• امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024

نگاهی به ذخایر و تولید کرومیت در جهان

  • کد خبر : 10749
  • 02 بهمن 1401 - 15:38
نگاهی به ذخایر و تولید کرومیت در جهان
فعالیت‌های معدنی در توسعه اقتصادی کشورها همواره دارای اهمیت فراوانی بوده است و نقش اساسی در استقلال اقتصادی آن‌ها ایفا ‌می‌کند. ذخایر معدنی از لحاظ اقتصادی بسیار باارزش بوده و می‌تواند زمینه توسعه اقتصادی در کشورها را فراهم آورد.

فعالیت‌های معدنی در توسعه اقتصادی کشورها همواره دارای اهمیت فراوانی بوده است و نقش اساسی در استقلال اقتصادی آن‌ها ایفا ‌می‌کند. ذخایر معدنی از لحاظ اقتصادی بسیار باارزش بوده و می‌تواند زمینه توسعه اقتصادی در کشورها را فراهم آورد. یکی از مواد معدنی مهم، کرومیت است که به واسطه کاربردهای بسیار مهمی که دارد، در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»،کرومیت مهم‌ترین ماده معدنی حاوی کروم بوده که به عنوان تنها کانه اقتصادی این عنصر شناخته می‌شود و از ارزش بسیار زیادی برخواردار است. رنگ این کانی سیاه و رنگ خاکه‌ آن نیز قهوه‌ای بوده و جلای نیمه‌‌فلزی دارد. کرومیت یک کانی به‌ صورت توده‌ای و دانه‌ای شکل بوده که حاوی ۳۵ تا ۶۸ درصد اکسید کروم است؛ این کانی در نوع توده‌ای، از نظر اقتصادی صرفه بیشتری دارد. کرومیت‌ با عیار بالای ۴۸ درصد را جزو کرومیت‌های درجه یک طبقه‌بندی می‌کنند؛ کرومیت‌ درجه دو دارای عیار ۴۲ تا ۴۸ درصد بوده و عیار کرومیت درجه سه زیر ۴۲ درصد هستند.

کروم کاربردهای گسترده‌ای در تولید آلیاژهای فلزات، مواد شیمیایی و مواد نسوز داشته و می‌توان ادعا کرد یکی از مهم‌ترین و حیاتی‌ترین مواد استراتژیک محسوب می‌شود. استفاده از کروم در آهن، فولاد و آلیاژهای غیر‌آهنی باعث افزایش سختی و مقاومت در برابر خوردگی و اکسیداسیون می‌شود. استفاده از کروم برای تولید فولاد ضد‌زنگ و آلیاژهای غیر‌آهنی دو مورد از کاربردهای مهم آن است. کاربردهای دیگر در فولاد آلیاژی، آبکاری فلزات، رنگدانه‌ها، پردازش چرم، کاتالیزورها، عملیات سطحی و مواد نسوز است. در ضمن کرومیت به‌ عنوان ماسه ریخته‌گری نیز به ‌کار می‌رود. به طور کلی کروم کاربردهای بسیاری داشته و به صورت مستقیم و غیر‌مستقیم در صنایع مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

قیمت هر کیلوگرم کانی کرومیت به عوامل مختلفی نظیر نرخ دلار، تورم، کشور تولیدکننده، کشور مصرف‌کننده، تعداد معادن، درصد خلوص و همچنین به میزان تقاضای جهانی بستگی دارد. بنابراین هرچقدر که کیفیت و درصد خلوص کرومیت استخراج شده از معدن بیشتر باشد، قیمت هر کیلوگرم از آن نیز بیشتر خواهد شد.

بر اساس گزارش سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده آمریکا، مجموع ذخایر کرومیت در کشورهای قزاقستان، آفریقای جنوبی، هند، ترکیه و فنلاند تا پایان سال ۲۰۲۱ حدود ۵۷۰ میلیون تن برآورد شده است که عمده آن در کشور قزاقستان قرار دارد. علاوه بر ذخایر قطعی، میزان ذخایر احتمالی کرومیت، حدود ۱۲ میلیارد تن تخمین زده می‌شود.

لازم به ذکر است، بیشترین ذخایر کرومیت جهان در سه کشور قزاقستان، آفریقای جنوبی و هند متمرکز شده است. ذخایر قطعي کرومیت در قزاقستان تا پایان سال ۲۰۲۱، حدود ۲۳۰ میلیون تن عنوان شده است و پس از آن، آفریقای جنوبی با ۲۰۰ میلیون تن در رتبه دوم جای گرفته‌ است. همچنین میزان ذخایر هند تا پایان سال ۲۰۱۶، ۵۴ میلیون تن بوده و این میزان در ادامه تا سال ۲۰۲۱، به ۱۰۰ میلیون تن افزایش یافته است.

در ضمن حجم قابل توجهی از ذخایر کرومیت جهان در کشور ترکیه واقع شده است و طبق بررسی‌های انجام شده، این کشور با داشتن ذخیره ۲۶ میلیون تنی در پایان سال ۲۰۲۱، چهارمین کشور دارنده ذخایر کروم معدنی در جهان است.

نمودار ۱، میزان و سهم کشورها از ذخایر کرومیت در جهان طی سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱ را نشان می‌دهد.

بر مبنای گزارش سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده آمریکا، تولید جهانی کرومیت تا پایان سال ۲۰۲۱، به ۴۱ میلیون تن رسید که در مقایسه با تولید ۳۱ میلیون تنی سال ۲۰۱۷، با افزایش ۱۰ میلیون تنی همراه بوده است. همچنین تولید کرومیت در سال ۲۰۲۰، حدود ۳۷ میلیون تن بوده که کاهش چهار میلیون تنی نسبت به سال قبل خود داشته است.

آفریقای جنوبي، قزاقستان و ترکیه، سه کشور مهم تولیدکننده کرومیت در جهان هستند. آفریقای جنوبی بزرگ‌ترین تولیدکننده سنگ کرومیت در جهان بوده و بسیاری از کشورها برای واردات کروم به آفریقای جنوبی وابسته هستند. طبق مطالعات انجام شده، میانگین تولید سالانه این کشور در دوره ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱، حدود ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن بوده است. تولید سالانه کرومیت این کشور، طی سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ یکسان و حدود ۱۱ میلیون تن بوده است؛ ولی تولید آن در سال ۲۰۱۴ با چهار میلیون تن افزایش همراه بود و دوباره در سال بعد با یک میلیون تن کاهش روبه‌رو شده است. همچنین تولیدات این کشور طی سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ روند صعودی را طی کرده و در پایان سال ۲۰۲۱، تولید حدود ۱۸ میلیون تن را به ثبت رساند به طوری که در مقایسه با تولید ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تنی سال ۲۰۲۰، به میزان قابل توجهی افزایش یافت؛ این کشور با اختلاف زیادی از بقیه تولیدکنندگان کرومیت در صدر جهان قرار گرفته است.

پس از آفریقای جنوبی به ترتیب قزاقستان، ترکیه، هند و فنلاند دیگر کشورهای تولید‌کننده کرومیت در جهان محسوب می‌شوند. قزاقستان و ترکیه با تولید حدود هفت میلیون تن در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ در رتبه بعدی قرار دارند.

لازم به ذکر است تولید کرومیت ترکیه از دو میلیون و ۸۰۰ هزار تن در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ به هشت میلیون تن در سال ۲۰۱۸ و سپس با دو میلیون تن افزایش به ۱۰ میلیون تن کروم معدنی در سال ۲۰۱۹ رسید؛ اما در سال‌های بعد، تولید آن با کاهش همراه بوده و در سال ۲۰۲۱ به هفت میلیون تن رسید. با وجود این کاهش، روند تولید کرومیت ترکیه طی سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱، افزایشی بوده است.

هند در طی این سال‌ها نتوانسته در تولید کرومیت موفق ظاهر شود و تولید آن از سه میلیون و ۸۰۰ هزار تن در سال ۲۰۱۲ به سه میلیون تن در سال ۲۰۲۱ کاهش یافته است؛ بیشترین میزان تولید کرومیت هند در سال ۲۰۱۸ با حدود چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تن بوده است.

همان‌طور که در نمودار ۲ مشخص است، در مجموع میزان تولید کرومیت در بازه سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱ روندی صعودی داشته است.

انتهای پیام//

لینک کوتاه : https://felezatonline.ir/?p=10749

نوشته‌های مشابه

29فروردین
صنایع پایین‌دستی فولاد مظلوم واقع شده‌اند
مدیرعامل شرکت تعاونی پرشین فولاد ابهر:

صنایع پایین‌دستی فولاد مظلوم واقع شده‌اند

29فروردین
قدر داشته‌‌های خود را نمی‌دانیم
قائم مقام شرکت الکا مهر کیمیا:

قدر داشته‌‌های خود را نمی‌دانیم

29فروردین
نگرانی فعالان بازار کنسانتره مس ادامه پیدا کرد
با روند نزولی تعرفه‌های ذوب و پالایش،

نگرانی فعالان بازار کنسانتره مس ادامه پیدا کرد

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.