به گزارش «فلزات آنلاین»، محمد توکلی اظهار داشت: این میزان، در چهار پهنه اکتشافی تقسیمبندی شده که دو پهنه توسط شرکتهای بخش خصوصی و دو پهنه توسط شرکتهای دولتی در حال اکتشاف است و این شرکتها نتایج خود را تا پایان سال ارائه داده و پهنهها را آزاد میکنند.
وی افزود: بزرگترین پهنه اکتشافی، ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که کار اکتشاف آن توسط شرکت ملی صنایع مس ایران در حال انجام است.
سرپرست امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: اقدامات اکتشافی در سه پهنه دیگر توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، شرکت سنگ آهن سنگان و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در منطقه سنگان خواف و شهرستان جغتای در حال انجام است که کار اکتشاف آنها تا یک ماه دیگر به اتمام رسیده و پهنهها آزادسازی میشود.
توکلی تصریح کرد: پس از آزادسازی همه پهنهها دیگر پهنهای برای اکتشاف فلزات در استان واگذار نخواهد شد.
وی اضافه کرد: در پنج ماه نخست امسال ۱۵ پروانه بهرهبرداری از معدن با سرمایهگذاری ۳۵۰ میلیارد ریال در استان صادر شده است.
سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی خراسان رضوی گفت: پروانههای صادره در حوزه معدن مربوط به مواد معدنی مس، کرومیت، باریت، سیلیس، سنگ آهن پلاسری، سنگ آهک، میشود.
توکلی افزود: ۱۹ پروانه اکتشاف معدنی نیز در پنج ماه نخست امسال در خراسان رضوی صادر شده که مربوط به اکتشاف مواد معدنی کرومیت، کانسارهای فلزی (پلی متال)، منگنز و سیلیس است.
وی تعداد پروانه بهرهبرداری معدنی معتبر در خراسان رضوی را ۹۱۴ فقره با ذخیره ۲.۷۷ میلیارد تن و استخراج اسمی ۳۹.۶ میلیون تن با سرمایهگذاری ۱۰۹ هزار و ۷۲ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۱۰ هزار و ۳۳۶ نفر ذکر کرد.
بر اساس گزارشی از ایرنا، ۴۶ نوع ماده معدنی در خراسان رضوی وجود دارد که عمده مواد شناخته شده در کشور را شامل میشوند. مواد فلزی شامل سنگ آهن، منگنز، طلا، کرومیت و مس و مواد غیرفلزی شامل سلیس و زغالسنگ عمده معادن استان خراسان رضوی را تشکیل میدهند.
سرپرست امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: تا پایان امسال مطالعات اکتشافی در ۵۰ هزار کیلومتر مربع پهنه مربوط به فلزات اساسی مس، آهن، روی و سرب در استان تعیین تکلیف و آزادسازی میشود. پس از آزادسازی همه پهنهها، دیگر پهنهای برای اکتشاف فلزات در استان واگذار نخواهد شد.