سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۰:۲۶ /جمعه/۷ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۵:۰۸ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

سعید قاسم‌زاده، مدیرعامل شرکت توسعه اقتصادی پایدار فراگیر (تافکو) در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

سرمایه انسانی رمز موفقیت ماست/ پیشتازی تافکو در حوزه بومی‌سازی و نوآوری

يکی از نکات برجسته که اهميت توسعه صنعت استراتژيک فولاد در داخل کشور را طی ساليان اخير دو چندان کرده، بومی‌سازی قطعات و تجهيزات مورد نياز فولادسازان بر پايه دانش و تجربه متخصصان داخلی و شرکت‌های دانش‌بنيان بوده است؛ از طرفی، مقوله نوآوری نيز به خوبی توسط دانش‌بنيان‌ها و استارت‌آپ‌های فولادی در حال اجراست و از اين رو مي‌توان گفت صنعت فولاد ايران مسير درستی را در پيش گرفته است. شرکت توسعه اقتصادی پايدار فراگير (تافکو) به عنوان يکی از شرکت‌های زيرمجموعه گروه فولاد خوزستان...

یکی از نکات برجسته که اهمیت توسعه صنعت استراتژیک فولاد در داخل کشور را طی سالیان اخیر دو چندان کرده، بومی‌سازی قطعات و تجهیزات مورد نیاز فولادسازان بر پایه دانش و تجربه متخصصان داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان بوده است؛ از طرفی، مقوله نوآوری نیز به خوبی توسط دانش‌بنیان‌ها و استارت‌آپ‌های فولادی در حال اجراست و از این رو می‌توان گفت صنعت فولاد ایران مسیر درستی را در پیش گرفته است. شرکت توسعه اقتصادی پایدار فراگیر (تافکو) به عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه گروه فولاد خوزستان، از جمله شرکت‌هایی به شمار می‌آید که به نتایج قابل‌توجهی در این دو حوزه یعنی «بومی‌سازی قطعات و تجهیزات» و «نوآوری» دست یافته و در تلاش است اقدامات و برنامه‌های خود را به بیرون از این گروه عظیم صنعتی توسعه دهد. خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» با هدف بررسی اهداف و دستاوردهای شرکت توسعه اقتصادی پایدار فراگیر (تافکو) طی یک سال اخیر، گفت‌وگویی را با سعید قاسم‌زاده، مدیرعامل این شرکت در حاشیه بیست و ششمین سمپوزیوم و نمایشگاه بین‌المللی فولاد کشور تدارک دیده است که متن کامل آن را در ادامه می‌خوانید:

هدف از تاسیس و راه‌اندازی شرکت توسعه اقتصادی پایدار فراگیر (تافکو) چه بوده و این شرکت به چه دستاوردهایی طی یک سال اخیر دست یافته است؟

شرکت توسعه اقتصادی پایدار فراگیر (تافکو) با سهام‌داری ۱۰۰ درصدی گروه توسعه فراگیر فولاد خوزستان (از شرکت‌های زیرمجموعه گروه فولاد خوزستان) در مرداد ماه ۱۳۹۷ تاسیس شده است. اهداف و استراتژی‌های تافکو در هفت حوزه شامل تامین قطعات و تجهیزات کارخانه‌های فولادی از طریق مهندسی معکوس و ساخت داخل در کارگاه‌های تحت پوشش؛ شناسایی ایده‌ها و توانمندی‌های تولیدکنندگان داخلی، شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت از آن‌ها جهت بومی‌سازی قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنایع فولادی؛ شناسایی تکنولوژ‌ی‌های روز ساخت تجهیزات و قطعات صنایع فولادی و مشارکت با تولیدکنندگان داخلی جهت انتقال این تکنولوژی‌ها به داخل کشور؛ ایجاد شراکت و یا مالکیت شرکت‌های طراحی و مهندسی ساخت، کارگاه‌های ساخت و شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه تامین قطعات و تجهیزات استراتژیک کارخانه‌های فولادی؛ ارائه خدمات مهندسی تامین و پشتیبانی بازرگانی شرکت‌های فولادی کشور؛ تسهیل‌گری تامین قطعات و تجهیزات از تولیدکنندگان خارجی و مشارکت با شرکت‌های پیمانکار (EPC) ملی و بین‌المللی برای تامین تجهیزات پروژه‌های فولادی در داخل و خارج از کشور می‌شود و ما اکنون به طور ویژه اجرای دو هدف شاخص یعنی بومی‌سازی قطعات و تجهیزات مورد نیاز برای صنعت فولاد و راهبری مرکز نوآوری شرکت فولاد خوزستان را دنبال می‌کنیم.

در یک سال اخیر، ما عملکرد چشمگیر و قابل‌‌قبول‌تری را نسبت به سال قبل از آن به ثبت رساندیم و بیش از ۱۰ برابر درآمد کسب کردیم؛ همچنین بومی‌سازی قطعات خاصی را که تا به امروز صنایع به دلیل پیچیدگی‌های موجود به سراغ آن‌ها نرفته بودند،‌ در برنامه خود قرار دادیم. در همین راستا، قرارداد تولید کمپرسورهای پروسس و گاز خنثی را منعقد کردیم و به زودی محصول را تحویل کارفرما خواهیم داد. در یک سال اخیر، بررسی‌ها و اقداماتی را در زمینه لوله‌های ریفرمر انجام دادیم و در حال پیشروی این مهم در بخش نوآوری تافکو هستیم. به علاوه، موفق به ساخت ایندکس بیرینگ‌های مورد استفاده در کارخانه‌های گندله‌سازی شدیم که عمر این محصول همانند لوله‌های ریفرمر از نمونه مشابه خارجی آن بیشتر است. بدون شک در دسترس بودن و نظارت مستقیم بر شرایط تولید کارخانه‌های فولادی، یک مزیت برای تافکو در مقایسه با شرکت‌های مشابه خارجی محسوب می‌شود. از طرفی، ما همواره به‌کارگیری دانش، تجارب و مهارت‌های به دست آمده حاصل از حدود ۲۵ سال سابقه تولید در شرکت فولاد خوزستان را مد نظر قرار داده‌ایم و به دنبال استفاده از بانک اطلاعاتی و یافته‌های دانشی کلیه پرسنل، حتی بازنشستگان فولاد خوزستان هستیم.

از دیدگاه جنابعالی، چه عواملی در کسب موفقیت‌های فوق در شرکت توسعه اقتصادی پایدار فراگیر موثر بوده است؟

منابع انسانی، مهم‌ترین عامل تاثیرگذار در تحقق دستاوردها و موفقیت‌های تافکو طی یک سال اخیر به شمار می‌آید و ما معتقدیم که تافکو جایگاه امروز خود را مدیون سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در حوزه نیروی انسانی است. تعداد نیروی انسانی استخدام شده در تافکو طی یک سال اخیر به حدود ۲۰ نفر می‌رسد که این مهم با نظارت مستقیم مدیریت و دقت‌نظرهای فراوان صورت پذیرفته است. نکته قابل توجه اینکه کلیه پرسنل در تافکو اعم از نیروهای خدماتی و کارشناسی باید از تمامی معیارهای مدنظر ما برخوردار باشند زیرا استخدام آن‌ها بر اساس آزمون‌ها و مصاحبه‌های سختگیرانه انجام می‌شود. برای مثال، گاهی اوقات لیست اولیه برای استخدام دو نفر در مجموعه به حدود یک هزار و ۴۰۰ نفر می‌رسد که نشان از سختگیری و اهمیت بالای به‌کارگیری نیروی انسانی متعهد و متخصص در تافکو دارد. در مرکز نوآوری فولاد خوزستان، ما ۶ رشته را تعریف کرده‌ایم که برترین‌‌های استان خوزستان که در دانشگاه‌های مطرح کشور تحصیل کرده و فارغ‌التحصیل شده‌اند، در آن‌ها حضور دارند. در یک نگاه کلی، سرمایه انسانی رمز موفقیت تافکو بوده و خواهد بود تا ضمن استفاده از بانک اطلاعاتی جامع و قدرتمند، در مسیر تولید و تامین قطعات و تجهیزات به بهترین قیمت، بیشترین کیفیت و در زمان مناسب گام برداریم.

در حال حاضر با چه چالش‌هایی در مسیر فعالیت خود به ویژه حوزه بومی‌سازی تجهیزات و قطعات مواجه هستید؟

به نظر بنده، مهم‌ترین چالش بومی‌سازی و ساخت داخل کاهش تولید فولادسازان و سایر صنایع به دلیل قطعی برق در تابستان و قطعی گاز در زمستان است که طبیعتا باعث افت مصرف قطعات، کاهش تولید ملی، افت توسعه دانش و نوآوری، کاهش اشتغال‌زایی و در نهایت افت رونق و رشد اقتصادی می‌شود. همچنین در زمینه نوآوری لازم است که دولت حمایت‌های خوب خود را که در زمینه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپی و در قالب صرف نظر کردن از مالیات عملکردی شرکت‌ها به نفع این موضوع شروع کرده است، ادامه دهد. ما معتقدیم صندوق سرمایه‌‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVC)، هم به نفع دولت و هم تولیدکنندگان است زیرا بستر رشد و توسعه استارت‌آپ‌ها ضمن ثبت اختراع و تولید محصولات جدید در کشور فراهم می‌شود و از این رو امیدواریم چالش چندانی متوجه شرکت‌های نوآور و استارت‌آپ در این خصوص نشود.

شرکت توسعه اقتصادی پایدار فراگیر چه اهداف و برنامه‌هایی را برای نیمه دوم سال جاری تبیین کرده است؟

عملکرد موفق تافکو طی بیش از ۶ سال اخیر گویای همه چیز است و پیشنهاد می‌کنیم که شرکت‌های مختلف حتی برای یک بار هم که شده، با مجموعه ما همکاری داشته باشند. تافکو در حوزه‌ بومی‌سازی قطعات و تجهیزات صنعت فولاد به علاوه نوآوری، حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد و به نوعی مدعی است. در نیمه دوم امسال، برنامه‌ریزی‌های لازم جهت توسعه محیط شرکت را انجام داده‌ایم و گزینش و استخدام نیروی انسانی را در ادامه پیگیری خواهیم کرد. از طرفی، در حال مذاکره و رایزنی‌های گسترده با کارفرمایان متنوع (خارج از گروه فولاد خوزستان) جهت انجام پروژه‌های جدید هستیم تا بتوانیم به بهترین شکل ممکن به تولید و صنعت کشور خدمت کنیم. در حوزه نوآوری نیز برنامه‌های پژوهشی و تحقیقاتی خود را با قدرت دنبال خواهیم کرد. در همین راستا، هشت مقاله در بیست و ششمین سمپوزیوم و نمایشگاه بین‎المللی فولاد ۱۴۰۳ کیش ارائه کردیم که پنج مورد آن پذیرفته شد. این مقاله‌ها در قالب پوستر با رویکرد مدل‌سازی پیش‌بینی قیمت سنگ‌آهن با استفاده از «DeepAR » با شاخص گاز طبیعی به عنوان یک عامل هم‌بسته، با رویکرد مبتنی بر یادگیری عمیق برای پیش‌بینی سری‌های زمانی در صنعت فولاد و پیش‌بینی تولید فولاد، بازآرایی سیستم حفاظت حرارتی فنولی پر از سرباره فولادی، یک کاربرد جدید برای سرباره فولاد به عنوان یک افزودنی ضدشعله، افزایش کارایی شناسایی و نگهداری قطعات در صنعت فولاد با استفاده از شبکه‌های عصبی مصنوعی و بررسی ریزساختار و سختی کاربید کروم در فولاد کم‌کربن ارائه شد.

انتهای پیام//

با سرمایه‌گذاری ۳۰ میلیارد تومانی فولاد مبارکه،

۱۱:۳۳ /یکشنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۳

مدیر مهندسی فروش شرکت دانش‌بنیان مهندسی کیاراد کیمیا صدرا:

۱۳:۵۸ /چهارشنبه/۲۱ آذر ۱۴۰۳

گام تازه پیشگامان فولاد جنوب در مسیر تحول؛

۱۳:۲۸ /سه شنبه/۲۰ آذر ۱۴۰۳

مصطفی اسکندری، مدیرعامل شرکت مهندسی معادن و فلزات (MME)، شعبه ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۳۹ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

محمدرضا پاکباز، مدیرعامل شرکت مهندسین مشاور پیشگامان فولاد جنوب در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۲۸ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

محمدحسین مولوی‌زاده، مدیرعامل شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۵ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مقداد ملکی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان کاوشگران صنایع معدنی راشا در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۲۹ /شنبه/۲۰ مرداد ۱۴۰۳

محمدرضا پاکباز، مدیرعامل شرکت مهندسین مشاور پیشگامان فولاد جنوب در گفت‌وگو با «فلزات‌‎آنلاین»:

۴:۵۶ /شنبه/۶ مرداد ۱۴۰۳

مهران امینی تهرانی، مدیرعامل شرکت کهن بازار قرن در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۷:۲۲ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

چه عواملی بستر توسعه فراگیر را فراهم می‌کنند؟

۹:۳۳ /یکشنبه/۲۵ شهریور ۱۴۰۳

سيد محمدحسين موسوی‌زاده، مشاور مديرعامل شرکت مهندسين مشاور پيشگامان فولاد جنوب طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۵۲ /شنبه/۹ تیر ۱۴۰۳

محمدحسین مولوی‌زاده، مدیرعامل شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۲۰ /شنبه/۲۶ خرداد ۱۴۰۳
به زودی گزارش‌های تحلیلی مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

اینفوگرافیک شرکت دانش پرتو نقش جهان؛

۶:۱۳ /شنبه/۲۷ مرداد ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان؛

۵:۵۴ /شنبه/۱۳ مرداد ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان؛

۶:۲۴ /شنبه/۱۹ خرداد ۱۴۰۳

نگاهی به شرکت بین­‌المللی مهندسی ایران (ایریتک)؛

۷:۳۰ /شنبه/۲۱ بهمن ۱۴۰۲

اینفوگرافیک شرکت پیشگامان فولاد جنوب؛

۵:۲۳ /شنبه/۹ دی ۱۴۰۲

اینفوگرافیک معرفی شرکت؛

۱۴:۵۸ /چهارشنبه/۲۳ فروردین ۱۴۰۲

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/6

226357

فلزات آنلاین

1403/10/6

612515

فلزات آنلاین

1403/10/6

923445

فلزات آنلاین

1403/10/6

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/6

24873

فلزات آنلاین

1403/10/6

13831

فلزات آنلاین

1403/10/6

42543

فلزات آنلاین

1403/10/6

48803

فلزات آنلاین

1403/10/6

43100

فلزات آنلاین

1403/10/6

41393

فلزات آنلاین

1403/10/6

28910

فلزات آنلاین

1403/10/6

30108

فلزات آنلاین

1403/10/6

28872

فلزات آنلاین

1403/10/6

37389

فلزات آنلاین

1403/10/6

35711

فلزات آنلاین

1403/10/6

59191

فلزات آنلاین

1403/10/6

28226

فلزات آنلاین

1403/10/6

43017

فلزات آنلاین

1403/10/6

47369

فلزات آنلاین

1403/10/6

5077700