عرضه و تقاضا دو عامل اصلی در تعیین حجم و نرخ تولید و ارزش کالاها هستند. در حقیقت این بازار تعیینکننده وضعیت متقاضی و نوع عرضه از سوی تولیدکننده است. جدا از برخی مسائلی که تولیدکننده در ایران با آن درگیر است، تولید در کشور نیز با همین مکانیزم عرضه و تقاضا به سرانجام م یرسد.
البته در برخی دور هها، تقاضای کاذب بازار منجر به آشفتگی در آن نیز شده است. اما تولیدکننده با اتخاذ سیاست درست باید بهترین تصمیم را برای ادامه فرایند تولید بگیرد. در این گزارش نگاهی به عملکرد فولاد خوزستان در سال جاری انداخته میشود.
این شرکت سال ۹۷ را با تولید مناسب در محصولات خود آغاز کرد. چنانکه بیشترین حجم تولید گندله شرکت در فروردین ماه رخ داد. طی این مدت، تولید گندله فولاد خوزستان در فروردین ماه بیش از ۶۱۱ هزار تن بود که بیشترین نرخ تولید گندله درمعیار ماهانه در سال جاری بوده است. پس از آن حجم تولید در میزان نسبتا ثابت ۵۶۰ هزار تن در ماه صورت گرفت هرچند در مهرماه تولید گندله با کاهشی نسبی رو به رو بود.
درخصوص تولیدات اصلی شرکت یعنی بلوم، بلیت و اسلب نیز تا مرداد ماه تولید یکنواخت در میزان مناسبی پیشرفته است. چنانکه نمودار ۱ نشان میدهد از ابتدای سال جاری تولیدات بلوم و بلیت و اسلب به نوعی مکمل یکدیگر بودهاند به این معنی که با کاهش در تولید بلوم و بیلت، تولید اسلب افزایش یافته است و در مقابل نیز در هنگام کاهش در تولید اسلب، بلوم و بیلت روند افزایشی در تولید را طی کردهاند.
پر واضح است که دلیل این امر میزان کشش تقاضای بازار بوده است. این موضوع در شهریور و مهر ماه سال جاری به وضوح قابل مشاهده است. از فروردین تا مرداد تولید اسلب در شرکت در محدوده ۱۳۰ هزار تن تا ۱۷۵ هزار تن در نوسان بود و میزان تولید بلوم و بیلت نیز در دامنه ۱۷۰ هزار تن تا ۱۸۵ هزار تن تغییر کرد.
اما در شهریور و مهر میزان تولید اسلب و بلوم به ۸۴ هزار تن تا ۸۸ هزار تن رسید و در مقابل تولید بلوم و بیلت تا بیش از ۲۲۸ هزار تن افزایش یافت. نمودار ۲ حجم تولیدات
شرکت را طی مهرماه ۱۳۹۷ نشان میدهد.