سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۰:۱۳ /پنج شنبه/۶ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۸:۲۸ /یکشنبه/۱ مهر ۱۴۰۳

در سال مالی 23-2022،

تولید کاتد مس شرکت آروبیس کاهش یافت

شرکت آروبیس «Aurubis» از تولیدکنندگان مهم محصولات مسی مانند کاتد و مفتول مسی در اروپا به‌ شمار می‌رود. از سوی دیگر، آروبیس از شرکت‌های پیشرو در زمینه بازیافت ضایعات مسی محسوب می‌شود و محصولات این شرکت از دو طریق ذوب (منابع معدنی) و بازیافت (منابع ثانویه) به دست می‌آید.

شرکت آروبیس «Aurubis» از تولیدکنندگان مهم محصولات مسی مانند کاتد و مفتول مسی در اروپا به‌ شمار می‌رود. از سوی دیگر، آروبیس از شرکت‌های پیشرو در زمینه بازیافت ضایعات مسی محسوب می‌شود و محصولات این شرکت از دو طریق ذوب (منابع معدنی) و بازیافت (منابع ثانویه) به دست می‌آید. بر اساس گزارش شرکت آروبیس، حجم تولید سیم و مفتول مس این شرکت در فصل سوم سال مالی ۲۴-۲۰۲۳ حدود ۲۴۸ هزار تن اعلام شد که نسبت به دوره قبل ۴ درصد افزایش داشت. میزان تولید کاتد مس در این مدت، حدود هشت هزار تن کاهش داشت و به ۲۷۲ هزار تن رسید.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، شرکت آروبیس یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فلزات غیرآهنی در جهان به‌ شمار می‌رود و یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های بازیافت مس در سراسر جهان است. این شرکت با استفاده از کنسانتره‌های فلزی، ضایعات فلزات، مواد بازیافتی حاوی فلزات آلی و معدنی و باقی‌مانده‌های صنعتی، محصولاتی با بالاترین کیفیت تولید می‌کند. تولید کاتد مس این شرکت سالانه به بیش از یک میلیون تن می‌رسد. از دیگر محصولات مهم این شرکت می‌توان به محصولات مختلفی مانند مفتول، شکل‌های ریخته‌گری پیوسته، پروفیل‌ها و محصولات نورد مسطح ساخته شده از مس و آلیاژهای مس اشاره کرد. از دیگر فلزات تولیدی این شرکت می‌توان فلزات گران‌بها، سلنیوم، سرب، نیکل، قلع و روی را نام برد. سبد محصولات این شرکت همچنین شامل محصولات جانبی مانند اسید سولفوریک و سیلیکات آهن نیز می‌شود.

به‌ طور کلی تولیدات مس این شرکت از دو روش ذوب و بازیافت به دست می‌آید. بخش بازیافت شامل بازیافت ضایعات مس، مواد خام و ضایعات صنعتی است و بخش ذوب به فرآوری کنسانتره مس اختصاص دارد. این شرکت دارای مراکز تولید در آلمان، بلژیک، بلغارستان، فنلاند و هلند در اروپا است. این شرکت همچنین یک سایت تولید در ایالات متحده دارد. دفتر مرکزی آروبیس در هامبورگ آلمان است. سایت‌های هامبورگ و پیروودوپ، مهم‌ترین مراکز ذوب فلز این شرکت هستند و به تولید کاتد مس اختصاص دارند که برای تولید سیم مسی و ریخته‌گری مورد استفاده قرار می‌گیرند. از دیگر واحدهای مهم شرکت آروبیس می‌توان به واحد «Richmond» و «Finland» اشاره کرد که در تولید محصولات مسی و بازیافت مشغول به فعالیت هستند.

بررسی درآمد فصلی شرکت آروبیس

در نمودار یک، میزان درآمد و حاشیه سود ناخالص شرکت آروبیس از ابتدای سال ۲۰۲۱ تا فصل سوم سال ۲۰۲۳ به نمایش درآمده است. بر این اساس می‌توان گفت میزان درآمد فصلی این شرکت در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۲ بیشترین مقدار در این دوره یعنی ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو رسیده‌ است و کمترین درآمد فصلی این شرکت نیز در فصل ماهه اول سال ۲۰۲۱ رقم خورد که چیزی حدود هشت میلیارد و ۱۱۰ میلیون یورو بود. گفتنی است که میزان درآمد شرکت در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ نسبت به سه ماهه دوم این سال با یک میلیارد و ۴۴۰ میلیون یورو کاهش همراه بود.

میزان درآمد فصلی شرکت طی این دوره رشد خوبی داشت و از هشت میلیارد و ۱۱۰ میلیون یورو در فصل نخست سال ۲۰۲۱، به چیزی حدود ۹ میلیارد و ۵۹۰ میلیون یورو در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ افزایش یافت؛ همچنین نرخ رشد مرکب سالانه درآمد شرکت در دوره مورد بررسی برابر با یک درصد محاسبه شد. علت اصلی رشد درآمد شرکت در این دوره، افزایش قیمت مس و رشد تقاضا برای آن بوده‌ است. درآمد شرکت در مجموع به درآمد حاصل از بازیافت و ذوب فلزات به ویژه تولید کاتد مس تقسیم‌بندی می‌شود. بررسی‌های انجام‌ شده در آتورپات نشان داد که چیزی حدود ۴۳ درصد از درآمد شرکت در سال مالی ۲۴-۲۰۲۳ از بخش ذوب و فرآوری به دست می‌آید.

همان‌طور که در نمودار قابل مشاهده است، درآمد قبل از کسر مالیات بخش ذوب شرکت آروبیس تا سه ماهه سوم سال ۲۰۲۲ افزایش داشته است. با وجود افزایش درآمد شرکت از بخش ذوب در سه سال اخیر، مقدار حاشیه سود در فصل سوم سال ۲۰۲۳ حدود یک درصد کاهش پیدا کرده است. افزایش هزینه تامین انرژی، پرداخت مالیات و هزینه‌های نیروی انسانی را می‌توان به‌ عنوان مهم‌ترین دلیل کاهش حاشیه سود طی ماه‌های اخیر در نظر گرفت.

همان‌طور که در نمودار ۲ قابل مشاهده است، حجم تولید کاتد مس شرکت آروبیس از سال مالی ۱۸-۲۰۱۷ آورده شده است. طبق گزارش این شرکت، نوسانات قیمت جهانی مس بر حجم تولید کاتد در این شرکت تاثیر‌گذار بوده است. در سال مالی ۲۳-۲۰۲۲، حجم تولید کاتد مس حدود یک میلیون و ۱۱۰ هزار تن برآورد شد که نسبت به سال مالی قبل از خود حدود پنج هزار تن کاهش پیدا کرد. بر اساس اطلاعات گزارش‌های مالی، شرکت آروبیس در نظر دارد تا اقداماتی به‌ منظور افزایش بهره‌وری و تولید در واحد «Lunen» انجام دهد. در نتیجه این شرکت پیش‌بینی کرده است که تا نیمه دوم سال ۲۰۲۴، حجم تولید کاتد مس روند نزولی داشته باشد.

با توجه به نمودار ۳، در طول سه ماه سوم سال ۲۰۲۳ در این شرکت، حدود ۳۷ درصد از درآمد کل از طریق فروش سیم و مفتول مسی به دست آمده است. پس از آن کاتد ۲۳ درصد، فلزات گران‌بها ۲۰ درصد، کارنشده ۶ درصد، پروفیل ۸ درصد و سایر تولیدات ۶ درصد از درآمد کل را به خود اختصاص دادند.

بر اساس گزارش شرکت آروبیس، حجم تولید سیم و مفتول مس در سه ماهه سوم سال مالی ۲۴-۲۰۲۳ حدود ۲۴۸ هزار تن اعلام شده که نسبت به دوره قبل، ۹ هزار تن افزایش داشته است. میزان تولید کاتد مس در این مدت حدود ۲۷۲ هزار تن بوده که نسبت به دوره مشابه قبلی، هشت هزار تن کاهش داشته است.

پیش‌بینی می‌شود میزان تقاضا برای سیم و مفتول مسی به ویژه در بخش زیرساخت و تولید خودرو‌های الکتریکی با رشد همراه باشد. میزان مصرف مس در خودرو‌های الکتریکی نسبت به خودرو‌های معمولی چهار برابر بیشتر است و با افزایش تولید این نوع خودرو‌ها، میزان تقاضا برای فلز مس رشد پیدا می‌کند. نقش مس در آینده خودروهای برقی گسترده است و اجزای مختلفی از جمله دستگاه‌های سیم‌کشی خودرو، باتری‌ها و کابل‌های برق را شامل می‌شود؛ همچنین رشد استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و اهمیت کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی، میزان مصرف مفتول مسی را افزایش خواهد داد.

انتهای پیام//

به منظور تامین حجم تقاضای مصرف‌‌کنندگان،

۱۴:۲۶ /سه شنبه/۲۷ آذر ۱۴۰۳

در سال 2025 میلادی،

۸:۰۰ /دوشنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۳

بازراه‌اندازی معادن متروکه مس،

۹:۲۹ /سه شنبه/۱۵ آبان ۱۴۰۳

در هشت ماهه 2024 صورت پذیرفت؛

۷:۴۵ /یکشنبه/۱۳ آبان ۱۴۰۳

احسان نمازی‌زاده، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۲۱ /دوشنبه/۱۹ شهریور ۱۴۰۳

غلامرضا ملاطاهری، معاون طرح و برنامه‌ریزی راهبردی شرکت ملی صنایع مس ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۴:۵۷ /شنبه/۱۴ بهمن ۱۴۰۲

مجید ضیایی، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۰۱ /یکشنبه/۳۰ بهمن ۱۴۰۱

معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران:

۷:۵۴ /پنجشنبه/۳۱ شهریور ۱۴۰۱

عزیزه شریفی، مدیر آموزش شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۰:۴۸ /دوشنبه/۲۴ مرداد ۱۴۰۱

بهروز رحمتی، معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۵:۴۴ /چهارشنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۰

يداله مرادی، مديرعامل شرکت آلياژسازان زنجان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

۵:۴۱ /شنبه/۶ آبان ۱۴۰۲

فرشید سلطانزاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۷ مرداد ۱۴۰۲

در نشست مدیران عامل «تاصیکو» و «فباهنر» با فعالان بازار سرمایه مطرح شد؛

۱۶:۴۹ /دوشنبه/۲۱ آبان ۱۴۰۳

تا پایان هشت ماه امسال؛

۶:۲۶ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/5

226357

فلزات آنلاین

1403/10/5

612515

فلزات آنلاین

1403/10/5

923445

فلزات آنلاین

1403/10/5

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/5

24873

فلزات آنلاین

1403/10/5

13831

فلزات آنلاین

1403/10/5

42643

فلزات آنلاین

1403/10/5

48803

فلزات آنلاین

1403/10/5

43072

فلزات آنلاین

1403/10/5

41383

فلزات آنلاین

1403/10/5

28816

فلزات آنلاین

1403/10/5

30214

فلزات آنلاین

1403/10/5

28818

فلزات آنلاین

1403/10/5

37402

فلزات آنلاین

1403/10/5

35717

فلزات آنلاین

1403/10/5

59438

فلزات آنلاین

1403/10/5

28101

فلزات آنلاین

1403/10/5

43017

فلزات آنلاین

1403/10/5

47324

فلزات آنلاین

1403/10/5

5049300