• امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024
مدیرعامل شرکت راشا:

به دنبال توسعه و بومی‌سازی تکنولوژی‌های مورد نیاز هستیم

  • کد خبر : 10462
  • 28 دی 1401 - 14:58
به دنبال توسعه و بومی‌سازی تکنولوژی‌های مورد نیاز هستیم
مدیرعامل شرکت راشا گفت: به دنبال توسعه یا بومی‌سازی تکنولوژی‌های مورد نیاز و حل چالش‌های پیچیده هستیم و برای این هدف، هسته‌های اصلی پژوهشی را در راشا با کمک نخبگان دانشگاهی و افراد باتجربه صنعتی ایجاد کرده‌ایم.

مدیرعامل شرکت راشا گفت: به دنبال توسعه یا بومی‌سازی تکنولوژی‌های مورد نیاز و حل چالش‌های پیچیده هستیم و برای این هدف هسته‌های اصلی پژوهشی را در راشا با کمک نخبگان دانشگاهی و افراد باتجربه صنعتی ایجاد کرده‌ایم و به روش شبکه‌سازی تخصصی ارتباط موثری با مراکز دانشگاهی و تیم‌های فناور برقرار کرده‌ایم.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، شرکت دانش‌بنیان کاوشگران صنایع معدنی راشا با سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ معدنی و فولادی در تلاش است تا نیاز‌های صنعت را به مراکز پژوهشی و دانشگاه‌ها برساند و آن‌ها را برطرف کند.

مقداد ملکی در خصوص این مجموعه بیان کرد: شرکت دانش‌بنیان کاوشگران صنایع معدنی راشا در سال ۱۳۹۸ با سرمایه‌گذاری مشترک هفت شرکت بزرگ آهن و فولاد کشور از جمله گل‌گهر، چادرملو، گهرزمین، ارفع، فولاد خراسان، صبانور و سرمایه‌گذاری معادن و فلزات و با شعار حلقه ارتباط پژوهش، فناوری و صنعت کار خود را آغاز کرد.

وی مطرح کرد: هدف ما این است که از ظرفیت‌های پژوهشی، علمی و نخبگان کشور برای حل چالش‌های فناورانه زنجیره آهن و فولاد استفاده کنیم. در این حوزه کار بسیار سخت است زیرا کار‌های پژوهشی کار‌های جدید و نویی هستند و ما هم به دنبال توسعه تکنولوژی هستیم.

مدیرعامل شرکت راشا تصریح کرد: پروژه شاخص این مجموعه که امسال از آن رونمایی شد، بحث خط فناورانه فرآوری سرباره کوره قوس الکتریکی بود. بر اساس این پروژه ما توانستیم سرباره را به طور کاملا اقتصادی فرآوری کرده و هم آهن محتوا و هم فاز‌های آهن‌دار را جدا کرده و محصول باقی مانده می‌تواند به عنوان ماده‌ای عاری از آهن در صنایع سیمان‌سازی و آسفالت و… استفاده کنند. در واقع با این روش ۱۰۰ درصد سرباره را مورد استفاده قرار می‌دهیم که با این کار یک معضل قدیمی و جدی واحد‌های فولادسازی حل شده است.

ملکی عنوان کرد: از سوی دیگر مشکل زیست‌محیطی کارخانه‌ها نیز حل می‌شود. برای این پروژه با شرکت‌هایی همچون چادرملو، جهان فولاد، فولاد مبارکه و فولاد خوزستان وارد مذاکره شده‌ایم که طرح اولیه پذیرفته شده و امیدوار هستیم تا پایان امسال، قرارداد‌های تجاری‌سازی آن را منعقد کنیم.

وی با اشاره به اینکه سه شرکت تخصصی در زیرمجموعه راشا ایجاد شده است که در حوزه مدیریت پسماندها، هوشمندسازی و دیگری در حوزه بهینه‌سازی فرآیند‌های تولید است، به موضوع هوشمند‌سازی اشاره کرد و افزود: انقلاب صنعتی چهارم در دنیا مطرح است و ایران نیز باید در این مسیر حرکت کند. هوشمندسازی نیز باید عملیاتی باشد تا بتوانیم از بحث هوشمندی برای افزایش بهره‌وری و بهبود فرایند‌ها استفاده کنیم.

مدیرعامل شرکت راشا ادامه داد: در این باره یک تیم هوشمندی را به مجموعه آوردیم و با ترکیبی از تیم فنی ما بیش از یک سال زمان صرف شد تا پروژه هوشمندسازی مدار آسیا کنی را با آن‌ها اجرا کنیم. اطلاعاتی که در حال حاضر به دست آورده‌ایم، با دقت ۹۶ درصد می‌تواند پارامتر‌های مورد نیاز صنعت را پیش‌بینی کند. یعنی در مکان‌هایی که سنسوری وجود ندارد، با کمک سیگنال‌های موجود و هوش مصنوعی می‌توانیم پارامتر‌هایی را به اپراتور اعلام کنیم که سنسوری ندارد؛ این همان خلق سنسور مجازی است.

ملکی تاکید کرد: پس از اینکه در مدار آسیا کنی موفق شدیم، یک پیشنهاد جدید به شرکت داده شد که موضوع هوشمندسازی مدول احیای میدرکس است. نکته مهم این است که هیچ سنسوری برای اندازه‌گیری «md» درجه فلزشدگی آهن اسفنجی یا میزان کربن وجود ندارد اما در تلاشیم آنلاین با استفاده از داده‌های سیستم، این موارد را پیش‌بینی و به اپراتور اعلام کنیم و در فاز نهایی، با استفاده از این اطلاعات، تغییرات مورد نیاز سیستم را با ابزار هوش مصنوعی اعمال و سیستم را کاملا هوشمند کنیم. این موضوع به افزایش ظرفیت و کیفیت کمک بسیاری می‌کند. البته امکان‌سنجی‌های اولیه با استفاده از سیگنال‌های یک واحد احیا و ارزیابی آن‌ها به کمک سرور اختصاصی خریداری و برای این پروژه انجام شده و نتایج حاکی از امکان‌پذیری قطعی این هدف است.

وی ابراز کرد: موضوع دیگر، بحث بهینه‌سازی فناورانه خطوط تولید است که با نرم‌افزاری که شرکت آن را توسعه داده است، فرایند را شبیه‌سازی کرده و نقاط ضعف و قوت طراحی در خطوط تولید واحد‌های فرآوری و سیستم‌های حمل مواد را شناسایی می‌کند. پس از آن برای رفع نقاط ضعف راهکار‌هایی ارائه می‌دهیم که در برخی موارد با ارائه این راهکار‌های فناورانه، بیش از ۲۰ درصد ظرفیت تولید افزایش پیدا کرده است.

مدیرعامل شرکت راشا همچنین درباره مدیریت انرژی، اظهار داشت: در حوزه انرژی دو پروژه در دست داریم اما متاسفانه در کشور تا قیمت انرژی واقعی نشود، شرکت‌ها چندان راغب به سرمایه‌گذاری در این حوزه نیستند اما برای بازیافت انرژی حرارتی کوره‌های قوس الکتریکی و همچنین از طریق هوشمند‌سازی به دنبال کاهش مصارف در خطوط تولید هستیم. امیدواریم این دو پروژه در سال ۱۴۰۲ اجرایی شود.

ملکی با اشاره به همکاری‌های خارج از هلدینگ «ومعادن»، مطرح کرد: مرکز نوآوری راشا را به عنوان شتاب‌دهنده تخصصی معدن و صنایع معدنی راه‌اندازی کرده‌ایم که مجوز‌های آن دریافت و مشغول فعالیت شده است. این مجموعه با تمام شرکت‌های دانش‌بنیان، هسته‌های فناور و نخبگان و … همکاری خواهد کرد تا نیاز صنعت رفع شود. بازار ما کاملا نامحدود است و به هر شرکتی در حوزه معدن و صنایع معدنی که نیازمند باشد، خدمات ارائه می‌دهیم.

وی درباره ارتباط صنعت با دانشگاه نیز خاطرنشان کرد: ارتباط صنعت و دانشگاه یک حلقه مفقوده دارد که زبان صنعت و دانشگاه با هم یکی نیست اما در این ترکیب تیمی، مسائل صنعت را به زبان مراکز پژوهشی و دانشگاه ترجمه می‌کنیم.

انتهای پیام//

لینک کوتاه : https://felezatonline.ir/?p=10462

نوشته‌های مشابه

29فروردین
فلزی‌ها در بورس خوش درخشیدند
در هفته پایانی فروردین ماه،

فلزی‌ها در بورس خوش درخشیدند

28فروردین
بهای نفت در بازارهای جهانی افزایش یافت
ضمن بازیابی سریع اقتصاد چین،

بهای نفت در بازارهای جهانی افزایش یافت

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.