• امروز : پنج شنبه - ۹ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 28 March - 2024
معاون برنامه‌ریزی و توسعه مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب:

تکمیل فاز اول، آغاز فازهای بعدی سالکو

  • کد خبر : 6874
  • 29 آذر 1400 - 12:04
تکمیل فاز اول، آغاز فازهای بعدی سالکو
معاون برنامه‌ریزی و توسعه مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب گفت: میزان تولید این مجتمع فراتر از 230 هزار تن در سال رفته است و طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته تا پایان دی ماه سال جاری، به ظرفیت اسمی فاز اول یعنی 300 هزار تن در سال دست خواهیم یافت.
معاون برنامه‌ریزی و توسعه مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب گفت: میزان تولید این مجتمع فراتر از ۲۳۰ هزار تن در سال رفته است و طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته تا پایان دی ماه سال جاری، به ظرفیت اسمی فاز اول یعنی ۳۰۰ هزار تن در سال دست خواهیم یافت.

پویا آزاد در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: معاونت برنامه‌ریزی و توسعه این شرکت، شامل سه بخش مدیریتی می‌شود که شامل مدیریت مهندسی، مدیریت برنامه‌ریزی و مدیریت کنترل کیفی و آزمایشگاه است.

به ظرفیت اسمی تعیین شده خواهیم رسید

معاون برنامه‌ریزی و توسعه مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در ارتباط با وضعیت فعالیت این شرکت مطرح کرد: فعالیت شرکت سالکو در سه فاز اصلی تعریف شده است که یکی از فازهای این پروژه در سال ۱۳۹۴ با ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار تن در سال موفق به گشایش LC مختص همین فاز شد. قرارداد این پروژه با شرکت NFC متعلق به کشور چین نهایی شد و به صورت Finance این کشور نیز به اجرا درآمد.

وی اضافه کرد: خوشبختانه پروژه سالکو، ازجمله پروژه‌هایی است که در این مدت پیشرفت مطلوبی داشته و تقریبا طی دو سال به بهره‌برداری رسیده است. معمولا فرایند بهره‌برداری در شرکت‌های آلومینیومی به این شکل است با وارد مدار تولید کردن دیگ‌های احیا، افزایش ظرفیت پیدا می‌کند تا در نهایت به ظرفیت اسمی ۳۰۰ هزار تن در سال برسند. هم‌اکنون بیش از دوسوم این ظرفیت در مجتمع آلومینیوم جنوب بالفعل شده است. به عبارت دیگر، میزان تولید این مجتمع فراتر از ۲۳۰ هزار تن در سال رفته است و طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته تا پایان دی ماه سال جاری، به ظرفیت اسمی ۳۰۰ هزار تن در سال دست خواهیم یافت که در واقع مربوط به فاز اول پروژه سالکو است.

آزاد خبر داد: فازهای دوم و سوم که برای افزایش ظرفیت از ۳۰۰ هزار تن تا یک میلیون تن است، در حال حاضر هنوز برای شروع به کار، کلید نخورده و در مراحل انجام گفت‌وگوهای اولیه برای ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز قرار دارد.

وابستگی صنعت آلومینیوم به واردات

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سالکو در خصوص اینکه برای واردات آلومینای مورد مصرف برای تولید آلومینیوم، چالشی برای سالکو وجود دارد یا خیر، عنوان کرد: به صورت کلی صنعت آلومینیوم کشور، صنعتی بر پایه واردات است یعنی باید مواد اولیه که شامل آلومینا و CPC است صرفا از طریق واردات تامین می‌شود. خوشبختانه با پیش‌بینی‌هایی که در مجتمع انجام شده، علی‌رغم مشکلات به وجود آمده در سایه تحریم‌ها که طی این دو سال اخیر با آن‌ها دست‌به‌گریبان بودیم، تاکنون برای واردات آلومینای مورد نیاز به مشکلی برخورد نکردیم و ذخیره استراتژیک قابل قبولی نیز در شرکت داریم که برای پیشگیری از رخدادهای غیر مترقبه آماده شده است. بخشی از واردات آلومینا به صورت تهاتر انجام می‌گیرد و بخشی از آن، با پرداخت وجه خریداری می‌شود.

فروش شمش آلومینیومی سالکو

آزاد در ارتباط با استراتژی در نظر گرفته شده برای فروش شمش آلومینیومی، میزان پوشش نیاز بازار داخلی و صادراتی و مبنای تصمیم‌گیری‌ها برای انجام این امور، گفت: بر اساس تعهداتی که بر عهده داریم، باید میزان مشخصی از شمش آلومینیومی را در بورس کالای ایران، عرضه کنیم. بخشی از صادرات نیز صرف تهاتر می‌شود که بستگی به عوامل مختلفی مانند قیمت مواد اولیه وارداتی و حجم مواد اولیه که در دوره زمانی خاص واردات می‌شود، دارد که میزان آن ثابت نیست. حداقل میزان عرضه‌ای که در بورس کالا انجام می‌دهیم نیز بر اساس میزان تولید و تعهدات برای کنترل بازار تعیین شده است.

وی افزود: به راحتی شمش‌های آلومینیومی با خلوص ۹۹٫۸۵ درصد و ۹۹٫۸ درصد را در بورس کالا عرضه می‌کنیم که به طور میانگین جمع عرضه محصولات نسبت به سایر رقبا، از میزان بالاتری برخوردار است.

تکنولوژی منحصر‌به‌فرد

معاون برنامه‌ریزی و توسعه مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در پاسخ به سوال خبرنگار «فلزات آنلاین» مبنی بر اینکه کیفیت شمش‌های تولید شده در این مجتمع در مقایسه با سایر تولیدکنندگان شمش آلومینیومی در کشور را چطور ارزیابی می‌کنید، تصریح کرد: با توجه به تکنولوژی ۴۳۰ کیلوآمپری که در خطوط تولید سالکو به کار رفته است و مشابه آن در خطوط تولید سایر شرکت‌های تولیدکننده شمش در کشور وجود ندارد و همچنین نو بودن تجهیزات خطوط تولید، تاکنون نسبت به سایر رقیبان، محصولات با کیفیت‌تری تولید کرده‌ایم.

وی تاکید کرد: امکان تولید بیلت و اسلب آلومینیومی را نیز داریم و اخیرا اقدام به تولید بیلت آلیاژی کرده‌ایم زیرا واحد ریخته‌گری بیلت و اسلب آلومینیومی با یک تاخیر زمانی نسبت به واحد تولید شمش آلومینیومی راه‌‌اندازی شده است. از اسلب آلومینیومی معمولا برای تولید ورق آلومینیومی استفاده می‌شود.

نقش سالکو در «آلوم‌شهر»

آزاد در ارتباط با پروژه احداث «آلوم‌شهر»، یادآور شد: در طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی لامرد، پیش‌بینی شده بود در مجاورت کارخانه سالکو، مجتمعی از صنایع پایین‌دست ایجاد شود که البته به طور مستقیم به مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب ارتباط ندارد اما این شرکت می‌تواند با شرکت‌هایی که در مجاورت آن در منطقه انرژی‌بر لامرد قرار است سرمایه‌گذاری انجام بدهند و مستقر شوند، مشارکت داشته باشد و مواد اولیه مورد نیاز آن‌ها را به صورت مذاب تحویل دهد و تسهیلاتی نیز برای آن واحدها در نظر بگیرد.

لینک کوتاه : https://felezatonline.ir/?p=6874
  • نویسنده : مریم ابراهیمی

نوشته‌های مشابه