شهرک تحقیقاتی صنعتی کاوش، وابسته به سازمان گسترش و نوسازی صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت، فعالیت رسمی خود را در غرب شهرستان کرج استان البرز آغاز کرد.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، مهرداد مظفری مجری شهرک تحقیقاتی کاوش، اظهار کرد: این شهرک در اکوسیستم نوآوری و فناوری در استان البرز برای تجاریسازی ایدههای فناورانه استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان، یک موقعیت استتثنایی است.
وی ادامه داد: اراضی این شهرک در سالهای گذشته خریداری شده و پیش از این هشت سوله در آن احداث شده است؛ که با توجه به ضرورت رونق تولید، اکنون به عنوان یک مجموعه فناور و پشتیبان صنعت، فعال شده است.
مجری شهرک تحقیقاتی کاوش، اضافه کرد: درواقع شهرک صنعتی کاوش، تکمیلکننده زنجیره ایده تا بازار بوده و از تجاریسازی و تولید فناوریهای نوین و محصولات حاصل از این فناوریها حمایت میکند.
مظفری یادآور شد: این شهرک به عنوان پیونددهنده میان مراکز رشد، پارکهای فناوری و شرکتهای فعال کشور بوده که با راهبرد ایجاد، انتقال، جذب و بومیسازی فناوریهای نوین، استقرار نظام تجاریسازی، شناسایی خلاءها و از سویی افزایش تعداد نخبگان و متخصصان با الگوبرداری از تجارب کشورهای موفق و پاسخگویی به نیاز صنایع و بهصورت عمده با نقش تجاریسازی ایجاد شده است.
وی در ادامه با اشاره به مزیتهای شهرک تحقیقاتی صنعتی کاوش که در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار راهاندازی شده، بیان داشت: تجاریسازی تحقیقات، گسترشدهنده اقتصاد مبتنــــی بر دانـــش، نـــوآوری و دانشبنیــــان، تسریعکننده و موثر بر رشد اقتصادی پایدار منطقه و کشور، یکپارچهکننده سرمایههای فکری و اقتصادی موجــود منطقــه، از جملـــه مزایای این شهرک است.
مجـــری شهـــرک تحقیــــقــــاتی کــــــاوش، پیوندهدهنده فعال میان شهرکهای فناوری درون و بیرون از کشور و همجواری آن با پارکهای علم و فناوری را از دیگر مزایای این شهرک تحقیقاتی عنوان کرد.
مظفری در ادامه به اولویتهای این شهرک اشاره کرد و یادآور شد: استقرار شرکتهای فناورانه دانشبنیــان، از جملـــه فناوریهــای خودرو، الکترونیک، فناوری مواد و بیوتکنولوژی، از ظرفیتهای شهرک تحقیقاتی و صنعتی کاوش در استان البرز است.
وی با اشاره به اینکه بخش اعظم امکانات زیربنـــایی ایـــن شهـــرک از جملــه آب، بــرق، خیابانکشی؛ در حال اجرا است، اظهار داشت: با تکمیل و بهرهبرداری کامل این زیر ساختها و استقرار بیش از ۲۵۰ شرکت فناور، این شهرک میتوانـــد نقـــش کلیـــدی و موثــری در تکمیل زنجیرههای اقتصاد دانشبنیان داشته باشد.
مجری شهرک تحقیقاتی کاوش، افزود: همچنین در این شهرک، ۱۵ سوله صنعتی و فناورانه برای استقرار شرکتهای دانشبنیان در حال تکمیل است و سه شرکت بزرگ تحقیقاتی از جمله مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران، مرکز تحقیقات بیماران سرطانی و پژوهشکده دانشگاه امیر کبیر مستقر شدهاند.
مظفری پیگیری اتصال شبکه گازرسانی شهرک تحقیقاتی صنعتی کاوش، تامین آب واحدهـــای فنـــاوری در داخـــل شهـــــرک و حمایتهای استانی بر مبنای ایجاد اشتغال و استقرار شرکتهای دانشبنیان را از جمله نیازهای آن عنوان کرد.
استان البرز دارای ۱۳ شهر تولیدی صنعتی دولتی و خصوصی است و بیش از سه هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی بزرگ، کوچک و متوسط در این استان فعالیت دارند.
همچنین وجود پارک علم و فناوری استان البرز با برخورداری از حدود ۲۰۰ شرکت فناور و دانشبنیان، فعالیت حدود ۲۰ موسسه علمی تحقیقاتی کشوری، فعالیت فرودگاه و منطقه ویژه اقتصادی پیام ، وجود حدود ۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی حاصلخیز، با محصولات صادراتی از مزیتهای این استان است.
توسعه شهرک تحقیقاتی صنعتی کاوش در کنار این بخشها میتواند، استان البرز را بــه قطـــب تولیـــد محصـــولات دانشبنیـــان صنعتی در خاورمیانه و جهان تبدیل کند؛ ضمن آنکه این استان در بیاثر کردن تحریمها پیشگام خواهد بود.
بر اساس گزارشی از ایرنا، اکنون بیش از ۶۰درصد داروهای مورد نیاز کشور در استان البرز تولید میشود، این استان حدود ۳۰۰ واحد تولیدی داروسازی، ساخت تجهیزات پزشکی و لوازم آرایشی بهداشتی دارد.
مهرداد مظفری به تازگی با حکم معاون وزیر صنعت، معـــدن و تجــارت و رئیــس سازمــان گسترس و نوسازی صنایع کشور به عنوان مجری شهرک شهرک تحقیقاتی کاوش منصوب شده است.
وی مسئولیتهایی چون مدیر برنامهریزی راهبردی و توسعه کسب و کار کشور، سازمان مدیریت صنعتی ایران، معاون برنامهریزی و اشتغال استانداری البرز، مدیر توسعه تحقیقات کاربردی و فناوری، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ،رئیس گروه مطالعات استراتژیک و رئیس گروه مشاوران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، مشاور مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی، مشاور مدیر عامل هلدینگ شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن و معاون نیروی انسانی بانک صادرات ایران را در کارنامه کاری خود دارد.