تشدید ناترازی انرژی طی چند سال اخیر، منجر به کاهش تولید در زنجیره آهن و فولاد کشور شده؛ به طوری که بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، افت ۵.۵ درصدی تولید فولاد میانی را به همراه داشته است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تشدید کاهش تولید فولاد میانی کشور در ۱۰ ماهه ۱۴۰۳، به دلیل محدودیتها در تامین برق و گاز صنایع رقم خورده که این ناترازی، منجر به کاهش حدود ۱.۵ میلیون تنی فولاد به ارزش بیش از ۶۵۰ میلیون دلار شده است.
این نکته از آنجا اهمیت دارد که فولادیها در کنار پتروشیمیها، از بزرگترین تامینکنندگان ارز کشور به شمار میروند.
بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور، نرخ افت تولید فولاد ایران در ۹ ماهه امسال ۴.۸ درصد بود که این رقم در پایان دی ماه به ۵.۵ درصد رسیده است.
در ۱۰ ماهه امسال، حدود ۲۵ میلیون و ۲۳۰ هزار تن فولاد میانی تولید شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته، یک میلیون و ۲۶۰ هزار تن کمتر بوده است؛ بنابراین محدودیتهای انرژی در واحدهای کوچک و متوسط بخش خصوصی طی ۱۰ ماه گذشته، تاثیر خود را در محصولات و زنجیره فولاد در آمارها نشان داده است.
کاهش ۴.۲ درصدی در تولید کل مقاطع طویل فولادی از جمله تیرآهن، میلگرد، نبشی، ناودانی و سایر مقاطع نیز از دیگر پیامدهای ناشی از ناترازی انرژی است. تولید میلگرد با هشت میلیون و ۲۴۵ هزار تن در همین مدت، با کاهش ۵.۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبهرو بوده است.
همچنین تولید گندله سنگآهن با ۵۲ میلیون و ۵۴ هزار تن در ۱۰ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۴ درصد کاهش داشته؛ در حالی که تولید همین محصول در ۱۰ ماهه سال گذشته به میزان ۵۳ میلیون و ۸۷۹ هزار تن بوده است.
انتهای پیام//