وی تصریح کرد: ناترازی انرژی موجب از دست رفتن حجم بالایی از تولید فولاد کشور شده است؛ به نحوی که شرکت فولاد خوزستان طی چهار سال گذشته در مجموع به دلیل محدودیتهای اعمالی کشور، ۶۰ درصد تولید خود را از دست داده است که ارزشی بیش از ۶۰ همت را دربرمیگیرد. با این حال، این شرکت در فروردین ماه سال جاری نشان داد اگر محدودیت انرژی وجود نداشته باشد، توانایی تولید مستمر و ثبت رکوردهای پیاپی را دارد.
نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران عنوان کرد: شرکت فولاد خوزستان برای کاهش فشار محدودیتهای برآمده از ناترازی انرژی، پروژه نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی برق را در نزدیکی شرکت در دست اجرا دارد. پروژه دیگر، احداث نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی در سه فاز ۲۰۰ مگاواتی در بهبهان، گتوند و لامرد است. همچنین، فاز اول پروژه نیروگاه برق سبزوار به میزان ۱۸۰ مگاوات در مدار قرار گرفته و این نیروگاه با همت سهامدار عمده و از طریق تهاتر به تملک شرکت فولاد خوزستان درآمده است؛ ضمن اینکه فاز دوم پروژه در مرداد و فاز سوم در سال ۱۴۰۵ در مدار قرار خواهد گرفت.
تابآوری صنعت فولاد در مرز بحران
ابراهیمی در ادامه اظهار داشت: شاخصهای بازار سرمایه نشان میدهد در حالی که کل ارزش بازار سرمایه کشور حدود ۱۱۵میلیارد دلار بوده، ارزش ۱۶ شرکت فولادی و معدنی کشور در این بازار حدود ۲۰ میلیارد دلار است.
به گفته وی، ارزش جایگزینی این شرکتها دستکم ۸۰ میلیارد دلار برآورد میشود. همچنین، حاشیه نرخ سرمایهگذاری این شرکتها رقمی زیر ۱۰ درصد است و اگر شرکتهای چادرملو، فولاد مبارکه و گلگهر را کنار بگذاریم، این رقم به یک تا ۱.۵درصد افت پیدا میکند.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان مطرح کرد: اگر صنعت وارد فضای تجدیدارزیابی شود، سودی ظاهر نمیشود. در این شرایط عبارت «تابآوری» بار دیگر مطرح میشود و این پرسش پیش میآید که صنعت تا کجا میتواند این شرایط را تحمل کند؟ هماکنون فولاد علاوه بر اینکه با محدودیت آب، برق و گاز و افزایش هزینههای تولید روبهروست، در محافل گوناگون محکوم به مصرف بیشترین آب، برق و گاز و دریافت بیشترین یارانهها است؛ در حالی که مزیت رقابتی سرمایهگذاری در صنعت فولاد در حال از دست رفتن است و اینها در حالی مطرح میشود که آمریکا به عنوان دشمن کشور ما، تعرفه ۵۰ درصدی بر واردات فولاد به این کشور وضع میکند.
۸۰ همت پروژه توسعهای در فولاد خوزستان
ابراهیمی در خصوص ظرفیت تولیدشرکت فولاد خوزستان، بیان کرد: ظرفیت تولید شرکت فولاد خوزستان به پنج میلیون تن افزایش یافته و این مجموعه ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده است. «فخوز» در زمینه تولید شمش ۲۰ درصد از سهم بازار را در اختیار دارد و در سال گذشته، ۲۰ درصد آهن اسفنجی کشور را تامین کرده است.
وی، پروژههای توسعهای پیشران وزرات صمت را اتفاقی مثبت برای صنعت فولاد کشور دانست و ادامه داد: در شرکت فولاد خوزستان ۸۰ همت پروژه توسعهای تعریف شده و تاکنون زمزم ۳ و فولادسازی شادگان به بهرهبرداری رسیدهاند؛ همچنین با وجود تمام چالشها، پروژههای دیگر نیز به نتایج مطلوبی خواهند رسید.
نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در ادامه از تولید و صادرات شرکت فولاد خوزستان گفت و خاطرنشان کرد: شرکت فولاد خوزستان هماکنون حدود ۳ درصد ارزآوری غیرنفتی برای کشور دارد. با این حال، تعرفههای جهانی بازارهای صادراتی «فخوز» را تحت تاثیر قرار میدهد و این شرکت به دنبال حفظ سهم خود از این بازارهاست.
به گفته ابراهیمی، در حال حاضر ۳۷ کشور به عنوان بازار هدف برای محصولات شرکت فولاد خوزستان در نظر گرفته شدهاند.
تسهیل صادرات برای کمک به ارزآوری
وی در پایان به چالشهای صادراتی شرکت فولاد خوزستان نیز اشاره کرد و یادآور شد: رقبای صادراتی «فخوز»، کشورهای همسایه در حوزه خلیج فارس و چین و روسیه هستند و اگر دستورالعملهای صادراتی در داخل کشور تسهیل شود، از طریق صادرات محصول ارزآوری مناسبی برای ایران عزیز حاصل خواهد شد.
انتهای پیام//