سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

زمان انتشار: ۱۱:۲۳ /شنبه/۱۶ فروردین ۱۴۰۴

با وجود محدودیت‌های انرژی،

کارنامه درخشان «کچاد» در سال ۱۴۰۳ به ثبت رسید

سال 1403 در شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با رشد تولید در محصولات گندله، آهن اسفنجی و شمش فولاد همراه بود و علی‌رغم محدودیت‌های انرژی، این شرکت ضمن عبور از برنامه‌های پیش‌بینی‌ شده، موفق شد چند رکورد جدید را به ثبت برساند.

سال ۱۴۰۳ در شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با رشد تولید در محصولات گندله، آهن اسفنجی و شمش فولاد همراه بود و علی‌رغم محدودیت‌های انرژی، این شرکت ضمن عبور از برنامه‌های پیش‌بینی‌ شده، موفق شد چند رکورد جدید را به ثبت برساند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، طی سال ۱۴۰۳ کارخانه گندله‌سازی این شرکت با تولید سه میلیون و ۸۱۳ هزار و ۱۷ تن گندله سنگ‌آهن توانست ۳ درصد بیشتر از برنامه اعلامی به تولید برسد.

یکی دیگر از اتفاقات مثبت این کارخانه، کاهش توقفات تولید به دلیل تعمیرات موثر در توقف سرد و افزایش ۲۲ درصدی در تولید روزانه بعد از این تعمیرات بود؛ ضمن اینکه با کاهش ۳ درصدی مصرف انرژی برق و ۹ درصدی مصرف گاز، توانست به رکورد روزانه تولید ۱۳ هزار و ۷۰۱ تن در روز ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ دست یابد.

همچنین، تعمیرات اساسی و گسترده در توقف سرد شامل تعویض زنجیر تراولینگ گریت و قطعات مهم، به افزایش کارایی تولید منجر شد؛ به‌ طوری‌ که میزان ریزش گندله کاهش پیدا کرد و راندمان سخت‌سازی به بیش از ۹۷ درصد افزایش یافت.

کارخانه احیا مستقیم مگامدول «چادرملو» هم موفق به تولید بیش از یک میلیون و ۵۷۴ هزار و ۶۷۸ تن آهن اسفنجی باکیفیت شد و علی‌رغم اعمال محدودیت‌های انرژی، از ظرفیت اسمی سالانه یک میلیون و ۵۵۰ هزار تن کارخانه عبور کرد.

این واحد تولیدی همچنین با عملکرد درخشان خود طی سال گذشته، افزایش تولید آهن اسفنجی به میزان ۸۹ هزار و ۴۰۰ تن از محل مدیریت توقفات و رکورد بیشترین ساعت تولید بالغ بر هشت هزار و ۳۰۴ ساعت از ابتدای بهره‌برداری را به ثبت رساند.

تولید بیش از یک میلیون تن آهن اسفنجی داغ و انتقال آن به کارخانه فولادسازی نیز از جمله توفیقات کارخانه احیا مستقیم مگامدول «چادرملو» در سال ۱۴۰۳ بود که در سایه همکاری و عزم مدیران پرتلاش و تمامی کارکنان و کارگران کوشا تحقق یافت.

کارخانه فولادسازی «چادرملو» نیز ضمن تولید یک میلیون و ۲۸ هزار و ۷۳۵ تن فولاد در گریدهای مختلف با وجود ۵۳۰ ساعت (معادل ۲۲ روز) محدودیت انرژی، موفق به فروش ۸۸۹ هزار و ۹۶۷ تن شمش فولاد به ۶۹ شرکت داخلی فعال در حوزه فولاد و صادرات ۲۰۹ هزار و ۴۰۸ تن شمش فولاد معادل ۱۹ درصد از کل فروش به چهار کشور خارجی شد.

علاوه‌براین، فولادسازی جهت ایفای نقش موثر در اقتصاد ملی، موفق به فروش شمش به ۱۴۶ شرکت داخلی فعال در زمینه فولاد و ۱۹ شرکت خارجی از ابتدای بهره‌برداری به دلیل کیفیت بالا و تنوع گرید شمش‌های تولیدی شد.

در بهار گذشته نیز کارخانه فولادسازی دو حدنصاب جدید شامل رکورد ریخته‌گری ۲۶ ذوب طی روزهای ۲۷ فروردین‌ ماه و ۳۱ اردیبهشت‌ ماه و رکورد تخلیه ۲۵ ذوب از کوره قوس الکتریکی طی ۲۸ فروردین‌ ماه را به ثبت رساند. ثبت پایین‌ترین نرخ ضایعات کیفی از ابتدای راه‌اندازی مجموعه به میزان ۱۱ درصد از کل تولید نیز حاکی از عملکرد مطلوب این واحد بود.

این در حالی است که این مجموعه طی سال ۱۴۰۳ سه بومی‌سازی شامل بومی‌سازی «ROD» و «Super Bolt» نگهدارنده «Arm» روی «Mast» کوره قوس الکتریکی، بومی‌سازی عایق‌های مربوط به «Arm» و «Mast» کوره قوس الکتریکی و بومی‌سازی مجموعه کامل «Slide Gate» مخازن سیستم هات شارژ را نیز رقم زد.

از سوی دیگر باید به موفقیت‌های کسب‌ شده در نیروگاه سیکل ترکیبی سرو «چادرملو» اشاره کرد که موفق به تولید سه میلیون و ۳۶۹ هزار و ۱۹۶ مگاوات ساعت شد. این رقم در مقایسه با سال ۱۴۰۲، ۳٫۳ درصد و نسبت به پیش‌بینی برنامه تولید ۸٫۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.

این نیروگاه با تکرار موفقیت‌های خود و با تکیه ‌بر تلاش و مهارت نیروی انسانی متخصص، علاوه بر شکست رکورد تولید سال‌های قبل به میزان ۳۳ هزار و ۴۲۴ مگاوات ساعت، موفق به کسب رتبه نخست در شاخص تحقق تولید ۱۰۰ درصد در پیک‌ بار تابستان ۱۴۰۳ در بین نیروگاه‌های حرارتی کل کشور در ممیزی انجام‌ شده توسط شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی شد.

همچنین با شروع بهره‌برداری از دو واحد گازی خودتامین به ظرفیت مجموعا ۳۶۶ مگاوات از روز ۳۱ خرداد ماه و ۱۱ مهر ماه در نیروگاه سرو و تولید ۷۸۵ هزار و ۱۱۰ مگاوات ساعت برق، سبب رفع محدودیت مصرف برق در کارخانه‌های مجتمع صنعتی در زمان‌های ناترازی انرژی به‌ ویژه پیک مصرف تابستان شبکه برق شد؛ ضمن اینکه تولید ۱۸ هزار و ۵۳۱ مگاوات ساعت برق در نیروگاه خورشیدی این نیروگاه، گامی ارزشمند در جهت تامین انرژی پاک و تجدیدپذیر محسوب می‌شود.

افزایش استخراج و توسعه اکتشافات در معدن چادرملو

از سوی دیگر، مجتمع معدنی چادرملو در سال ۱۴۰۳ موفق شد برنامه‌های استخراج و اکتشاف خود را فراتر از اهداف تعیین‌ شده اجرا کند. براساس گزارش عملکرد این واحد، میزان استخراج سنگ‌آهن از پیت شمالی چادرملو به هفت میلیون و ۵۶۵ هزار و ۸۳۵ تن رسید که ۱۰۸ درصد از برنامه پیش‌بینی‌ شده را پوشش داد. همچنین در محدوده دره زریگان، استخراج سنگ‌آهن ۶ ماه زودتر از موعد انجام شد و به ۸۶ هزار و ۹۷۳ مترمکعب رسید.

در حوزه اکتشافات معدنی، عملیات حفاری و مطالعات زمین‌شناسی به طور گسترده انجام شد. از جمله اقدامات مهم در این بخش، تکمیل عملیات اکتشاف و بهره‌برداری در آنومالی ۱۰ طی دهه فجر ۱۴۰۳ بود که با حفاری بیش از ۲۲ هزار متر گمانه اکتشافی در بخش‌های جنوبی، شمالی و شرقی این آنومالی بوده است.

بنابراین گزارش، در بخش جنوبی آنومالی ۱۰ عملیات استخراج سنگ‌آهن و باطله‌برداری با پیشرفت قابل‌توجهی همراه بوده است. از ۹۰۰ هزار مترمکعب سنگ‌آهن هدف‌گذاری شده برای دو سال، در سال اول بهره‌برداری ۲۰۰ هزار مترمکعب برنامه‌ریزی شد که تا پایان اسفند ماه ۳۹۰ مترمکعب استخراج شد.

گفتنی است ذخایر قابل‌ توجه معدن آنومالی ۱۰ و برنامه‌ریزی دقیق برای تولید، به‌ زودی این محدوده را به یکی از مبادی اصلی تامین خوراک مورد نیاز خطوط فرآوری مجتمع معدنی چادرملو تبدیل خواهد کرد.

همچنین شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در سال ۱۴۰۴ نیز برنامه‌های گسترده‌ای برای تداوم اکتشافات و توسعه بهره‌برداری دارد که نشان‌دهنده استراتژی توسعه محور این مجموعه معدنی است.

انتهای پیام//

در مسیر تولید بدون توقف،

۹:۱۳ /شنبه/۲۱ تیر ۱۴۰۴

برای سال مالی منتهی به 30 اسفند ماه 1403،

۸:۵۸ /شنبه/۲۱ تیر ۱۴۰۴

در مجمع عمومی عادی سالیانه «فخاس»،

۱۳:۰۹ /چهارشنبه/۱۸ تیر ۱۴۰۴

مدیر بخش انرژی و سیالات شرکت فولاد خوزستان عنوان کرد:

۱۰:۰۲ /چهارشنبه/۱۸ تیر ۱۴۰۴

رضا طالبی، مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۰۱ /دوشنبه/۱۲ خرداد ۱۴۰۴

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۴ /شنبه/۱۰ خرداد ۱۴۰۴

علیرضا شریفی، مدیر تحقیق و توسعه شرکت مهندسین مشاور پیشگامان فولاد جنوب در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۰ /چهارشنبه/۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

امین صفری، مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۶ /شنبه/۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

رضا طالبی، مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۴۷ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

علیرضا مخبر دزفولی، قائم مقام مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در امور ستادی و مسئولیت‌های اجتماعی در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۱۳ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۴۵ /شنبه/۱۰ خرداد ۱۴۰۴

بهرام سبحانی، رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۷ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

همگام با اجرای طرح‌های توسعه‌ای،

۶:۴۷ /دوشنبه/۲۷ اسفند ۱۴۰۳

در مجمع عمومی عادی سالیانه «ارفع» مطرح شد؛

۱۵:۵۸ /یکشنبه/۱۱ خرداد ۱۴۰۴

در نشست خبری مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان مطرح شد؛

۱۶:۴۱ /دوشنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

«کگهر» در مسیر توسعه و رشد سودآوری؛

۱۴:۲۱ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

با تایید سهام‌داران در مجمع فوق‌العاده،

۱۱:۴۲ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی چادرملو؛

۵:۵۶ /شنبه/۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین؛

۵:۴۸ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۳۵ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک فولاد خراسان؛

۵:۴۲ /شنبه/۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت فولاد خوزستان؛

۵:۵۲ /شنبه/۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/04/19

243667

فلزات آنلاین

1404/04/19

869230

فلزات آنلاین

1404/04/19

1395013

فلزات آنلاین

1404/04/19

1344994

فلزات آنلاین

1404/04/19

29514

فلزات آنلاین

1404/04/19

16650

فلزات آنلاین

1404/04/19

44545

فلزات آنلاین

1404/04/19

65608

فلزات آنلاین

1404/04/19

50720

فلزات آنلاین

1404/04/19

43249

فلزات آنلاین

1404/04/19

39904

فلزات آنلاین

1404/04/19

37612

فلزات آنلاین

1404/04/19

36072

فلزات آنلاین

1404/04/19

43371

فلزات آنلاین

1404/04/19

38429

فلزات آنلاین

1404/04/19

59952

فلزات آنلاین

1404/04/19

33470

فلزات آنلاین

1404/04/19

42719

فلزات آنلاین

1404/04/19

57438

فلزات آنلاین

1404/04/19

7033100