سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۶:۳۱ /جمعه/۸ فروردین ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۹:۴۴ /دوشنبه/۲۰ اسفند ۱۴۰۳

قائم مقام مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان عنوان کرد:

نگاه فراگیر و توسعه‌محور «فغدیر» برای بهبود عملکرد و عبور از موانع تولید

قائم مقام مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان گفت: سال 1404، سالی درخشان برای «فغدیر» خواهد بود و قادر هستیم که به بهترین شکل و با بالاترین نرخ بهره‌وری از ظرفیت‌ها و منابع در دسترس خود در مسیر رشد تولید، خلق ارزش‌ افزوده و نقش‌آفرینی پررنگ‌تر در مسیر توسعه صنعت فولاد ایفای نقش کنیم.

قائم مقام مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان گفت: سال ۱۴۰۴، سالی درخشان برای «فغدیر» خواهد بود و قادر هستیم که به بهترین شکل و با بالاترین نرخ بهره‌وری از ظرفیت‌ها و منابع در دسترس خود در مسیر رشد تولید، خلق ارزش‌ افزوده و نقش‌آفرینی پررنگ‌تر در مسیر توسعه صنعت فولاد ایفای نقش کنیم.

عبدالوحید افسری در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» اظهار داشت: تجربه نشان می‌دهد کلید توسعه‌یافتگی و تحقق رشد اقتصادی در هر کشور، شناسایی مزیت‌های بالقوه و در دسترس و استفاده موثر از آن‌ها در مسیر ایجاد ارزش افزوده حداکثری و ایفای نقش در زنجیره‌های تامین جهانی است. روند توسعه زنجیره فولاد در ایران نیز مطابق با همین الگو آغاز شد. در واقع بهره‌مندی ایران از منابع انرژی نفت و گاز و ذخایر معدنی سنگ‌آهن موجب شد تا توسعه صنعت فولاد در ایران برخلاف الگوهای رایج در جهان، از مسیر احیای مستقیم آهن و تولید فولاد به روش کوره‌های قوس الکتریکی صورت بگیرد؛ مسیری که با توجه به روندهای حاکم بر فضای اقتصاد جهانی در زمینه کاهش انتشار کربن و برقی‌ شدن، مزیت‌های ویژه‌ای را به صنعت فولاد ایران می‌بخشد.

وی در همین راستا ادامه داد: با این حال، یکی از موضوعات کلیدی که به نظر می‌رسد در این روند کمتر مورد توجه قرار گرفته، موضوع تولید و عرضه محصولات کیفی و با ارزش افزوده بالا بوده است. در واقع امروز در حالی عمده خروجی صنعت فولاد ایران به محصولات ساختمانی و فولادهای ساده‌‌کربنی تعلق دارد که تولید و عرضه محصولات فولادی آلیاژی و ویژه می‌تواند درآمد و ارزش‌ افزوده  پنج تا ۱۰ برابری را نسبت به محصولات ساختمانی ایجاد کند. اهمیت این موضوع در شرایط کنونی که ناترازی‌های تولید و مصرف برق و اعمال محدودیت‌های مصرف به صنایع زنجیره فولاد، شرایط دشوار و منحصربه‌فردی را برای این صنعت ایجاد کرده‌اند، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. از این رو لازم است که نگاه‌ها از توسعه کمی صنعت فولاد که به مصرف بیشتر برق و گاز وابسته است، به افزایش توانمندی‌ها و زیرساخت‌های تولید محصولات فولادی کیفی و ویژه معطوف شود تا به این ترتیب بتوان جایگاه و ظرفیت‌های این صنعت را در ارزش‌آفرینی و ایفای نقش در رشد اقتصادی کشور به حداکثر رساند.

ریسک محدودیت انرژی

قائم مقام مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان ضمن اشاره به چالش ناترازی انرژی در صنعت فولاد کشور، بیان کرد: ناترازی‌های کلان اقتصادی کشور به ویژه در حوزه انرژی و اعمال محدودیت‌های مصرف برق و گاز، شرایط دشوار و پیچیده‌ای را برای زنجیره فولاد کشور ایجاد کرده است. از طرفی، محدودیت‌های مصرف برق در هفته‌های گرم و محدودیت‌های مصرف گاز در روزهای سرد سال، با ایجاد مازاد عرضه یا تقاضا توازن کل زنجیره فولاد را تحت تاثیر قرار می‌دهند و باعث افت سطح تولید و عملکرد آن می‌شوند. برای مثال از هفته دوم مهر ماه سال جاری، محدودیت‌های مصرف گاز طبیعی واحدهای احیا مستقیم، ابتدا به میزان ۳۰ درصد و سپس ۵۰ درصد آغاز شد که این مسئله به طور مستقیم‌ تولید این صنعت را تحت تاثیر قرار داد زیرا در فرایند احیای آهن، گاز طبیعی نه به عنوان حامل انرژی بلکه به عنوان خوراک و ماده اولیه تولید عمل می‌کند و محدودیت تامین آن عملا به طور مستقیم موجب کاهش سطوح و یا توقف فرایند تولید می‌شود. در چنین شرایطی، واحدهای فولادسازی با چالش محدودیت عرضه و افزایش قیمت آهن اسفنجی مواجه شده و از سوی دیگر، صنایع گندله‌سازی به سبب توقف تولید واحدهای احیا یا ناچار به کاهش تولید و یا صادرات محصولات خود می‌شوند که این مسئله را می‌توان مصداق عینی خام‌فروشی منابع کشور و از دست دادن فرصت‌های ارزش‌آفرینی تلقی کرد.

به گفته افسری، نگاهی به آمارهای حجم عرضه آهن اسفنجی در بورس کالای ایران، خود بیانگر تاثیرات پردامنه محدودیت‌های انرژی بر توازن زنجیره فولاد کشور است؛ به شکلی که افزایش عرضه‌ها در هفته‌های گرم سال، متاثر از کاهش فعالیت فولادسازان و به دنبال آن کاهش شدید عرضه‌ها به دنبال آغاز محدودیت‌های مصرف گاز طبیعی را شاهد هستیم.

عملکرد «فغدیر» برای عبور از چالش‌ها

وی عنوان کرد: شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان ماموریت و هدف اصلی خود را نقش‎‌آفرینی به عنوان حلقه واسط زنجیره فولاد و تامین حداکثری نیاز بازار داخل می‌داند و در همین راستا، برنامه‌های فروش داخلی و خارجی خود را به گونه‌ای سازمان‌دهی می‌کند که پاسخ‌گویی به تقاضای فولادسازان کشور همواره در اولویت قرار گیرد؛ به طوری که از مجموع ۷۹۷٫۷ هزار تن فروش «فغدیر» در سال گذشته، ۷۹۷٫۳ هزار تن به بازار داخلی اختصاص یافت. همچنین از مجموع ۵۶۸٫۴ هزار تن فروش آهن اسفنجی «فغدیر» در ۱۰ ماهه سال جاری، کمتر از یک درصد به صادرات و مابقی به فروش داخلی از طریق عرضه در بورس کالای ایران اختصاص داشته است.

قائم مقام مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در ادامه به راهبردهای این شرکت در راستای غلبه بر چالش ناترازی انرژی اشاره کرد و گفت: در شرایطی که محدودیت‌های مصرف برق و گاز به عنوان یک گلوگاه و عامل محدودکننده در عملکرد تولید صنایع زنجیره فولاد عمل می‌کند، شرکت آهن و فولاد غدیر ایران برای به حداقل‌ رساندن عدم‌النفع‌ها و تولید از دست رفته خود، راهبردهای عملکردی و توسعه‌ای مختلفی را در دستور کار قرار داده است. این شرکت در گام نخست تمرکز خود را بر حداکثرسازی راندمان فرایندهای مختلف و همچنین حفظ سطوح بالای نرخ تولید در شرایط محدودیت انرژی قرار می‌دهد تا بیشترین میزان تولید را نسبت به منابع در دسترس محقق کند و نرخ بهره‌برداری از ظرفیت‌ را در سطوح مناسب نگه دارد؛ موضوعی که موجب شده است میزان معاملات آهن اسفنجی این شرکت در بورس کالا تا پایان بهمن ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، تنها ۸ درصد کاهش یابد.

افسری مطرح کرد: باید توجه داشت که شرکت آهن و فولاد غدیر ایران تنها از یک ماژول تولید برخوردار است و به همین سبب با پتانسیل آسیب‌پذیری بیشتری نسبت به شرکت‌هایی که از دو یا چند ماژول تولید بهره می‌برند، مواجه است زیرا این شرکت‌ها از طرفی دیماند مصرفی بیشتری دارند و از سوی دیگر قادر خواهند بود تا با مدیریت توقفات در خطوط تولید مختلف، عملکرد واحد احیا را حفظ کنند. در حالی که محدودیت مصرف برق و گاز برای شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان، عملا به معنای توقف اجباری و گریزناپذیر خط تولید این شرکت خواهد بود.

به گفته وی، با این حال، مقایسه میزان تولید و فروش از دست رفته «فغدیر» با سایر رقبای این شرکت که از یک ماژول بهره‌ می‌برند، گواهی بر عملکرد درخشان این شرکت برای تولید و ارزش‌آفرینی حداکثری و روشن نگه داشتن چراغ تولید است؛ البته باید این را نیز اضافه کرد که نگاه فراگیر و توسعه‌ای حاکم بر استراتژی‌های شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان که امروز موجب به ثمر نشستن دو طرح توسعه‌ای بزرگ شامل نیروگاه ۱۸ مگاواتی و واحد گندله‌سازی چهار میلیون تنی بهاباد شده است، گام بلندی در مسیر ارزش‌آفرینی مضاعف و افزایش تاب‌آوری این شرکت در شرایط محدودیت مصرف انرژی به شمار می‌آید.

قائم مقام مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان خاطرنشان کرد: در واقع با بهره‌برداری از نیروگاه برق شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان، انتظار می‌رود که این شرکت در فصل تابستان دغدغه‌ای از حیث قطعی برق نداشته باشد؛ این در حالی است که «فغدیر» در سال جاری، حدود ۴۹ روز از تقویم کاری خود را به همین خاطر از دست داده بود. علاوه‌‎براین، به دنبال بهره‌برداری واحد گندله‌سازی بهاباد، عملا شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان از شرایط تک‌ماژول بودن خارج می‌شود و علاوه بر تقویت توانمندی‌ها از حیث تامین مواد اولیه، اشتغال‌زایی و ارزش‌آفرینی بیشتر، با افزایش دیماند کل مجموعه، تاثیرات سو محدودیت‌های مصرف گاز نیز بر عملکرد تولید واحد احیای این شرکت به حداقل می‌رسد.

وی در پایان یادآور شد: در واقع به جرات می‌توان انتظار داشت که سال آینده، سالی درخشان برای شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان خواهد بود و این شرکت قادر است که به بهترین شکل و با بالاترین نرخ بهره‌وری از ظرفیت‌ها و منابع در دسترس خود در مسیر رشد تولید، خلق ارزش‌ افزوده و نقش‌آفرینی پررنگ‌تر در مسیر توسعه صنعت فولاد ایفای نقش کند.

انتهای پیام//

بهار توسعه در مجتمع فولاد ظفر بناب؛

۸:۵۴ /پنجشنبه/۷ فروردین ۱۴۰۴

در 11 ماهه 1403 حاصل شد؛

۸:۴۱ /سه شنبه/۲۸ اسفند ۱۴۰۳

با تصویب هیئت‌ مدیره،

۶:۴۷ /سه شنبه/۲۸ اسفند ۱۴۰۳

واکنش‌های جهانی و پیامدهای اقتصادی چیست؟

۱۱:۲۱ /دوشنبه/۲۷ اسفند ۱۴۰۳

در مجمع عمومی فوق‌العاده،

۱۰:۳۲ /دوشنبه/۲۷ اسفند ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان:

۹:۵۵ /دوشنبه/۲۷ اسفند ۱۴۰۳

رضا طالبی، مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۴۷ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

علیرضا مخبر دزفولی، قائم مقام مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در امور ستادی و مسئولیت‌های اجتماعی در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۱۳ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۱:۰۸ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

احمد صادقیان، مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۲۱ /سه شنبه/۷ اسفند ۱۴۰۳

ابراهیم جانقربانیان، عضو هیئت مدیره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خلیج فارس در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۱۷ /شنبه/۴ اسفند ۱۴۰۳

امین ابراهیمی، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۱۵ /شنبه/۲۷ بهمن ۱۴۰۳

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۴۸ /شنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۲

همگام با اجرای طرح‌های توسعه‌ای،

۶:۴۷ /دوشنبه/۲۷ اسفند ۱۴۰۳

روزهای دشواری در انتظار اوکراین است؛

۱۱:۳۷ /سه شنبه/۲ بهمن ۱۴۰۳

با تایید سهام‌داران در مجمع فوق‌العاده،

۱۱:۴۲ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

در 11 ماهه 1403 محقق شد؛

۹:۱۰ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت صنعت فولاد شادگان؛

۱۱:۵۹ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز؛

۱۱:۳۰ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۱۱:۰۵ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه؛

۱۰:۴۳ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت مجتمع فولاد خراسان؛

۵:۱۲ /شنبه/۲۰ بهمن ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد خوزستان؛

۱۱:۰۵ /شنبه/۱۳ بهمن ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/12/28

278400

فلزات آنلاین

1403/12/28

973636

فلزات آنلاین

1403/12/28

1478906

فلزات آنلاین

1403/12/28

1093112

فلزات آنلاین

1403/12/28

29198

فلزات آنلاین

1403/12/28

17975

فلزات آنلاین

1403/12/28

46715

فلزات آنلاین

1403/12/28

55899

فلزات آنلاین

1403/12/28

41670

فلزات آنلاین

1403/12/28

43790

فلزات آنلاین

1403/12/28

38336

فلزات آنلاین

1403/12/28

36352

فلزات آنلاین

1403/12/28

36527

فلزات آنلاین

1403/12/28

43216

فلزات آنلاین

1403/12/28

42024

فلزات آنلاین

1403/12/28

61794

فلزات آنلاین

1403/12/28

33795

فلزات آنلاین

1403/12/28

46053

فلزات آنلاین

1403/12/28

54563

فلزات آنلاین

1403/12/28

7697800