• امروز : جمعه - ۱۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 29 March - 2024
مدیرعامل شرکت مجیدی:

سردرگمی در واردات شمش‌های ضایعاتی عراق

  • کد خبر : 3601
  • 01 تیر 1398 - 12:13
سردرگمی در واردات شمش‌های ضایعاتی عراق
مدیرعامل شرکت مجیدی درمورد مهم‌ترین فرصت‌ها و چالش‌های تاثیرگذار بر بازار شمش آلومینیوم، گفت: یکی از عوامل مهم تاثیرگذار بر ثبات عرضه شمش در کشور، واردات شمش ضایعاتی از کشور عراق است. در سال‌های گذشته واردات این نوع شمش‌ها به راحتی انجام می‌شد و به دلیل دسترسی که به شمش‌های عراقی داشتیم، مشکلی هم در زمینه تهیه مواد اولیه و تولید شمش‌های آلومینیومی وجود نداشت؛ ولی در حال حاضر به دلیل نوسانات بازار، امکان واردات شمش‌های ضایعاتی از ما گرفته شده است.

مدیرعامل شرکت مجیدی درمورد مهم‌ترین فرصت‌ها و چالش‌های تاثیرگذار بر بازار شمش آلومینیوم، گفت: یکی از عوامل مهم تاثیرگذار بر ثبات عرضه شمش در کشور، واردات شمش ضایعاتی از کشور عراق است. در سال‌های گذشته واردات این نوع شمش‌ها به راحتی انجام می‌شد و به دلیل دسترسی که به شمش‌های عراقی داشتیم، مشکلی هم در زمینه تهیه مواد اولیه و تولید شمش‌های آلومینیومی وجود نداشت؛ ولی در حال حاضر به دلیل نوسانات بازار، امکان واردات شمش‌های ضایعاتی از ما گرفته شده است.

بهروز مجیدی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» اظهار داشت: تغییرات قیمتی آلومینیوم در بازار داخلی تامین مواد اولیه و تولید شمش و بیلت‌ آلومینیومی را برای ما دشوار کرده است. علاوه بر ناکافی بودن میزان تولید شمش داخلی در برابر تقاضای داخلی در کنار سردرگمی که برای واردات شمش وجود دارد، باعث شده است هرگونه آزادی عمل از ما گرفته شود. با توجه به اینکه تولیدات داخلی شمش آلومینیوم به اندازه نیاز تولیدکنندگان کشور نیست، نباید واردات شمش آلومینیوم را متوقف کرد.

 وی تصریح کرد: تنها زمانی تولیدکنندگان می‌توانند به تولید خود ادامه دهند که مسئولان با وضع مقررات درست، سعی کنند قیمت مواد اولیه را در کشور ثابت نگه دارند، در غیر این صورت تمام تلاش‌های تولیدکنندگان بی‌فایده خواهد بود.

مدیرعامل شرکت مجیدی درمورد واردات شمش از کشور عراق، گفت: خوشبختانه ممنوعیت‌های وارداتی مربوطه را در سال جاری لغو کردند و در حال حاضر، شرکت‌های تولیدی در صورت تمایل می‌توانند شمش وارد کنند اما از سوی دیگر، باید در نظر داشت که فرآیند ثبت سفارش طولانی بوده و تولیدکنندگان مجبور هستند زمان زیادی را صرف ثبت سفارش کنند. تاخیر در دسترسی به مواد اولیه ناشی از زمان طولانی واردات و موانع متعدد دیگری که ایجاد شده، سبب کاهش میزان واردات ما نسبت به سال گذشته شده به طوری که میزان واردات سال جاری یک دهم سال گذشته است.

مجیدی افزود: فرآیند ثبت سفارش تا دریافت کالای وارداتی مانند شمش‌ آلومینیوم و انواع آمیژان‌ها حدود دو ماه زمان می‌برد و در این مدت زمان، تولیدکنندگانی مانند ما، مجبور می‌شوند مواد اولیه خود را از بازار و به قیمت بالا تهیه کنند. بدیهی است که مسائلی از این دست، بر میزان تولیدات کشور تاثیر منفی دارد و خواهد داشت.

وی تصریح کرد: توزیع نامناسب شمش‌های ضایعاتی عراقی، از جمله مشکلات دیگری است که در زمینه تامین مواد اولیه با آن مواجه‌ هستیم. شمش‌های عراقی به کشور وارد می‌شود ولی به درستی در داخل کشور توزیع نمی‌شود؛ به طور مثال، در قم و اراک این شمش‌ها را توزیع کردند ولی به تولیدکنندگان اصفهانی هنوز شمشی نداده‌اند و ما نتوانسته‌ایم سفارش خود را تحویل بگیریم و به همین دلیل، تولید شمش‌های آلیاژی در استان ما متوقف شده است.

مدیرعامل شرکت مجیدی درمورد رقابت میان تولیدکنندگان داخلی، بیان کرد: تنها زمانی شاهد رقابت در بازار تولید داخلی خواهیم بود که وزارت صمت، توزیع شمش‌های آلومینیومی را به درستی انجام دهد. رقابت در بازاری که از برخی تولیدکنندگان خاص، حمایت می‌شود، معنا ندارد.

مجیدی درمورد توزیع شمش‌های شرکت ایرالکو و المهدی در بازار، اظهار کرد: امکان تهیه شمش‌های آلومینیومی تولید شده توسط این دو شرکت بزرگ برای ما امکان‌پذیر است ولی باید در نظر داشت که برای تولید شمش‌های آلیاژی نیاز به مواد اولیه دیگری مانند سیلیس و منیزیم و … را نیز داریم که این مواد در کشور بسیار کمیاب شده‌اند.

وی افزود: در شمش‌های ضایعاتی عراقی، عناصر دیگری نیز وجود دارد که برای تولید شمش‌های آلیاژی ضروری است؛ به همین دلیل معتقدم اگر از ورود این نوع شمش‌ها به داخل ایران جلوگیری کنند، کمتر از چند ماه شاهد ورشکستگی کامل تمام تولیدکنندگان صنایع آلومینیومی خواهیم شد.

شمش‌های عراقی، کیفیت ندارند ولی ارزان‌تر هستند

مدیرعامل شرکت مجیدی با مقایسه شمش‌های تولید داخل با شمش‌های وارداتی، بیان کرد: دلیل واردات شمش از عراق به دلیل بالا بودن کیفیت شمش‌های آلومینیومی تولید شده در این کشور نیست، بلکه تنها به خاطر قیمت پایین این شمش‌های ضایعاتی است که اقدام به واردات اینگونه شمش‌ها می‌کنیم؛ شمش‌های عراقی توازن قیمتی مناسبی را در بازار ایجاد می‌کنند.

مجیدی تصریح کرد: برای آلیاژسازی نیاز به چهار هزار نوع ماده اولیه داریم که اگر بخواهیم آن‌ها را به صورت خام خریداری کنیم، قیمت محصول نهایی به شدت افزایش می‌یابد، این درحالی است که این عناصر در داخل شمش‌های قراضه‌ای وجود دارد و استفاده از قراضه‌ها قیمت محصول نهایی آلیاژسازی شده را کاهش می‌دهد.

وی ادامه داد: تولیدکنندگان داخلی در زمینه آلیاژسازی جزو برترین شرکت‌های تولیدکننده در دنیا، به حساب می‌آیند و در این زمینه هیچ مشکل و کمبودی در حوزه دانش تولید و تجربه ندارند؛ شرکت ما نیز قادر است هر نوع آلیاژ درخواستی حتی سری ۷۰۰۰ که در صنایع هوایی مصرف می‌شود را نیز تولید کند.

سهمیه‌بندی رقابت میان تولیدکنندگان را از بین برده است

مدیرعامل شرکت مجیدی در مورد عرضه شمش در بورس، گفت: سهمیه‌بندی عرضه شمش در بورس بر اساس میزان خرید در دو سال گذشته سبب شده است تا شرکت‌های تازه تاسیسی همانند شرکت ما، سهمیه اندکی دریافت کنند؛ این درحالی است که واحدهای تولیدی قدیمی به دلیل سابقه‌ کاری بیشتری که دارند، سهمیه بیشتری دریافت می‌کنند. سهمیه‌بندی براساس سابقه کار، مطلوب و ثمربخش نیست و چنین اقداماتی از سوی دولت، امکان رقابت با شرکت‌های قدیمی را از بین می‌برد.

مجیدی افزود: توزیع مواد اولیه در کشور به‌گونه‌ای است که شرکت‌های تولیدی تازه تاسیس مجبور می‌شوند تمام نیاز به مواد اولیه خود را از بازار آزاد تهیه کنند؛ خرید از بازار آزاد به معنای اضافه پرداختی به میزان ۱۰درصد بیشتر از قیمت تعیین شده در بورس است که این ۱۰درصد معادل کل حاشیه سود فعالیت ما است.

وی افزود: سهیه اختصاص داده شده به شرکت ما بسیار ناچیز است. شرکت ما امکان تولید ۹ هزار تن شمش و بیلت آلومینیومی را دارد ولی در ماه گذشته، ما توانستیم تنها ۵۰ تن سهمیه بگیریم در حالی که روزانه تقریبا به ۳۰ تن شمش نیاز داریم؛ پرواضح است با این میزان سهمیه، عملا نمی‌توان کاری انجام داد.

انتهای پیام//

لینک کوتاه : https://felezatonline.ir/?p=3601

نوشته‌های مشابه