سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۲:۳۰ /یکشنبه/۲ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۳:۴۶ /یکشنبه/۲ دی ۱۴۰۳

رویایی دست‌نیافتنی؛

آیا آرژانتین موفق به صادرات گاز از واکامورتا خواهد شد؟

با وجود رونق تولید گاز طبیعی در واکامورتا «Vaca Muerta»، آرژانتین با چالش‌هایی برای صادرات گاز روبه‌روست. ظرفیت محدود خطوط لوله و رویکرد بازار آزاد دولت در تامین مالی زیرساخت‌های جدید، از موانع اصلی تبدیل شدن این کشور به یک صادرکننده بزرگ گاز تا اوایل دهه آینده محسوب می‌شوند.

با وجود رونق تولید گاز طبیعی در واکامورتا «Vaca Muerta»، آرژانتین با چالش‌هایی برای صادرات گاز روبه‌روست. ظرفیت محدود خطوط لوله و رویکرد بازار آزاد دولت در تامین مالی زیرساخت‌های جدید، از موانع اصلی تبدیل شدن این کشور به یک صادرکننده بزرگ گاز تا اوایل دهه آینده محسوب می‌شوند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به نقل از خبرگزاری «رویترز»، آرژانتین برای مدیریت تولید روبه‌رشد گاز از میدان واکامورتا، به حدود ۵۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد. این مبلغ برای ساخت یا به‌روزرسانی خطوط لوله، واحدهای فرآوری و پایانه‌های صادراتی صرف خواهد شد.

خاویر میلی، رئیس‌ جمهور آرژانتین به جای سرمایه‌گذاری مستقیم دولت در زیرساخت‌های تولید گاز، معافیت‌های مالیاتی و سایر مشوق‌های مالی را جایگزین کرده است. این رویکرد، تغییری اساسی نسبت به سیاست‌های دولت‌های پیشین به شمار می‌رود.

ظرفیت تزریق گاز واکامورتا

دولت آرژانتین تا سال ۲۰۳۲ هدف‌گذاری کرده است که سالانه ۱۵ میلیارد دلار گاز طبیعی مایع صادر کند؛ در حالی که اکنون هیچ فعالیتی در این حوزه ندارد.

دانیل دریزن، وزیر پیشین برنامه‌ریزی انرژی آرژانتین و مدیر کنونی شرکت مشاوره‌ای «Aleph Energy» بیان کرد: تاکنون، تمام پروژه‌های گازی که توسط دولت انجام می‌شدند، عام‌المنفعه بودند اما از این پس به این صورت نخواهد بود.

جدیدترین خط لوله آرژانتین با سرمایه‌گذاری ۷۱۰ میلیون دلار که این ماه راه‌اندازی شد، با تامین مالی دولت و وامی از بانک توسعه آمریکای لاتین و کارائیب احداث شده است. دولت میلی این پروژه را به عنوان آخرین پروژه دولتی معرفی کرده است.

طرح ریاضت اقتصادی میلی، با کاهش قابل توجه هزینه‌های دولتی توانسته است تا حدودی تورم را مهار کند و ریسک سرمایه‌گذاری در آرژانتین را کاهش دهد. با این حال، برخی از سرمایه‌گذاران همچنان منتظرند تا ببینند آیا این تدابیر پایدار خواهند بود و سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت بازده خواهند داشت یا خیر.

آن‌ها نگران بازگشت به سیاست‌های اقتصادی مداخله‌گرایانه دولت‌های پیشین، موسوم به پرونیسم چپ‌گرا هستند که با تعیین دستوری قیمت‌ها و مداخله در قراردادهای بین‌المللی، فضای اقتصادی را ناپایدار کرده بود.

دریزن اظهار داشت: این اتفاق بارها در تاریخ آرژانتین رخ داده و توسعه را در بخش‌های مختلف کاملا متوقف کرده است. در واقع بزرگ‌ترین ریسک موجود، همین بی‌ثباتی است.

کاهش قیمت‌ها

وی مطرح کرد: در حالی که آرژانتین دارای زیرساخت‌های کافی برای صادرات نفت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در پروژه‌های توسعه‌ای است اما سرمایه‌گذاران سودآوری بخش گاز را کمتر می‌دانند و معتقدند که دسترسی به بازارهای آن دشوارتر است؛ همچنین قوانین سختگیرانه‌تری از سوی دولت برای این بخش وضع شده است.

شایان ذکر است که به دلیل کاهش تقاضا ناشی از زمستانی گرم‌تر از حد انتظار و افزایش عرضه، قیمت جهانی گاز به حدود یک‌ سوم اوج خود در سال ۲۰۲۲ کاهش یافته است.

الکس جونز، تحلیلگر گاز طبیعی مایع در شرکت تحقیقاتی «Energy Aspects» معتقد است که برای توجیه سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های جدید، قراردادهای بلندمدت فروش گاز طبیعی مایع ضروری است. با این حال، این قراردادها ممکن است تا اوایل دهه ۲۰۳۰، تحت تاثیر افزایش صادرات قطر و ایالات متحده آمریکا قرار بگیرند. علاوه‌براین، تمایل خریداران به قراردادهای نقدی و اهداف اتحادیه اروپا برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای نیز موانعی بر سر راه این قراردادها ایجاد می‌کنند.

لازم به ذکر است که تولید گاز از واکامورتا از سال ۲۰۱۸ تاکنون، به میزان پنج برابر افزایش یافته و به حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده است. با این حال، خطوط لوله فعلی قادر به پاسخ‌گویی تقاضای داخلی و منطقه‌ای نیستند.

دانیل ریدلنر، مدیر اجرایی «TGN» به عنوان بزرگ‌ترین اپراتور خط لوله گاز آرژانتین، اظهار داشت: این کشور در حال حاضر قادر به انتقال ۱۳۰ میلیون مترمکعب گاز در روز است. با این حال، برای تامین نیاز داخلی و کشورهای همسایه، ظرفیت انتقال باید ۲۰ تا ۴۰ میلیون مترمکعب افزایش یابد و برای پشتیبانی از صادرات گاز طبیعی مایع، این افزایش باید بین ۴۰ تا ۱۳۰ میلیون مترمکعب باشد.

آریل بوسیو، بنیان‌گذار و نایب رئیس اتاق بازرگانی آرژانتین – تگزاس مطرح کرد: شرکت‌های نفت و گاز آمریکایی برای گسترش تولید گاز در آرژانتین علاقه‌مندی بی‌سابقه‌ای برای سرمایه‌گذاری در این کشور از خود نشان داده‌اند.

وی اضافه کرد: علاقه‌مندی آن‌ها، به معنای سرمایه‌گذاری فوری نیست و شرکت‌ها می‌خواهند نتیجه انتخابات پارلمانی ۲۰۲۵ آرژانتین و رفع محدودیت‌های ارزی را قبل از تعهد به سرمایه‌گذاری بررسی کنند.

شرکت «TGS»، از دیگر شرکت‌‎های اصلی خط لوله گاز آرژانتین، طرحی به ارزش ۷۰۰ میلیون دلار برای افزایش ظرفیت خود از وا‌کامور‌تا به میزان ۱۴ میلیون مترمکعب در روز ارائه داده است. این پروژه منتظر تایید دولت است تا به جذب سرمایه‌گذاری بپردازد.

انتظار می‌رود طرحی به ارزش دو میلیارد دلار برای توسعه یک خط لوله گاز دولتی به میزان ۲۰ میلیون مترمکعب در روز، وارد فرایند مناقصه بین‌المللی شود. این طرح‌ها برای صادرات گاز به پایانه‌های صادرات گاز طبیعی مایع نیاز دارند.

شرکت انرژی «YPF» متعلق به دولت آرژانتین قصد دارد از سال ۲۰۲۷ با همکاری شرکت «Pan American Energy»، از شناورهای گاز طبیعی مایع برای انتقال گاز خود استفاده کند اما الماس درخشان شرکت «YPF» پروژه عظیم «Argentina LNG» است؛ یک پروژه ۵۵ میلیارد دلاری با همکاری شرکت مالزیایی «Petronas» با هدف تولید ۳۰ میلیون تن گاز طبیعی مایع تا سال ۲۰۳۲٫

جونز پروژه شناورهای گاز طبیعی مایع این شرکت را واقع‌بینانه می‌داند اما در مورد پروژه «Argentina LNG» دارای شک و تردید است و می‌گوید که احتمال بالای شکست این پروژه وجود دارد.

بر اساس گزارش رسانه‌های محلی، مذاکرات در خصوص پروژه «Argentina LNG» با چالش‌هایی همراه بوده است؛ هرچند که هوراسیو مارین، مدیرعامل شرکت «YPF» گفته است که حتی اگر شرکت «Petronas» از ادامه شراکت منصرف شود، روند توسعه این پروژه ادامه خواهد داشت.

رئیس کابینه دولت خاویر میلی در ماه جاری میلادی اظهار داشت: شرکت «Shell» علاقه‌مندی بسیاری به سرمایه‌گذاری در این پایانه دارد. این شرکت پیش‌تر طی بیانیه‌ای اعلام کرده بود که همواره از فرصت‌های جدید استقبال می‌کند.

در یک کنفرانس نفت و گاز در آرژانتین جرمن بورمیستر، نایب رئیس شرکت «Shell» بیان کرد: منابع وا‌کامور‌تا در بازارهای جهانی می‌توانند به رقابت بپردازند اما آرژانتین به‌ ویژه در بخش جاده‌سازی باید به تقویت زیرساخت‌های خود بپردازد و برای این کار لازم است محدودیت‌های ارزی رفع شوند.

به گفته وی، اگر در سطح بین‌المللی به کشوری معتبرتر و قابل‌اعتمادتر تبدیل شویم، دنیا بیشتر درباره واکامورتا صحبت خواهد کرد و در آینده بیشتر از آن خواهیم شنید.

تولید نفت شیل آرژانتین

انتهای پیام//

در روز برگشت ترامپ به قدرت،

۱۵:۲۴ /چهارشنبه/۱۶ آبان ۱۴۰۳

هشدار آژانس بین‌المللی انرژی؛

۹:۳۶ /سه شنبه/۱ آبان ۱۴۰۳

نفت در مسیر کاهش قیمت؛

۱۵:۱۹ /سه شنبه/۱۷ مهر ۱۴۰۳

در بحبوحه درگیری‌های خاورمیانه،

۱۲:۲۱ /چهارشنبه/۱۱ مهر ۱۴۰۳
به زودی گفت‌وگوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی یادداشت‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

به دلیل عدم ترسیم چشم‌انداز سرانه نفت در سال‌های آتی،

۱۱:۵۱ /سه شنبه/۲۰ آذر ۱۴۰۳
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/1

224036

فلزات آنلاین

1403/10/1

611682

فلزات آنلاین

1403/10/1

900636

فلزات آنلاین

1403/10/1

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/1

26018

فلزات آنلاین

1403/10/1

13781

فلزات آنلاین

1403/10/1

42717

فلزات آنلاین

1403/10/1

50750

فلزات آنلاین

1403/10/1

42984

فلزات آنلاین

1403/10/1

41467

فلزات آنلاین

1403/10/1

28747

فلزات آنلاین

1403/10/1

30194

فلزات آنلاین

1403/10/1

28645

فلزات آنلاین

1403/10/1

37498

فلزات آنلاین

1403/10/1

35677

فلزات آنلاین

1403/10/1

59767

فلزات آنلاین

1403/10/1

28018

فلزات آنلاین

1403/10/1

43147

فلزات آنلاین

1403/10/1

47622

فلزات آنلاین

1403/10/1

4871000