سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۵:۴۷ /شنبه/۱ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۵:۳۳ /سه شنبه/۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

اما و اگرهای صنعت فولاد چین؛

آیا افزایش تعرفه‌ واردات بر فولاد چین موثر خواهد بود؟

تلاش دولت آمریکا برای افزایش تعرفه‌های واردات فولاد چین، تاثیر ظاهری بر صنعتی وارد خواهد کرد که با نگرانی‌های بزرگ‌تری همچون کاهش تقاضا برای فولاد در بازار و احتمال تاثیرگذاری بر روند صادرات فولاد این کشور مواجه است.

تلاش دولت آمریکا برای افزایش تعرفه‌های واردات فولاد چین، تاثیر ظاهری بر صنعتی وارد خواهد کرد که با نگرانی‌های بزرگ‌تری همچون کاهش تقاضا برای فولاد در بازار و احتمال تاثیرگذاری بر روند صادرات فولاد این کشور مواجه است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به‌ نقل از خبرگزاری رویترز، میزان مصرف فولاد در چین در سال ۲۰۲۴ دوباره با روند نزولی مواجه شده است؛ چراکه بحران بلندمدت بخش مسکن هنوز به پایان نرسیده است و رشد حجم تقاضا برای این فلز در بخش زیرساخت‌ها پس از دستور دولت بر توقف اجرای پروژه‌های خاص در ۱۲ منطقه زیان‌ده کاهش می‌یابد.

در همین راستا، موسسه دولتی برنامه‌ریزی و تحقیقات صنعت متالورژی چین (MPI) پیش‌بینی کرد حجم تقاضا برای فولاد چین در سال ۲۰۲۴، حدود ۱٫۷ درصد افت خواهد داشت که با کاهش ۳٫۳ درصدی ارائه شده از سوی این موسسه در سال ۲۰۲۳ قابل‌مقایسه است.

اگرچه حجم صادرات فولاد چین در سال ۲۰۲۳ بیش از یک سوم افزایش یافت و به بالاترین میزان خود از سال ۲۰۱۶ یعنی ۹۰٫۲۶ میلیون تن رسید که حدود ۹ درصد از حجم کل تولید فولاد خام این کشور بود اما با این وجود، تنها حدود ۵۹۸ هزار تن از این رقم اعلام شده به آمریکا صادر شد.

همچنین این رقم حدود ۸٫۲ درصد کاهش نسبت به حجم فولاد صادر شده به ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۲۳ و حدود یک درصد افت نسبت به حجم کل صادرات فولاد چین به ارزش ۸۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ را تجربه کرد.

گفتنی است چین، بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده فولاد جهان و هفتمین صادرکننده بزرگ فولاد به ایالات متحده آمریکا به شمار می‌آید. رسیدن به چنین جایگاهی، دولت فعلی آمریکا به ریاست جو بایدن را بر آن داشت تا تعرفه‌های اعمال شده بر روی برخی محصولات فولادی و آلومینیومی صادراتی از چین به آمریکا را به ۲۵ درصد افزایش دهد.

در همین راستا، یک تحلیلگر بازار فولاد مستقر در چین که نخواست نام وی فاش شود، عنوان کرد: به نظر می‌رسد تصمیم دولت آمریکا بر افزایش تعرفه‌های محصولات فولادی صادراتی از مبدا چین به مقصد آمریکا، تاثیر زیادی بر حجم صادرات این کشور داشته باشد زیرا مقاصد اصلی فولاد چین، کشورهایی همچون ژاپن، کره‌جنوبی و برخی از کشورهای خاورمیانه هستند.

به دلیل کاهش قیمت‌های فولاد در بازار داخلی چین، فولادسازان و معامله‌گران در این کشور تصمیم گرفتند حجم صادرات خود را افزایش دهند. در همین رابطه، موسسه «Lange Steel» پیش‌بینی کرد حجم صادرات فولاد از مبدا چین در سال ۲۰۲۴، به بیش از ۱۰۰ میلیون تن افزایش پیدا کند. علاوه‌براین، قیمت پایین فولاد صادراتی چین اعتراض دیگر فولادسازان در کشورهای جهان را به دنبال داشته است.

بر همین اساس، اواخر سال ۲۰۲۳ هند تعرفه‌‎های ضد دامپینگ را بر برخی از محصولات فولادی وارداتی چین اعمال کرده و کشور مکزیک نیز تعرفه واردات فولاد چین به این کشور را حدود ۸۰ درصد تعیین کرد؛ همچنین تایلند تحقیقاتی را در مورد اعمال تعرفه واردات محصولات نوردی چین آغاز کرده است و فولادسازان در برزیل از دولت این کشور در خواست کردند که تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات محصولات فولادی صادراتی چین اعمال کند.

طبق گزارش یک آژانس تحقیقاتی تحت حمایت دولت چین، در مجموع ۱۱۲ بیانیه از کشورها در خصوص وضع تعرفه‌‎های ضد دامپینگ و وضع قوانین مخالف پرداخت یارانه به کالاهای خارجی مرتبط با محصولات فولادی چین در سال ۲۰۲۳ ارائه شده که نسبت به سال ۲۰۲۲، حدود ۲۰ مورد افزایش را نشان می‌دهد.

دیوید کاچوت، مدیر بخش تحقیقات شرکت «Wood Mackenzie» مطرح کرد: انتظار می‌رود حجم معاملات فولاد به دلیل تغییر رفتار اقتصادی کشورها در سال ۲۰۲۴ با کاهش همراه شود.

احتمال تشدید وضعیت رکود بخش فولاد چین

اگرچه دولت چین اخیرا طرحی را به منظور حمایت از ارتقای تجهیزات در بخش‌های صنعتی و کشاورزی و سرعت بخشیدن به طرح تعویض خودروها و لوازم خانگی برای مصرف‌کنندگان ارائه داد اما با این حال بعید است بسته حمایتی ارائه شده از سوی دولت بتواند به طور کامل کاهش مصرف فولاد در بخش املاک را جبران کند.

در همین رابطه، موسسه «CRU» پیش‌بینی کرد که به لطف طرح ابلاغ شده، حدود هشت تا ۹ میلیون تن تقاضای دیگر طی چهار سال آینده به حجم فعلی تقاضای فولاد اضافه خواهد شد. در مقابل، طبق پیش‌بینی موسسه دولتی برنامه‌ریزی و تحقیقات صنعت متالورژی چین (MPI)، حجم تقاضا برای فولاد در بخش ساخت‌و‌ساز در سال ۲۰۲۴، حدود ۲۰ میلیون تن معادل ۴ درصد کاهش می‌یابد.

برخی از تحلیلگران اعلام کردند که پس از درخواست دولت چین مبنی بر تعویق یا توقف برخی از پروژه‌های زیرساختی توسط مسئولان منطقه‌ای و در پیش گرفتن رویکردی مشابه از سوی سایر مناطق این کشور، انتظار می‌رود مصرف فولاد در بخش زیرساختی در سال جاری میلادی نسبت به پیش‌بینی‌های قبلی ۷  تا ۸ درصدی، تنها یک تا ۲ درصد رشد پیدا کند.

در سال‌های اخیر، دولت چین در راستای کاهش حجم عرضه فولاد و میزان کربن تولیدی، اقدام به تعیین سقف تولید برای این فلز حیاتی کرد. از این رو، شماری از ناظران و تحلیلگران صنعت فولاد معتقدند به منظور رفع مشکل وضعیت مازاد عرضه, لازم است که ظرفیت تولید فولاد کاهش پیدا کند.

لو تیجون، نایب رئیس انجمن آهن و فولاد چین (CISA) در یک رویداد صنعتی که اخیرا در جنوب این کشور برگزار شد، اظهار داشت: صنعت فولاد با یک تضاد آشکار در افزایش حجم عرضه و کاهش حجم تقاضا روبه‌رو شده است.

طبق اظهارات تیجون در کانال وی چت این انجمن، در راستای رسیدن به چنین هدفی، تولیدکنندگان مطرح فولاد در چین باید پیش‌قدم شوند و ظرفیت تولید خود را بر اساس حجم تقاضا کاهش دهند.

صادرات؛ راه‌ گریز تولیدکنندگان فولاد در چین

حجم صادرات فولاد چین در ماه مارس ۲۰۲۴، به ۹٫۸۹ میلیون تن رسید که بالاترین رقم اعلام شده ماهانه از ماه جولای ۲۰۱۶ محسوب می‌شود. با این حساب، حجم کل صادرات فولاد چین در سه ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۴ به ۲۵٫۸ میلیون تن رسید.

بر اساس داده‌های ارائه شده از سوی گمرک چین و شرکت «Mysteel Global»، با در نظر گرفتن ارزش ۲۰٫۳ میلیارد دلاری صادرات فولاد چین در سه ماهه ابتدایی ۲۰۲۴، میانگین قیمت فولاد صادراتی در این بازه زمانی حدود ۷۸۹ دلار در هر تن گزارش شد که بسیار بالاتر از قیمت ۴,۱۴۵ یوان (۵۷۲٫۳۰ دلار) فولاد در بازار داخلی این کشور است.

همچنین انتظار می‌رود که به دلیل کاهش شدید ارزش یوان در برابر دلار آمریکا و تا حدودی تاخیر در اعلام کاهش نرخ بهره بانکی از سوی فدرال رزرو آمریکا، روند صادرات فولاد از مبدا چین تسهیل شود.

با این حال، به نظر می‌رسد وضعیت صادرات فولاد چین در آینده، به دلیل کاهش حجم معاملات تجاری و همچنین افزایش حجم عرضه از سوی دیگر کشورها در کنار احتمال وضع محدودیت در ظرفیت تولید، نامشخص خواهد بود.

در همین راستا، انجمن جهانی فولاد پیش‌بینی کرد حجم تقاضای جهانی فولاد در سال ۲۰۲۴ با حدود ۱٫۷ درصد افزایش، به یک میلیارد و ۷۹۳ میلیون تن برسد.

کوین بای، تحلیلگر موسسه «CRU» خاطرنشان کرد: اگرچه برخی از کشورها در حال افزایش ظرفیت تولید فولاد خود برای تامین روند صعودی حجم تقاضای مصرف‌کنندگان داخلی هستند اما به نظر می‌رسد روند افزایشی پیش‌بینی شده، به طور کامل نیاز بازارهای جهانی به این فلز در کوتاه‌مدت را رفع نخواهد کرد و به همین دلیل بازار این کشورها همچنان به فولاد چین نیاز خواهند داشت.

انتهای پیام//

­نایب رئیس انجمن تولید‌کنندگان سازه‌های فولادی:

۱۰:۱۸ /شنبه/۷ مهر ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت مهندسی آرمان صنعت آسیا عنوان کرد:

۸:۰۱ /دوشنبه/۲۶ شهریور ۱۴۰۳

در دو ماهه نخست سال 1403،

۹:۳۹ /چهارشنبه/۱۳ تیر ۱۴۰۳

در فروردین ماه 1403 تحقق پیدا کرد؛

۸:۵۹ /دوشنبه/۲۱ خرداد ۱۴۰۳

علیرضا ارغائی، مدیرعامل مجتمع صنعتی اسفراین در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۳۲ /یکشنبه/۱ مهر ۱۴۰۳

صنعت فولاد در مسیر کربن‌زدایی به پیش می‌رود؛

۷:۰۴ /شنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۱

مدیرعامل شرکت فنی مهندسی آرین مدرن جهان آرا:

۱۲:۵۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

مسعود ابکا، مدیرعامل شرکت «GMI» آلمان:

۷:۵۰ /شنبه/۴ اسفند ۱۳۹۷

حسین ضراب، مدیرعامل صنایع فولاد کاوه تیکمه‌داش

۱۳:۵۳ /شنبه/۲۰ مرداد ۱۳۹۷

امید ایزدپناه، عضو هیئت مدیره شرکت صنایع هفت الماس

۱۹:۴۷ /شنبه/۱۶ تیر ۱۳۹۷

محمد نعیمی، مدیرعامل شرکت آریا فولاد تاکستان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۳۱ /شنبه/۳۰ تیر ۱۴۰۳

بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۱۰ /یکشنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

فرشید سلطانزاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۱۵ /شنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۱

بهرام سبحانی کارشناس صنعت فولاد در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۱۲:۲۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

محمدرضا بنائیان مفرد، مدیر ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم فولاد مبارکه،

۲۳:۲۹ /شنبه/۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷

شاهین زارع، مدیر متالوژی و تحقیق و توسعه فولاد هرمزگان اعلام کرد:

۸:۴۹ /شنبه/۱ دی ۱۳۹۷

معامله 163 هزار تنی فولاد پس از آزادسازی سقف قیمت

۵:۴۰ /شنبه/۳۱ شهریور ۱۳۹۷

بازار تختال 5 ماه نامتعادل را پشت سر گذاشت

۵:۲۹ /شنبه/۳۱ شهریور ۱۳۹۷

تب تقاضای فولاد کاهش یافت

۱۱:۱۳ /شنبه/۲۷ مرداد ۱۳۹۷

پیش‌بینی کاهش نیم درصدی مصرف فولاد چین تا پایان 2018

۹:۲۱ /شنبه/۲۰ مرداد ۱۳۹۷

در بازار فولاد چه خبر است؟

۱۰:۲۱ /شنبه/۱۳ مرداد ۱۳۹۷

تداوم روند اصلاح قیمت ورق فولادی در جهان

۱۴:۰۷ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

کربن‌زدایی، محور برنامه‌های توسعه‌ای صنعت فولاد

۱۳:۵۱ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

نقش حمایتی دولت‌ها در ارتقای رقابت‌پذیری و تاب‌آوری صنعت فولاد؛

۵:۲۷ /شنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/29

224036

فلزات آنلاین

1403/09/29

611682

فلزات آنلاین

1403/09/29

900636

فلزات آنلاین

1403/09/29

3285726

فلزات آنلاین

1403/09/29

26018

فلزات آنلاین

1403/09/29

13781

فلزات آنلاین

1403/09/29

42717

فلزات آنلاین

1403/09/29

50750

فلزات آنلاین

1403/09/29

42984

فلزات آنلاین

1403/09/29

41467

فلزات آنلاین

1403/09/29

28747

فلزات آنلاین

1403/09/29

30148

فلزات آنلاین

1403/09/29

28643

فلزات آنلاین

1403/09/29

37498

فلزات آنلاین

1403/09/29

35677

فلزات آنلاین

1403/09/29

59767

فلزات آنلاین

1403/09/29

28011

فلزات آنلاین

1403/09/29

43147

فلزات آنلاین

1403/09/29

47622

فلزات آنلاین

1403/09/29

4969400