• امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024

آیا قیمت جهانی سنگ‌آهن افزایش می‌یابد؟

  • کد خبر : 12394
  • 23 بهمن 1401 - 6:32
آیا قیمت جهانی سنگ‌آهن افزایش می‌یابد؟
عبور از وضعیت اقتصادی وخیم دوران کرونا در دو کشور هند و چین، منجر به افزایش تقاضا در بازار هر دو کشور و همچنین کاهش چشمگیر صادرات سنگ‌آهن در هند شده که می‌تواند منجر به ایجاد جهش قیمت‌های جهانی شود

عبور از وضعیت اقتصادی وخیم دوران کرونا در دو کشور هند و چین، منجر به افزایش تقاضا در بازار هر دو کشور و همچنین کاهش چشمگیر صادرات سنگ‌آهن در هند شده است که می‌تواند منجر به ایجاد جهش قیمت‌های جهانی شود.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از بازار، بهبود وضعیت اقتصاد چین به عنوان بزرگ‌ترین واردکننده و بازار مصرف برخی از کامودیتی‌های استراتژیک جهان همچون آهن، پلاتین، مس و آلومینیوم از زمان تعلیق سیاست موسوم به کووید صفر دولت این کشور و برداشته شدن قرنطینه‌های شدید کرونایی، منجر به بهبود بسیاری از بازارهای مالی از ابتدای سال جاری تاکنون شده است.

به عنوان مثال، قیمت جهانی سنگ‌آهن و مس طی یک ماه گذشته بیش از طلا افزایش داشته که این افزایش قیمت، محصول بهبود وضعیت اقتصادی چین و بازگشایی صنایع تولیدی در این کشور است. علاوه‌براین، در اروپا و آمریکا نیز آمار و ارقام شاخص‌هایی همچون «CPI» و «PMI» نشانگر بهبود وصعیت اقتصادی و موفقیت نسبی بانک‌های مرکزی دو طرف در مهار تورم بوده است که طی ماه‌های آتی، به احتمال زیاد باید وضعیت همچنان رو به بهبود باشد.

جنگ اوکراین و افزایش تقاضای جهانی برای سنگ‌آهن

بر اساس آمار منتشر شده در وب سایت «Statista»، روسیه در سال ۲۰۲۱ با صادرات نزدیک به چهار تریلیون تن سنگ‌آهن، هشتمین صادرکننده این کامودیتی استراتژیک را به خود تخصیص داده بود.

در ادامه شکل‌گیری تحریم‌های بین‌المللی علیه بخش صادرات این کشور منجر به کاهش این میزان شد. همچنین اوکراین نیز از جمله بزرگ‌ترین صادرکنندگان سنگ‌آهن جهان به حساب می‌آید که به دلیل درگیر شدن در جنگ و محدودیت‌های وضع شده از سوی ارتش روسیه برای صادرات محصولات خود، با مشکلاتی جدی روبه‌رو است.

در حقیقت، حذف تقریبی صادرات سنگ‌آهن این دو کشور، به تنهایی بازار را با خلاء جدی مواجه خواهد کرد اما شاید این سوال مطرح شود که چرا قیمت سنگ‌آهن تا ماه نوامبر سال ۲۰۲۲ نیز روندی نزولی داشت و به کانال ۸۰ دلار در هر تن سقوط کرد؟

بزرگ‌ترین دلیل این رخداد و اوج گرفتن قیمت‌ها از ماه دسامبر، برداشته شدن محدودیت‌های کرونایی در چین و بهبود چشم‌انداز اقتصاد آمریکا و اروپا است که در شرایط فعلی، منجر به افزایش تقاضا در بازار شده و این در حالی است که دو صادرکننده بزرگ این محصول یعنی روسیه و چین، هم‌زمان با افزایش تقاضا در بازار، عرضه خود را به شکل چشمگیری کاهش داده‌اند. پس جهش شکل‌گرفته در قیمت جهانی سنگ‌آهن کاملا طبیعی به نظر می‌رسد.

نکته قابل توجه دیگر در خصوص قیمت سنگ‌آهن، کاهش شدید صادرات این فلز مهم از سوی کارخانه‌های بزرگ هندی از جمله اسار است. دلیل این امر نیز مشخص و بهبود وضعیت کارخانه‌های هند پس از دوران همه‌گیری کرونا و پیش‌بینی رشد اقتصادی مثبت این کشور برای سال ۲۰۲۳ است.

هند، مقام چهارم صادرات سنگ‌آهن در جهان را در اختیار دارد و حدود ۹.۲ درصد از سنگ‌آهن مورد نیاز جهان از این کشور تامین می‌شود. این در حالی است که به گفته آیانسون، کپلر کارشناس ارشد تحلیل بازار فلزات، میزان صادرات سنگ‌آهن در بازه زمانی یک ساله، حدود ۹۶ درصد کاهش یافته و این به معنای حذف تقریبی هند از فهرست صادرکنندگان بزرگ آهن در جهان است.

وی دلیل این امر را افزایش نیاز بازار داخلی هند به آهن در سال جاری دانست و گفت: به احتمال زیاد، این وضعیت تشدید خواهد شد.

هند در حال حرکت به سمت رشد اقتصادی بیشتر در سال ۲۰۲۳ است و صادرات سنگ‌آهن هند طی ماه‌های آتی به صورت ضعیف باقی خواهد ماند که ناشی از نیاز بیشتر بازار این کشور به سنگ‌آهن برای رشد تولید داخلی است.

احتمال جهش ۲۰ درصدی قیمت جهانی سنگ‌آهن

کپلر معتقد است در صورت ادامه رشد فزاینده کارخانه‌های هندی به سنگ‌آهن که در پس عبور از دوران همه‌گیری و بازسازی اقتصادی این کشور ایجاد شده است، کاهش صادرات سنگ‌آهن هند به بازارهای جهانی همچنان ادامه خواهد یافت و این موضوع می‌تواند منجر به رشد قیمت ۲۰ درصدی آن طی ماه های آتی شود.

لازم به ذکر است قیمت هر تن سنگ‌آهن ۶۲ درصد، به ۱۲۳ دلار و ۳۷ سنت طی ماه دسامبر با ۳۰ درصد افزایش قیمت در ماه ژانویه رسیده که بخش عمده‌ای از آن به دلیل توقف اجرای سیاست کووید صفر در چین و روند بازگشایی آرام کارخانه‌های این کشور بوده است.

این کارشناس ارشد تحلیل بازار فلزات تصریح کرد: در حال حاضر، نوعی خوش‌بینی نسبت به میزان تقاضای برای آهن در بازار چین ایجاد شده که ناشی از چرخش در سیاست‌های کلان دولت این کشور و حمایت از تولید به ویژه در بخش مسکن است و بیشترین میزان مصرف فولاد در چین را به خود تخصیص داده است.

در هند به عنوان دومین چشمه بار آسیا نیز وضعیت به همین شکل است. سشاگراتی رائو، مدیر اجرایی شرکت فولاد «JSW» عنوان کرد: در حال حاضر به نظر می‌رسد روند نزولی تقاضای سنگ‌آهن که طی ۹ ماه اولیه سال ۲۰۲۲ شکل گرفته بود، در حال فروپاشی بوده و جای خود را به روند صعودی داده است.

در حالی که بی کی باهاتیا، دبیرکل فدراسیون صنایع معدنی هند معتقد است که سیر صادرات سنگ‌آهن این کشور طی سال ۲۰۲۳ افزایش خواهد یافت.

کپلر معتقد است میزان صادرات سنگ‌آهن این کشور هیچ‌گاه به میزان اوج خود در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ باز نخواهد گشت.

وی خاطرنشان کرد: افزایش صادرات سنگ‌آهن درجه پایین هند به صورت مقطعی بوده و تنها در صورتی می‌توان روی این افزایش حساب کرد که روندی با ثبات داشته باشد؛ حال آنکه با توجه به افزایش تقاضا در بازار داخلی هند، رخداد چنین حالتی بسیار بعید خواهد بود.

انتهای پیام//

لینک کوتاه : https://felezatonline.ir/?p=12394

نوشته‌های مشابه

29فروردین
فلزی‌ها در بورس خوش درخشیدند
در هفته پایانی فروردین ماه،

فلزی‌ها در بورس خوش درخشیدند

28فروردین
بهای نفت در بازارهای جهانی افزایش یافت
ضمن بازیابی سریع اقتصاد چین،

بهای نفت در بازارهای جهانی افزایش یافت

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.