سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۴:۵۶ /چهارشنبه/۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۱۵:۳۸ /یکشنبه/۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

در بحبوبه جنگ‌های تعرفه‌ای،

شرکت «Rio Tinto» کماکان به آینده امیدوار است

مدیرعامل بخش مس شرکت «Rio Tinto» گفت: تعرفه‌ها هرچند موجب نوسان‌های کوتاه‌مدت در بازار مس شده‌اند اما چشم‌انداز بلندمدت این بازار همچنان مثبت باقی مانده است.

مدیرعامل بخش مس شرکت «Rio Tinto» گفت: تعرفه‌ها هرچند موجب نوسان‌های کوتاه‌مدت در بازار مس شده‌اند اما چشم‌انداز بلندمدت این بازار همچنان مثبت باقی مانده است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از موسسه «Fastmarkets»، کتی جکسون که از ماه سپتامبر ۲۰۲۴ و پس از فعالیت در بازارهای انرژی، سکان هدایت این بخش را در شرکت «Rio Tinto» بر عهده گرفته است، اظهار داشت: سابقه کاری‌، امکان درک بهتر شرایط بخش معدن را برای ما فراهم کرده است.

وی با تاکید بر اینکه تاثیر تعرفه‌ها بر بازار مس موقتی است و چشم‌انداز بنیادی این بازار همچنان امیدوارکننده ارزیابی می‌شود، در حاشیه هفته صنعت «CESCO» در شیلی، عنوان کرد: اگرچه بازار در شرایط نوسانی قرار دارد اما نگاه بلندمدت به اصول عرضه و تقاضا، همچنان راهنمای تصمیم‌گیری‌های شرکت «Rio Tinto» است.

مدیرعامل بخش مس شرکت «Rio Tinto» با اشاره به پیشینه خود در بازار انرژی، افزود: در حوزه انرژی، تصمیم‌گیری‌ها بر مبنای چشم‌انداز بلندمدت صورت می‌گیرد و ما بخش معدن را بسیار مشابه آن می‌بینیم.

جکسون همچنین در مصاحبه‌ای با موسسه «Fastmarkets»، بیان کرد: جهان با سرعت در حال حرکت به‌ سوی برق‌رسانی است و مس همچنان بهترین گزینه برای انتقال جریان برق محسوب می‌شود؛ مزیتی که به این زودی‌ها از بین نخواهد رفت.

وی تاکید کرد: تحولات ژئوپلیتیکی و تعرفه‌ها بیشتر به عنوان عوامل کوتاه‌مدت نوسان‌زا تلقی می‌شوند و دیدگاه بلندمدت شرکت «Rio Tinto» را تحت تاثیر قرار نداده‌اند.

بازار مس و تاثیر تعرفه ها

ایالات متحده آمریکا تعرفه‌ای معادل ۱۲۵ درصد بر واردات از چین اعمال کرده است. در مقابل، چین نیز اعلام کرده که تعرفه‌ای معادل ۸۴ درصد بر واردات از آمریکا اعمال خواهد کرد.

در همین حال، تعرفه‌های متقابل آمریکا بر واردات از ۶۰ کشور دیگر فعلا برای ۹۰ روز به حالت تعلیق درآمده‌اند و به جای آن، یک تعرفه ۱۰ درصدی عمومی برقرار است که مس فعلا از شمول آن مستثناست.

هم‌زمان، واردات مس تحت تحقیقات امنیت ملی ذیل ماده ۲۳۲ قانون توسعه تجارت آمریکا قرار دارد و ممکن است به اعمال تعرفه‌های بیشتر منجر شود.

مدیرعامل بخش مس شرکت «Rio Tinto» مطرح کرد: اعمال تعرفه‌ها می‌تواند در برخی حوزه‌ها مانند فعالیت‌های داخلی شرکت «Rio Tinto» در آمریکا، از جمله معدن «Bingham Canyon» در ایالت یوتا تاثیر مثبت داشته باشد.

جکسون با اشاره به بخش آلومینیوم شرکت «Rio Tinto» در کانادا، عنوان کرد: تاثیر تعرفه‌ها دو‌سویه است؛ در برخی حوزه‌ها مثل مس در آمریکا فرصت‌هایی ایجاد می‌شود اما در حوزه‌هایی مانند آلومینیوم در کانادا با چالش‌هایی مواجهیم.

وی با اشاره به تعرفه‌های ماده ۲۳۲ بر واردات آلومینیوم به آمریکا، اضافه کرد: اصول بنیادین بازار تغییری نکرده‌اند؛ چه از نظر موقعیت جغرافیایی ذخایر مس و چه از نظر مراکز اصلی تقاضا. بنابراین فعلا با اصلاحات جزئی روبه‌رو هستیم.

ناگفته نماند که هدف اصلی اعمال تعرفه‌ها، بازگرداندن تولید به داخل آمریکا و احیای مشاغل صنعتی است؛ رویکردی که سایر دولت‌ها نیز در تلاش برای تقویت زنجیره‌های تامین خود در حال پیاده‌سازی آن هستند.

مدیرعامل بخش مس شرکت «Rio Tinto» افزایش توجه دولت‌ها به مواد معدنی حیاتی و زنجیره‌های تامین آن‌ها را مثبت ارزیابی کرد و گفت: با شروع جنگ اوکراین، ناگهان همه توجهات به مسیر تامین گاز اروپا جلب شد. بنابراین اتفاق خوبی است که اکنون نیز دولت‌ها با دقت بیشتری به نحوه عملکرد زنجیره‌های تامین توجه می‌کنند.

جکسون همچنین اضافه کرد: صنعت مس طی سال‌های اخیر از این گونه توجهات بی‌نصیب مانده است و اکنون علاقه‌مندی آمریکا به ایجاد ظرفیت‌های داخلی در این حوزه، از منظر بنیادی اقدامی مثبت تلقی می‌شود.

شرکت «Rio Tinto» به دنبال پروژه‌های بیشتر در آمریکا

به گفته وی، شرکت «Rio Tinto» به دنبال توسعه پروژه‌های جدیدی در ایالات متحده آمریکا است؛ مشابه فعالیت‌هایی که در شیلی با همکاری شرکت «Codelco» در پروژه «Nuevo Cobre» در دست اجرا دارد.

مدیرعامل بخش مس شرکت «Rio Tinto» همچنین بر تعهد این شرکت نسبت به توسعه معدن «Oyu Tolgoi» در مغولستان تاکید کرد و یادآور شد: تصمیم‌های شرکت «Rio Tinto» افق چندین دهه‌ای دارند؛ یعنی فراتر از دولت‌ها و تحولات سیاسی هستند و بر پایه منطق صنعتی شکل می‌گیرند. به علاوه، به نظر می‌رسد بازیافت نیز در آینده نقش مهم‌تری در زنجیره‌های تامین ایفا کند.

یکی از محورهای اصلی سیاست‌های صنعتی جدید آمریکا، توسعه تولید داخلی مواد معدنی حیاتی مانند مس است. در همین راستا، جکسون اظهار داشت: شرکت «Rio Tinto» در ایالات متحده آمریکا به‌ عنوان تولیدکننده‌ای یکپارچه فعالیت می‌کند و تاسیسات «KUC» آن، کلیه مراحل تولید از تغلیظ تا تصفیه و مدیریت پسماندها را پوشش می‌دهد.

براساس آمار، شرکت «Rio Tinto» در سال گذشته میلادی ۶۹۷ هزار تن مس معدنی و ۲۴۸ هزار تن مس تصفیه‌ شده تولید کرد که به‌ ترتیب ۱۲۳ هزار و ۴۰۰ تن و ۱۹۳ هزار و ۲۰۰ تن آن متعلق به سایت «KUC» بوده است. در عین حال، عمده‌ترین منبع تامین مس معدنی این شرکت، معدن «Escondida» در شیلی است که شرکت مذکور در آن ۳۰ درصد سهم دارد.

جکسون معتقد است با نگاهی به روندهای چند دهه اخیر، می‌توان نتیجه گرفت که جذاب‌ترین و پربازده‌ترین بخش زنجیره ارزش، بخش بالادستی است؛ جایی که شرکت «Rio Tinto» با تمرکز بر اکتشاف، توسعه و اجرای پروژه‌های عظیم توانسته است بیشترین ارزش را خلق کند.

وی تاکید کرد: این بخش همواره نخستین مقصد سرمایه‌گذاری‌های ما بوده است. با این حال، همکاری با شرکا و شناسایی و پیشبرد پروژه‌های استراتژیک نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

پروژه «Resolution» و احتمال افزایش عرضه مس

دولت ترامپ قصد دارد روند اخذ مجوز برای پروژه‌های مرتبط با مواد معدنی حیاتی را که در برخی موارد ممکن است چند دهه به طول بینجامد، تسریع کند. یکی از پروژه‌های کلیدی در این زمینه، پروژه مشترک «Resolution» با شرکت «BHP» است که می‌تواند تا ۲۵ درصد نیاز مس آمریکا را تامین کند.

مدیرعامل بخش مس شرکت «Rio Tinto» در این‌ خصوص اظهار داشت: امیدواریم تمرکز دولت بر توسعه صنعت داخلی مس، فضا را برای ما هموارتر کند؛ هرچند که فعلا روند کار همان‌گونه است که پیش‌تر بود.

جکسون ادامه داد: در ادامه مسیر، باید مجموعه‌ای از مجوزهای دیگر نیز دریافت شود و اخذ دقیق و اصولی این مجوزها اهمیت زیادی دارد. هدف ما کاهش کیفیت کار نیست بلکه می‌خواهیم زمان اخذ این مجوزها را کاهش دهیم. اگر بخواهیم پاسخ‌گوی تقاضای آینده باشیم، چاره‌ای جز تسریع این فرایند نیست. با وجود تلاش‌ها برای پیشبرد پروژه «Resolution»، این طرح در حال حاضر درگیر یک پرونده حقوقی مهم است.

به گفته وی، منتظر تصمیم دیوان عالی آمریکا هستیم که مشخص کند آیا پرونده قوم آپاچی علیه اداره جنگل‌داری آمریکا را خواهد پذیرفت یا خیر.

مدیرعامل بخش مس شرکت «Rio Tinto» خاطرنشان کرد: این تصمیم احتمالا در جریان نشست فعلی دیوان که تا روز ۳۰ ژوئن ادامه دارد، اتخاذ می‌شود؛ هرچند که تاکنون بارها به تاخیر افتاده است. در صورتی که رای نهایی به نفع پروژه صادر شود، فرایند صدور مجوز ارزیابی اثرات زیست‌محیطی و مبادله زمین می‌تواند تا پیش از پایان سال ۲۰۲۵ تکمیل شود.

جکسون بیان کرد: تا زمانی که زمین مبادله نشود، شرکای پروژه به محل اجرای طرح دسترسی نخواهند داشت و به همین دلیل تاکنون تنها حدود ۳۰ درصد از کانسار مورد نظر حفاری شده است.

وی در پایان یادآور شد: صدور رای مثبت، این فرصت را در اختیار ما قرار می‌دهد تا برنامه کاری مشخصی تعریف کنیم؛ پروژه‌های اکتشافی بیشتری انجام دهیم و طرح نهایی را به مرحله اجرا برسانیم. طبیعتا خواستار پیشرفت پروژه هستیم؛ چراکه سال‌هاست برای آن وقت گذاشته‌ایم.

انتهای پیام//

برچسب‌های این مطلب: تولید مس | شرکت Rio Tinto | فلزات‌آنلاین

در ماه فوریه 2025،

۶:۴۰ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

مدیرعامل شرکت «Aurubis»:

۱۴:۴۵ /یکشنبه/۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

چه آینده‌ای پیش‌روی معادن مس قرار دارد؟

۱۰:۳۹ /یکشنبه/۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

آینده بازار مس روشن نیست؛

۵:۵۱ /چهارشنبه/۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

رئیس هیئت عامل ایمیدرو مطرح کرد:

۱۰:۱۴ /سه شنبه/۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

مدیرعامل شرکت «Aurubis» هشدار داد:

۹:۱۲ /سه شنبه/۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

احسان نمازی‌زاده، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۵۵ /دوشنبه/۱۷ دی ۱۴۰۳

احسان نمازی‌زاده، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۲۱ /دوشنبه/۱۹ شهریور ۱۴۰۳

غلامرضا ملاطاهری، معاون طرح و برنامه‌ریزی راهبردی شرکت ملی صنایع مس ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۴:۵۷ /شنبه/۱۴ بهمن ۱۴۰۲

مجید ضیایی، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۰۱ /یکشنبه/۳۰ بهمن ۱۴۰۱

معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران:

۷:۵۴ /پنجشنبه/۳۱ شهریور ۱۴۰۱

عزیزه شریفی، مدیر آموزش شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۰:۴۸ /دوشنبه/۲۴ مرداد ۱۴۰۱

عباس ابراهیمی، مدیرعامل شرکت آلیاژسازان کرج طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۸ /شنبه/۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

يداله مرادی، مديرعامل شرکت آلياژسازان زنجان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

۵:۴۱ /شنبه/۶ آبان ۱۴۰۲

فرشید سلطانزاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۷ مرداد ۱۴۰۲

صادرات، دریچه‌ای برای قدرت‌نمایی

۱۵:۱۲ /شنبه/۳۱ خرداد ۱۳۹۹

در نشست مدیران عامل «تاصیکو» و «فباهنر» با فعالان بازار سرمایه مطرح شد؛

۱۶:۴۹ /دوشنبه/۲۱ آبان ۱۴۰۳

تا پایان هشت ماه امسال؛

۶:۲۶ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

گزارش اختصاصی «فلزات‌آنلاین»

۵:۰۹ /شنبه/۱۶ اسفند ۱۳۹۹

فروش 15 هزار میلیارد تومانی شرکت ملی مس در 9 ماه 98

۸:۱۷ /شنبه/۷ دی ۱۳۹۸

اینفوگرافیک شرکت صنایع مس شهید باهنر؛

۵:۳۸ /شنبه/۶ بهمن ۱۴۰۳

اینفوگرافیک: نگاهی به روند شکل‌گیری و توسعه شرکت گیل‌راد شمال

۱۱:۰۱ /پنجشنبه/۲۰ مرداد ۱۴۰۱
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/02/23

233167

فلزات آنلاین

1404/02/23

869230

فلزات آنلاین

1404/02/23

1398405

فلزات آنلاین

1404/02/23

1167989

فلزات آنلاین

1404/02/23

28353

فلزات آنلاین

1404/02/23

16403

فلزات آنلاین

1404/02/23

43388

فلزات آنلاین

1404/02/23

65608

فلزات آنلاین

1404/02/23

47680

فلزات آنلاین

1404/02/23

44103

فلزات آنلاین

1404/02/23

37527

فلزات آنلاین

1404/02/23

35476

فلزات آنلاین

1404/02/23

35075

فلزات آنلاین

1404/02/23

43700

فلزات آنلاین

1404/02/23

38890

فلزات آنلاین

1404/02/23

59217

فلزات آنلاین

1404/02/23

32832

فلزات آنلاین

1404/02/23

41806

فلزات آنلاین

1404/02/23

56111

فلزات آنلاین

1404/02/23

6541100