سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۴:۳۹ /پنج شنبه/۶ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۹:۲۹ /سه شنبه/۱۵ آبان ۱۴۰۳

بازراه‌اندازی معادن متروکه مس،

رویکرد جدید شرکت‌های معدنی برای رشد تولید فلز سرخ

در فضای رقابتی ایجاد شده به منظور تامین مس در گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر و استفاده از هوش مصنوعی برای انجام این کار، طیف گسترده‌ای از شرکت‌های معدنی که زمانی پروژه‌های نیمه تمام خود را به دلیل مشکلاتی نظیر تامین سرمایه رها کرده بودند، قصد دارند از این معادن متروکه برای سرعت بخشیدن به حجم عرضه مس در بازار استفاده کنند.

در فضای رقابتی ایجاد شده به منظور تامین مس در گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر و استفاده از هوش مصنوعی برای انجام این کار، طیف گسترده‌ای از شرکت‌های معدنی که زمانی پروژه‌های نیمه تمام خود را به دلیل مشکلاتی نظیر تامین سرمایه رها کرده بودند، قصد دارند از این معادن متروکه برای سرعت بخشیدن به حجم عرضه مس در بازار استفاده کنند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به‌ نقل از خبرگزاری رویترز، پیش‌بینی شده است حجم تقاضا برای فلز مس طی سال‌های آینده به دلیل نقش کلیدی آن در تولید وسایل نقلیه الکتریکی، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و راه‌اندازی مراکز داده هوش مصنوعی افزایش یابد. بر همین اساس، احتمال می‌رود حجم تقاضا برای فلز مس در سال ۲۰۳۵ به میزان ۱٫۷ درصد از حجم عرضه پیشی بگیرد. در همین راستا، تعدادی از شرکت‌ها به دنبال احیای معادن قدیمی یا نیمه‌کاره رها شده به دلیل مشکلات تامین سرمایه هستند.

به طور معمول، راه‌اندازی یک معدن مس از صفر تا ۱۰۰ حداقل ۱۰ سال به طول خواهد انجامید و به حداقل پنج میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد؛ البته شرکت‌های استخراج‌کننده با چالش‌های دیگری همچون مخالفت جوامع محلی با راه‌اندازی پروژه‌های معدنی در طول این دوره مواجهند.

ارزیابی تحلیگران خبرگزاری رویترز از حداقل چهار معدن مس که در فرایند راه‌اندازی مجدد قرار دارند، نشان می‌دهد که مالکان این معادن در تلاشند تا روش سریع‌تری برای عرضه سالانه حدود هفت میلیون تن فلز مس بیشتر طی پنج سال آینده علاوه بر ۳۰ میلیون تن تولید سالانه پیش‌بینی شده تا سال ۲۰۳۱ پیدا کنند.

دانیل بورنشتاین، فعال در شرکت «McCarthy Tetrault» که به شرکت‌های معدنی در خصوص بازسازی معادن خدمات مشاوره‌ای ارائه می‌دهد، اظهار داشت: بازسازی و دوباره‌سازی معادن قدیمی این تفکر را به سرمایه‌گذاران القا خواهد کرد که به‌کارگیری این روش، جزو آسان‌ترین رویه‌ها برای سرمایه‌گذاری در بخش معدن است.

در همین رابطه و به عنوان مثال، می‌توان به اقدام بخش خودمختار «Selkirk First Nation» واقع در منطقه یوکان کانادا در سال ۲۰۲۴ که مدیریت معدن «Minto» را در این منطقه به عهده گرفت، اشاره کرد. گفتنی است شرکت «Minto Metals» در حالی فعالیت در این معدن را در سال ۲۰۲۳ متوقف کرد که سالانه حدود ۲۲۶ هزار تن مس در معدن مذکور تولید می‌شد. با این حال، شرکت «Minto Metals» به دلیل مشکلات شدید مالی مجبور شد فعالیت در این پروژه را متوقف کند.

معدن «Minto»، یکی از اولین معادن در تاریخ کاناداست که سهام آن توسط یکی از جوامع بومی ساکن این کشور خریداری شده است. در حال حاضر جزئیات ارائه شده در خصوص بازراه‌اندازی معدن مذکور با کمک شرکت‌های خارجی در دست بررسی قرار دارد. ارزیابی اسناد منتشر شده در خصوص مجوزهای صادر شده برای راه‌اندازی مجدد این معدن نشان می‌دهد که آغاز فرایند تولید در معدن «Minto» حدود دو سال به طول می‌انجامد.

شرکت «Cygnus Metals» در همین راستا قصد دارد معدن مس «Chibougamau» تحت مدیریت خود در استان کبک کانادا که سهام آن را از شرکت استرالیایی «Doré Copper Mining» خریداری کرده است، دوباره راه‌اندازی کند. گفتنی است فعالیت در این معدن مس از سال ۲۰۰۸ تاکنون متوقف بوده است.

در اسپانیا نیز شرکت «Denarius Metals» در نظر دارد فعالیت در معدن «Aguablanca» تحت نظارت خود را پس از هفت سال وقفه دوباره از سر بگیرد. علاوه‌براین، شرکت «Nevada Copper Corp» که در ماه آگوست ۲۰۲۴ سهام آن توسط سهامی شرکت «Kinterra Capital» خریداری شد، قصد دارد فعالیت در معدن «Pumpkin Hollow» تحت مدیریت خود را پس از رفع مشکلات مالی، در سال جاری میلادی دوباره آغاز کند.

شرکت «Nevada Copper Corp» استخراج از معادن را هم به روش استخراج زیرزمینی و هم به روش استخراج روباز انجام می‌دهد. پس از اینکه نتیجه فاز مطالعات امکان‌سنجی به دسترسی به سنگ معدن مس با خلوص بالا منجر شد، مدیران این شرکت به منظور جذب سرمایه چندین بار اقدام به واگذاری سهام این شرکت کردند.

کمال تور، معاون مدیر شرکت «Kinterra Capital» در همین راستا اظهار داشت: شرکت «Nevada Copper Corp» تمرکز خود را در بلندمدت بر روی روش استخراج روباز در پروژه مس تحت مدیریت خود قرار داده است.

وی عنوان کرد: هنگامی که اقدامات اساسی در رابطه با توسعه معدن مذکور صورت پذیرد و تامین مالی پروژه انجام شود، توجه شرکت‌های بزرگ معدنی به خرید سهام این پروژه معطوف می‌شود. گفتنی است حجم کل ذخایر معدن مس تحت نظارت شرکت «Nevada Copper Corp» حدود ۳٫۵ میلیون تن برآورد شده است.

شریل براندون، یکی از مدیران شرکت «Kinterra Capital» مطرح کرد: عملیات استخراج به روش روباز در معدن مذکور احتمالا در پنج سال منتهی به سال ۲۰۳۰ آغاز خواهد شد و این معدن را به بزرگ‌ترین معدن مس در آمریکا تبدیل خواهد کرد. لازم به ذکر است که فعالیت استخراج از معدن مس «Chibougamau» از سال ۱۹۵۰ تا سال ۲۰۰۸ ادامه داشته است.

ارنست میست، مدیر اجرایی شرکت «Doré Copper Mining» که پیش از این منصب مدیریت شرکت «First Quantum Minerals» در معدن «Cobre Panama» را بر عهده داشت، عنوان کرد: معدن «Chibougamau» دارای بالاترین عیار مس در قاره آمریکای شمالی است.

به گفته وی، معدن «Chibougamau» با هزینه سرمایه‌ای ۱۸۰ میلیون دلار کانادا (۱۳۳٫۲۶ میلیون دلار آمریکا)، یکی از کم‌هزینه‌‌برترین پروژه‌های مس در دنیا به شمار می‌رود. شرکت «Doré Copper Mining» اخیرا طی بیانیه‌ای اعلام کرد که فرایند بهره‌برداری مجدد از این معدن در سال ۲۰۲۷ آغاز خواهد شد.

شرکت «Denarius» مستقر در تورنتو کانادا که دارایی‌هایی در کشورهای اسپانیا و کلمبیا دارد، تصمیم گرفته است دوباره فرایند تولید در پروژه نیکل-مس «Aguablanca» را آغاز کند. در همین رابطه، شرکت «Lundin Group» در سال ۲۰۱۶ زمانی که قیمت نیکل روند نزولی به خود گرفت، فعالیت در معدن «Aguablanca» را متوقف کرد.

سرافینو یاکونو، مدیر اجرایی شرکت «Denarius» ابراز کرد: استخراج از برخی معادن از زمان امپراطوری روم تاکنون ادامه دارد و تنها موضوعی که در این رابطه طی گذر زمان تغییر پیدا کرده، قیمت کالاها بوده است.

وی خاطرنشان کرد: شرکت «Denarius» هدف‌گذاری اولیه تولید کنسانتره نیکل و مس ۹۰ تنی را تا پایان سال ۲۰۲۵ برای معدن «Aguablanca» تعیین کرده است.

شرکت‌های «Trafigura» و «Boliden» به عنوان شرکای تجاری شرکت «Denarius»، اقدام به پیش‌خرید محموله‌های نیکل و مس با قیمت ۱۷ هزار و ۵۰۰ دلار در هر تن برای نیکل و ۱۰ هزار دلار در هر تن برای مس از این شرکت کرده‌اند. گفتنی است هزینه‌های بازراه‌اندازی معدن «Aguablanca» حدود ۱۵ میلیون دلار کانادا برآورد شده است.

چالش‌های بازراه‌اندازی معادن مس

راب مک‌ لئود، مدیرعامل شرکت «Nations Royalty» معتقد است که علی‌رغم افزایش حجم تقاضا برای مس، تلاش‌های انجام شده در راستای بازراه‌اندازی معادن متروکه ممکن است به دلیل مسائلی مانند نوسانات قیمت‌ کالاها و تعرفه‌های ذوب و دسترسی محدود به نیروی کار ماهر با چالش‌هایی همراه شود.

در حال حاضر، افت حجم تقاضا برای مس از سوی چین، برخی از سرمایه‌گذاران را بر آن داشته است که ارقام پایین‌تری را برای قیمت‌ محموله‌های این فلز سرخ پیش‌بینی کنند. در همین رابطه، شرکت «Goldman Sachs» اخیرا رقم پیش‌بینی ارائه شده خود برای مس را از ۱۵ هزار دلار به ۱۰ هزار و ۵۰۰ دلار در هر تن کاهش داده است.

ارنست میست، مدیر اجرایی شرکت «Doré Copper Mining» ضمن اشاره به مشکلاتی در خصوص تامین مالی سرمایه به منظور تکمیل فرایند باز راه‌اندازی معدن «Chibougamau»، خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان با چالش زمان‌بندی آغاز فرایند تولید مطابق با تعیین قیمت‌های مورد نظر خود روبه‌رو هستند.

بورنشتاین از شرکت «McCarthy Tetrault» بر این باور است: هنگامی که قرار بر این است یک معدن متروکه دوباره راه‌اندازی شود، این‌گونه تصور خواهد شد که چنین اقدامی در زمان بسیار کمی انجام می‌شود. با این حال، واقعیت این است که در عمل راه‌اندازی این معادن بسیار متفاوت‌تر از آنچه دیگران تصور می‌کنند، خواهد بود.

وی تصریح کرد: در برخی مواقع شماری از دولت‌ها از شرکت‌های معدنی درخواست می‌کنند که برای معادن تحت مدیریت خود که چندین سال از صدور مجوزهای مربوط به راه‌اندازی آن‌ها گذشته است، دوباره تقاضای دریافت صدور مجوز برای ادامه فعالیت کنند.

این فعال در شرکت «McCarthy Tetrault» همچنین به مشکلات زیست‌محیطی و مسئولیت‌های اجتماعی مرتبط با معادن متروکه ساخته شده در زمین‌های متعلق به جوامع محلی اشاره کرد.

بورنشتاین در پایان یادآور شد: نگرانی‌ها در خصوص راضی کردن جوامع محلی کاری سخت اما قابل انجام است و حتما باید این موضوع در راه‌اندازی مجدد معادن متروکه در نظر گرفته شود.

انتهای پیام//

به منظور تامین حجم تقاضای مصرف‌‌کنندگان،

۱۴:۲۶ /سه شنبه/۲۷ آذر ۱۴۰۳

در سال 2025 میلادی،

۸:۰۰ /دوشنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۳

در هشت ماهه 2024 صورت پذیرفت؛

۷:۴۵ /یکشنبه/۱۳ آبان ۱۴۰۳

در بحبوحه تحولات معدنی در جهان،

۸:۳۲ /دوشنبه/۷ آبان ۱۴۰۳

احسان نمازی‌زاده، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۲۱ /دوشنبه/۱۹ شهریور ۱۴۰۳

غلامرضا ملاطاهری، معاون طرح و برنامه‌ریزی راهبردی شرکت ملی صنایع مس ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۴:۵۷ /شنبه/۱۴ بهمن ۱۴۰۲

مجید ضیایی، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۰۱ /یکشنبه/۳۰ بهمن ۱۴۰۱

معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران:

۷:۵۴ /پنجشنبه/۳۱ شهریور ۱۴۰۱

عزیزه شریفی، مدیر آموزش شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۰:۴۸ /دوشنبه/۲۴ مرداد ۱۴۰۱

بهروز رحمتی، معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۵:۴۴ /چهارشنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۰

يداله مرادی، مديرعامل شرکت آلياژسازان زنجان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

۵:۴۱ /شنبه/۶ آبان ۱۴۰۲

فرشید سلطانزاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۷ مرداد ۱۴۰۲

در نشست مدیران عامل «تاصیکو» و «فباهنر» با فعالان بازار سرمایه مطرح شد؛

۱۶:۴۹ /دوشنبه/۲۱ آبان ۱۴۰۳

تا پایان هشت ماه امسال؛

۶:۲۶ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/5

226357

فلزات آنلاین

1403/10/5

612515

فلزات آنلاین

1403/10/5

923445

فلزات آنلاین

1403/10/5

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/5

24873

فلزات آنلاین

1403/10/5

13831

فلزات آنلاین

1403/10/5

42643

فلزات آنلاین

1403/10/5

48803

فلزات آنلاین

1403/10/5

43072

فلزات آنلاین

1403/10/5

41383

فلزات آنلاین

1403/10/5

28816

فلزات آنلاین

1403/10/5

30214

فلزات آنلاین

1403/10/5

28818

فلزات آنلاین

1403/10/5

37402

فلزات آنلاین

1403/10/5

35717

فلزات آنلاین

1403/10/5

59438

فلزات آنلاین

1403/10/5

28101

فلزات آنلاین

1403/10/5

43017

فلزات آنلاین

1403/10/5

47324

فلزات آنلاین

1403/10/5

5049300