معاون برق و انرژی وزیر نیرو از آغاز برنامههای مدیریت مصرف برق در کشور خبر داد و گفت: به طور کلی ۴۴ برنامه در ارتباط با مدیریت مصرف پیشبینی شده که مسئولیت مستقیم آن با فعالان روابط عمومی صنعت برق کشور است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از ایسنا، همایون حایری در جلسه هماندیشی مدیران عامل و مدیران روابط عمومی صنعت برق کشور با موضوع گذر موفق از پیک تابستان ۱۴۰۲، با ابراز خرسندی از منفی شدن شاخص رشد مصرف خانگی برق در سال ۱۴۰۱، بیان کرد: توفیقهای حاصل شده در مدیریت مصرف انرژی، بیانگر این امر است که اقدامات صورت گرفته در سال گذشته موثر و مثمرثمر واقع شده است. این اقدامات در حوزههایی چون فرهنگسازی و ارتباط با مردم و نیز بهرهمندی از سیستمهای تشویقی خلاصه شده بود.
وی با تاکید بر اهمیت پیشبرد اقدامات در حوزه مدیریت مصرف، افزود: چنانچه در بخش مصرف یک هزار مگاوات صرفهجویی صورت گیرد، معادل بیش از یک هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه در بخش تولید صرفهجویی میشود. در این بین سوختی که در نیروگاهها مصرف میشود، هزینههای شبکههای انتقال برق از سمت تولید به مصرف، تجهیزات شبکههای انتقال، شبکههای فوق توزیع و… جایگاه ویژه خود را دارند؛ به عبارت دیگر، یک هزار مگاوات نیروگاه مجازی در بخش مصرف بدون مصرف سوخت و هزینههای جاری میتواند با ارزش افزوده ویژهای همراه باشد.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو اقدامات مدیریت مصرف را به دو نوع استاتیک و دینامیک تقسیم کرد و ادامه داد: اقدامات مدیریت مصرف استاتیک، ناظر بر بهینهسازی تجهیزات مصرفی است اما اقدامات مدیریت مصرف دینامیک، ناظر بر بهینهسازی رفتار مصرفی است.
حایری عنوان کرد: باید ۳۰ هزار مگاوات مصارف سیستمهای سرمایشی در زمان اوج بار مصرف تابستان امسال، از طریق اقدامات استاتیکی و نیز دینامیکی مدیریت مصرف کاهش یابد. برای گذر از پیک مصرف تابستان سال جاری، ۱۴۰ اقدام برنامهریزی شده است. ۳۱ مورد از این ۱۴۰ برنامه را اقدامات بخش مدیریت مصرف و تقاضا و ۱۳ مورد را اقدامات ستادی و همکاری تشکیل میدهد؛ به طور کلی ۴۴ برنامه در ارتباط با مدیریت مصرف پیشبینی شده که مسئولیت آن با فعالان روابط عمومی صنعت برق کشور است.
وی با تاکید بر اینکه باید از تجربیات موفق سال گذشته برای عبور از پیک تابستان ۱۴۰۲ بهرهمند شویم، خاطرنشان کرد: در این باره مصوباتی در حوزه بالادستی صادر میشود که باید با دقت کامل پیگیری شوند؛ از جمله میتوان به کنترل وضعیت مصارف ساختمانهای اداری و سیستمهای سرمایشی و روشنایی این ساختمانها اشاره کرد.
انتهای پیام//