سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۸:۲۰ /جمعه/۱۶ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۴:۴۳ /چهارشنبه/۲۴ مرداد ۱۴۰۳

رئیس هیئت مدیره شرکت کانی پودر البرز زیاران:

نیازمند تغییر دیدگاه در استفاده از زغال‌سنگ هستیم

رئیس هیئت مدیره شرکت کانی پودر البرز زیاران گفت: متاسفانه این دیدگاه در کشور ما شکل گرفته است که از زغال‌سنگ به طور عمده در تولید فولاد به روش کوره بلند استفاده می‌شود و این ماده معدنی کاربرد چندانی در سایر صنایع ندارد؛ در حالی که اگر اعتمادسازی و سرمایه‌گذاری‌های لازم توسط دولت و مسئولان ذی‌ربط صورت پذیرد، از مواد موجود در آن همچون قطران می‌توان در تولید محصولات با ارزش افزوده بالا در صنایع مختلف همچون پتروشیمی استفاده کرد.

رئیس هیئت مدیره شرکت کانی پودر البرز زیاران گفت: متاسفانه این دیدگاه در کشور ما شکل گرفته است که از زغال‌سنگ به طور عمده در تولید فولاد به روش کوره بلند استفاده می‌شود و این ماده معدنی کاربرد چندانی در سایر صنایع ندارد؛ در حالی که اگر اعتمادسازی و سرمایه‌گذاری‌های لازم توسط دولت و مسئولان ذی‌ربط صورت پذیرد، از مواد موجود در آن همچون قطران می‌توان در تولید محصولات با ارزش افزوده بالا در صنایع مختلف همچون پتروشیمی استفاده کرد.

هومن رمضانی زیارانی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» بیان کرد: فعالیت ما در صنعت زغال‌سنگ کشور با راه‌اندازی شرکت کربن پودر زیاران در سال ۱۳۸۷ آغاز شد و به مدت ۱۱ سال در این مجموعه ادامه پیدا کرد. سپس در سال ۱۳۹۸، شرکت کانی پودر البرز زیاران را با هدف تولید پودر زغال راه‌اندازی کردیم و از سال ۱۳۹۹ نیز به جمع هیئت مدیره گروه معدنی شوکا شور دماوند که در حوزه معادن زغال‌سنگ فعال است، پیوستیم. در حال حاضر پنج نفر در کارخانه تولید پودر زغال در شهرک صنعتی اشتهارد مشغول به کار هستند و تعداد نیروی انسانی شاغل در معدن شوکا شور دماوند نیز به ۱۶۰ تا ۱۷۰ نفر می‌رسد؛ ضمن اینکه دانه‌بندی زغال بدون شست‌وشو (سورتینگ خشک) نیز در کارخانه‌ای واقع در شهرستان آمل انجام می‌شود.

وی با اشاره به استفاده از پودر زغال در ریخته‌گری چدن به روش ماسه تر با هدف تولید قطعات خودرویی و همچنین شیشه‌سازی به منظور رنگی کردن شیشه‌ها، افزود: زغال‌سنگ مورد نیاز تولید این محصول را از معدن شوکا شور دماوند تامین می‌کنیم و خوشبختانه چالشی در تامین ماده اولیه نداریم. لازم به ذکر است که این معدن از لایه‌های زغال‌سنگی مناسبی برخوردار بوده و وسعت آن به ۶ کیلومترمربع می‌رسد. هم‌اکنون در حال بهره‌برداری از این لایه‌ها هستیم و زغال‌سنگ تولید شده در این معدن از عیار خاکستر ذاتی کمتر از ۱۰ درصد برخوردار است.

جای خالی فروش مستمر و پایدار در بازار

رئیس هیئت مدیره شرکت کانی پودر البرز زیاران ضمن ابراز نارضایتی از کم‌لطفی‌های دولت و سازمان‌های مربوطه نسبت به صنعتگران و معدنکاران فعال در بخش خصوصی، عنوان کرد: کمبود نقدینگی، شرایط ادامه فعالیت در بخش معدن و صنعت را به شدت دشوار ساخته و قطعی برق،  به یکی از معضلات دائمی این بخش در روزهای گرم سال تبدیل شده است. نوسانات موجود در حوزه تولید سبب شده تا فروش مستمر و پایدار شرکت با یک روند سینوسی همراه شود؛ به نحوی که در یک مقطع زمانی، به دنبال اوج‌گیری سفارشات موفق به تولید کافی نمی‌شویم و در یک برهه زمانی دیگر علی‌رغم تولید مد نظر، نمی‌توانیم محصول را به فروش برسانیم. از طرفی، متاسفانه همکاری‌های لازم از سوی ادارات و سازمان‌های دولتی با فعالان بخش معدن و صنعت صورت نمی‌پذیرد و به نوعی عملکرد این ارگان‌ها غیرسازنده است. با این وجود، ما حدود ۲۵ سال است که در این عرصه حضور یافته‌ایم و ضمن سازگاری با کلیه ناملایمت‌ها، پرقدرت به مسیر خود ادامه می‌دهیم.

رمضانی زیارانی با بیان اینکه متاسفانه صنعت زغال‌سنگ در کشور (علی‌الخصوص معادن) متولی ندارد، مطرح کرد: معدن شوکا شور دماوند طی دو سال متوالی ۰۲-۱۴۰۱، به عنوان معدن نمونه زغال‌سنگ در سطح استان مازندران شناخته شد و با اعطای تندیس و لوح تقدیر، از عملکرد هیئت مدیره تقدیر به عمل آمد. با این وجود، معتقدیم کلیه این اقدامات در حد حرف و به نوعی نمایش است زیرا زمانی که برای به نتیجه رساندن یک سری موارد به اداره‌ها و سازمان‌های دولتی مراجعه می‌کنیم، همکاری چندانی از جانب مسئولان جهت تحقق خواسته‌ها و برنامه‌های ما صورت نمی‌پذیرد و به همین منظور باید کفش‌های آهنی به پای خود کنیم!

وی ضمن اشاره به سختی‌های موجود در تولید زغال‌سنگ، تصریح کرد: باید توجه داشت که فعالیت در معادن زغال‌سنگ، متفاوت از سایر معادن است؛ چراکه این معادن، جزو معادن زیرزمینی و پرریسک به شمار می‌آیند و حضور نیروی کارگری با خطرات و ریسک‌های فراوانی همراه است. بر همین اساس گاها اخبار ناگواری از ریزش معادن زغال‌سنگ و حتی مرگ کارگران فعال در این معادن به گوش می‌رسد؛ در حالی که اگر فعالیت در معادن زغال‌سنگ با تولید و فروش پایدار و مستمر همراه شود، می‌توان اقدام به سرمایه‌گذاری جهت به‌کارگیری تکنولوژی و دستگاه‌های جدید کرد و به دنبال آن، خطرات و ریسک‌های ناشی از فعالیت در این معادن را کاهش داد. متاسفانه نبود اعتماد به آینده و ریسک‌های مرتبط با برگشت سرمایه، منجر به عدم سرمایه‌گذاری‌های جدید در صنعت زغال‌سنگ کشور شده است. از طرفی فعالان این صنعت تنها قادر به برنامه‌ریزی در کوتاه‌مدت هستند و هیچ برنامه‌ای برای بلندمدت خود ندارند.

نایب رئیس هیئت مدیره گروه معدنی شوکا شور دماوند با بیان اینکه تا به امروز هیچ‌گونه تلفات جانی در این معدن نداشته‌ایم و کلیه تمهیدات لازم جهت تامین ایمنی کارگران را اندیشیده و به کار گرفته‌ایم، اظهار داشت: زغال‌سنگ در انواع مختلف اعم از کک‌شو و حرارتی تولید شده و  در زمینه زغال‌سنگ حرارتی، آمار چندان دقیقی از میزان تولید آن در کشور در دسترس نیست؛ چراکه دولت عمده برنامه‌های خود را بر تامین نیاز زغال‌سنگ کک‌شوی مورد نیاز تولیدکنندگان داخلی همچون شرکت ذوب آهن اصفهان و… متمرکز کرده‌ است. با این وجود، میزان زغال‌سنگ حرارتی تولید شده در کشور حدود ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن در سال برآورد می‌شود که از عیارهای متفاوتی برخوردار بوده و در بخش‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

توسعه صنعت زغال‌سنگ در کشورهای همسایه

به گفته رمضانی زیارانی، ترکیه سرمایه‌گذاری بلندمدت‌ در صنعت زغال‌سنگ انجام داده و به منظور کشف لایه‌های زغال‌سنگ، اقدام به حفر تونل‌های زیر بستر دریا کرده است. همچنین این صنعت از توسعه و پیشرفت مناسبی در قزاقستان برخوردار است و برخی مواد کربنی به همراه زغال‌سنگ از جانب تولیدکنندگان این کشور به ایران صادر می‌شود. اگرچه افغانستان نیز از لایه‌های زغال‌سنگ فراوانی برخوردار است اما به دلیل شرایط سیاسی و اجتماعی حاکم در این کشور، سرمایه‌گذاری چندانی در این زمینه انجام نشده است.

وی با اشاره به محدودیت‌های موجود در حوزه صادرات به ویژه رفع تعهد ارزی و برگشت ارز حاصل از آن، از عرضه ۱۰۰ درصد پودر زغال تولیدی این شرکت در بازار داخلی خبر داد و خاطرنشان کرد: ما چندین سفارش را از جانب مشتریان خارجی همچون پاکستان، کویت و ترکیه دریافت کرده‌ایم اما به دلیل نبود انسجام لازم در صادرات، تمایلی به حضور در این عرصه نداریم و امیدواریم شرایط در آینده به گونه‌ای رقم بخورد تا بتوانیم زغال خود را صادر کنیم.

رئیس هیئت مدیره شرکت کانی پودر البرز زیاران در پاسخ به سوال خبرنگار «فلزات‌آنلاین» مبنی بر اینکه با توجه به استفاده از زغال‌سنگ به عنوان ماده اولیه تولید فولاد در کوره‌های بلند از یک سو و استفاده از آن به عنوان سوخت فسیلی کم‌هزینه در تولید برق از سوی دیگر، آینده این صنعت در ایران و جهان را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: تا سال ۲۰۳۰ میلادی، اکثر کشورهای توسعه‌یافته موظف به کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی شده‌اند و بی‌شک استفاده از زغال‌سنگ طی چند سال آینده، با افت محسوسی در جهان مواجه خواهد شد. با این وجود، معتقدیم که استفاده از این ماده معدنی حداقل تا ۱۵ سال دیگر در کشور ادامه خواهد یافت و با توجه به اینکه بخش عمده فولاد ما با استفاده از آهن اسفنجی تولید می‌شود، کاربرد آن به مروز زمان کم‌رنگ‌تر خواهد شد.

رمضانی زیارانی در پایان یادآور شد: باید توجه داشت که زغال‌سنگ، تنها مختص به تولید فولاد نیست و از مواد موجود در آن می‌توان در تولید محصولات با ارزش افزوده بالا در صنایع مختلف همچون پتروشیمی استفاده کرد. بر همین اساس از اکنون باید برنامه‌ریزی‌های لازم جهت تولید محصولات جدید و ارزش‌افزا با استفاده از این ماده معدنی صورت پذیرد و امیدواریم این مهم در دستور کار فعالان صنعتی کشور قرار بگیرد.

انتهای پیام//

مدیرعامل شرکت زغال‌سنگ البرز مرکزی عنوان کرد:

۱۵:۴۷ /سه شنبه/۲۹ آبان ۱۴۰۳

هم‌زمان با کاهش قیمت زغال‌سنگ رخ داد؛

۱۰:۲۹ /یکشنبه/۲۷ آبان ۱۴۰۳

سهم ناچیز ایران از تولید زغال‌سنگ؛

۷:۵۳ /دوشنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۳

با اعلام معاون اکتشاف و بهره‌برداری ایمپاسکو،

۱۴:۴۰ /یکشنبه/۱۳ آبان ۱۴۰۳

در ماه سپتامبر 2024 صورت پذیرفت؛

۱۱:۴۹ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

حجت‌الله دربانی، مدیرعامل شرکت ذغالسنگ نگین طبس در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۶:۲۰ /شنبه/۴ تیر ۱۴۰۱

افشین مختاری، مدیرعامل شرکت پیشرو معادن ذوب‌آهن سوادکوه در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۱:۵۲ /شنبه/۲۵ بهمن ۱۳۹۹

حجت‌الله دربانی، مدیرعامل شرکت ذغالسنگ نگین طبس در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۸:۴۸ /شنبه/۱ آذر ۱۳۹۹

رمضان کریتی ثانی، مدیرعامل شرکت زغال‌سنگ پروده طبس در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین

۱۸:۵۴ /چهارشنبه/۱۳ فروردین ۱۳۹۹

حجت‌الله دربانی، مدیرعامل شرکت ذغالسنگ نگین طبس در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین» مطرح کرد

۱۶:۱۲ /پنجشنبه/۲۹ اسفند ۱۳۹۸

بهرام جلوداری، مدیرعامل شرکت گسترش و نوسازی معادن خاورمیانه (ممرادکو) در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین

۱۷:۰۱ /شنبه/۲۴ اسفند ۱۳۹۸

مرصاد محامی آهنگران، مدیرعامل شرکت یکتا ذوب ایرانیان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۳۲ /شنبه/۲۱ مهر ۱۴۰۳

کیارش مهرانی، معاون مالی و اقتصادی هلدینگ «ومعادن» طی یادداشتی نوشت:

۷:۵۴ /سه شنبه/۳ مهر ۱۴۰۳

سعيد صمدی، دبير انجمن زغال‌سنگ ايران طی یادداشتی در«فلزات‌آنلاین» نوشت:

۸:۲۷ /شنبه/۵ اسفند ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/14

217214

فلزات آنلاین

1403/09/14

569015

فلزات آنلاین

1403/09/14

769238

فلزات آنلاین

1403/09/14

2715234

فلزات آنلاین

1403/09/14

25547

فلزات آنلاین

1403/09/14

14700

فلزات آنلاین

1403/09/14

41057

فلزات آنلاین

1403/09/14

49911

فلزات آنلاین

1403/09/14

42663

فلزات آنلاین

1403/09/14

41504

فلزات آنلاین

1403/09/14

27589

فلزات آنلاین

1403/09/14

29698

فلزات آنلاین

1403/09/14

28164

فلزات آنلاین

1403/09/14

37014

فلزات آنلاین

1403/09/14

34884

فلزات آنلاین

1403/09/14

55639

فلزات آنلاین

1403/09/14

27205

فلزات آنلاین

1403/09/14

40858

فلزات آنلاین

1403/09/14

45028

فلزات آنلاین

1403/09/14

4621700