سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۱:۱۱ /دوشنبه/۲۴ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۷:۵۷ /شنبه/۲۳ تیر ۱۴۰۳

در پی جنگ روسیه و اوکراین،

تقاضای مس جهانی دستخوش تغییر شده است

شماری از منابع بیان کردند که وقوع جنگ میان روسیه و اوکراین که در آن از میلیون‌ها توپ خمپاره و سلاح‌های تولید شده از فلز استفاده شده، موجب افزایش حجم تقاضا برای مس شده است.

شماری از منابع بیان کردند که وقوع جنگ میان روسیه و اوکراین که در آن از میلیون‌ها توپ خمپاره و سلاح‌های تولید شده از فلز استفاده شده، موجب افزایش حجم تقاضا برای مس شده است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به‌ نقل از موسسه «Fastmarkets»، جنگ میان روسیه و اوکراین که از فوریه سال ۲۰۲۲ آغاز شد و اکنون تقریبا دو سال و نیم از شروع آن می‌گذرد، باعث شده است که حجم تقاضا برای استفاده از برخی فلزات نظیر مس با روند صعودی همراه شود.

یکی از تولیدکنندگان فلز سرخ اظهار داشت: هر روز حجم زیادی از مس در طول جنگ و در قالب انواع فشنگ و توپ خمپاره به مصرف می‌رسد و با ادامه روند فعلی و پس از پایان جنگ، حجم زیادی از قراضه مس در اوکراین بر جای خواهد ماند.

لازم به ذکر است که از مس در تولید بیشتر انواع مهمات جنگی استفاده شده است. همچنین در ساخت بدنه فشنگ و گلوله تانک‌ها و توپ خمپاره‌های جنگی از برنج یعنی آلیاژ مس و روی استفاده می‌شود.

اندی فریدا یکی از تحلیلگران موسسه «Fastmarkets» بیان کرد: جنگ، تجارت فلزات را رونق خواهد بخشید. بخشی از دلیل نوسانات اخیر قیمت مس را می‌توان افزایش حجم تقاضای این فلز به علت جنگ روسیه و اوکراین دانست؛ با این حال به نظر می‌رسد این مسئله را نمی‌توان به سایر فلزات پایه تعمیم داد.

افزایش ظرفیت تولید کارخانه‌های مهمات‌سازی

در مراحل اولیه جنگ، روسیه و اوکراین از ذخایر تجهیزات نظامی خود که عمدتا متعلق به دوران شوروی سابق بود استفاده کرده و با ادامه جنگ، طرفین درگیر درصدد برآمدند از طریق متحدان بین‌المللی سلاح‌های مورد نیاز خود را تامین کنند. این مسئله باعث شد ذخایر انبار تسلیحات کشورهایی که به روسیه و اوکراین سلاح می‌فروختند نیز به اتمام برسد.

بر همین اساس، کارخانه‌های مهمات‌سازی در سرتاسر جهان قصد دارند به منظور بازیابی حجم ذخایر انبار سلاح‌های کاهش یافته خود، ظرفیت تولید را افزایش دهند. به عنوان مثال می‌توان به کاهش حجم بسیار زیاد ذخایر توپ خمپاره‌های ۱۵۵ میلی‌متری متعلق به انبار کشورهای عضو ناتو اشاره کرد. طبق گزارش آژانس دفاع اروپا (EDA) هر یک از این توپ خمپاره‌ها حاوی ۰٫۵ کیلوگرم مس است و اوکراین روزانه حدود هفت هزار از این گلوله جنگی را به سوی اهداف مورد نظر شلیک می‌کند.

از سوی دیگر و مطابق با گزارش موسسه «Royal United Services» یک اندیشکده دفاعی در بریتانیا، روسیه روزانه تعداد بسیار زیادی از توپ خمپاره‌های ۱۵۲ میلی‌متری موجود در ذخایر انبارهای خود در جنگ علیه اوکراین استفاده می‌کند. اگرچه امکان اعلام دقیق تعداد استفاده از توپ خمپاره‌های ۱۵۲ میلی‌متری توسط روسیه در جنگ با اوکراین وجود ندارد اما با این حال تعدادی از اندیشکده‌های دفاعی و شماری از مقامات امنیتی کشورهای غربی تخمین می‌زنند که روسیه سالانه به طور متوسط میلیون‌ها توپ خمپاره‌های ۱۵۲ میلی‌متری را در این جنگ استفاده کرده است.

مطابق با گزارش شرکت «Bain & Company»، پیش‌بینی شده که روسیه سالانه حدود چهار میلیون و ۵۰۰ هزار عدد توپ خمپاره‌ تولید می‌کند. از همین رو گزارش شده میزان تولید این توپ خمپاره‌های جنگی در روسیه طی ۱۲ ماه گذشته ۱۵۰ درصد افزایش را تجربه کرده است.

مطابق با گزارش موسسه «Royal United Services»، روسیه توپ خمپاره‌های مورد نیاز را انبار ذخایر خود تامین می‌کند. طبق بررسی‌های انجام شده توسط این اندیشکده مستقر در آمریکا، کشور روسیه میلیون‌ها توپ خمپاره از کره‌شمالی دریافت کرده است.

علاوه‌براین، کارخانه‌های مهمات‌سازی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، آمریکا و بریتانیا در حال افزایش ظرفیت تولید خود هستند. بر اساس گزارش منتشر شده از سوی خبرگزاری بلومبرگ، قبل از آغاز جنگ روسیه و اوکراین میزان تولید توپ خمپاره در آمریکا به طور متوسط ​​۱۴ هزار و ۴۰۰ عدد در ماه اعلام شده بود.

در همین راستا، نشریه تخصصی صنایع دفاعی «DefenceOne» در گزارشی اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا در حال سرمایه‌گذاری پنج میلیارد دلاری برای ارتقای ظرفیت تولید کارخانه‌های مهمات‌سازی است. این سرمایه‌گذاری با هدف افزایش تولید توپ خمپاره‌ها در کارخانه‌های مهمات‌سازی آمریکا به ۱۰۰ هزار عدد توپ خمپاره در ماه که معادل یک میلیون و ۲۰۰ هزار عدد از این گلوله جنگی در سال خواهد بود، اختصاص یافته است.

به گفته بعضی از منابع آگاه، رشد حجم تقاضای نظامی ایالات متحده آمریکا یکی از مهم‌ترین عواملی به شمار می‌آید که موجب افزایش حجم واردات مس به این کشور شده است.

وضعیت قیمت و میزان تولید فلز مس

موسسه «Fastmarkets» پریمیوم کاتد مس گرید یک با شرط پرداخت تعرفه‌های گمرکی و تحویل محموله‌ها درب کارخانه تولیدکننده در ایالت‌های غرب میانه آمریکا را ۱۰ تا ۱۴ سنت در هر پوند در روز سه‌شنبه ۲۵ ژوئن ۲۰۲۴ ارزیابی کرد. رقم پریمیوم اعلام شده از سوی موسسه مذکور برای کاتد مس گرید یک در تاریخ ۹ آوریل سال جاری میلادی حدود هفت تا ۹ سنت در هر پوند گزارش شده بود.

بر اساس گزارش آژانس دفاع اروپا (EDA)، سالانه ۲۳۰ هزار عدد توپ خمپاره ۱۵۵ میلی‌متری قبل از آغاز حمله روسیه به اوکراین در کشورهای عضو این اتحادیه تولید می‌شد. به گفته این آژانس، کشورهای اتحادیه اروپا قصد دارند تا پایان سال ۲۰۲۴ رقم تولید توپ خمپاره‌ها را سالانه به یک میلیون و در بلندمدت به سه میلیون توپ خمپاره‌ تا پایان سال ۲۰۳۰ برسانند.

در همین راستا، موسسه «Fastmarkets» پریمیوم کاتد مس گرید «A» با شرط تحویل محموله به بندر روتردام و تقبل هزینه ارسال توسط خریدار (cif) را رقمی حدود ۱۲۰ تا ۱۳۵ دلار در هر تن در روز ۲۵ ژوئن ۲۰۲۴ ارزیابی کرد. موسسه نامبرده رقم پریمیوم ارزیابی شده را برای محصول مذکور در فوریه سال ۲۰۲۲ عددی بین ۴۰ تا ۵۰ دلار در هر تن اعلام کرده بود.

در جولای سال ۲۰۲۳، دولت انگلیس قراردادی را برای افزایش هشت برابری ظرفیت تولید توپ خمپاره‌های ۱۵۵ میلی‌متری تولیدی در این کشور منعقد کرد. سخنگوی دولت انگلیس در آن زمان مطرح کرد که قصد دارد میزان تولید این گلوله‌های جنگی را به ۶۴ هزار عدد در سال افزایش دهد.

بر اساس گزارش شرکت ارائه‌دهنده خدمات استراتژیک دفاعی مستقر در دبی با نام «Simon Hunt Strategic Services»، میزان مصرف جهانی مس در سال ۲۰۲۱ برای تولیدات نظامی حدود دو میلیون و ۱۹۰ هزار تن اعلام شد که نشان از سهم ۱۰٫۵ درصدی حجم کل تولید مس تصفیه شده معادل ۲۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تن در سال برای مصارف نظامی در سال ۲۰۲۱ دارد.

در گزارش مذکور تخمین زده شده که استفاده از مس در صنایع نظامی جهان تا سال ۲۰۲۶ سالانه ۱۴ درصد افزایش می‌یابد و به چهار میلیون و ۲۲۰ هزار تن در سال خواهد رسید.

انتهای پیام//

مس در تکاپوی صعود؛

۸:۳۹ /یکشنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۳

در سه ماهه چهارم 2024،

۱۱:۳۸ /یکشنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۳

بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده،

۷:۴۸ /یکشنبه/۱۵ مهر ۱۴۰۳

در بحبوحه شرایط نامساعد واردات،

۱۳:۲۰ /سه شنبه/۳۰ مرداد ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت پالوده مس هرمزگان مطرح کرد:

۶:۱۶ /چهارشنبه/۱۷ مرداد ۱۴۰۳

مدیرکارخانه شرکت مس امید سبزواران:

۱۳:۱۲ /پنجشنبه/۱۱ مرداد ۱۴۰۳

عباس ابراهیمی، مدیرعامل شرکت آلیاژسازان کرج در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۳۸ /شنبه/۲۲ مهر ۱۴۰۲

عباس ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» بیان کرد:

۱۳:۴۵ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

کیهان گوهرین، مدیرعامل شرکت توسعه و فرآوری مس مسکنی در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۶:۰۹ /یکشنبه/۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱

مدیر کارخانه کانجویان مس فاروج مطرح کرد:

۱۴:۴۶ /شنبه/۱۹ مرداد ۱۳۹۸

مدیرعامل شرکت نوید طلایی زنجان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۴۳ /شنبه/۱۹ مرداد ۱۳۹۸

علی بهرامی، مدیرعامل شرکت گداز افشان آذر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۸:۱۲ /شنبه/۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/23

235036

فلزات آنلاین

1403/10/23

665606

فلزات آنلاین

1403/10/23

1092273

فلزات آنلاین

1403/10/23

3548585

فلزات آنلاین

1403/10/23

24871

فلزات آنلاین

1403/10/23

14156

فلزات آنلاین

1403/10/23

41247

فلزات آنلاین

1403/10/23

47829

فلزات آنلاین

1403/10/23

44236

فلزات آنلاین

1403/10/23

42245

فلزات آنلاین

1403/10/23

30583

فلزات آنلاین

1403/10/23

30644

فلزات آنلاین

1403/10/23

29376

فلزات آنلاین

1403/10/23

39024

فلزات آنلاین

1403/10/23

37209

فلزات آنلاین

1403/10/23

60333

فلزات آنلاین

1403/10/23

28583

فلزات آنلاین

1403/10/23

43912

فلزات آنلاین

1403/10/23

48315

فلزات آنلاین

1403/10/23

5353500