معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه ضمن اشاره به اعمال محدودیت شدید برق بر صنایع فولادی و ضربه به بدنه اقتصاد کشور، گفت: انتظار داشتیم دیگر ارگانها، سازمانها و وزارتخانهها نیز همچون فولادیها در خودتامینی برق، به وظایف و تعهدات خود عمل میکردند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، غلامرضا سلیمی اظهار داشت: پس از گذشت دو هفته از ابلاغیه وزارت کشور مبنی بر محدودیت شدید برق، انتظار داشتیم شدت این محدودیتها کمتر شود اما با بدعهدی و خلف وعده مواجه شدیم که قطعا این امر به اقتصاد کشور ضربه میزند.
وی در ادامه به تداوم اعمال محدودیت شدید برق به صنایع فولادی پس از گذشت ۱۵ روز اشاره کرد و با بیان اینکه شرکت فولاد مبارکه به مدت دو هفته متحمل محدودیتهای شدید برق شد و بر رفع این محدودیتها پس از ۱۵ روز حساب باز کرده بود، افزود: متاسفانه دوباره ابلاغیهای به «فولاد» و دیگر صنایع فولادی کشور مبنی بر تمدید محدودیتهای شدید برق ارسال شده است و این محدودیتها همچنان ادامه دارد.
صنعت کشور به رسالت خود عمل کرده است
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد: انتظار داشتیم همانگونه که صنعت فولاد کشور به رسالت و تعهد در تولید و خودتامینی عمل کرده است؛ خود را به ظرفیت تولید رسانده است؛ تنوع محصول داشته و به سهم خود کشور را به سمت خودکفایی حرکت داده است، دیگر ارگانها، سازمانها و وزارتخانهها نیز به وظایف و تعهدات خود عمل میکردند.
سلیمی بیان کرد: شرایط برای شرکت فولاد مبارکه و دیگر صنایع فولادی کشور طی سالهای گذشته به گونهای بود که تنها در سه ماهه نخست سال و دو ماهه اول نیمه دوم سال به دلیل عدم اعمال محدودیتهای برق و گاز، امید به تولید وجود داشت و کاهش میزان تولید در ماههای اوج محدودیت انرژی جبران میشد.
وی تصریح کرد: امسال محدودیتهای برق صنایع، برخلاف سالهای گذشته که از تابستان آغاز میشد، به صورت ناباورانه و از نخستین روز سال اعمال شد اما میزان آن چشمگیر نبود تا اینکه در روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، دستوری مبنی بر کاهش ۹۰ درصدی سهمیه برق به صنایع فولادی و سیمانی کشور ابلاغ شد.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه ادامه داد: پس از ابلاغ این دستور، مقرر شد صنایع فولادی و سیمانی کشور به مدت ۱۵ روز با ۱۰ درصد دیماند برق خود فعالیت کنند اما پس از گذشت بیش از ۱۵ روز، با بدقولی وزارت نیرو مواجه شدیم زیرا هیچ تغییری در محدودیتها ایجاد نشده است و همچنان متحمل محدودیتهای شدید برق هستیم.
صنایع خودتامین باید مورد تشویق دولت قرار گیرند
سلیمی اضافه کرد: کاهش ۹۰ درصدی سهمیه برق صنایع فولادی و سیمانی، به معنای تعطیلی و توقف کامل بخش عمدهای از صنعت کشور است؛ در حالی که در ابتدا در این ابلاغیه، میزان محدودیت برای شرکت فولاد مبارکه بیشتر از ۹۰ درصد در نظر گرفته شده بود و با رایزنیهای متعدد، مراجع ذیربط را از اتخاذ و اعمال چنین تصمیمی منصرف کردیم.
وی با بیان اینکه متاسفانه محدودیتهای برق برای صنایعی که خود برق تولید میکنند، نسبت به صنایعی که اقدام به تولید برق نکردهاند، بیشتر است، تاکید کرد: صنایع خودتامین به نوعی به جای تشویق تنبیه میشوند؛ در صورتی که باید برعکس باشد و این صنایع مورد تشویق دولت قرار گیرند.
صنعت همواره نخستین قربانی محدودیتهای انرژی است
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: صنعت همواره نخستین قربانی محدودیتهای انرژی است؛ در حالی که در همه جای دنیا، صنایع در اولویت اختصاص یارانه انرژی قرار دارند زیرا صنعت است که جامعه را به حرکت درمیآورد.
سلیمی با بیان اینکه حدود ۶۰۰ هزار تن از تولید شرکت فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۲ به دلیل محدودیت برق از دست رفت، یادآور شد: این مجموعه در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ نیز حدود ۵۵۰ هزار تن تولید خود را به دلیل محدودیت برق از دست داد.
کاهش تولید فولاد مبارکه به کشور خسارت وارد میکند
وی ابراز کرد: علاوه بر محدودیت برق، بخش قابل توجهی از تولید سالانه شرکت فولاد مبارکه به دلیل محدودیت گاز از دست میرود و اینها همه خسارت به صنعت کشور است زیرا صنعت است که اقتصاد را رشد میدهد؛ اشتغال ایجاد میکند؛ در تولید ناخالص ملی نقش دارد و موجب آبادانی کشور میشود اما متاسفانه همواره در صف اول محدودیتهای انرژی است.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه امسال نیز میزان زیادی از تولید فولاد به خاطر محدودیتهای انرژی در کشور از دست میرود، اظهار داشت: شرکت فولاد مبارکه از سالها پیش برای خودتامینی برق سرمایهگذاریهای متعددی از جمله احداث نیروگاههای سیکل ترکیبی و خورشیدی انجام داده است.
فعالیت فولاد مبارکه با ۵۵ درصد ظرفیت تولید
سلیمی مطرح کرد: شرکت فولاد مبارکه یک هزار و ۶۰۰ مگاوات دیماند برق دارد و در شرایط فعلی با کاهش ۹۰ درصدی سهمیه برق این مجموعه، بخشی از نیاز خود به میزان ۶۵۰ مگاوات برق را از طریق نیروگاههایی که خود احداث کرده تامین میکند و تنها ۱۱۰ مگاوات برق از شبکه سراسری دریافت میکند.
وی با بیان اینکه شرکت فولاد مبارکه هماکنون با ۵۵ درصد ظرفیت در حال فعالیت است، گفت: در چنین شرایطی، از هشت کوره قوس الکتریکی شرکت فولاد مبارکه، تنها چهار کوره آن فعال است و در شرکت فولاد و نورد سبا نیز از دو کوره قوس الکتریکی، تنها یکی فعال است. این به معنای نصف شدن تولید و خسارت روزانه سه هزار میلیارد ریال به فولاد مبارکه است.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: مدولهای آهن اسفنجی شرکت فولاد مبارکه به دلیل اینکه با سوخت گاز فعالیت میکنند، فعلا از کار نیفتادهاند و امیدواریم زمستان زودرسی برای آنها نداشته باشیم و پیش از فرارسیدن فصل سرما با محدودیت گاز مواجه نشویم.
سلیمی در ادامه اضافه کرد: طی سالهای اخیر، شرایط و محدودیتهای برق به گونهای بود که فولاد مبارکه میتوانست از بازار ورقهای فولادی حمایت کند اما امسال به دلیل شدت محدودیتها، نمیتواند از بازار حمایت کند و این به معنای افزایش سرسامآور قیمتها و کمبود ورقهای فولادی است.
احتمال افزایش قیمت ورقهای فولادی
به گفته وی، اگر میزان تولید شرکت فولاد مبارکه به دلیل محدودیتهای برق کاهش پیدا کند، بسیاری از صنایع پاییندستی این مجموعه نیز با کاهش شدید مواد اولیه مواجه خواهند شد و به دنبال آن نیز بازار ورقهای فولادی با کمبود مواجه شده و قیمت محصولات فولادی افزایش پیدا میکند.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه ادامه داد: در حال حاضر به دلیل محدودیت شدید برق، متاسفانه شرکت فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری به عنوان یکی از شرکتهای زیرمجموعه گروه فولاد مبارکه، تنها از ساعت ۱۲ شب تا ساعت هشت صبح اجازه فعالیت دارد و امکان تولید تنها دو تا سه ذوب در این زمان فراهم است اما در طول روز بهصورت کامل متوقف میشود.
مطالبه بهحق فولاد مبارکه برای کاهش محدودیت برق
سلیمی یادآور شد: شرکت فولاد هرمزگان به عنوان یکی دیگر از شرکتهای زیرمجموعه گروه فولاد مبارکه به دلیل آنکه از قبل مقداری برق از بخش خصوصی خریداری کرده بود نیز اکنون توانسته است ۶۰ درصد از ظرفیت تولید خود را حفظ کند.
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی، گروه فولاد مبارکه به عنوان یکی از متولیان تولید کشور دو مطالبه اساسی دارد، خاطرنشان کرد: نخستین مطالبه فولاد مبارکه این است که با رفع محدودیتهای شدید برق، به شرایط قبل از ۱۵ روز اعلام شده برگردد و لازم است تا پیش از فرارسیدن فصل تابستان این وعده عملیاتی شود.
سرمایهگذاری صنایع در خود تأمینی انرژی مورد تشویق قرار نمیگیرد
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه ادامه داد: سالهاست که بخش تولید کشور با ناترازی انرژی دستوپنجه نرم میکند و اکنون به بحران رسیده است. بنابراین دومین انتظار و مطالبه گروه فولاد مبارکه به عنوان یکی از متولیان تولید کشور این است که موضوع بحران انرژی به شکل بهتری مدیریت شود تا شدت محدودیتهای انرژی بر صنایع کاهش پیدا کند؛ این در حالی است که هر سال شاهد افزایش این محدودیتها هستیم و شرایط ما به مراتب دشوارتر از قبل میشود.
سلیمی در پایان بیان کرد: اقدام رئیس جمهور محترم کشور در تشویق صنایع به خودتامینی سرمایهگذاری در تولید انرژیهای پاک و تجدیدپذیر قابلتحسین است اما در عمل، شاهد تشویق جدی از سوی دولت در این زمینه نبودهایم و شرکتهایی که در این زمینه سرمایهگذاری کردهاند، موردحمایت دولت قرار نگرفتهاند.
انتهای پیام//