سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۲:۲۲ /پنج شنبه/۶ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۸:۱۹ /دوشنبه/۲۶ شهریور ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت صنایع ریخته‌گری آذرین نام:

تعدد شهرک‌های صنعتی به نفع تولید نیست

مدیرعامل شرکت صنایع ریخته‌گری آذرین نام، تولیدکننده قطعات ریختگی چدنی گفت: از آنجایی که ریخته‌گری یکی از مشاغل سخت و در حال‌حاضر زیان‌آور محسوب می‌شود، متاسفانه تعداد افراد شاغل در کارگاه‌های ریخته‌گری نیز با افت چشمگیری طی سالیان اخیر مواجه شده است.

مدیرعامل شرکت صنایع ریخته‌گری آذرین نام، تولیدکننده قطعات ریختگی چدنی گفت: از آنجایی که ریخته‌گری یکی از مشاغل سخت و در حال‌حاضر زیان‌آور محسوب می‌شود، متاسفانه تعداد افراد شاغل در کارگاه‌های ریخته‌گری نیز با افت چشمگیری طی سالیان اخیر مواجه شده است. در حالی که کارفرمایان با کمبود معضل نیروی انسانی کارگری و متخصص دست و پنجه نرم می‌کنند، احداث بی‌رویه شهرک‌های صنعتی در استان‌های مختلف کشور نیز بر این معضل دامن زده و ادامه تولید در کارگاه‌های صنعتی و ریخته‌گری را دشوار کرده است.

ابراهیم بهلولی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» بیان کرد: شرکت صنایع ریخته‌گری آذرین نام فعالیت خود را از سال ۱۳۸۰ در زمینه تولید قطعات چدنی و فولادی آغاز کرده است و هم‌اکنون در حال تولید قطعات سیستم ترمز خودرو، مورد نیاز بزرگ‌ترین خودروساز کشور یعنی ایران‌خودرو هستیم. کارخانه ما در شهرک صنعتی لیا استان قزوین واقع شده است و هم‌اکنون ۸۰ نفر به صورت مستقیم در مجموعه مشغول به کار هستند.

وی در ادامه به چالش‌های موجود پیش روی فعالان صنعت ریخته‌گری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر کمبود نقدینگی به مهم‌ترین چالش واحدهای ریخته‌گری در کشور تبدیل شده است؛ به نحوی که به دنبال این معضل، تعدادی از کارگاه‌های ریخته‌گری ناچار به تعطیلی شده‌اند و تعدادی نیز به دنبال فروش کوره‌ها و ماشین‌آلات خود هستند. محدودیت تامین انرژی، یکی دیگر از مشکلاتی به شمار می‌آید که نه تنها فعالان صنعت ریخته‌گری بلکه تمامی صنایع کشور طی سالیان اخیر با آن مواجه بوده‌اند. قطعی برق عملا منجر به توقف ۱۰۰ درصدی تولید در کارگاه‌های ریخته‌گری طی روزهای گرم سال شده است و این معضل متاسفانه با شدت بیشتری در تابستان سال جاری همراه بود؛ به نحوی که برق کارخانه طی دو روز کاری در هفته قطع می‌شد و به دلیل قطعی برق در تمامی ساعات پایانی روز و نیمه شب، ما حتی نتوانستیم تولید را به شیفت شب منتقل کنیم؛ اگرچه تلاش‌هایی برای رفع این معضل با تجهیز کارگاه‌ها به ژنراتور برق انجام شده است اما امروزه کارفرمایان در تامین سوخت مورد نیاز این ژنراتورها با مشکل روبه‌رو شده‌اند و برای مثال توانایی لازم جهت تامین گازوئیل (دیزل ژنراتور) و نیز گاز طبیعی (ژنراتور گازی) به میزان کافی را ندارند.

هدرفت زمان و سرمایه به دنبال قطعی برق

به گفته مدیرعامل شرکت صنایع ریخته‌گری آذرین نام، حدود دو تا سه ساعت زمان لازم است که مذاب در داخل کوره شکل بگیرد و زمانی که برق کارگاه‌های ریخته‌گری قطع شده، مذاب داخل کوره سرد و سفت می‌شود. تخلیه مذاب سرد شده از کوره که کاربرد چندانی نیز ندارد، ممکن است یک شبانه‌روز به طول بینجامد و به نوعی باعث هدررفت زمان و سرمایه خواهد شد. باید این واقعیت را بپذیریم که اگر تمهیدات لازم جهت تامین برق صنایع به ویژه کارخانه‌های ریخته‌گری طی سالیان اخیر اندیشیده نشود، آینده‌ای پرریسک و مبهم در انتظار صنعتگران و واحدهای تولیدی کوچک‌مقیاس خواهد بود و شرکت‌های بزرگ که از کوره‌های عظیم جهت ریخته‌گری و تولید قطعات استفاده می‌کنند نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

بهبولی کمبود نیروهای انسانی متخصص و کارگری در شهرک‌های صنعتی را یکی دیگر از معضلات صنعت ریخته‌گری برشمرد و ادامه داد: از آنجایی که ریخته‌گری یکی از مشاغل سخت و زیان‌آور محسوب می‌شود، متاسفانه تعداد افراد شاغل در کارگاه‌های ریخته‌گری نیز با افت چشمگیری مواجه شده است. در حالی که تمایل افراد به فعالیت در مشاغل غیرمولد با رشد چشمگیری مواجه شده و این اصلا به نفع تولید و اقتصاد کشور نیست. از طرفی، احداث بی‌رویه شهرک‌های صنعتی در استان‌های مختلف کشور نیز بر این معضل دامن زده و برای مثال بیش از ۱۵ شهرک صنعتی در سطح استان قزوین احداث شده است. شاید در ظاهر احداث این تعداد از شهرک صنعتی برای استان کوچکی مانند قزوین مفید و سودمند به نظر برسد اما در عمل، آیا تعداد نیروی انسانی کافی جهت فعالیت در کارخانه‌ها و کارگاه‌های فعال در این شهرک‌های صنعتی وجود دارد؟ بی‌شک پاسخ منفی است و مادامی که کارفرمایان به نیروی انسانی متخصص و متعهد دسترسی نداشته باشند، بنابراین احداث و راه‌اندازی شهرک‌های جدید صنعتی بر معضلات موجود در بخش تولید و صنعت اضافه خواهد کرد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار «فلزات‌آنلاین» مبنی بر اینکه آیا شما با این دیدگاه که ریخته‌گری، یک صنعت آلاینده محسوب می‌شود که مضرات زیست‌محیطی فراوانی را به همراه دارد، موافقید یا خیر، گفت: واقعیت امر این است که اگر شما عوامل آلودگی هوای استان قزوین را بررسی و تحلیل کنید، متوجه خواهید شد که بیش از ۹۰ درصد این آلودگی مرتبط با یکی از بزرگ‌ترین نیروگاه‌های تولید برق کشور است که در سطح استان قرار دارد و کمتر از ۱۰ درصد آلایندگی‌ها مرتبط با صنایع کوچک و کارخانه‌ها و کارگاه‌های ریخته‌گری است. در حال حاضر اکثر کارخانه‌های ریخته‌گری از بگ‌فیلتر جهت کاهش آلایندگی‌ها استفاده می‌کنند و تمام تلاش خود را جهت کاهش آلودگی هوا به کار گرفته‌اند. بنابراین نمی‌توان گفت که ریخته‌گری، یک صنعت آلاینده است و دیدگاه‌ها در این زمینه باید تغییر پیدا کند.

مدیرعامل شرکت صنایع ریخته‌گری آذرین نام ضمن اشاره به استفاده از سه کوره القایی با ظرفیت‌های ۱٫۵ تن، ۱٫۲ تن و ۸۰۰ تن در این مجموعه، عامل موثر در افزایش کیفیت قطعات تولیدی این شرکت را کیفیت مواد اولیه دانست و اظهار داشت: به طور مشخص، قراضه آهنی ماده اولیه مورد نیاز شرکت را تشکیل می‌دهد و ما قراضه درجه یک را با قیمتی بیش از ۲۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم خریداری می‌کنیم. گرافیت و جوانه‌زا (مانند استرانسیوم)، بخش دیگری از مواد اولیه مجموعه را شامل می‌شود که آن‌ها را از بازارهای وارداتی و کشور چین تامین می‌کنیم؛ اگرچه محصولات چینی از کیفیت مدنظر ما برخوردار نیستند و تا چند سال پیش، نمونه‌های مشابه باکیفیت از کشورهای آفریقایی و برزیل وارد می‌شدند اما اکنون به دلیل حضور گسترده تولیدکنندگان چینی در بازار داخل، چاره‌ای جز تامین آن‌ها نداریم و سعی می‌کنیم با خرید قراضه مرغوب و درجه یک (قراضه خالص روغنی)، کیفیت نهایی محصول را افزایش دهیم.

دولت در امور تولید دخالت نکند

بهلولی با تاکید بر اینکه اگر دولت در امور مرتبط با تولید دخالت نداشته باشد و اجازه دهد تولیدکنندگان و صنعتگران مسیر واقعی خود را طی کنند، بخش عمده‌ای از چالش‌های موجود رفع خواهد شد، خاطرنشان کرد: دخالت دولت در امور مختلف، شرایط تولید در شرکت‌های بزرگ دولتی را نیز دچار مشکل کرده است و بر همین اساس پیشنهاد ما این است که دولت از دخالت‌های بی‌جا در حوزه تولید و صنعت بپرهیزد. همان‌طور که پیش‎تر اشاره شد، محصولات ما در اختیار شرکت‌های خودروسازی قرار می‌گیرد و اگر شرایط تولید دو خودروساز بزرگ کشور را بررسی کنیم، متوجه وضعیت تاسف‌بار تولید در این شرکت‌ها خواهیم شد. دخالت‌های بی‌رویه دولت در امور این دو شرکت، صنعت خودروسازی را به چنین حال و روزی گرفتار کرده است و اکنون شاهد فروش خودروهای داخلی با قیمتی چند برابر قیمت واقعی آن در بازار داخلی هستیم. در واقع ما معتقدیم مادامی که این دخالت‌ ادامه یابد، نمی‌توان انتظار تغییر خاصی در صنایع مختلف به ویژه خودروسازی را داشت.

وی در پایان با اشاره به فعالیت ۱۰۰ درصدی این شرکت در بازار داخلی، تامین پایدار برق با قیمت مناسب واحدهای صنعتی را یکی از عوامل حیاتی در ادامه تولید برشمرد و ابراز امیدواری کرد که معضل قطعی برق صنایع طی سال‌های پیش رو رفع شود.

انتهای پیام//

مدیرعامل شرکت آگرین ذوب باختران عنوان کرد:

۱۶:۲۱ /دوشنبه/۱۶ مهر ۱۴۰۳

رئیس تعمیرات ریخته‌گری مدول B شرکت فولاد مبارکه:

۱۰:۱۲ /دوشنبه/۲ مهر ۱۴۰۳

با هدف ارائه توانمندی‌ها و ایجاد و تقویت همکاری‌ها صورت پذیرفت؛

۸:۳۵ /شنبه/۳۱ شهریور ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت نوین چدن پاکدشت عنوان کرد:

۱۵:۴۸ /دوشنبه/۸ مرداد ۱۴۰۳

بابک ضیغمی، مدیرعامل شرکت ریخته‌گری تراکتورسازی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۰۳ /شنبه/۱ دی ۱۴۰۳

سیدرضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) در گفت‌وگو با فلزات‌آنلاین:

۵:۲۷ /شنبه/۲۱ مهر ۱۴۰۳

بابک ضیغمی، مدیرعامل شرکت ریخته‌گری تراکتورسازی ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۴:۲۷ /شنبه/۹ دی ۱۴۰۲

مختار پاکزاد، مدیرعامل شرکت پاک برنز در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۰۲ /شنبه/۱۵ مهر ۱۴۰۲

بابک ضیغمی، مدیرعامل شرکت ریخته‌گری تراکتورسازی ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۸:۳۴ /شنبه/۱۰ تیر ۱۴۰۲

مسعود محجل امامی، مدیرعامل شرکت صنایع ریخته‌گری سهند آذرین در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۵:۳۲ /شنبه/۱۵ مرداد ۱۴۰۱

بابک ضیغمی، مدیرعامل شرکت ریخته‌گری تراکتورسازی ایران طی یادداشتی در«فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۲۹ /شنبه/۲۲ مهر ۱۴۰۲

مختار پاکزاد، مدیرعامل شرکت پاک برنز در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۶:۱۰ /شنبه/۲ مهر ۱۴۰۱

وحید آقازاده، مدیرعامل شرکت مواد گستر ایتوک طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۱۱:۳۱ /دوشنبه/۷ آبان ۱۴۰۳
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/5

226357

فلزات آنلاین

1403/10/5

612515

فلزات آنلاین

1403/10/5

923445

فلزات آنلاین

1403/10/5

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/5

24873

فلزات آنلاین

1403/10/5

13831

فلزات آنلاین

1403/10/5

42643

فلزات آنلاین

1403/10/5

48803

فلزات آنلاین

1403/10/5

43072

فلزات آنلاین

1403/10/5

41383

فلزات آنلاین

1403/10/5

28816

فلزات آنلاین

1403/10/5

30214

فلزات آنلاین

1403/10/5

28818

فلزات آنلاین

1403/10/5

37402

فلزات آنلاین

1403/10/5

35717

فلزات آنلاین

1403/10/5

59438

فلزات آنلاین

1403/10/5

28101

فلزات آنلاین

1403/10/5

43017

فلزات آنلاین

1403/10/5

47324

فلزات آنلاین

1403/10/5

5049300