مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس گفت: در سالی که گذشت، انواع زیرساختهای نیروگاهی، لجستیکی و آموزشی و پژوهشی را با هدف توسعه فعالیتهای صنایع معدنی و فلزی فراهم آوردیم و به دنبال آن هستیم تا ضمن ادامه همین روند در سال آتی، اشتغالزایی پایدار و رونق اقتصادی را در سطح استان هرمزگان و کشور فراهم کنیم.
محمدرضا پیرحسینلو در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» اظهار داشت: منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس به عنوان بزرگترین منطقه ویژه اقتصادی ایران و یکی از مهمترین قطبهای صنایع معدنی و فلزی در کشور، نقش قابلتوجهی در جذب سرمایه و توسعه زیرساختهای ضروری برای فعالیتهای صنعتی، تجاری و معدنی ایفا کرده و حضور شرکتهای بزرگ و مطرح فعال در بخش معدن و صنایع معدنی در این منطقه و اجرای طرحهای توسعهای توسط آنها، خود مهر تاییدی بر اهمیت و جایگاه استراتژیک این منطقه عظیم اقتصادی در اقتصاد کشور بوده است.
وی عنوان کرد: در حال حاضر در سایت توسعه، محوطهای به مساحت دو هزار و ۸۶۳ هکتار را برای احداث ۱۷ پروژه اختصاص دادهایم که این پروژهها شامل احداث کارخانههای تولید شمش و ورق فولادی، سرب و روی، فروسیلیس، پودر گچ و … میشود. تنوع پروژههای در دست اجرا در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، بیانگر توسعهای فراگیر در راستای تکمیل زنجیرههای ارزش است و با توجه به این مسئله انتظار میرود که متناسب با طرحهای توسعه، ظرفیتهای نیروگاهی و توزیع برق نیز افزایش یابد.
تامین پایدار برق در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس ضمن تاکید بر اهمیت تامین پایدار انرژی صنایع، مطرح کرد: در حال حاضر ناترازی انرژی، به مهمترین چالش پیشروی صنایع کشور تبدیل شده و تشدید قطعی برق و نیز محدودیت مصرف گاز، منجر به کاهش تولید و سودآوری شرکتهای فعال در بخش معدن و صنایع معدنی کشور شده است. در چنین شرایطی، منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس که تامین زیرساختهای مورد نیاز صنایع را از اهم وظایف خود میداند، بخشی از اراضی منطقه را به احداث نیروگاه اختصاص داده است که از جمله مهمترین طرحهای زیرساختی میتوان به نیروگاههای شرکت فولاد هرمزگان با ظرفیت یک هزار مگاوات، شرکت فولاد کاوه جنوب کیش با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات و نیروگاه شرکت صبا فولاد خلیج فارس اشاره کرد. لازم به ذکر است که در حال حاضر، دو پروژه اول در مرحله اخذ مجوزهای قانونی و پروژه سوم در مرحله مطالعاتی قرار دارند.
پیرحسینلو در ادامه به اجرای اولین پروژه نیروگاهی اختصاصی صنایع در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در محل احداث نیروگاه شرکت آلومینیوم المهدی اشاره کرد و گفت: در این راستا، تفاهمنامهها و قراردادهای چندجانبهای را با گروه مپنا و شرکت آلومینیوم المهدی منعقد کردیم و پیشبینی میکنیم که این پروژه عظیم نیروگاهی طی مدت سه سال آینده به بهرهبرداری برسد. تفاهمنامه احداث نیروگاه از محل بخار نیروگاه شرکت آلومینیوم المهدی در حالی امضا شده که پیش از این، فاز نخست نیروگاه سیکل ترکیبی با ظرفیت ۵۴۶ مگاوات شرکت آلومینیوم المهدی در سال جاری به بهرهبرداری رسیده است و پیشبینی میکنیم که فاز دوم آن نیز تا پایان سال به بهرهبرداری برسد.
وی با بیان اینکه به دنبال راهاندازی پروژههای نیروگاهی در دست اقدام در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، بخش قابلتوجهی از مشکلات و چالشهای تولیدکنندگان و فعالان زنجیره ارزش در این منطقه عظیم اقتصادی مرتفع خواهد شد، افزود: دسترسی فعالان زنجیره ارزش به زیرساختهای لجستیکی مناسب و شبکههای حملونقل با ظرفیت کافی برای تامین مواد اولیه و توسعه صادرات، یکی دیگر از مهمترین استراتژیهای منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس محسوب میشود که این مهم با توجه به اینکه سرمایهگذاریهای انجام شده در سطح منطقه باید به گونهای باشد که زنجیرههای ارزش از حلقههای نخست تا محصولات نهایی به صورت متمرکز شکل بگیرد، اهمیت دوچندانی دارد. در حال حاضر ما یکی از مجهزترین سیستمهای حملونقل ریلی، جادهای و بندری کشور را در اختیار داریم؛ به نحوی که سیستم نوار نقاله انتقال مواد معدنی از محوطه انباشت تا اسکله که دارای ۱۶ کیلومتر طول، ظرفیت بارگیری و تخلیه سه هزار و ۵۰۰ تن در سال و سرعت سه متر بر ثانیه است، از مجهزترین سیستمهای حمل بار مکانیزه در کشور محسوب میشود. علاوهبراین، دو دستگاه انباشتکننده (استاکر) با ظرفیت دو هزار و ۴۰۰ تن بر ساعت و دو دستگاه برداشتکننده با ظرفیت سه هزار و ۵۰۰ تن بر ساعت، از دیگر تجهیزات مکانیزه برای حمل و جابهجایی در سطح منطقه در نظر گرفته شده است.
ضرورت توسعه حملونقل ریلی در کشور
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس با تاکید بر اهمیت توسعه حملونقل ریلی، مطرح کرد: در حال حاضر حمل مواد معدنی و نیز هزینه بالای آن، به یکی دیگر از مهمترین چالشهای موجود در بخش معدن و صنایع معدنی کشور تبدیل شده است که این مهم، جای خالی توسعه حملونقل ریلی را بیش از پیش در کشور نمایان میسازد. بر همین اساس، منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس ضمن برخورداری از سیستم ریلی اختصاصی به طول ۲۱ کیلومتر و مجهز به دو دستگاه لکوموتیو، دو دستگاه واگنبرگردان و ظرفیت تخلیه و بارگیری ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تن، زمینه مناسب برای جابهجایی و حمل بار را فراهم آورده است که از جمله سیستمهای مکانیزه برجسته ریلی در سطح کشور به شمار میآید؛ اگرچه زیرساختهای بندری با سه پست اسکله اختصاصی برای میعانات نفتی پالایشگاهی، میعانات نفتی عمومی و مواد معدنی در این منطقه ویژه اقتصادی فرصت مناسبی را برای توسعه صادرات فراهم ساخته اما با توجه به ظرفیت این بخش برای پهلوگیری کشتیهای با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن، ما لایروبی کانالهای دسترسی را در دستور کار قرار دادهایم تا بهبود مناسبی در زیرساختهای لجستیکی منطقه حاصل شود.
پیرحسینلو در ادامه به توسعه اشتغالزایی پایدار در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس اشاره کرد و یادآور شد: معتقدیم که توسعه صنایع بدون ارتقای سطح دانش فنی و مهارت منابع انسانی و ایجاد زیرساختهای مناسب برای ارائه خدمات علمی و پژوهشی امکانپذیر نیست و با توجه به اینکه یکی از مهمترین رسالتهای اصلی منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس ایجاد، هماهنگی و توسعه ظرفیتهای تولیدی، دانشی و پژوهشی بوده، بخشی از سرمایهگذاریها و رویکردهای ما در راستای بهبود و ارتقای سطح توانمندهای منابع انسانی صورت گرفته است و در همین راستا، موفق به عقد تفاهمنامه همکاری آموزشی با سازمان فنی و حرفهای کشور در سال جاری شدیم. باور ما بر این است که آموزش مهارتهای فنی و حرفهای، یکی از ارکان اصلی توسعه اقتصادی است و این تفاهمنامه، گامی موثر در جهت رفع نیازهای صنایع منطقه به نیروی کار ماهر خواهد بود. لازم به ذکر است که تا به امروز، زمینه اشتغال پایدار ۱۵ هزار شغل را به واسطه فعالیتهای صنعتی در سطح منطقه ایجاد کردهایم و با توجه به برنامهریزیهای انجام شده در راستای توسعه و ایجاد ظرفیتهای تولیدی جدید، انتظار داریم مجموع شاغلان این منطقه عظیم اقتصادی، به حدود ۳۰ تا ۳۵ هزار شغل طی سه سال آینده برسد.
وی در پایان یادآور شد: با ایجاد و توسعه انواع زیرساختهای نیروگاهی، لجستیکی و آموزشی و پژوهشی، زمینه مناسب برای توسعه فعالیتهای صنایع معدنی و فلزی را فراهم آوردهایم و امیدوار به رشد صادرات و افزایش درآمدهای ارزی کشور از این طریق هستیم. از طرفی، تمام تلاش خود را در راستای اشتغالزایی پایدار و رونق اقتصادی چشمگیر در استان هرمزگان و به طور ویژه شهر بندرعباس به کار گرفتهایم و به دنبال آن هستیم که نقش مهمی در توسعه صادرات و بهبود جایگاه صنعت در اقتصاد کشور ایفا کنیم.
انتهای پیام//