مراسم گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت و جمعی از مدیران معدنی و صنعتی و فعالان اقتصادی کشور در روز دهم تیرماه در محل سالن اجلاس سران برگزار شد.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در مراسم روز صنعت و معدن گفت: همواره به صنعت و معدن به عنوان نقطه اتکای کشور نگاه کردهام و معتقدم ایران رو به توسعه، آزاد، مستقل و تاثیرگذار در سطح بینالمللی با کمک فعالان معدنی و صنعتی ایجاد خواهد شد.
معتقدم در هیچ دولتی ارتباط میان بخش خصوصی و دولت، تا این میزان پررنگ نبوده است. در دولت یازدهم سیاست خود را تعامل با دنیا قرار دادیم و مجهز به تیم قوی سیاست خارجی شدیم، و همین ارتباطات موجب ایجاد ثبات در بازارهای کشور و فضای اقتصادی شد.
هدف بعدی آمریکا کاهش صادرات غیرنفتی ایران است که از صادرکنندگان کشور انتظار داریم، تلاش کنند تا سطح صادرات خود را افزایش دهند و مطمئنیم با تلاش شما این امر امکانپذیر است.
هچنین آمریکا بنا دارد با تحریم بانکی نقلوانتقال پول کشور را مشکل کند. مسلما هزینه نقلوانتقال پول وجود دارد اما با راهکارهای اتخاذ شده میتوانیم این مشکل را نیز حل کنیم. محدودیت بعدی که آمریکا میخواهد پیش روی ایران قرار دهد محدودیت حملونقل است؛ اما ایران انواع راههای ارتباطی مختلفی را دارد و شرکتهای خارجی بسیاری برای ارتباط با کشور اعلام آمادگی کردهاند.
در ادامه جهانگیری گفت: باید سیاست ارزی شفاف باشد و ارز حاصل از صادرات وارد چرخه اقتصاد کشور شود اما درباره نحوه این امر پیشنهادات بخش خصوصی و اتاق بازرگانی را میشنویم و استفاده میکنیم.
پس از انقلاب اسلامی نتایج بسیار خوبی در زمینه صنعت و معدن در کشور حاصل شد؛ پیش از انقالب اسلامی، ۸۵۴ واحد صنعتی کوچک و بزرگ در کشور مشغول به فعالیت بود که طی این ۴۰ سال تعداد این واحدها بیش از ۱۰۰ برابر رشد داشته است. همچنین میزان ارزش افزوده بخش صنعت کشور طی این ۴۰ سال ۶.۹ برابر شد درحالی که ارزش افزوده کل اقتصاد بدون درنظر گرفتن نفت طی این مدت ۲.۹ برابر شده است و همین نشان از رشد خوب صنعت و معدن نسبت به سایر جنبه های اقتصاد کشور دارد.
از دیگر نکات مثبت طی این ۴۰ سال ۲ برابر شدن سهم ارزش افزوده صنعت و معدن در اقتصاد است. پیش از انقلاب اسلامی تعداد شهرکهای صنعتی کشور ۲ مورد بود که تا پایان سال ۹۶ تعداد شهرکهای صنعتی فعال کشور به ۵۹۲ مورد افزایش یافت. درحال حاضر ۸۴ هزار واحد صنعتی درکشور فعال هستند؛ برخی نیز تعطیل شدهاند اما روند روبه رشد و بهبود است و ما به دنبال حل مشکلات و واحدهای تعطیل شده نیز هستیم.
امروز باید بگوییم تحریم تنها مشکل اقتصاد کشور نیست و با رفع تحریم تمامی مشکلات برطرف نمیشود. مشکلات داخلی که با دست خودمان ایجاد میشود آسیب کمتری از تحریم ندارد. در ادامه شافعی سهم بخش صنعت و معدن را در تولید ناخالص داخلی ۱۳ درصد بیان کرد و افزود سهم این بخش در صادرات کشور تنها ۰٫۲ درصد بوده و این سهم در بازارهای جهانی درحال کاهش است.
رئیس اتاق بازرگانی در ادامه گفت: حجم عظیمی از مشکلات درگذر زمان در کشور ایجاد شده و دیگر نمیتوان این مشکلات را با ادامه رویههای قبل برطرف کرد. وی افزود: عدم اتخاذ تدابیر لازم موجب تشدید مشکلات بخش صنعت خواهد شد. به گفته مقام معظم رهبری با حرکتی عادی نمیتوان از حل مشکلات برآمد و باید کارهای بزرگ انجام داد. کشور در زمان حال نیازمند اصلاح و بازبینی تصمیمات اشتباه خود است.