سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۳:۲۸ /دوشنبه/۱۹ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۶:۲۲ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

«کگهر» در مسیر توسعه پایدار؛

عملکرد موفقیت‌آمیز شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در سال جهش تولید

شرکت معدنی و صنعتی گهرزمين به عنوان يکی از سه توليدکننده بزرگ کنسانتره و گندله کشور، در 9 ماهه سال مالي 1403 (منتهی به پايان شهريور 1403) در مقايسه با مدت مشابه سال قبل، عملکرد خود را در توليد محصولات ارتقا داده و از ميزان توليد مدت مشابه سال قبل فراتر رفته است؛ به طوری که در کلوخه 2 درصد، سنگ‌آهن دانه‌بندی شده 11 درصد، کنسانتره 12 درصد و گندله 24 درصد افزايش توليد را به ثبت رسانده است.

شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین به عنوان یکی از سه تولیدکننده بزرگ کنسانتره و گندله کشور، در ۹ ماهه سال مالی ۱۴۰۳ (منتهی به پایان شهریور ۱۴۰۳) در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، عملکرد خود را در تولید محصولات ارتقا داده و از میزان تولید مدت مشابه سال قبل فراتر رفته است؛ به طوری که در کلوخه ۲ درصد، سنگ‌آهن دانه‌بندی شده ۱۱ درصد، کنسانتره ۱۲ درصد و گندله ۲۴ درصد افزایش تولید را به ثبت رسانده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین»، طبق آخرین گزارش سازمان زمین‌شناسی آمریکا (۲۰۲۳)، کل ذخایر سنگ‌آهن خام جهان ۱۹۱ میلیارد تن برآورد شده است. در این بین، ایران با ذخیره ۳٫۳ میلیارد تن، دهمین کشور دارای ذخیره سنگ‌آهن خام جهان و شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین، دومین تولیدکننده سنگ‌آهن در ایران شناخته می‌شود. در حالی که میانگین عیار سنگ‌آهن در جهان معادل ۴۷ درصد و در ایران ۴۵٫۵ درصد برآورد شده است، میانگین عیار سنگ‌آهن شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین به ۵۳ درصد می‌رسد که بیشتر از میانگین عیار سنگ‌آهن ایران و حتی جهان است.

آنومالی گهرزمین در منطقه گل‌گهر (توده ۳) بوده که ذخیره این توده بیش از ۶۵۰ میلیون تن برآورد شده و در این بین، ذخیره باقی‌مانده آن حدود ۵۱۱ میلیون تن است. شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در سال ۱۳۸۳ بهره‌برداری از معدن ۳ را شروع کرده و در ادامه با احداث کارخانه خردایش (در سال ۱۳۹۶) با ظرفیت تولید ۱۵ میلیون تن در سال، سه خط تولید کنسانتره هر کدام به ظرفیت دو میلیون تن در سال (خط یک در سال ۱۳۹۳، خط ۲ در سال ۱۳۹۵ و خط ۳ در سال ۱۴۰۰) و  کارخانه گندله‌سازی به ظرفیت تولید پنج میلیون تن در سال (در سال ۱۳۹۹)، به سمت تکمیل زنجیره فولاد گام برداشته است.

نقش موثر گهرزمین در زنجیره آهن و فولاد کشور

سهم تولید شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در زنجیره آهن و فولاد کشور طی سال ۱۴۰۲، به ترتیب ۱۸٫۳ درصد در تولید سنگ‌آهن، ۱۱٫۳ درصد در تولید کنسانتره و ۱۰٫۲ درصد در تولید گندله بوده است. «کگهر» در ۹ ماهه سال مالی ۱۴۰۳ (منتهی به پایان شهریور ۱۴۰۳) در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، عملکرد خود را در تولید محصولات ارتقا داده و از میزان تولید مدت مشابه سال قبل فراتر رفته است؛ به طوری که در کلوخه ۲ درصد، سنگ‌آهن دانه‌بندی شده ۱۱ درصد، کنسانتره ۱۲ درصد و گندله ۲۴ درصد افزایش تولید را به ثبت رسانده است.

این شرکت همچنین در ادامه افتخارات خود در ۹ ماهه سال مالی ۱۴۰۳، تعداد ۲۲ رکورد در تولید شامل هشت رکورد در تولید سنگ‌آهن دانه‌بندی شده، ۹ رکورد در تولید کنسانتره و پنج رکورد در تولید گندله را به ثبت رسانده است؛ همچنین در روز ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با تولید ۲۴ هزار و ۴۰۴ تن گندله، رکورد تولید روزانه گندله کشور را نیز به نام خود ثبت کرده است. گفتنی است که شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در میزان تولید محصولات خود، جلوتر از برنامه نیز حرکت کرده؛ به طوری که در تولید سنگ‌آهن دانه‌بندی ۳ درصد، کنسانتره ۶ درصد و گندله ۱۲ درصد در مقایسه با برنامه تولید، افزایش و رشد قابل‌توجهی داشته است.

علاوه بر ثبت رکوردهای پیاپی در حوزه تولید، شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین به عنوان یکی از بزرگ‌ترین واحدهای فعال در بخش بالادست زنجیره فولاد، به واسطه تامین مواد اولیه مورد نیاز این صنعت نقش بسزایی در توسعه آن ایفا می‌کند. این شرکت از ابتدای شروع فعالیت خود تلاش داشته است تا همگام با اجرای طرح‌های توسعه‌ای در مسیر نقش‌آفرینی در اقتصاد کشور، بهره‌وری و کارآمدی بخش‌های مختلف سازمانی خود را تا حد امکان افزایش دهد و در مسیر تعالی سازمانی گام بردارد. در همین راستا، شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین پروژه‌های توسعه‌ای متنوعی را در دست اجرا دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به احداث دو واحد احیا مستقیم هر یک به ظرفیت ۱٫۷۲ میلیون تن در منطقه بردسیر؛ احداث کارخانه بازیابی آب و مدیریت باطله خطوط کنسانتره؛ طراحی، تامین کالا، ساخت، نصب، تست، راه‌اندازی، تحویل و آموزش سیستم غبارگیرهای ناحیه‌های سنگ‌شکنی و کارخانه گندله‌سازی؛ پروژه برق‌رسانی به پیت معدن شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین؛ احداث مجموعه‌ ساختمان‌های جنبی شماره ۲ و پروژه انتقال گاز باغین تا دوراهی نگار اشاره کرد. «کگهر» همچنین احداث کارخانه فولادسازی با ظرفیت تولید ۱٫۵ میلیون تن در سال، احداث واحد نورد ورق گرم با ظرفیت تولید سه میلیون تن در سال، حمل پیوسته مواد معدنی (IPCC)، نوسازی و بهسازی ناوگان معدنی، شانتینگ یارد ریلی زنجان، مطالعات اکتشافی در پهنه جبال بارز  و… را در برنامه خود دارد که تا از این طریق ضمن تکمیل زنجیره ارزش، سودآوری قابل‌توجهی را متوجه شرکت و سهام‌داران  خود کند.

 تامین پایدار انرژی در «کگهر»

با توجه به اهمیت تامین پایدار حامل‌های انرژی اعم از آب، برق و گاز در کارخانه‌های فولادی از یک سو و مدیریت و بهینه‌سازی مصرف آن‌ها از سوی دیگر، شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین اقدامات قابل‌توجهی در این راستا انجام داده و به نتایج خوبی نیز دست یافته است. در حوزه آب، گهرزمین ضمن تشکیل کمیته مصرف آب، استفاده از آب خلیج فارس و پساب کارخانه‌های فولادی منطقه گل‌گهر، تجمیع آب‌های سطحی محدوده خطوط کنسانتره و هدایت به مخازن به علاوه بازیافت آب از سد باطله و بازیافت پساب آب کارخانه گندله‌سازی، به دستاوردهای خوبی در این زمینه دست یافته است که از جمله می‌توان به نصب فلومتر بر روی کلیه خطوط انتقال آب، استفاده از آب خام به جای (RO) در چند محل مصرف و ثبت اطلاعات آب مصرفی و پایش مستمر مصرف آب اشاره کرد. در حوزه برق، این شرکت با تشکیل کمیته انرژی و استقرار استاندارد ISO50001 برای کارخانه خردایش و خطوط کنسانتره یک، ۲ و ۳ در کنار اندازه‌گیری دقیق میزان مصارف، توسعه استاندارد مذکور در کارخانه گندله‌سازی، افزایش نظارت بر تامین تجهیزات با راندمان بالای انرژی، تامین مدیریت مصارف جزئی و بازبینی خط مبنای مصرف را در دستور کار خود قرار داده است. در حوزه گاز نیز «کگهر» ضمن ایجاد کمیته مصرف گاز و ثبت اطلاعات گاز مصرفی و پایش مستمر مصرف گاز به دنبال هوشمندسازی و مانیتورینگ فلومتر گاز و بهبود ثبت و پایش یکپارچه مصارف و مبادی تامین است. در یک نگاه کلی می‌توان گفت شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین تامین پایدار حامل‌های انرژی را به عنوان عاملی مهم و حیاتی در تولید فولاد در برنامه‌های خود گنجانده و در تلاش است با بهینه‌سازی مصرف آن‌ها، در مسیر حفظ محیط زیست و صنعت سبز گام بردارد.

یکی از مهم‌ترین رویکردهای شرکت‌های بزرگ معدنی و صنعتی کشور طی سالیان اخیر، ایفای مسئولیت‌های اجتماعی بوده که شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ به نحوی که این شرکت بودجه قابل‌توجهی را به تحقق این مهم اختصاص داده و موفق به انجام اقداماتی همچون اجرای سیل‌بند جازموریان، تامین بخشی از هزینه‌های جاده‌های روستایی شهرستان سیرجان، کمک به ستاد دیه استان کرمان جهت آزادی زندانیان جرائم غیرعمد، حمایت از بیماران مبتلا به سرطان، تکمیل و راه‌اندازی مراکز درمانی مرکز خیریه آموزشی و پژوهشی پیوند اعضای ابوعلی سینا، اختصاص بسته‌های معیشتی برای خانواده‌های زندانیان کرمان و کمیته امداد بافت، رفع محرومیت و ایجاد اشتغال پایدار برای افراد نیازمند در استان کرمان، تامین بخشی از مبلغ خرید یک دستگاه هواساز (ایرکاندیشن)، تامین هزینه راهیان نور و… شده است.

انتهای پیام//

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران:

۱۵:۳۳ /یکشنبه/۱۸ آذر ۱۴۰۳

در راستای عمل به مسئولیت‌های اجتماعی،

۱۲:۳۵ /یکشنبه/۱۸ آذر ۱۴۰۳

به دنبال راه‌اندازی پروژه عظیم فولادسازی شادگان،

۱۲:۱۳ /یکشنبه/۱۸ آذر ۱۴۰۳

مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه:

۱۵:۰۰ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

دهقانی بیان کرد:

۱۱:۳۰ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

جواد حاتمی، مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۹ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۰۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

بهرام شکوری، عضو هیئت مدیره و کمیته راهبردی موسسه راهبردی معدن و فولاد سبز (سیگماس) در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۳۰ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۱ /یکشنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۳

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۵۲ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

محسن مصطفی‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۴۸ /شنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۲

در حاشیه بازدید از پروژه پیشران کنسانتره‌سازی گلالی عنوان شد؛

۱۴:۰۹ /دوشنبه/۵ آذر ۱۴۰۳

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس عنوان شد؛

۱۵:۲۸ /یکشنبه/۶ آبان ۱۴۰۳

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان مطرح شد؛

۱۵:۱۱ /شنبه/۵ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۵۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

۵:۴۲ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد جهان آرا اروند؛

۶:۳۵ /شنبه/۱۹ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک تحقیق و توسعه شرکت فولاد سنگان؛

۶:۲۵ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/19

224500

فلزات آنلاین

1403/09/19

569015

فلزات آنلاین

1403/09/19

769238

فلزات آنلاین

1403/09/19

2715234

فلزات آنلاین

1403/09/19

25592

فلزات آنلاین

1403/09/19

14595

فلزات آنلاین

1403/09/19

41653

فلزات آنلاین

1403/09/19

49911

فلزات آنلاین

1403/09/19

42663

فلزات آنلاین

1403/09/19

41493

فلزات آنلاین

1403/09/19

27567

فلزات آنلاین

1403/09/19

29757

فلزات آنلاین

1403/09/19

28162

فلزات آنلاین

1403/09/19

37045

فلزات آنلاین

1403/09/19

34801

فلزات آنلاین

1403/09/19

56150

فلزات آنلاین

1403/09/19

27276

فلزات آنلاین

1403/09/19

41418

فلزات آنلاین

1403/09/19

45383

فلزات آنلاین

1403/09/19

4657900