وزیر صنعت، معدن و تجارت آزادسازی ۶ هزار محدوده و معدن حبس شده کشور را اقدامی شجاعانه و خردمندانه دانست و گفت: واگذاری این معادن برای فعالسازی، فرصت جدیدی برای سرمایهگذاری و اشتغال در کشور است.
به گزارش «فلزات آنلاین» و به نقل از شاتا، علیرضا رزمحسینی در آیین رونمایی از طرح آزادسازی ۶ هزار محدوده و معدن غیرفعال کشور (آغاز اجرای بزرگترین مزایده ملی کشور)، اظهار داشت: واگذاری معادن حبس شده از طریق مزایده عمومی به افراد دارای اهلیت و صلاحیت، جهش صنعتی و معدنی در کشور به وجود خواهد آورد.
انجام فرایند واگذاری در سامانه ستاد و با نظارت تشکلها و وزارت صمت
وی با بیان اینکه فرایند واگذاری طبق قانون از طریق مزایده برگزار میشود، عنوان کرد: فرایندها به صورت قانونی در سامانه ستاد (مزایده ها و مناقصات دولت) انجام خواهد شد، اعضای تشکلها و نمایندگان وزارت صمت در روز بازگشایی پاکات مزایده حضور دارند و به همین خاطر امکان هیچگونه رانت و یا تخلف قانونی میسر نیست.
نظارت وزارت صمت بر روند فعالسازی معادن توسط برندگان مزایده
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه این مزایده برای اولین بار در کشور انجام میشود، ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت نقش نظارتی خود را بیشتر خواهد کرد و متقاضیانی که در این مزایده برنده شوند اما کار اکتشاف، بهرهبرداری و فعالسازی معدن را انجام ندهند مجددا معادن از آنها گرفته و باز از طریق مزایده به افراد دارای صلاحیت واگذار میشود.
رزمحسینی معادن را فرصت مهمی برای توسعه متوازن و پایدار در کشور دانست و تصریح کرد: مخالف غارت معادن هستیم و معادن باید به فرصتی برای توسعه متوازن تبدیل شوند.
جلوگیری از خامفروشی مواد معدنی در دستور کار است
وی در این خصوص تاکید کرد: جلوگیری از خامفروشی مواد معدنی را به صورت جدی دنبال میکنیم و بر این باوریم که معدنی را استخراج نکنیم مگر اینکه امکان فرآوری داخل برای ایجاد ارزش افزوده داشته باشد و این مسیر را با جدیت ادامه میدهیم.
ارزش معادن کشف شده بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار است
وزیر صمت با بیان اینکه کشوری نفتخیز و همچنین معدن خیز هستیم، ابراز کرد: بر اساس کار کارشناسی بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار ارزش معادن کشف شده در کشور است که البته با انجام عملیات اکتشافی حتما این ذخایر افزایش خواهد یافت.
گفتنی است آیین طرح آزادسازی ۶ هزار محدوده و معدن غیر فعال کشور با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، روسای سازمانهای صمت استانی به صورت ویدئو کنفرانسی و تشکلهای بخش خصوصی برگزار شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان آیین، دستور برگزاری مزایده عمومی واگذاری ۶ هزار معدن و محدوده حبس شده را که بزرگترین مزایده کشور است، صادر کرد.
انجام فرایند واگذاری به صورت کاملا الکترونیکی
اسدالله کشاورز، سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت نیز اظهار کرد: این محدودهها و معادن را در قالب بستههای سرمایهگذاری برای مزایده عمومی در اختیار افراد دارای اهلیت و صلاحیت قرار خواهیم داد.
وی افزود: فرایند واگذاری کاملا الکترونیکی و بدون حضور مراجعان و متقاضیان واگذاری در سطح کشور انجام میشود که این سیاست وزارت صمت در راستای سهولت انجام فرایندها و مزایدهها است.
محدودههای واگذار شده فاقد هر گونه معارض هستند
کشاورز در خصوص این محدودهها و معادن نیز تصریح کرد: محدودهها و معادنی که واگذار میشوند، فاقد معارض دولتی و مردمی و بدون هیچگونه تعارض هستند و برندگان به سهولت میتوانند کار خود را در راستای فعالسازی پیش ببرند.
انجام واگذاری طی فرایند دو مرحله ای در فاصله ۱۵ روزه
وی در خصوص فرایندهای انجام این کار ادامه داد: واگذاری طی دو فرایند در فاصله ۱۵ روزه انجام می شود که در هر مرحله اول شانزده استان دستهبندی شده است.
سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت، افزود: از ۳۱ اردیبهشت تا ۱۳ خرداد گروه اول میتوانند نسبت به مراجعه به سایت و ثبت نام اقدام کنند و در بازه زمانی ۱۳ خرداد تا ۲۷ خرداد نیز گروه دوم ۱۶ استان دیگر می توانند این اقدام را انجام دهند.
سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت همچنین اضافه کرد: از حدود ۶ هزار معدن و محدوده، ۳۳۰ محدوده و معدن متروکه ، یک هزار و ۲۲۶ فقره دارای پروانه بهرهبرداری معدن و ۴۸۰ فقره دارای گواهی کشف است.
انتهای پیام//