مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو گفت: معادن اکتشاف نشده بسیاری خصوصا در کویر مرکزی ایران وجود دارد و چادرملو با خرید تجهیزات پیشرفته، آمادگی این را دارد که به صورت نامحدود در اکتشاف معادن سرمایهگذاری کند.
به گزارش «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، ناصر تقیزاده اظهار داشت: ایران در بخش معدن دارای یک مزیت است و اکتشاف، آغازی برای این است که مواد اولیه محبوس در زمین آزاد و به مقدمهای برای رونق و جهش تولید تبدیل شود.
وی افزود: در حال حاضر شرکت چادرملو ۱۰دستگاه حفاری خریداری کرده و اگر ۵۰ تا ۶۰هزار کیلومتر مربع پهنه معدنی در اختیار این شرکت قرار داده شود، به راحتی میتواند در حوزه اکتشاف، دست به سرمایهگذاری گسترده بزند.
الگوی سرمایهگذاری از طریق تشکیل کنسرسیومهای معدنی
تقیزاده بیان کرد: به منظور رسیدن به اهداف صنعت فولاد کشور در افق ۱۴۰۴ بایــــد ۶۰ میلیـــون تـــن به تولیـــد سنگآهــن اضافه شود. این امر نیازمند تمرکز بیشتر بر اکتشـــاف اســــت و شرکـــت چادرملـــو در حــــــال تجهیــــز خود برای انجـــام اکتشاف گسترده اســت. در کل، بـــرای تامیـــن مواد اولیـــه به اکتشــاف نیاز داریــم و چادرملو تجهیزات و ماشینآلات مورد نیاز را برای حفاری تا عمق بیش از سه هزار متر تامین کرده است.
بروکراسی اداری چالش بزرگ معدنکاری
مدیـرعامـــل شرکـــت معـــدنی و صنعتـــی چادرملـــو خاطرنشـــان کــرد: متاسفانه برخی پهنهها بدون اکتشاف واگذار شدهاند که در این رابطه باید در واگذاری پهنهها تجدیدنظر صورت گیرد. پهنههای معدنی زیادی در کشور واگذار شده، بدون اینکه بر روی این پهنههـــا عملیـــات خاصـــی صـــورت گیـــرد. مجوزهای اکتشاف و پروانههای بهرهبرداری متعددی در کشور، در حال خاک خوردن است و این امر به محبوس شدن معادن منجر شده است. دستور وزیر صمت برای آزادسازی معادن محبوس، نکته بسیار مثبتی است که میتواند آغازگر تحولی جدید یا حتی انقلابی در بخش معدن باشد.
وی ادامه داد: صرف داشتن یک کاغذ برای اکتشاف یا بهرهبرداری از معدن، حقی برای کسی ایجاد نمیکند و دارنده باید تخصص و سرمایه مورد نیاز در بخش معدن را داشته باشد. برای ایجاد تحول بزرگ در بخش معدن، باید بروکراسی اداری موجود رفع شود تا مجوزهای اکتشاف و پروانههای بهرهبرداری در اختیار شرکتهایی قرار گیرد که در این زمینه از تخصص و سرمایه لازم برخودارند.
مزیت ایران در بخش معدن
مدیرعامل و عضو هیئت مدیره چادرملو تاکید کرد: کشور ما در بخش کشاورزی مزیت زیادی ندارد، اما در بخش معدن دارای مزیتهای بزرگ است و باید جهت توسعه کشور و ایجاد مشاغل پایدار از این مزیت استفاده کنیم. اگر با حل مشکل بروکراسی اداری، معادن محبوس به سرعت به شرکتهای کارآمد واگذار شود، پتانسیل های بخش معدن، زودتر بالفعل خواهد شد.
تقیزاده تصریح کرد: در حال حاضر شرکت چادرملو ۱۰ دستگاه حفاری خریداری کرده و اگر ۵۰ تا ۶۰ هزار کیلومتر مربع پهنه معدنی در اختیار این شرکت قرار داده شود، به راحتی میتوانیم در حوزه اکتشاف، دست به سرمایه گذاری گسترده بزنیم.
وی اضافه کرد: در حوزه اکتشاف، لزومی به این نیست که حتما آهن کشف شود و کشف عناصر دیگر نیز به رونق تولید کمک خواهد کرد.
تقیزاده توضیح داد: چادرملو به دنبال دستیابی به تکنولوژی حفاری عمیق است و در حال خریداری ماشینآلات مورد نیاز در این حوزه هستیم.
آخرین وضعیت پهنه معدنی D19
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در مورد پهنه معدنی D19 عنوان کرد: ما تاکنون هشت تا ۹ هزار متر در این پهنه معدنی حفاری کردهایم. اسناد مناقصه باطلهبرداری نیز آماده شده است و امیدوارم به زودی بتوانیم مجوز لازم برای عملیات باطلهبرداری را دریافت کنیم. مسائل محیط زیستی مربوط به پهنه D19 در حال برطرف شدن است و ما حد فاصل عقدا تا اردکان، ۳۵کیلومتر فضای سبز ایجاد کردهایم. عمیقا به حفاظت از محیط زیست اعتقاد دارم و باید با راهکاریی نظیر جنگلکاریهای جدید، به شرکتها اجازه داده شود تا به استخراج معادن بپردازند.
یک الگوی جدید برای سرمایهگذاری در کشور
تقیزاده ابراز کرد: راه توسعه اقتصاد کشور از هدایت شرکتها به سرمایهگذاری در مناطق مختلف میگذرد. در این رابطه طرح انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران، با کمک سه شرکت بزرگ معدنی بدون هزینه دولت انجام شد. شرکتهایی که مازاد نقدینگی دارند، میتوانند در پروژههای بزرگ سرمایهگذاری کنند و در این رابطه لازم است که دولت از شرکتها و سرمایهگذاریها حمایت کند.