سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۵:۵۶ /چهارشنبه/۲۱ خرداد ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۱۶:۰۲ /یکشنبه/۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴

در صورت سرمایه‌گذاری و ارائه‌ فناوری‌های جدید،

تولید برق از انرژی امواج دریا توسعه پیدا خواهد کرد

ارزیابی‌های اخیر نشان می‌دهد که استفاده از آب دریاها و حتی انرژی جزر و مد می‌تواند به یک نقطه عطف در راستای گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل شود.

ارزیابی‌های اخیر نشان می‌دهد که استفاده از آب دریاها و حتی انرژی جزر و مد می‌تواند به یک نقطه عطف در راستای گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل شود.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به‌ نقل از انتشارات « International Water Power & Dam Construction»، شرکت نروژی «Ocean Oasis» در نظر دارد در راستای حل مشکلات کمبود آب در جزایر قناری، از نیروی جزر و مد برای تبدیل آب دریا به آب شیرین استفاده کند. گفتنی است این مجمع‌الجزایر که در سواحل غربی آفریقا واقع شده است، با مشکلاتی جدی در تامین آب شیرین خود دست و پنجه نرم می‌کند.

بر همین اساس، گفتنی است مشاغل و جوامع ساکن در جزیره مذکور برای تامین آب خود به سیستم‌های آب‌شیرین‌کن وابسته هستند. در رابطه با پروژه جدید آب‌شیرین‌کن شرکت نروژی «Ocean Oasis» می‌توان بیان کرد که انرژی مورد نیاز آن از طریق برق تولید شده از انرژی جزر و مد دریا تامین می‌شود؛ البته اعتبارسنجی این پروژه پیش از راه‌اندازی از طریق آزمایشاتی انجام می‌شود و قرار است با نصب دستگاه‌هایی بر روی شناورها در آب‌های عمیق سواحل جزیره گرن کاناریا به وسیله امواج دریا برق مورد نیاز آن تامین شود.

این شناورها با استفاده از روش نمک‌زدایی مبتنی بر فناوری غشاء، آب شیرین را تولید می‌کنند و به صورت مستقیم از طریق حرکت امواج آب دریا، برق مورد نیاز دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن فراهم خواهد شد. شرکت مذکور در رابطه با فناوری خود بیان کرده است در توسعه پروژه مذکور، از ۵۰ سال تجربه و توسعه دانش نروژ در بخش فراساحل به عنوان زیرمجموعه صنایع نفت و گاز در استفاده از انرژی جزر و مد دریا به منظور تولید برق استفاده شده است. انتظار می‌رود دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن شناور شرکت «Ocean Oasis» تا سال ۲۰۲۶ به مرحله تجاری‌سازی در حجم انبوه برسد.

کریستین بنگستاد فردریکسن، مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران شرکت «Ocean Oasis» بیان کرد: انتظار می‌رود که با استفاده از برق تولید شده از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند انرژی جزر و مد دریا، بتوان مشکل دسترسی به آب شیرین و محدودیت دسترسی به آب در برخی مناطق جهان را رفع کرد.

وی در ادامه عنوان کرد: توسعه پروژه مذکور در نوع خود منحصربه‌فرد بوده و قرار است در مرحله نخست، مشکل محدودیت دسترسی به آب شیرین در جزایر قناری و سایر جزایر اطراف آن برطرف شود.

مدیرعامل شرکت «Ocean Oasis» خاطرنشان کرد: سواحل شمالی جزیره گرن کاناریا به دلیل دسترسی مناسب‌تری به جزر و مد دریا به منظور تولید برق، به عنوان بهترین مکان برای نصب دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن شناور انتخاب شده است.

بهره‌برداری از انرژی امواج؛ روشی امن برای تولید برق

اخیرا شرکت «SLB OneSubsea» یادداشت تفاهمی با شرکت «C-Power» به منظور استفاده از انرژی امواج دریا و اقیانوس را به عنوان یک منبع انرژی کم‌هزینه با کربن تولیدی صفر به امضا رسانده است. توسعه این پروژه صنعتی مشترک که وزارت انرژی ایالات متحده آمریکا نیز از آن حمایت می‌کند، با همکاری شرکت‌هایی نظیر شرکت «SLB OneSubsea»، شرکت «Subsea7» و شرکت «Subsea Integration Alliance» انجام خواهد شد. طبق یادداشت تفاهم مذکور، شرکت «SLB OneSubsea» یک سیستم محرک الکتریکی و یک سیستم تله متری بی‌سیم برای آزمایش سیستم مبدل برق شرکت «C-Power» در یک بازه زمانی ۱۸ ماهه که بر روی شناورهای تولیدی خودکار شرکت «SeRAY» نصب می‌شود، ارائه خواهد داد.

گفته می‌شود که این آزمایش میدانی در سایت آزمایشی «PacWave South» واقع در ساحل شهر نیوپورت در ایالت اورگان آمریکا انجام خواهد شد تا از قابلیت‌های سیستم مبدل برق بر روی شناورهای تولیدی خودکار یکی از پرجزر و مدترین سواحل جهان اطمینان حاصل شود. همچنین، داده‌های به دست آمده در طول آزمایش پروژه مذکور از طریق شناورهای خودکار با قابلیت حرکت در زیرآب، ربات‌های شناور و سایر تجهیزات عملیاتی و ارتباطات ماهواره‌ای پیشرفته جمع‌آوری خواهد شد.

با استفاده از آخرین پیشرفت‌های به دست آمده در عرصه دیجیتالی‌سازی در بخش اعماق دریا و صنعت تولید برق و تولید حس‌گرهای فیبر نوری، از داده‌های جمع‌آوری‌ شده به منظور ارزیابی امکان تبدیل انرژی امواج اعماق اقیانوس‌ها در تولید برق استفاده خواهد شد.

تشدید فضای رقابت در بخش تولید برق از انرژی جزر و مد دریا

براساس مطالعه انجام شده در یک دانشگاه مطرح اروپایی، فضای رقابت در تولید برق میان دو بخش تولید انرژی از امواج دریا و بخش نیروگاه‌های بادی فراساحلی تا سال ۲۰۳۰ تشدید خواهد شد. در همین رابطه، دانشکده سیستم‌های مبتنی بر انرژی دانشگاه «LUT» در فنلاند، اخیرا همکاری خود را با آزمایشگاه انرژی‌های تجدیدپذیر دریایی در دانشگاه صنعتی دلفت هلند آغاز کرده‌ است. این دو قرار است نقش منابع انرژی امواج دریا در سطح جهانی و تاثیر آن بر روی تولید برق از طریق مبدل‌های پیشرفته و تجاری‌سازی این دستگاه‌ها به منظور تولید انبوه را مورد ارزیابی قرار دهند.

نتایج به دست آمده از ارزیابی مطالعات مذکور نشان می‌دهد که رقابت میان بخش تولید انرژی از امواج دریا و بخش نیروگاه‌های بادی فراساحلی طی ۱۰ سال آینده با کاهش هزینه تولید برق از روش نخست به شدت افزایش خواهد یافت و هزینه تولید انرژی در آن به کمتر از ۷۰ یورو در هر مگاوات ساعت تا سال ۲۰۳۵ می‌رسد.

شماری از تحلیگران بر این باورند که ارزیابی‌‌های انجام شده نشان می‌دهد در آینده، هزینه‌های تولید برق از امواج دریا کاهش پیدا کرده و بخش مذکور به گزینه‌ای جذاب برای سرمایه‌گذاران تبدیل خواهد شد.

به گفته تحلیلگران، بخش تولید برق از انرژی امواج دریا در آینده به منبع مهمی برای کشورهای ساحلی و مناطق با تراکم جمعیت بالا که امکان استفاده از سایر انرژی‌های تجدیدپذیر به منظور تامین برق خود را ندارند و بعضا به واردات انرژی اقدام می‌کنند تبدیل می‌شود.

دفتر فناوری‌های مبتنی بر تولید برق از آب دریا به عنوان زیرمجموعه وزارت انرژی ایالات متحده آمریکا، اعلام کرده که بودجه‌ای ۱۱۲٫۵ میلیون دلاری را به منظور تجاری‌سازی فناوری‌های مرتبط با تولید برق از طریق انرژی امواج دریا و انجام آزمایشات و اعتبارسنجی سیستم‌های مبدل برق اختصاص داده است. این سرمایه‌گذاری پنج ساله به طور قابل‌توجهی سرعت و سطح طراحی، ساخت و آزمایش مبدل‌های انرژی امواج دریا به برق را ارتقا خواهد بخشید. همچنین، انتظار می‌رود با توسعه بخش تولید برق از انرژی جزر و مد دریا، سرعت روند تجاری‌سازی فناوری‌های به کار رفته در این بخش افزایش یابد که البته این مسئله در توسعه سیستم‌های تبدیل انرژی باد به برق، نقش بسیار پررنگی ایفا خواهد کرد.

بهره‌برداری از پتانسیل انرژی امواج دریا

ارزیابی پتانسیل و چالش‌های بهره‌برداری از منابع انرژی تجدیدپذیر در دریا، یکی از نقاط عطف بررسی شده به منظور امکان ادغام برق تولید شده از طریق انرژی امواج دریا با شبکه‌های سراسری برق بوده است؛ اگرچه گام‌های امیدوارکننده‌ای در خصوص بهبود بازدهی و قابلیت اطمینان سیستم‌های مبدل انرژی امواج دریا برداشته شده اما ارائه برخی نوآوری‌ها در طراحی توربین‌های بادی و اجرای استراتژی‌های عملیاتی در افزایش نرخ بهره‌برداری انرژی ممکن است اثرات منفی بر روی محیط زیست را افزایش دهد و باعث ایجاد چالش‌هایی در ادغام شبکه برق سراسری با برق تولید شده از انرژی‌های تجدیدپذیر شود.

طبق تحقیقات صورت گرفته، پذیرش گسترده انرژی جزر و مد و امواج دریا در حال حاضر با چالش‌های متعددی از جمله هزینه‌های اولیه بسیار بالا، موانع تکنولوژیکی و نظارتی مواجه است. ناگفته نماند چارچوب‌های نظارتی، نقشی محوری در توسعه و استقرار سیستم‌های تولید برق از انرژی امواج دریا ایفا خواهند کرد. طبق نتایج به دست آمده از این تحقیقات، بخش انرژی جزر و مد و امواج یک روش با آینده‌ای بسیار روشن برای تامین برق در گذار به انرژی‌‌های تجدیدپذیر است. بنابراین ارائه نوآوری‌های جدید و جذب سرمایه‌گذاران برای توسعه این بخش باید به طور جدی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته شود.

واضح است که با ادغام انرژی جزر و مد و امواج دریا در شبکه‌های سراسری برق، کشورهای نیازمند تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر می‌توانند اتکای خود به سوخت‌های فسیلی را کاهش دهند. همچنین، بهره‌برداری از انرژی امواج دریا نه تنها مزایای زیست‌محیطی را به ارمغان می‌آورد بلکه فرصت‌های ویژه اقتصادی را نیز به خصوص برای جوامع ساحلی از طریق ایجاد شغل و توسعه زیرساخت‌ها فراهم خواهد کرد.

با توجه به ادامه تلاش‌های انجام شده امید است از طریق انجام تحقیق و توسعه فناوری‌های جدید، موانع و چالش‌های بخش تولید برق از امواج دریا رفع شده تا در آینده نزدیک، امکان استفاده از این نوع انرژی برای تامین نیاز مصرف‌کنندگان برق به طور گسترده در دسترس قرار بگیرد.

انتهای پیام//

با حضور مقامات کشوری و استانی،

۷:۴۰ /شنبه/۳ خرداد ۱۴۰۴

با سرمایه‌گذاری «ومعادن» محقق شده است؛

۱۱:۰۲ /دوشنبه/۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

با هدف کمک به رفع ناترازی انرژی کشور انجام شد؛

۶:۴۴ /یکشنبه/۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

از نیروگاه پویای کرمانشاه چه خبر؟

۱۴:۵۰ /سه شنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

با هدف تامین برق پایدار صنایع جنوب کشور،

۵:۳۰ /یکشنبه/۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴

بهداد قره‌گوزلو، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان پترو فولاد بهمن در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۰۶ /شنبه/۷ مهر ۱۴۰۳

بهداد قره‌گوزلو، مدیرعامل شرکت پترو فولاد بهمن در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۳۱ /شنبه/۶ آبان ۱۴۰۲

مدیرعامل شرکت آلتون اشتات:

۲۰:۰۱ /یکشنبه/۲۸ بهمن ۱۳۹۷

مدیر برنامه‌ریزی و تولید شرکت جمکو پیشنهاد داد:

۱۵:۴۷ /یکشنبه/۲۸ بهمن ۱۳۹۷

رئیس تبلیغات شرکت آریا ترانسفو در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد؛

۱۵:۳۴ /یکشنبه/۲۸ بهمن ۱۳۹۷
۵:۳۳ /شنبه/۱۳ خرداد ۱۴۰۲

رفع ناترازی انرژی مستلزم چاره‌اندیشی اساسی است؛

۵:۵۵ /یکشنبه/۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/03/20

224083

فلزات آنلاین

1404/03/20

858230

فلزات آنلاین

1404/03/20

1390370

فلزات آنلاین

1404/03/20

1344994

فلزات آنلاین

1404/03/20

30434

فلزات آنلاین

1404/03/20

16075

فلزات آنلاین

1404/03/20

43661

فلزات آنلاین

1404/03/20

65608

فلزات آنلاین

1404/03/20

47680

فلزات آنلاین

1404/03/20

42732

فلزات آنلاین

1404/03/20

41135

فلزات آنلاین

1404/03/20

37363

فلزات آنلاین

1404/03/20

36265

فلزات آنلاین

1404/03/20

43017

فلزات آنلاین

1404/03/20

38804

فلزات آنلاین

1404/03/20

58708

فلزات آنلاین

1404/03/20

34613

فلزات آنلاین

1404/03/20

42014

فلزات آنلاین

1404/03/20

57327

فلزات آنلاین

1404/03/20

6551300