سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۳:۵۱ /پنج شنبه/۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۱۲:۰۱ /شنبه/۱۷ آبان ۱۳۹۹

گزارش اختصاصی «فلزات آنلاین»؛

آیین افتتاحیه فاز نخست ابرپروژه انتقال آب خلیج فارس به سیرجان

نخستین فاز از ابرپروژه انتقال آب از خلیج فارس به معدن بزرگ گل‌گهر سیرجان توسط حسن روحانی، رئیس‌جمهور از طریق ویدئوکنفرانس و با حضور علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت در سیرجان و خداداد غریب‌پور رئیس هیئت عامل ایمیدرو در هرمزگان، افتتاح شد.

نخستین فاز از ابرپروژه انتقال آب از خلیج فارس به معدن بزرگ گل‌گهر سیرجان توسط حسن روحانی، رئیس‌جمهور از طریق ویدئوکنفرانس و با حضور علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت در سیرجان و خداداد غریب‌پور رئیس هیئت عامل ایمیدرو در هرمزگان، افتتاح شد.

بـــه گـــزارش خبــرنگار پایگــاه خبـــری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، پروژه عظیم انتقال آب خلیــج فارس به معـادن بزرگ استان‌های مرکـــزی کشور یعنی گل‌گهر سیرجان، مس کرمـــان و چادرملـــو در استـــان یــزد مراحــل پایـــــانی خــــــود را طـــــی می‌کنـــــــد وشاهــــد بهره‌برداری از فـــاز نخست ایــن پروژه یعنی شیرین‌ســازی، خطــوط انتقـــال نیــرو و مخزن ۴۵ هـــزار متــرمکعبـی و سامانــه بهره‌بــرداری فاز نخست طرح انتقال آب خلیج فارس در سیرجان بودیم.

خط انتقال امید

حسن روحانی، رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه فاز نخست طرح انتقال آب خلیج فارس طی سخنانی اظهار داشت: یکی از طرح‌های بسیار عظیم تا حدود غیرقابل باور را افتتاح کردیم. البته در سال جاری پروژه‌های مهم دیگری را نیز به بهره‌برداری رساندیم و تا پایان سال نیز پروژه‌های دیگری افتتاح خواهند شد.

وی افزود: پروژه انتقال آب خلیج فارس در دولت تدبیر و امید محقق شد و باید به راستی خط انتقال آب خلیج فارس را «خط انتقال امید» بگذارم زیرا فقط آب به فلات مرکزی ایران نمی‌رسد، بلکه امید نیز به این خطه از کشور می‌رسد. همه کشاورزان، صنعتگران و مردم به تامین آب پایدار امیدوار می‌شوند. علاوه بر این پروژه، طرح انتقال نفت از گوره به جاسک را نیز در اوایل سال آینده به بهره‌برداری خواهیم رساند.

رئیس جمهور ادامه داد: طراحی، اجرا، تامین مالی و همه امور طرح انتقال آب خلیج فارس داخلی بوده و توسط شرکت‌های بزرگ خصوصی انجام شده که صندوق توسعه ملی نیز به کمک طرح آمده است. این پروژه بزرگ به طول ۸۳۰ کیلومتر بوده که فاز نخست آن به طول ۳۰۵ کیلومتر افتتاح شده است و می‌تواند صنایع بزرگ کشور ما را متحول کند.

روحانی تصریح کرد: طرح انتقال آب خلیج فارس باعث می‌شود به جای بهره‌برداری از آب‌های زیرزمینی برای صنایع، ذخیره‌سازی این آب‌ها صورت گیرد یا به مصارف دیگر برسد. بنابراین، طرح انتقال آب علاوه بر اینکه صنعت کشور را متحول خواهد کرد، محیط زیست کشور را نیز تضمین خواهد کرد.

استفاده از آب دریا در صنعت، مقرون به صرفه است

رضا اردکانیان، وزیر نیرو در مراسم افتتاح فاز نخست طرح انتقال آب خلیج فارس اظهار داشت: شیرین‌سازی آب دریا برای مصارف شرب و صنعت در همه جای دنیا به ویژه منطقه خاورمیانه انجام می‌شود. به طوری که حدود ۷۵ درصد از شیرین‌سازی و نمک‌زدایی آب دریا در منطقه خاورمیانه اتفاق می‌افتد.

وی افزود: در حال حاضر، ۸۵۰ آب‌شیرین‌کن بزرگ و کوچک در کشورهای حاشیه خلیج فارس در حال فعالیت بوده که ۲۵ عدد از آن‌ها بزرگ هستند و بیش از ۱۰۰ هزار متر مکعب در روز آب تصفیه می‌کنند.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: در چند سال گذشته کار مطالعه برای تامین و انتقال آب دریا به ۱۷ استان کشور انجام شده که مصرف آب این استان‌ها حدودا ۶۰ میلیارد مترمکعب در سال است و در این میان، پروژه انتقال آب خلیج‌فارس به انتها رسیده است. این ۱۷ استان حدودا دو میلیارد متر مکعب آب در بخش صنعت مصرف می‌کنند.

اردکانیان تصریح کرد: مطالعات نشان می‌دهد تا ۳۰ سال آینده نیاز ۱۷ استان مرکز و شرق کشور که عمده معادن در آن‌ها قرار دارد، به سه میلیارد متر مکعب آب نیاز دارند و حدود ۹۵۰ میلیون متر مکعب کمبود وجود دارد. بنابراین استفاده از آب دریا یکی از راه‌های جبران کمبود است.

وی عنوان کرد: در طرح انتقال آب خلیج فارس، به طور کامل بخش خصوصی سرمایه‌گذاری کرده که برای مصارف آب شرب و صنعت استان‌های هرمزگان، کرمان و یزد خواهد بود.

وزیر نیرو تاکید کرد: با وجود هزینه‌بر بودن پروژه در بخش‌های شیرین‌سازی، تامین برق، پمپاژ و انتقال آب، قیمت تمام شده آب استحصال شده دو یورو به ازای هر متر مکعب خواهد بود. این هزینه تنها دو درصد از هزینه تمام شده تولید فولاد در کشور، با توجه به قیمت جهانی است. برای تولید هر تن فولاد پنج متر مکعب آب نیاز است که در مجموع ۱۰یورو، هزینه آب برای صنعت فولاد خواهد بود.

اردکانیان در پایان با تشکر از حضور فعال بخش خصوصی در این طرح، ابراز کرد: طرح انتقال آب خلیج فارس حداکثر ۸۳۰ کیلومتر تا معادن چادرملو خواهد بود که در ابتدا روزانه بیش از ۲۰۰ هزار متر مکعب آب تصفیه خواهد شد. چنین طرحی در تاریخ ایران بی‌نظیر خواهد بود و کارخانه‌های فولاد و مس می‌توانند از آن استفاده کنند.

میرعلی یاری، مدیرعامل شرکت تامین و انتقال آب خلیج فارس در برنامه افتتاح این پروژه در سایت شیرین‌سازی آب، اظهار داشت: این طرح بزرگ با حمایت دولت و کمک وزارت صنعت، معدن و تجارت با سرمایه‌گذاری سه شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر، صنایع مس ایران و چادرملو با ثبت شرکت تامین و انتقال آب خلیج فارس به انجام رسیده است.

وی افزود: طرح انتقال آب خلیج فارس با هدف تصفیه ۱٫۵ میلیون متر مکعب آب در روز از خلیج فارس به مناطق مرکزی کشور برای مصارف صنعتی و شرب سه استان برنامه‌ریزی و اجرا شده است. با توجه به حجم عملیات و برنامه‌ریزی مقرر شد این طرح در سه فاز به مرحله اجرا گذاشته شود که فاز نخست این طرح با هدف نهایی تصفیه ۶۰۰ هزار متر مکعب در روز به بهره‌برداری خواهد رسید.

یاری خاطرنشان کرد: این طرح بزرگ‌ترین پروژه انتقال آب در خاورمیانه و ایران از طریق شیرین‌‎سازی آب دریا خواهد بود. طرح انتقال آب خلیج فارس در سه محور شیرین‌سازی، لوله‌گذاری و خط انتقال و تامین برق، نهایتا ۷۰پروژه بزرگ و متوسط در آن به اجرا درآمد.

مدیرعامل شرکت تامین و انتقال آب خلیج فارس در خصوص مشخصات پروژه، بیان کرد: در سایت شیرین‌سازی زمینی به مساحت ۱۵۵ هکتار به همراه تمامی زیرساخت‌ها آماده شد. دریا نیز به منظور تامین آب به طول دو هزار و ۳۰۰ متر، عمق ۱۰ متر و عرض ۱۰۰ متر شکافته و لایروبی شد، سپس لوله‌های دریایی زیر آب به قطر ۲٫۵ متر به طول ۱۶ متر در ۱۰ خط، برای آبگیری و انتقال پساب تعبیه شدند. به این ترتیب بزرگ‌ترین سازه آبگیر و تخلیه پساب برای تامین آب جهت تولید ۱٫۵ میلیون مترمکعب آب شیرین احداث شده است.

وی ادامه داد: طول کل مسیر ۸۳۰ کیلومتر به عرض ۳۰ متر از بندرعباس تا اردکان بوده که به همین منظور تملک، خاکبرداری و لوله‌گذاری شد. در این پروژه لوله‌های فولادی به قطر یک هزار و ۶۰۰ میلی‌متر به طول ۳۰۵ کیلومتر قرار گرفته است. هفت ایستگاه پمپاژ و ۹ مخزن تعادلی و در بخش برق نیز ۱۰ واحد پست بزرگ ۴۰۰، ۲۳۰، ۶۳ و ۳۰ کیلوولت احداث شده است.

فصل جدید تامین زیرساخت

خداداد غریب‌پور، رئیس هیئت عامل ایمیدرو در مراسم افتتاحیه طرح انتقال آب خلیج فارس در سایت پمپاژ و انتقال، اظهار داشت: صنایع معدنی در بخش فولاد، مس، آلومینیوم و… در سال جاری شاهد جهش تولید بوده‌اند.

وی افزود: فاز اول طرح، انتقال آب خلیج فارس را به ارتفاع یک هزار و ۸۰۰ متر در گل‌گهر سیرجان، سپس دو هزار و ۷۰۰ متر مس کرمان و یک هزار و ۱۰۰ متر معادن چادرملو خواهد رساند.

غریب‌پور خاطرنشان کرد: خط انتقال آب دارای دانش و تکنولوژی منحصربه‌فردی است که توسط شرکت‌های ایرانی اجرا شد. به این ترتیب با افتتاح طرح انتقال آب خلیج فارس، صنایع معدنی فصل جدیدی از تامین زیرساخت را رقم زدند.

رئیس هیئت عامل ایمیدرو تصریح کرد: صنایع معدنی در کنار مردم در حفاظت از آب شرب و حفاظت از آب‌های زیرمینی هستند. ضمن اینکه ۲۰۰ پیمانکار بومی در پروژه فعالیت می‌کردند و بومی‌سازی را در این پروژه رقم زدند.

وی در پایان عنوان کرد: طرح انتقال آب خلیج فارس به صنایعی انجام می‌شود که ۴۲درصد از کنسانتره سنگ‌آهن کشور و ۸۰درصد کاتد را تامین می‌کنند.

افتتاح بزرگ‌ترین پروژه آبی در نظام جمهوری اسلامی

علیرضا رزم‌حسینی، وزیر صنعت، معدن و تجارت در سیرجان و محل افتتاح مخزن ۴۵هزار مترمکعبی گل‌گهر اظهار داشت: امروز روز بزرگی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی و صنعت و معدن کشور است زیرا طرح انتقال آب خلیج فارس بزرگ‌ترین پروژه آبی در نظام جمهوری اسلامی بوده که به عنوان طرحی نادر در منطقه خاورمیانه اجرا و افتتاح شد. این پروژه در فازهای بعدی ادامه خواهد داشت.

وی افزود: صرفه اقتصادی این است که به جای انتقال مواد معدنی از منطقه‌ای به منطقه دیگر و فرآوری آن، آب به محل معادن انتقال یابد و فرآوری در همان محل اتفاق بیفتد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص اهمیت این پروژه تصریح کرد: پروژه انتقال آب خلیج فارس بدون هزینه یک ریال از سوی دولت و با هزینه شرکت‌های توسعه‌گرا انجام شد. این پروژه باعث ذخیره‌سازی ۱۸۰ میلیون مترمکعب آب زیرزمینی در کشور می‌شود.

رزم‌حسینی اذعان کرد: در ابتدای این پروژه برخی باور نمی‌کردند که بتوانیم این پروژه را به انجام برسانیم اما این پروژه توسط مدیران شجاع و ریسک‌پذیر انجام شده که حاضر به سرمایه‌گذاری و ریسک در این پروژه شدند.

وی خاطرنشان کرد: کشور را با شرکت‌های بزرگ توسعه‌گرا خواهیم ساخت و صرفه اقتصادی در صنایع با انتقال آب خلیج فارس به مناطق مرکزی ایجاد خواهد شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان خبر داد: طرح انتقال آب از دریای عمان به استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی در دستور کار قرار دارد که این پروژه در دست مطالعه بوده و بخشی از پروژه همچون تامین زیرساخت‌ها انجام شده است.

مدیر روابط عمومی هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات:

۱۲:۲۱ /سه شنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

در سومین دوره مسئولیت اجتماعی برند برتر،

۱۶:۱۸ /یکشنبه/۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴

رئیس هیئت عامل ایمیدرو مطرح کرد:

۹:۳۳ /یکشنبه/۳۱ فروردین ۱۴۰۴

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری پرتو تابان معادن و فلزات عنوان کرد:

۹:۳۴ /یکشنبه/۲۴ فروردین ۱۴۰۴

محمدرضا پیرحسینلو، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۳۲ /شنبه/۹ تیر ۱۴۰۳

اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در گفت‌‎وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۰ /شنبه/۱۹ خرداد ۱۴۰۳

محمدرضا پیرحسینلو، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۵۱ /یکشنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

نادر رضایی‌منش، مدیرعامل شرکت لعابیران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۲:۳۸ /شنبه/۱۹ اسفند ۱۴۰۲

اقدامات و راهبردهای صدرتامین برای پیشبرد ساختاریافته اهداف نوآورانه

۱۴:۳۷ /شنبه/۱۹ آذر ۱۴۰۱

محمدرضا پيرحسينلو، مديرعامل منطقه ويژه صنايع معدنی و فلزی خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۳۷ /یکشنبه/۱ مهر ۱۴۰۳

پیش‌نیاز تقویت توان داخل، توسعه و انتقال تکنولوژی است؛

۹:۴۶ /یکشنبه/۲۵ مهر ۱۴۰۰

رهایی از اقتصاد نفتی

۷:۲۶ /شنبه/۲۸ فروردین ۱۴۰۰

صنعت کشور ما بعد از رهایی از یوغ استعمار

۷:۳۱ /شنبه/۲۰ دی ۱۳۹۹

سال گذشته که «رونق تولید» نام‌گذاری شده بود

۸:۴۱ /شنبه/۱۸ مرداد ۱۳۹۹

مازاد نیروی انسانی، سنگی بر راه خروج وابستگی از نفت

۵:۲۴ /یکشنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷

در مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات،

۱۵:۵۱ /یکشنبه/۱۴ بهمن ۱۴۰۳

«فلزات‌آنلاین» گزارش می‌کند:

۱۶:۵۲ /سه شنبه/۳۰ مرداد ۱۴۰۳

نگاهی به شرکت سرمایه‌گذاری صدرتامین؛

۱۳:۲۴ /سه شنبه/۱۵ اسفند ۱۴۰۲

اینفوگرافیک وسیع‌ترین منطقه ویژه اقتصادی اقتصادی ایران؛

۱۴:۱۳ /شنبه/۱۸ آذر ۱۴۰۲

اینفوگرافی: نگاهی به پروژه‌های شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات

۹:۴۲ /شنبه/۲۰ اسفند ۱۴۰۱

اختصاص 80 درصد از دارایی‌های ومعادن به شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار

۶:۰۱ /پنجشنبه/۲۶ خرداد ۱۴۰۱

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/02/25

233167

فلزات آنلاین

1404/02/25

869230

فلزات آنلاین

1404/02/25

1398405

فلزات آنلاین

1404/02/25

1167989

فلزات آنلاین

1404/02/25

28474

فلزات آنلاین

1404/02/25

16592

فلزات آنلاین

1404/02/25

43388

فلزات آنلاین

1404/02/25

65608

فلزات آنلاین

1404/02/25

47680

فلزات آنلاین

1404/02/25

44103

فلزات آنلاین

1404/02/25

37687

فلزات آنلاین

1404/02/25

35882

فلزات آنلاین

1404/02/25

35490

فلزات آنلاین

1404/02/25

43580

فلزات آنلاین

1404/02/25

38743

فلزات آنلاین

1404/02/25

59217

فلزات آنلاین

1404/02/25

32989

فلزات آنلاین

1404/02/25

41806

فلزات آنلاین

1404/02/25

56111

فلزات آنلاین

1404/02/25

6460500