبران کمبود برق تولیدی از نیروگاه‌های مذکور، از سوخت زغال‌سنگ استفاده کنند. بر همین اساس، میزان استفاده از این سوخت فسیلی در سال جاری میلادی به منظور تامین انرژی نیروگاه‌های برق در چین به بالاترین سطح خود افزایش یافته است.

با این حال، به نظر می‌رسد بارش باران‌های شدید در ماه‌های آوریل و می سال ۲۰۲۴ سبب خواهد شد تولید برق از نیروگاه‌های برق‌آبی به منظور تامین انرژی در تابستان افزایش پیدا کند.

در ژوئن سال ۲۰۲۲، آخرین تابستانی که تولید برق چین با میانگین تقاضا برای آن مطابقت داشت، بیش از ۲۰ درصد از کل تولید برق در این کشور به نیروگاه‌های برق‌آبی اختصاص داشت. در این سال و درست زمانی که نیاز کل چین به برق به دلیل افزایش تقاضا برای استفاده از کولر گازی به اوج خود رسید، نیروگاه‌های برق‌آبی نیاز مصرف‌‌کنندگان به افزایش تقاضا برای انرژی در آن برهه را تامین کردند.

با این اوصاف، اگر بارندگی‌ها ادامه پیدا کند و به سطح میانگین بارش‌ها در فصول غیربارشی برسد، نیروگاه‌های برق‌آبی به طور بالقوه می‌توانند نیاز مصرف‌کنندگان به انرژی را با بازیابی در میزان تولید برق برطرف کنند. این اتفاق موجب خواهد شد که نیروگاه‌ها استفاده از زغال‌سنگ به منظور تولید انرژی را کاهش دهند.

افزایش بارندگی‌ها در بخش‌های جنوبی چین

بر اساس داده‌های ارائه شده از سوی اداره ملی آمار چین، بخش جنوب‌غربی این کشور، منطقه اصلی تولید انرژی از نیروگاه‌های برق‌آبی محسوب می‌شود. گفتنی است که استان‌های سیچوان و یون‌نان در چین به تنهایی ۴۸ درصد از کل میزان تولید انرژی از نیروگاه‌های مذکور را در سال ۲۰۲۰ به خود اختصاص دادند. از اواسط سال ۲۰۲۲، این منطقه تحت تاثیر خشک‌سالی پایدار قرار گرفته است، به طوری که برخی از مناطق حدود ۵۰ درصد یا کمتر از سطح نرمال بارندگی سالانه را گزارش کرده‌اند.

با این وجود، در چند هفته اخیر در بخش‌هایی از مناطق نامبرده شده بارش‌های شدیدی گزارش شده است؛ بر همین اساس، این بارش‌ها ممکن است باعث شود که میزان تولید انرژی در نیروگاه‌های برق‌آبی مستقر در این مناطق بازیابی شوند. مرکز ملی آب‌و‌هوای چین در اوایل ماه می ۲۰۲۴ گزارش داد که انتظار می‌رود در این ماه بخش‌های جنوبی چین شاهد بارندگی بیش از حد نرمال باشد.

طبق این گزارش، میزان بارندگی در بسیاری از مناطق جنوبی چین حدود ۲۰ تا ۵۰ درصد بیشتر از مدت مشابه متوسط سالانه خواهد بود؛ علاوه‌براین، بارش باران ممکن است منجر به جاری شدن سیل در بیشتر مناطق جنوبی چین شود. همچنین مطابق با گزارش منتشر شده، بارش باران در ماه آوریل حدود ۵۱٫۸ درصد بیشتر از میانگین سالانه در این ماه از سال بوده است.

میزان بارندگی در استان سیچوان از سوم مارس ۲۰۲۴ به بعد

بر اساس گزارش بورس اوراق بهادار لندن، میزان بارندگی‌های انباشته در استان سیچوان از اول آوریل تا چهارم می سال ۲۰۲۴ در مجموع ۹۲٫۴ میلی‌متر بوده است که در مقایسه با میانگین بلندمدت ۵۷٫۶ میلی‌متر در مدت مشابه، افزایش را نشان می‌‎دهد.

خسارات بارش‌های اخیر در مناطق جنوبی چین

جدای از امکان افزایش تولید انرژی از نیروگاه‌های برق‌آبی پس از باران‌های اخیر، این بارش‌ها موجب آب‌گرفتگی مزارع، شهرک‌ها و شهرهایی شد که کیلومترها از نیروگاه‌های مذکور فاصله داشتند.

با این حال، به دلیل شبکه و کانال‌های فاضلاب گسترده در چین، حجم زیادی از باران‌های اخیر به مخازن مستقر در مناطق جنوبی هدایت می‌شوند و از آنجا این سیلاب به سیستم‌های موجود در نیروگاه‌های برق‌آبی منتقل خواهد شد.

طبق پیش‌بینی اندیشکده «Ember» و با توجه به اینکه هنوز داده‌های مربوط به تولید انرژی از نیروگاه‌های برق‌آبی در ماه آوریل ۲۰۲۴ منتشر نشده است، میزان تولید برق احتمالا بالاتر از ۷۱٫۷۷ تراوات ساعت انرژی تولید شده در این نیروگاه‌ها در ماه مارس سال جاری میلادی خواهد بود.

لازم به ذکر است که میانگین تولید انرژی از نیروگاه‌های برق‌آبی در ماه آوریل در بازه زمانی سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ حدود ۷۹٫۸ تراوات ساعت بوده است اما به لطف ظرفیت تولید جدید در سال ۲۰۲۳ و همچنین در سال ۲۰۲۴، احتمال می‌رود میزان تولید برق در ماه آوریل ۲۰۲۴ از میانگین چهار سال قبل از آن پیشی بگیرد.

نیروگاه‌های برق‌آبی کلیدی در آسیا

طبق گزارش شرکت «China Energy Investment Co Ltd»، نیروگاه‌ برق‌آبی جدید در نزدیکی یکی از بلندترین سدهای آبی جهان یعنی سد «Maerdang» مستقر در شمال‌غربی استان چینگهای چین است که فعالیت در آن از ماه مارس ۲۰۲۴ آغاز شد. در صورت بهره‌برداری کامل از ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی نامبرده، امکان تولید حدود ۱۵ تراوات ساعت برق در آن فراهم خواهد بود.

با افزایش تولید انرژی در نیروگاه‌های جنوب و جنوب‌غربی چین، به خصوص سد «Maerdang» امکان بازیابی تولید برق از طریق نیروگاه‌های برق‌آبی در این کشور در ماه‌های آینده وجود دارد. این اتفاق موجب خواهد شد، سهم تولید برق از انرژی‌های پاک در کل تولید برق این کشور افزایش پیدا کند.

انتهای پیام//

طبق پیش‌بینی‌های انجام شده،

۱۳:۴۴ /سه شنبه/۱۳ آذر ۱۴۰۳

با هدف مقابله با عواقب احتمالی انجام شد؛

۱۰:۳۷ /پنجشنبه/۱ آذر ۱۴۰۳

با توجه به بحران آب‌وهوایی کره زمین،

۱۰:۱۲ /پنجشنبه/۱ آذر ۱۴۰۳

در توسعه ظرفیت‌های هیدروژن تجدیدپذیر،

۱۱:۰۷ /دوشنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۳

در گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر،

۱۲:۵۴ /یکشنبه/۲۷ آبان ۱۴۰۳

یک اتفاق قابل پیش‌بینی؛

۱۱:۱۰ /یکشنبه/۲۷ آبان ۱۴۰۳
به زودی گفت‌وگوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

تا سال 2050 به وقوع خواهد پیوست؛

۱۵:۱۰ /سه شنبه/۶ شهریور ۱۴۰۳

تهدیدات دوجانبه ایران و آمریکا، عامل نوسان قیمت نفت

۱۰:۴۷ /شنبه/۱۳ مرداد ۱۳۹۷
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/13

215214

فلزات آنلاین

1403/09/13

569015

فلزات آنلاین

1403/09/13

769238

فلزات آنلاین

1403/09/13

2715234

فلزات آنلاین

1403/09/13

25547

فلزات آنلاین

1403/09/13

14413

فلزات آنلاین

1403/09/13

40972

فلزات آنلاین

1403/09/13

49911

فلزات آنلاین

1403/09/13

42663

فلزات آنلاین

1403/09/13

41504

فلزات آنلاین

1403/09/13

27566

فلزات آنلاین

1403/09/13

29686

فلزات آنلاین

1403/09/13

28154

فلزات آنلاین

1403/09/13

37014

فلزات آنلاین

1403/09/13

34908

فلزات آنلاین

1403/09/13

55607

فلزات آنلاین

1403/09/13

27221

فلزات آنلاین

1403/09/13

40768

فلزات آنلاین

1403/09/13

44874

فلزات آنلاین

1403/09/13

4591900