تفاهمنامه همکاری میان شرکت ذوب آهن اصفهان و سازمان شهرداریها و دهیاریها در زمینه تولید و تامین ریل مورد نیاز قطارهای شهری با حضور معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، مدیرعامل ذوب آهن و جمعی از مدیران عامل شرکتهای قطار شهری استانهای مختلف کشور امضا شد.
به گزارش «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت ذوب آهن اصفهان، منصور یزدیزاده در این خصوص اظهار داشت: این مجتمع عظیم صنعتی آمادگی کامل برای تولید ریل مطابق آخرین استانداردهای جهانی (استاندارد EN13674) با مارکهای مورد نیاز شرکتهای مترو از جمله ریل UIC54 و ریل S49 را دارد.
وی از آمادگی ذوب آهن اصفهان برای تامین تمام ریل مورد نیاز جهت خطوط متروی کشور خبر داد و گفت: در گام اول ۶۰۰ تن ریل جهت متروی بهارستان اصفهان تحویل داده شده است و تولید این محصول مطابق درخواستهای بعدی انجام خواهد شد.
مهدی جمالینژاد، معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور نیز در این جلسه عنوان کرد: امضای این تفاهمنامه در راستای اهداف عالی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در زمینه توسعه حمل و نقل ریلی درونشهری و حومه و نیز نگاه ملی مجموعه وزارت کشور در حمایت از صنایع داخلی کشور و استفاده حداکثری از توانمندیهای بومی و ایجاد ظرفیت و توانمندی تولید ریل در ذوب آهن اصفهان، طی فرآیند ارزشمند طی شده در سالهای اخیر، صورت گرفته است.
وی ابراز امیدواری کرد که با امضای این تفاهمنامه و تعامل و همکاری متقابلی که میان دولت، مدیریت شهری و صنعت ایجاد خواهد شد، علاوه بر توسعه حمل و نقل عمومی شهری که از دغدغههای مردم و اولویتهای همه مسئولان است و تاثیر زیادی در کاهش آلودگی شهرهای بزرگ دارد، شاهد توسعه و حمایت از تولیـــد ملی ریـــل مـــورد نیـــاز خطـــوط متروی کلانشهرهای کشور باشیم.
جمالینژاد با بیان اینکه تامین تجهیزات مورد نیاز قطارهای شهری از اولویتهای اصلی دولت است، تاکیـــد کـــرد: بهرهگیـــری از توانمنـــدی شرکتهــــای داخلــــی در توسعــــه خطـــــوط و ایستگاههای قطارهای شهری و تامین تجهیزات مورد نیاز آنها از جمله واگنهای مترو، با استفاده از توان داخلی در اولویت وزارت کشور و سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور قرار دارد.
وی اضافه کرد: در راستای اجرایی شدن مفاد این تفاهمنامه، اطلاعات مربوط به ریل مورد نیاز قطارهای شهری توسط سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور استخراج و پس از برآورد لازم سعی میکنیم در اسرع وقت، زمینه انعقاد و مبادله قرارداد واحد هریک از قطارهای شهری با شرکت ذوب آهن اصفهان را فراهم نماییم.
جمالینژاد با بیان اینکه توانمندیها و ظرفیتهای مناسبی در شرکتهای تولیدکننده داخلی وجود دارد، تصریح کرد: با توجه به نیاز شهرداریها به تامین ماشینآلات و تجهیزات حوزه کاری آنها از جمله توسعه خطوط قطار شهری، تلاش کردیم با امضای این تفاهمنامه زمینه حضور بخش خصوصی داخل کشور به عنوان موتور اصلی تامینکننده این نیازها را فراهم نماییم.
وی افزود: هماکنون بیش از ۵۰۰ کیلومتر خطوط مترویی مصوب در کلانشهرها در حال مطالعه و اجرا است که برهمین اساس حدودا دوهزار کیلومتر خطوط ریلی برای اجرای این پروژهها نیازمند است که در مرحله اول برای خطوط ریلی در حال ساخت هزار کیلومتر برای دو سال آینده نیازمندیم که باید از سوی کارخانه ذوب آهن تهیه شود.