عضـو هیئتمدیـره شـرکت مـس گفـت: در سـالهای گذشـته بـا برنامهریـزی و اقدامـات علمـی و عملـی سـعی کردیـم آب را در صنعـت مس به شـکلی اسـتفاده کنیم که سـفرههای آب زیرزمینی را در استان کرمان حفظ کنیم.
بـه گـزارش «فلـزاتآنلایـن» و بـه نقـل از مـس پـرس، مهنـدس علـی محمـدی عضـو هیـأت مدیره شـرکت ملی صنایع مس ایران با اشـاره به وضعیـت بحرانـی آب در شهرسـتان رفسـنجان گفـت: هماکنـون مصـرف آب در شـرکت مـس برابـر بـا نرمهـای جهانـی اسـت و نتیجـه ایـن اقدامـات در حـوزه آب افزایـش بیـش از ۷۰درصـدی بازیابـی آب در مجتمعهای شـرکت مس بوده است.
وی ادامه داد: اسـتان کرمان بالای ۳۰۰ هزار هکتـار باغـات پسـته دارد کـه بـالا ۸۰ درصـد صنعـت پسـته کشـور در ایـن منطقـه اسـت؛ بنابراین با وجود این پتانسـیل لازم اسـت به این مسـئله بهطـور ویـژه نـگاه شـود و در بدنه جامعه فرهنگسـازی شـود تـا از ایـن پتانسـیل بـرای کسـبوکار اسـتفاده کنند و مسـئولین کشـوری هم نگاه ویژهای به این مسئله داشته باشند.
وی تصریـح کـرد: امسـال قریـب ۵ درصـد محصـولات پسـته را داریـم و در حالـی کـه در سـالهای قبـل بـالا یـک میلیـارد دلار صـادرات پسـته داشـتهایم امسـال بـه ۲۰۰ میلیـون دلار نمیرسد و این یک زنگ خطر برای منطقه است.
مهنـدس محمـدی در ادامـه بـه راهانـدازی کارخانـه اسـید در مجتمـع مـس سرچشـمه و پتانسـیلهایی کـه کارخانـه اسـید در حـوزه کـود شـیمیایی میتوانـد ایجـاد کنـد اشـاره کـرد و گفـت: بحـث آلایندگـی مـس در منطقـه تـا پایان سال ۹۷ با ایجاد کارخانه اسید رفع میشود و با راهاندازی آن بسـتری فراهم میشـود تا در آینده از محصـولات جانبـی اسـید در کشـاورزی و باغات پسته استفاده شود.
وی اضافـه کـرد: شـرکت مـس ایـن آمادگـی را دارد تـا از پلنتهـای کوچـک کـود شـیمیایی توسـط سـرمایهگذاران بخـش خصوصی حمایت کند و اسید را در اختیار آنها بگذارد.