به گفته معاون مدیر بخش تولید اسپودومن و لیتیوم در منطقه آسیا اقیانوسیه متعلق به شرکت «Albemarle»، علیرغم تاثیر مثبت قانون کاهش تورم ایالات متحده آمریکا (IRA)، برخی عوامل همچنان مانع از توسعه زنجیره تامین باتری در کشورهای غربی شدهاند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از موسسه «Fastmarkets»، کوین چان به نمایندگی از شرکت «Albemarle» در کنفرانس مواد اولیه به کار رفته در باتری در آسیا که روز دوشنبه ۲۲ آوریل سال ۲۰۲۴ به میزبانی موسسه مذکور در شهر سئول کره جنوبی برگزار شد، شرکت کرد.
وی با اشاره به تاثیر بسیار مثبت قانون کاهش تورم ایالات متحده آمریکا (IRA) بر توسعه زنجیره تامین باتری در کشورهای غربی، عنوان کرد: روند توسعه زنجیره تامین باتری در منطقه آسیا اقیانوسیه هنوز با چالشهای زیادی مواجه است.
گفتنی است قانون کاهش تورم ایالات متحده آمریکا (IRA) که در ماه آگوست ۲۰۲۲ به تصویب رسید، مشوقهای مالیاتی به تولیدکنندگانی که مواد اولیه حیاتی باتری مورد نیاز خود را از خاک آمریکا یا از طریق دیگر کشورهای دارای قانون تجارت آزاد با این کشور تامین کنند، ارائه میدهد. در همین راستا، نتایج گزارشهای مالی اخیر برخی شرکتها در بخش باتریهای لیتیومیونی، از تاثیر مثبت اعتبارات مالیاتی پرداخت شده مبتنی بر قانون کاهش تورم ایالات متحده آمریکا (IRA) بر درآمد آنها حکایت دارد.
به گفته چان، بومیسازی باعث طولانیتر شدن زمان تولید تا زمان تحویل کالا در زنجیره تامین جهانی خواهد شد و در عین حال بالا گرفتن مناقشات ژئوپلیتیکی، منجر به زمانبر و پرهزینهتر شدن راهاندازی پروژهها در صنعت باتری میشود.
وی هدف از بومیسازی را توسعه زنجیره تامین جهانی اعلام کرد و گفت: با این وجود، هنوز حجم قابلتوجهی از تجهیزات مورد نیاز برای توسعه زنجیره تامین باتری از چین تامین میشود.
معاون مدیر بخش تولید اسپودومن و لیتیوم در منطقه آسیا اقیانوسیه متعلق به شرکت «Albemarle»، در ادامه سخنان خود به جنگ روسیه و اوکراین و بحران کشتیرانی ایجاد شده در مسیر دریای سرخ به عنوان نمونههایی از عوامل ژئوپلیتیکی موثر بر سرمایهگذاری در توسعه زنجیره تامین باتری در آمریکا و افزایش زمان به بهرهبرداری رسیدن پروژهها اشاره کرد.
کمبود نیروی کار ماهر و افزایش هزینههای تولید
چان اذعان کرد: کمبود نیروی کار متخصص در کشورهای غربی که منجر به افزایش هزینههای تولید شده است، از جمله موانع دیگری محسوب میشود که توسعه زنجیره تامین باتری در این کشور را با مشکل مواجه کرده است؛ این مسئله را میتوان با تعداد بالای نیروی کار متخصص و هزینههای تولید رقابتیتر در کشور چین مقایسه کرد.
وی در مقابل دیگر حاضران کنفرانس مذکور، مطرح کرد: در حال حاضر استرالیا با مشکل کمبود نیروی کار متخصص دست و پنجه نرم میکند که افزایش دستمزد نیروی کار و در نهایت رشد هزینههای تولید را در پی داشته است.
در همین رابطه، شرکت استرالیایی «Pilbara Minerals» در گزارش سال ۲۰۲۲ خود به کمبود نیروی کار متخصص در این کشور اشاره کرد.
معاون مدیر بخش تولید اسپودومن و لیتیوم در منطقه آسیا اقیانوسیه متعلق به شرکت «Albemarle» خاطرنشان کرد: کمبود حجم تقاضا در بازار برای محصولات جانبی مانند ضایعات معدنی جامد و سولفات سدیم، هزینههای بهرهبرداری در دیگر کشورهای جهان به جز چین را افزایش میدهد؛ چراکه شرکتها باید سرمایه بیشتری برای انتقال این محصولات جانبی صرف کنند.
چان در پایان یادآور شد: با توجه به تقاضا برای محصولات جانبی مذکور در بازار چین، راهاندازی پروژههای مربوط به آن و مرتبط با مواد اولیه باتری و تاسیسات تولیدی در این کشور، اقدامی ارزشمند و سودآور تلقی خواهد شد.
انتهای پیام//