سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

زمان انتشار: ۷:۰۷ /سه شنبه/۲۷ خرداد ۱۴۰۴

چه آینده‌ای در انتظار آلومینیوم است؟

چشم‌انداز کوتاه‌مدت بازار آلومینیوم آمریکا و اروپا

یک موضوع قابل ‌توجه در خصوص آشفتگی بخش آلومینیوم که در حال حاضر پس از تعرفه‌های آلومینیوم ترامپ در حال ظاهر شدن بوده، اینکه اختلاف پریمیوم این فلز در بازار ایالات متحده آمریکا در مقایسه با دیگر بازارهای جهان به شدت افزایش را به ثبت رسانده است.

یک موضوع قابل ‌توجه در خصوص آشفتگی بخش آلومینیوم که در حال حاضر پس از تعرفه‌های آلومینیوم ترامپ در حال ظاهر شدن بوده، اینکه اختلاف پریمیوم این فلز در بازار ایالات متحده آمریکا در مقایسه با دیگر بازارهای جهان به شدت افزایش را به ثبت رسانده است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به نقل از موسسه «Metal Miner»، در حالی که پریمیوم آلومینیوم در بازار داخلی آمریکا روندی صعودی به خود گرفته است اما پریمیوم این فلز در سایر بازارهای بین‌المللی روندی نزولی را دنبال می‌کند. تعرفه‌های وضع شده از سوی دولت ترامپ، باعث کاهش و یا توقف واردات بخشی از محصولات آلومینیومی به آمریکا شده است؛ به همین دلیل صادرکنندگان بازار هدف خود را تغییر داده‌اند. بر همین اساس پیش‌بینی می‌شود ادامه این روند وضعیت مازاد عرضه آلومینیوم در برخی از بازارهای جایگزین بازار آمریکا در آینده را به دنبال داشته باشد.

در همین راستا، پریمیوم آلومینیوم در بازار اروپا اخیرا در ابتدای ماه می ۲۰۲۵ به حدود ۲۳۰ دلار در هر تن کاهش یافت که پایین‌ترین میزان آن در بیش از یک سال گذشته محسوب می‌شود. طبق آخرین بررسی‌های صورت گرفته، پریمیوم آلومینیوم در بازار اروپا بر خلاف بازار آمریکا از ابتدای سال ۲۰۲۵ تاکنون حدود ۳۵ درصد افت را به ثبت رسانده است. به نظر می‌رسد وضع تعرفه‌های واردات باعث شده است محموله‌های آلومینیومی صادراتی به این کشور به سمت بازار اروپا هدایت شوند و دلیل کاهش پریمیوم فلز مذکور در بازار قاره سبز همین مسئله بوده است. جایگزینی بازار اروپا با بازار آلومینیوم آمریکا موجب افزایش حجم صادرات این فلز و در نتیجه رشد چشمگیر ذخایر انبارها در قاره سبز شده است.

آیا معامله‌گران می‌توانند اثر منفی تعرفه‌های واردات را خنثی کنند؟

یکی از علل اصلی افزایش اختلاف پریمیوم آلومینیوم در بازار آمریکا در مقایسه با سایر بازارهای بین‌المللی را می‌توان به وضع تعرفه‌های واردات از سوی دولت ترامپ عنوان کرد.

یکی از تولیدکنندگان آلومینیوم در اروپا اظهار داشت: اگر موانع تجاری نبود، معامله‌گران در قاره سبز حجم زیادی از محصولات آلومینیومی ارزان‌قیمت را به بازار آمریکا صادر می‌کردند.

وی با بیان اینکه افزایش اختلاف پریمیوم آلومینیوم در بازار آمریکا در مقایسه با سایر بازارها، امکان دور زدن تعرفه‌های واردات ترامپ را بسیار هزینه‌بر خواهد کرد، خاطرنشان کرد: معامله‌گران در حال حاضر محموله‌های آلومینیومی را با پریمیوم ۲۳۰ دلار در هر تن در بازار قاره سبز عرضه می‌کنند اما اگر همین محموله به آمریکا صادر شود، پریمیوم آن با در نظر گرفتن تعرفه ۲۵ درصدی به حدود ۶۰۰ دلار در هر تن افزایش پیدا می‌کند.

به دلیل وجود چالش‌های لجستیکی، از یافتن کشتی‌های باری قابل دسترس گرفته تا امکان تامین امنیت حمل‌ونقل محموله‌ها، تلاش برای ایجاد انحراف در واردات حجم زیادی از محموله‌های آلومینیوم به قاره سبز را غیر معقولانه جلوه خواهد داد. در رابطه با این چالش‌ها، می‌توان بیان کرد سازماندهی مجدد مسیرهای عرضه در اروپا به زمان نیاز دارد. همچنین، بسیاری از خریداران آلومینیوم نیز با توجه به وضعیت نامشخص بازار جهانی، از تهیه این فلز از منابع تامین با فاصله مکانی بسیار دورتر اجتناب می‌کنند.

بازار داخلی آلومینیوم آمریکا در تکاپوی یافتن منابع تامین جایگزین

صنعت آلومینیوم اروپا با توجه به تعرفه‌های وضع شده در تلاش است تا خود را با شرایط موجود وفق دهد. تولیدکنندگان و معامله‌گران با بهره‌برداری از شرایط به وجود آمده و در صورتی که بتوانند راهی برای دور زدن تعرفه‌ها پیدا کنند، می‌توانند بازارهای هدف صادرات جذابی پیدا کنند.

به نظر می‌رسد برخی از تامین‌کنندگان آلومینیوم در اروپا به دنبال لابی برای کاهش میزان تعرفه‌های ترامپ و یا یافتن راه‌حلی مناسب برای دور زدن این تعرفه‌ها هستند؛ البته اتحادیه اروپا از سوی دیگر نگران است جایگزینی بازار هدف صادرات آلومینیوم به آمریکا با بازار اروپا، به کسب‌وکار تولیدکنندگان داخلی آلومینیوم در قاره سبز  آسیب وارد کند.

از سوی دیگر اما خریداران آمریکایی آلومینیوم هر راه‌حلی برای دسترسی به محصولات مقرون‌به‌صرفه این فلز را مناسب می‌دانند. بعضی از خریداران نیز به دنبال لابی برای معافیت واردات برخی از محصولات آلومینیومی به آمریکا هستند. برخی دیگر در خصوص یافتن کانال‌های معاملاتی جایگزین که قابل اتکا نیز باشند، تردید دارند. واقعیت این است که مقیاس تعرفه‌‎های وضع شده بسیار گسترده بوده و در حال حاضر راه دور زدن آن‌‌ها بسیار کم و حتی هزینه‌بر است. یکی از تبعات منفی تعرفه‌‎های ترامپ بر صنایع داخلی آلومینیوم اینکه هزینه افزایش قیمت‌ها و روند صعودی پریمیوم این فلز بر دوش مصرف‌کنندگان آمریکایی خواهد بود.
شماری از تحلیلگران معتقدند که امکان افزایش به یک‌باره ظرفیت تولید آلومینیوم اولیه آمریکا که دهه‌ها است روندی نزولی به خود گرفته، با هدف تامین نیاز مصرف‎‌کنندگان داخلی میسر نیست.

در مجموع می‌توان بیان کرد با توجه به محدودیت تولید داخلی آلومینیوم آمریکا و افزایش شدید هزینه واردات این فلز، در حال حاضران هیچ راه‌حل جایگزین فوری برای تامین نیاز مصرف‌کنندگان آمریکا وجود ندارد. برخی از صنایع وابسته به آلومینیوم در این کشور مانند تولیدکنندگان قوطی نوشیدنی‌ها و صنایع هوافضا خود را برای شرایطی که در آن مواد اولیه آلومینیومی افزایش را تجربه می‌کند، آماده می‌کنند.

ادامه افزایش پریمیوم آلومینیوم در بازار آمریکا

برای کسب‌و‌کارهای مبتنی بر ارائه خدمات آنلاین میان شرکتی که آلومینیوم مورد نیاز خود را از این طریق تهیه می‌کنند، وضع تعرفه‌های واردات افزایش سریع هزینه‌های تامین را به دنبال خواهد داشت. ارزیابی‌های انجام شده از بازار آلومینیوم آمریکا نشان می‌دهد روند افزایش پریمیوم این فلز در بازار مذکور در کوتاه‎‌مدت ادامه خواهد یافت. برخی از معامله‌گران بازار آلومینیوم آمریکا بر این باورند تا زمانی که تعرفه‌های واردات اجرایی شوند، روند افزایشی پریمیوم این فلز در بازار کشور مذکور تداوم خواهد داشت. به گفته این معامله‌گران، تولیدکنندگان و فروشندگان محصولات آلومینیومی در آمریکا تا جایی که امکان داشته باشد، بار افزایش هزینه‌های خود را به مصرف‌کنندگان منتقل می‌کنند؛ البته پریمیوم آلومینیوم در آمریکا ممکن است در صورتی که سیاست‌گذاری‌های حمایتی از سوی دولت این کشور ارائه شود، اندکی روند نزولی و یا حتی ثبات به خود بگیرد. با این حال، آثار این تغییرات پیش‌بینی شده به طور قطع در بلندمدت هویدا می‌شود.

با فرض اینکه اجرای تعرفه‌ها ادامه داشته باشد، ممکن است کانال‌های صادراتی جدید از مناطقی مانند خاورمیانه به وجود بیاید و یا حتی استفاده از آلومینیوم ثانویه در بازار داخلی آمریکا روندی صعودی را دنبال کند.

نکته جالب توجه در خصوص تعرفه‌های واردات آلومینیوم به آمریکا اینکه امارات متحده عربی از این تعرفه‌های جدید معاف است. طبق گزارش‌های منتشر شده، حدود ۱۱ درصد از آلومینیوم مورد نیاز بازار داخلی آمریکا از امارات تامین می‌شود. با توجه به اینکه کانادا به عنوان یکی از اصلی‌ترین تامین‌کنندگان آلومینیوم آمریکا مشمول تعرفه‌های وارادت قرار گرفته است، به نظر می‌رسد اتکای آمریکا به تامین این فلز از امارات افزایش پیدا می‌کند.

آشفته‌بازار آلومینیوم آمریکا تا چه زمانی ادامه دارد؟

افزایش پریمیوم محموله‌های صادراتی آلومینیوم نشان می‌‎دهد چگونه اعمال سیاست‍گذاری‌های تجاری و وجود چالش‌های لجستیکی می‌توانند به بازار جهانی آلومینیوم آسیب وارد کنند. در واقع وضع تعرفه‌های واردات از سوی دولت ترامپ، قیمت مبنای آلومینیوم تولید کشورهای دیگر را افزایش داده است و این موضوع در کنار نوسانات بخش حمل‌و‌نقل محموله‌ها در مقیاس جهانی و همچنین اختلالات زنجیره عرضه که به واسطه آن کشتی‌های حمل بار مجبورند مسیر طولانی‌تری را طی کنند، باعث شده است هزینه انتقال و پریمیوم واردات این فلز برای خریداران آمریکایی روندی صعودی را دنبال کند. بر همین اساس، شرایط بازار جهانی آلومینیوم طوری رقم خورده است که شرکت‌های آمریکایی که به استفاده از آلومینیوم وابسته هستند، مجبورند پریمیوم بالاتری نسبت به کشورهای دیگر پرداخت کنند.

در مجموع می‌توان عنوان کرد: تا زمانی که تعرفه‌های واردات کاهش پیدا نکند یا زنجیره تامین به طور قابل‌توجهی بازیابی خود را به به دست نیاورد، پریمیوم آلومینیوم در بازار ایالات متحده آمریکا احتمالا روند صعودی خود را ادامه می‌دهد و به نظر می‌رسد صنایع پایین‌دستی آلومینیوم بیش از سایر بخش‌های آلومینیوم این کشور تحت فشار قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام//

علی‌رغم وضع تعرفه‌های تجاری،

۱۶:۰۴ /سه شنبه/۱۷ تیر ۱۴۰۴

با تکیه بر مدیریت هوشمندانه و وفاق سازمانی،

۱۴:۲۴ /چهارشنبه/۲۱ خرداد ۱۴۰۴

به مناسبت هفته محیط زیست،

۷:۴۷ /چهارشنبه/۲۱ خرداد ۱۴۰۴

با هدف تامین بوکسیت و صادرات هیدرات ویژه،

۸:۰۵ /سه شنبه/۱۳ خرداد ۱۴۰۴

دکتر حمیدرضا بادکوبه، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت آلومینای ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۴۲ /شنبه/۷ تیر ۱۴۰۴

محمد ابراهیم‌زاده، معاون مالی و اقتصادی شرکت آلومینیوم المهدی در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۹:۵۶ /یکشنبه/۱۷ فروردین ۱۴۰۴

سعید برخورداری، معاون بازرگانی شرکت آلومینیوم المهدی در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۷:۴۲ /سه شنبه/۷ اسفند ۱۴۰۳

حمید رجب‌پور، مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۹ /شنبه/۱۵ دی ۱۴۰۳

دکتر حمیدرضا بادکوبه، مدیرعامل شرکت آلومینای ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۸ /شنبه/۸ دی ۱۴۰۳

حمید رجب‌پور، مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۰۸ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

محمدامین درویشی، مدیر تحقیق و توسعه شرکت آلومینای ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۶:۵۴ /شنبه/۱۰ خرداد ۱۴۰۴

آريا صادق‌نيت حقيقی، نايب رئيس سنديکای صنايع آلومينيوم ايران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۱۰ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

هوشنگ گودرزی، رئيس سنديکای صنايع آلومينيوم ايران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۱۳ /شنبه/۱۴ مهر ۱۴۰۳

علی‌رغم افزایش قیمت‌ها در بازار آمریکا،

۸:۳۸ /سه شنبه/۲۷ خرداد ۱۴۰۴

در بازارهای جهانی چه گذشت؟

۱۴:۵۲ /سه شنبه/۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

«فلزات‌آنلاین» بررسی می‌کند:

۱۶:۱۰ /یکشنبه/۱۹ اسفند ۱۴۰۳

در روزهای سرد زمستان 1403،

۱۵:۵۰ /چهارشنبه/۸ اسفند ۱۴۰۳

«فلزات‌آنلاین» گزارش می‌کند:

۱۶:۱۰ /دوشنبه/۱ بهمن ۱۴۰۳
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

اینفوگرافیک شرکت آلومینای ایران؛

۵:۲۴ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک طرح‌های توسعه‌ای آلومینای ایران؛

۶:۵۳ /شنبه/۳ شهریور ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت آلومینای ایران؛

۵:۴۶ /شنبه/۲۶ خرداد ۱۴۰۳

اینفوگرافیکی از تنها تولیدکننده آلومینای ایران؛

۸:۵۰ /سه شنبه/۱۹ دی ۱۴۰۲

اینفوگرافیک دومین تولیدکننده آلومینیوم ایران؛

۶:۱۳ /چهارشنبه/۱۲ مهر ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/04/17

246167

فلزات آنلاین

1404/04/17

914230

فلزات آنلاین

1404/04/17

1395013

فلزات آنلاین

1404/04/17

1344994

فلزات آنلاین

1404/04/17

29600

فلزات آنلاین

1404/04/17

16650

فلزات آنلاین

1404/04/17

47272

فلزات آنلاین

1404/04/17

65608

فلزات آنلاین

1404/04/17

50720

فلزات آنلاین

1404/04/17

43249

فلزات آنلاین

1404/04/17

40212

فلزات آنلاین

1404/04/17

38197

فلزات آنلاین

1404/04/17

36319

فلزات آنلاین

1404/04/17

43371

فلزات آنلاین

1404/04/17

38502

فلزات آنلاین

1404/04/17

60339

فلزات آنلاین

1404/04/17

33638

فلزات آنلاین

1404/04/17

43628

فلزات آنلاین

1404/04/17

57512

فلزات آنلاین

1404/04/17

7138800