حمید هدایتی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: ما در زمینه تولید شمش آلومینیومی آلیاژی LM2، فعالیت میکنیم. ظرفیت تولید اسمی کارگاه ریختهگیری که در اختیار داریم، در پروانه بهرهبرداری ۹۸۰ تن در سال قید شده است. به علت مشکلات متعددی نظیر شیوع کرونا که در سال ۱۳۹۹ به وجود آمد، نتوانستیم با تمام ظرفیت تولید خود فعالیت کنیم و فعالیت تولیدی به ویژه در دو ماه ابتدایی سال گذشته، با چالشهای فراوانی هماره بود.
وی افزود: مهمترین چالش در سال گذشته، شیوع کرونا بود. در کنار این موضوع، نوسانات نرخ ارز نیز دست تولیدکننده را برای تولید و استفاده از تمام ظرفیت خط تولید خود بست. طبیعی است نوسان لحظهای نرخ ارز و به دنبال آن، قیمتهای مواد اولیه و محصول نهایی، در میزان تولید و فروش یک تولیدکننده نه تنها در حوزه آلومینیوم بلکه در تمام صنایع کشور، به طور مستقیم تاثیر منفی داشته باشد. به طور کلی، مجموع این عوامل باعث شد تا در شرکت خود با افت ظرفیت تولید و فروش روبهرو شویم و تنها با ۵۰ درصد ظرفیت خود توانستیم محصول تولید کنیم و به دست مشتری برسانیم.
این تولیدکننده شمش آلومینیومی در ادامه تشریح مشکلات به وجود آمده پیرامون تولید در سال ۱۳۹۹، گفت: برای تولید شمش آلومینیومی عمدتا از ضایعات آلومینیومی استفاده میکنیم که در اکثر مواقع با کمبود آن مواجه هستیم. سال گذشته، با افزایش نرخ ارز و همچنین قیمت آلومینیوم، بنگاههای ضایعاتی، قیمت ضایعات آلومینیوم را به شدت افزایش دادند و برخی نیز از عرضه آن در بازار خودداری کردند. در مجموع، این امر باعث کاهش تولید شد.
هدایتی در پاسخ به سوال خبرنگار «فلزات آنلاین» مبنی بر اینکه آیا طرح توسعهای در دستور کار دارید یا خیر، گفت: با توجه به وضعیتی که در صنعت و اقتصاد کشور حاکم است و نگرانی بابت از سرگیری مذاکرات برجام، نمیتوانیم برای فردای خود هیچ تصمیمی بگیریم و برای طرح توسعهای مورد نظر خود برنامهریزی کنیم. منتظر هستیم تا ببینیم نتیجه این مذاکرات سیاسی چیست و چه تاثیری بر بازار داخلی و بازاهای صادراتی میگذارد تا اگر شرایط محیا شد، کمکم به برنامهریزی برای طرحهای توسعهای هم بیفتیم.
مدیر کارگاه ریختهگری هدایتی در خصوص رفع چالشهای موجود در صنعت تصریح کرد: برای سطح کلان و کشوری به هیچ عنوان نمیتوان نظر کلی خود را حاکم ساخت اما توقع میرود که حداقل مسئولین بتوانند مشکلات را ریشهیابی کنند و حداقل از نوسانات بیرویه نرخ ارز که موجب افزایش قیمت مواد اولیه نیز شده و تولیدکنندگان را از آینده تولید خود نگران ساخته، جلوگیری کنند یا برای آن برنامهای در نظر داشته باشند. متاسفانه نمیتوان برای ایجاد ثبات اقتصادی تنها به شعار اکتفا کرد و تصمیمات اساسی اتخاذ شود.
وی در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه از سوی بانکها تحت فشار قرار گرفتهاید، عنوان کرد: خوشبختانه به این دلیل که زیاد با بانکها و موسسات مالی سروکار نداریم، تا کنون به مانعی از جانب بانک برنخوردیم اما بسیاری از تولیدکنندگان به دلیل رکود صنعتی در بازپرداخت تسهیلات بانکی دچار مشکل شدهاند.