سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۹:۳۱ /سه شنبه/۲۰ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۶:۴۹ /دوشنبه/۲۱ آبان ۱۴۰۳

در نشست مدیران عامل «تاصیکو» و «فباهنر» با فعالان بازار سرمایه مطرح شد؛

هدف‌گذاری تکمیل زنجیره تولید و توسعه بومی‌سازی در شرکت مس باهنر

روز دوشنبه 21 آبان ماه 1403، نشست مدیران عامل هلدینگ تاصیکو و شرکت صنایع مس شهید باهنر به عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه این هلدینگ با فعالان بازار سرمایه در محل شرکت سرمایه‌گذاری صدر تامین برگزار شد.

روز دوشنبه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۳، نشست مدیران عامل هلدینگ تاصیکو و شرکت صنایع مس شهید باهنر به عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه این هلدینگ با فعالان بازار سرمایه در محل شرکت سرمایه‌گذاری صدر تامین برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین»، در این نشست که رئیس هیئت مدیره و معاونان شرکت سرمایه‌گذاری صدر تامین نیز حضور داشتند، امیرحسین نادری، مدیرعامل این هلدینگ بزرگ صنعتی و معدنی در کشور اظهار داشت: نگاه و حرکت ما از ابتدا در بازار سرمایه به سمت و سویی بوده است که کمترین آسیبی متوجه سهام‌داران تاصیکو شود و خوشبختانه با رفتار حرفه‌ای که از خود در این بازار به نمایش گذاشته‌ایم، سوددهی مناسبی را برای سهام‌داران حاصل کرده‌ایم. از این رو امیدواریم علی‌رغم شرایط نه چندان مطلوبی که طی یکی دو سال گذشته بر بازار سرمایه حاکم شده است، همچنان به مسیر موفق خود ادامه دهیم و موفقیت‌های بیشتری را در هلدینگ تاصیکو رقم بزنیم.

وی عنوان کرد: شرکت صنایع مس شهید باهنر به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده محصولات نیمه‌ساخته مسی در کشور و خاورمیانه شناخته می‌شود که برخی از محصولات خود را به طور انحصاری بر پایه دانش و تجربه متخصصان داخلی تولید می‌کند. اگرچه در ابتدای راه‌اندازی قرار بود مس باهنر در ادامه خطوط شرکت ملی صنایع مس ایران قرار بگیرد اما به دلایلی کارخانههای تولیدی آن در کرمان احداث شد و هم‌اکنون مشغول تولید محصولات متنوع بر پایه آلیاژهای مس است.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری صدر تامین ضمن اشاره به کاربرد مس در بخش‌های مختلف به ویژه تولید خودروهای الکتریکی، تصریح کرد: میزان مس مورد نیاز برای تولید خودروهای معمولی پنج کیلوگرم است؛ در حالی که برای تولید خودروهای برقی حدود ۸۰ کیلوگرم مس مصرف می‌شود. در گذشته سه فلز فولاد، مس و آلومینیوم را به عنوان پایه صنعتی بودن کشورها می‌شناختند و امروز علاوه بر این سه فلز، فلزات معدنی حیاتی مانند نیکل، کبالت، لیتیوم و نقره نیز به این جرگه پیوسته‌اند. با این وجود، مس نه تنها نقش خود را در جهت صنعتی‌سازی جوامع مختلف حفظ کرده بلکه این مهم روزبه‌روز در حال افزایش است و به جرات می‌توان گفت این فلز سرخ، به عنوان یک فلز استراتژیک در حوزه صنعت شناخته می‌شود.

حرکت مس باهنر بر لبه دانش و تکنولوژی

نادری با بیان اینکه شرکت صنایع مس شهید باهنر ضمن استفاده از تجهیزات مدرن برندهای خارجی درجه یک دنیا در خطوط مختلف تولید، از دیرباز تاکنون بر لبه تکنولوژی حرکت کرده است، افزود: نبود معدن، از معدود نواقص و کمبودهای شرکت صنایع مس شهید باهنر طی سالیان فعالیت خود بوده و با توجه به اینکه حیات تولید این شرکت به شدت به کاتد مس به عنوان ماده اولیه اصلی وابسته است، خوشبختانه با تلاش‌های صورت گرفته موفق به شناسایی پهنه‌های مناسب معدنی شده‌ایم که تلاش می‌کنیم این پهنه‌ها را به تملک مس باهنر درآوریم و زنجیره تولید مس در این شرکت را تکمیل کنیم.

وی در ادامه به مذاکرات انجام شده با شرکت ملی صنایع مس ایران در راستای واگذاری بخشی از سهام «فباهنر» به «فملی» جهت تامین پایدار کاتد مس مورد نیاز و مقابله با معضل خام‌فروشی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بخشی از کاتد تولید شده در شرکت ملی صنایع مس ایران به بازارهای صادراتی عرضه می‌شود؛ این در حالی است که ما می‌توانیم با تبدیل کاتد به محصولات نهایی و سپس عرضه در بازارهای خارجی، ارزش افزوده بیشتری را از این طریق حاصل کنیم. در همین راستا، رایزنی‌های جدی با مسئولان شرکت ملی مس انجام داده‎ایم اما متاسفانه تغییرات پیاپی مدیریتی در این شرکت، منجر به ایجاد وقفه شده است و امیدواریم طی هفته‌های پیش رو بتوانیم این مهم را قطعی کنیم و به نتیجه مطلوب دست یابیم.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری صدر تامین در بخشی از سخنان خود به تولید ۵۰ تن نقره توسط این هلدینگ در سال آینده اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به رشد و توسعه سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در حوزه فلزات گران‌بها در بازارهای جهانی، شرکت سرمایه‌گذاری صدر تامین نیز از این قافله عقب نمانده است و با تملک یک معدن غنی با ذخیره حدود یک هزار تن نقره، تولید ۵۰ تن از این فلز گران‌بها را در سال ۱۴۰۴ محقق خواهد کرد. ایران یک کشور طلاخیز در جهان به شمار می‌آید که متاسفانه این حوزه در کشور ما مغفول باقی مانده است. بر همین اساس، ما به سرمایه‌گذاری در این بخش در دو استان کردستان و سیستان و بلوچستان که انصافا از مردمی شریف و نجیب برخوردارند، ورود پیدا کردیم و از طریق دو شرکت زیرمجموعه خود یعنی توسعه معادن طلای کردستان و توسعه معادن پارس تامین، با افتخار به دستاوردهای شگرفی در دو منطقه سقز و تفتان دست پیدا کردیم. لازم به ذکر است که علاوه بر راه‌اندازی کارخانه استحصال و تولید طلا در منطقه تفتان، سخت‌ترین آزمون را برای جوانان بومی منطقه در نظر گرفتیم و یک دوره آموزشی عالی تحت عنوان اولین گروه پیشگامان صنعتی استان سیستان و بلوچستان در حوزه طلا را برای این افراد برگزار کردیم. در حال حاضر اقدامات لازم جهت پذیرش شرکت پارس تامین در بورس انجام شده است و به زودی شاهد اولین عرضه طلای آن در بورس خواهیم بود.

نادری در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به اهمیت زغال‌سنگ در تولید برق، مطرح کرد: زغال‌سنگ در حال حاضر سلطان انرژی‌های دنیاست و غول‌های صنعتی جهان مانند چین و ایالات متحده آمریکا در حال احداث نیروگاه‌های برق بر پایه این سوخت فسیلی هستند‌. ذخایر زمین‌شناسی زغال‌سنگ در ایران حدود ۱۲ میلیارد تن برآورد شده که میزان اکتشاف شده و ذخایر قطعی آن در استان‌هایی همچون کرمان و خراسان جنوبی، به حدود سه میلیارد تن رسیده است. با این وجود، متاسفانه هیچ نیروگاه زغال‌سوز در کشور ما احداث نشده و استفاده از سین گاز «Syngas» که ارزش حرارتی و تولید انرژی بالایی داشته و در بعضی تاسیسات بزرگ و پیشرفته از آن برای تولید برق استفاده می‌شود، در برنامه نبوده است. بر همین اساس ضرورت دارد توسعه این صنعت و رشد تولید زغال‌سنگ و افزایش مصارف این ماده معدنی پراهمیت در دستور کار بخش معدن و صنایع معدنی قرار بگیرد. در همین راستا، ما به عنوان برجسته‌ترین شرکت فعال در صنعت زغال‌سنگ کشور، رشد مصرف و همچنین مکانیزه‌سازی معادن زغال‌سنگ منطقه طبس را با توجه به اتفاق تلخی که اخیرا در یکی از معادن این منطقه رخ داد، در دستور کار قرار داده‌ایم. همچنین به شدت به دنبال افزایش قیمت زغال‌سنگ در کشور هستیم تا قیمت این ماده معدنی نیز همچون سنگ‌آهن به یک ثبات برسد.

تکثیر صنعتی قطعات بومی‌سازی شده توسط «فباهنر»

بر اساس این گزارش احسان نمازی‌زاده، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر نیز طی سخنانی با اشاره به توسعه بومی‌سازی در این شرکت، خاطرنشان کرد: با توجه به تحریم‌های ظالمانه‌ای که طی سه تا چهار سال گذشته با آن‌ها مواجه بودیم، چاره‌ای جز تامین برخی قطعات مورد نیاز خود با قیمت تمام شده بیشتر از بازارهای وارداتی نداشتیم. بر همین اساس با استفاده از دانش فنی ذخیره شده‌ای که در شرکت وجود دارد، موفق به بومی‌سازی این قطعات شدیم و دیگر نیازی به تامین این قطعات از بازارهای خارجی نداریم. با توجه به موفقیت‌های حاصل شده در حوزه بومی‌سازی، طی دو ماه گذشته تصمیم به تکثیر صنعتی این قطعات در سایر صنایع گرفتیم و در گام نخست، صنایع فعال در سطح استان کرمان مانند فولادی‌ها، سیمانی‌ها و خودروسازها را هدف قرار دادیم. در ادامه برای این قطعات شناسنامه تهیه کردیم و در نمایشگاهی که اکنون با حضور شرکت‌های فولادی در سیرجان در حال برگزاری است، از این قطعات رونمایی و تفاهم‌نامه‌هایی را نیز در این خصوص منعقد کردیم. در گام نخست، شرکت ملی صنایع مس ایران تولید یک قطعه به تعداد دو هزار عدد را ثبت سفارش کرد و معتقدیم که با تحقق این مهم علاوه بر محصولاتی که به صورت روتین در کارخانه‌های شرکت صنایع مس شهید باهنر تولید می‌کنیم، می‌توانیم فصل جدیدی را در «فباهنر» با بومی‌سازی قطعات و رشد درآمد شرکت از طریق فروش این قطعات رقم بزنیم.

انتهای پیام//

در سال 2025 میلادی،

۸:۰۰ /دوشنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۳

بازراه‌اندازی معادن متروکه مس،

۹:۲۹ /سه شنبه/۱۵ آبان ۱۴۰۳

در هشت ماهه 2024 صورت پذیرفت؛

۷:۴۵ /یکشنبه/۱۳ آبان ۱۴۰۳

در بحبوحه تحولات معدنی در جهان،

۸:۳۲ /دوشنبه/۷ آبان ۱۴۰۳

احسان نمازی‌زاده، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۲۱ /دوشنبه/۱۹ شهریور ۱۴۰۳

غلامرضا ملاطاهری، معاون طرح و برنامه‌ریزی راهبردی شرکت ملی صنایع مس ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۴:۵۷ /شنبه/۱۴ بهمن ۱۴۰۲

مجید ضیایی، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۰۱ /یکشنبه/۳۰ بهمن ۱۴۰۱

عزیزه شریفی، مدیر آموزش شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۰:۴۸ /دوشنبه/۲۴ مرداد ۱۴۰۱

بهروز رحمتی، معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۵:۴۴ /چهارشنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۰

بهروز رحمتی، معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»؛

۱۳:۳۸ /چهارشنبه/۱۰ شهریور ۱۴۰۰

یسنا کوچک‌زاده، مدیر اجرایی فلزات‌پلاس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۱۴ /شنبه/۷ مهر ۱۴۰۳

يداله مرادی، مديرعامل شرکت آلياژسازان زنجان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

۵:۴۱ /شنبه/۶ آبان ۱۴۰۲

فرشید سلطانزاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۷ مرداد ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/19

224500

فلزات آنلاین

1403/09/19

569015

فلزات آنلاین

1403/09/19

769238

فلزات آنلاین

1403/09/19

2715234

فلزات آنلاین

1403/09/19

25592

فلزات آنلاین

1403/09/19

14595

فلزات آنلاین

1403/09/19

41653

فلزات آنلاین

1403/09/19

49911

فلزات آنلاین

1403/09/19

42663

فلزات آنلاین

1403/09/19

41493

فلزات آنلاین

1403/09/19

27567

فلزات آنلاین

1403/09/19

29757

فلزات آنلاین

1403/09/19

28162

فلزات آنلاین

1403/09/19

37045

فلزات آنلاین

1403/09/19

34801

فلزات آنلاین

1403/09/19

56150

فلزات آنلاین

1403/09/19

27276

فلزات آنلاین

1403/09/19

41418

فلزات آنلاین

1403/09/19

45383

فلزات آنلاین

1403/09/19

4657900