این روزها، قطعی مکرر برق به یکی از ابرچالشهای صنایع کشور، به ویژه صنایع بزرگ و مهم همچون شرکت فولاد خوزستان تبدیل شده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلابن» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد خوزستان، محدودیت در برقرسانی، تاثیرات جدی در پیشبرد برنامههای تولیدی صنایع به ویژه شرکت فولاد خوزستان داشته و شرایط بحرانی را برای این شرکت رقم زده است. این مسئله، «فخوز» را با چالشهای متفاوتی از جمله کاهش تولید و ایجاد مشکل در صادرات و فروش مواجه کرده است. همچنین، قطعیهای برق به صورت متناوب، به تجهیزات و ماشینآلات شرکت فولاد خوزستان شوک وارد کرده و با توقف برخی از خطوط تولیدی، خسارتهای بسیاری به بدنه این شرکت بزرگ وارد ساخته است.
براساس گزارشهای منتشر شده، قطع مکرر برق طی سالهای اخیر علیالخصوص سال جاری، خسارت مالی قابلتوجهی برای شرکت فولاد خوزستان معادل ۱۶ هزار میلیارد تومان طی ماههای نخست ۱۴۰۳ رقم زده است. همچنین، صنایع پاییندستی و بازارهای مرتبط با «فخوز» نیز متاثر از محدودیتهای برق، این روزها با مشکلات زیادی دست به گریبان شدهاند که با تداوم این شرایط و افت تولید این ابرشرکت صنعتی، ممکن است به مرور به جایگاه ایران در بازارهای جهانی لطمه وارد شود.
در این رابطه، به تازگی و در جریان شانزدهمین جلسه کمیته راهبری شرکت فولاد خوزستان، امین ابراهیمی، مدیرعامل این شرکت با بیان اینکه صنعت فولاد کشور در شرایط بسیار دشواری قرار دارد، تشکیل کمیته ضد تحریم و ارائه راهکارهای جامع را یک ضرورت خواند و گفت: براساس گزارش ۱۰ ماهه مربوط به کل کشور، تولید فولاد میانی به دلیل محدودیتهای انرژی ۵.۵ درصد کاهش یافته و به تبع آن، صادرات این محصول از نظر ارزشی ۲۵ درصد و از نظر تناژی ۲۱ درصد افت داشته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به چالشهای موجود در صنعت فولاد اشاره کرد و افزود: صنعت فولاد به عنوان صنعت مادر، به دلیل خلاهای قانونی و تصمیمات خلقالساعه، با چالشهایی از قبیل افزایش هزینههای انرژی، حملونقل و سایر هزینههای جانبی روبهرو شده است.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان همکاری بینبخشی سایر دستگاههای کشور در راستای رفع محدودیتهای انرژی را کلید بقای تولید و صنایع خواند و در رابطه با تامین نیروگاه برق و حامل انرژی گاز، خاطرنشان کرد: در صورت تدوین برنامههای مناسب برای رفع چالشهای موجود، میتوان آیندهای روشن برای «فخوز» رقم زد.
در این راستا، انتظار میرود مجموعه دولت چهاردهم در کنار مجلس، با برنامهریزیهای دقیق و چارهاندیشی، در صدد ممانعت از ورود خسارتهای جبرانناپذیر بر پیکره صنایع بزرگی چون فولاد خوزستان برآیند و از توقف یا کاهش تولید فولاد که آسیب و پیامدهای اقتصادی فراوانی برای مردم کشور و استان به همراه خواهد داشت، جلوگیری به عمل آورند.
انتهای پیام//