نخستین جشنواره ایدههای ارزش آفرین با حضور مهدی کرباسیان، رئیس هیئتعامل ایمیدرو، محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران، غلامرضا ملاطاهری مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو و… برگزار شد.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره ایدههای ارزش آفرین، ملاطاهری بهعنوان و دبیر جشنواره اعلام کرد: این جشنواره در ۶ محور برگزار شد. درمجموع ۷۰ ایده شامل ۱۵ ایده در محور فناوریهای نوین اکتشاف، استخراج، نوآوری معدن و صنایع معدنی با تاکید بر فاوا، نانو و بایو، ۱۱ ایده در محور مدیریت انرژی و آب در معدن و صنایع معدنی، ۱۰ایده در محور ایمنی، بهداشت و محیطزیست در معدن و صنایع معدنی، ۱۲ ایده در محور محصولات نوین و کاربردهای جدید مواد معدنی، ۱۰ ایده در محور مدیریت پسماند و باطله معدن و صنایع معدنی و ۱۲ ایده در محور خدمات پشتیبان زنجیره معدن و صنایع معدنی به مرحله داوری جشنواره راه پیدا کردند.
در ادامه این نشست، دکتر کرباسیان از اعلام آمادگی ایمیدرو برای حمایت از ایدههای نوآورانه بخش معدن و صنایع معدنی گفت. وی افزود: پژوهش و تحقیق تاکنون آنطور که باید در کشور ما مورد توجه قرار نگرفته است.
سایه نفت بر اقتصاد کشور را باید عامل اساسی مغفول ماندن پژوهش و تحقیق در طول سالهای گذشته دانست. طی چند سال اخیر، توجه به پژوهش و نوآوری بیشتر شده و برخی مراکز آموزشی همچون دانشگاه تهران، در این زمینه پیشقدم بودهاند. بر همین اساس، شکلگیری موسسه یونیدرو را باید مقدمهای برای همکاری دانشگاه با صنایع معدنی و بخش معدن کشور دانست.
وی افزود: اقتصاد ایران، همچنان دولتی است و همین موضوع را باید یکی از دلایل اصلی عدم استقبال از ایدههای نوین در کشور ما دانست. گفتنی است، بخش خصوص نیز، آنقدر درگیر مشکلاتی همچون مالیات، نوسانات اقتصادی و … است که کمتر توجهی به نوآوری داد.
کرباسیان گفت: حدود ۲۵ درصد از سود ایمیدرو صرف هزینههای آموزش و پژوهش میشود به همین دلیل این سازمان آمادگی خود را برای حمایت از ایدههای نوآورانه اعلام میکند. چرا که برای جبران این عقب افتادگی باید کار جسورانه و وسیع انجام داد و از ایدههای دانشجویان، اساتید و پژوهشگران حمایت کرد.
در ادامه این جشنواره، برندگان ۱۰ ایده برتر جشنواره ایدههای ارزش آفرین معدن و صنایع معدنی که از میان ۱۰۰ طرح برگزیده هیئت داوران انتخاب شده بودند، تقدیر شدند.